Pages

Saturday, February 28, 2009

ကၽြန္မလဲအလွၿပင္သည္

ကၽြန္မကိုအမ်ားကအလွမၿပင္ဘူးထင္တာ..အိမ္မွာဆိုမာမီကမၿပင္မဆင္ေနတယ္ဆူတယ္။ အၿပင္ထြက္ခါနီးအထိၿခံ၀ထိေနာက္ကေခါင္းလိုက္ဖီးေပးေသးတယ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ပတ္၀န္း
က်င္ကသူေတြက အမနဲ႔ညီမအၿမဲယွဥ္တယ္။ညီမေလးကေတာ့ၿပင္ၿပင္ဆင္ဆင္နဲ႔ခ်စ္စရာေလး ..အၾကီးမမ်က္ႏွာေၿပာင္နဲ႕မၿပင္မဆင္..စသည္ၿဖင့္အၿမဲေၿပာတယ္။
ကဲ......ဆိုေတာ့...ကၽြန္မအလွမၿပင္ဘူးလား......................................မဟုတ္ပါဘူး..
မိန္းကေလးဘဲ..အနည္းမ်ားေတာ့ရွိတာေပါ့။
ဒါေပမယ့္ mood အေပၚမူတည္တယ္.. စိတ္ပါရင္ေပါ့.. စိတ္မပါတာက တစ္ပတ္မွာ ၄ရက္။ အရြယ္စေရာက္ကတည္းကကၽြန္မစြဲစြဲၿမဲၿမဲလိမ္းၿဖစ္တာေတာ့ Nivea ဘဲ ကၽြန္မႏွင့္ Nivea ဆိုၿပီးတစ္ခါေရးဖူးေသးတယ္.. ေနာက္ပိုင္းအတြန္႔ေလးေတြထပ္ထပ္တပ္လာတာကေတာ့..
ကၽြန္မရံုးမွာ OJT (on job training) လာဆင္းတဲ့အင္ဒိုနီးရွားကေကာင္မေလးက..မ်က္လံုး
Liquid Liner ဆိုးတတ္ေအာင္သင္ေပးခဲ့တာနဲ႔ေရာဂါတက္ၿပီး စင္ကာပူေရာက္ေတာ့ mustafa မွာလိုက္ၾကည့္ရင္းနဲ႔ Quick Stroke ဆိုတာေတြ႔လို႔စမ္းၾကည့္ဖို႔၀ယ္ရင္းအခုထိအေၿခာက္လဲၿမန္၊ လက္မၿငိမ္လဲအဆင္ေတာ္ေတာ္ေၿပတာမို႔ အညိဳ၊အမဲ၊အစိမ္း(၃)ေရာင္အခုထိသံုးေနဆဲပါ။ မ်က္ႏွာ အလွမၿပင္အားရင္ေတာင္အဲဒါေလးဆိုးထားရင္ၾကည့္ေကာင္းတယ္လို႔ကိုယ့္ကိုကိုယ္ထင္တာဘဲ။
အလွၿပင္ပစၥည္းေတြကကိုယ္၀ယ္တာနဲနဲသူမ်ားေပးတာမ်ားမ်ားပါ.. ေန႔ထူးေန႔ၿခားေတြေရာက္တိုင္း
မိန္းကေလးဆိုေတာ့အလွၿပင္ပစၥည္းေတြသာရတာမ်ားတယ္မဟုတ္လား.. မသံုးတဲ့ဟာေတြကိုေတာ့
သူငယ္ခ်င္းေတြကိုၿပန္ေပးလိုက္တာေပါ့..ကိုယ္သံုးေနက်ေတြကိုေတာ့သိမ္းထားၿဖစ္တယ္။ အၿမဲပံုမွန္
သံုးတဲ့ဟာေတြေတာ့၀ယ္တာေတြလဲရွိတယ္။
အမ်ားအားၿဖင့္ nivea cream တစ္ခုလိမ္းလိုက္ေပမယ့္..အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့ နဲနဲေလး advance
ၿဖစ္လာပါတယ္။ မ်က္ႏွာသစ္တဲ့ဟာကိုေတာ့ (၂)ခုပံုေသထားပါတယ္။ Nivea နဲ႔ Loreal ပါ။
Nivea က မိတ္ကပ္လိမ္းထားတဲ့ေန႕ေတြအတြက္သံုးၿပီးေတာ့ loreal ကိုေတာ့ cream ဘဲလိမ္းထား
တဲ့ေန႔ေတြသံုးပါတယ္။


ၿပီးရင္ေတာ့ nivea cream ကိုလိမ္းပါတယ္။ အခုေနာက္ပိုင္းအသစ္ထြက္တာေလးက sparkling
white.. အဲဒါေလးလဲေကာင္းတယ္။ day/night/foam ၃မ်ိဳးတြဲသံုးတယ္။ roll-on လဲသူပါဘဲ။


cream လိမ္းၿပီးရင္ေတာ့ မိတ္ကပ္အရည္လိမ္းပါတယ္။ မိတ္ကပ္ဆိုမၾကိဳက္တတ္ေပမယ့္ ဒီတစ္မ်ိဳး
ကိုေတာ့ ေပ့ါပါးၿပီးေနလို႔ေကာင္းလို႔မ်က္ႏွာလဲထူေနတယ္လို႔မခံစားရဘူး..

ဒါၿပီးရင္ေတာ့ပါးနီ..နဲနဲပါးပါး.. revlon powder blush (Smoky rose) ...

အၿမဲမဟုတ္ေပမယ့္စိတ္ေပါက္ရင္၀တ္တဲ့အေရာင္နဲ႔လိုက္ေအာင္ revlon eye shadow Color Stay..

..
အဆံုးသတ္မွာေတာ့.. Careline powder နဲ႔ Jillian Dempsey for AVON Professional Mascara
အဲဒီ mascara ကိုေတာ္ေတာ္သေဘာက်တယ္. ၿမန္ၿမန္ေၿခာက္ပီး ပန္ဒါမ်က္လံုးလိုမၿဖစ္လို႕..


အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္လို႔အၿပင္ထြက္ခါနီးမွာေတာ့ Body Shop က white musk ကိုလက္မွာနဲနဲ
လိမ္းပါတယ္။ အနံ႕ေလးကိုအရမ္းၾကိဳက္လို႔ပါ။ အသားေတာ့ၿဖဴမလာမွာက်ိန္းေသပါတယ္။


အဟမ္း..သိပ္ေတာ့မမ်ားပါဘူး..ထင္တာေၿပာတာ..
ေရခ်ိဳးတဲ့ခရင္မ္ကိုေတာ့ Enchanteur Charming/Lux ႏွစ္မ်ိဳးသံုးပါတယ္။ မနက္နဲ႔ည..ေၿပာင္း
သံုးပါတယ္။ Lux ဆိုရင္အပန္းေရာင္အနံ႕ေလးကိုအၾကိဳက္ဆံုးပါ။ ညအိပ္ရာ၀င္ခါနီးေရခ်ဳိးရင္အနံ႔
ေလးစြဲက်န္ေနတာကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္သေဘာက်မဆံုး..office မွာလဲ Enchanteur lotion တစ္ဗူးထား
တယ္။အသားအရမ္းေၿခာက္ရင္အေရးေပၚလိမ္းဖို႔။


အိတ္ထဲအၿမဲေဆာင္ၿဖစ္တာေတာ့ Nivea hand lotionပါ.. ထံုးစံအတုိင္းကၽြန္မနဲ႔တည့္တဲ့အနံ႕ေတြကိုသာရွာသံုးရတာမို႔ဒါဘဲသံုးၿဖစ္ပါတယ္။

ညေနပိုင္းေရခ်ိဳးၿပီးရင္ေတာ့ သံလြင္ဆီလိမ္းၿပီးအိပ္ပါတယ္။ ဆီေပမယ့္စီးကပ္ကပ္မေနပါဘူး.
အုန္းဆီ နဲ႔ သံလြင္ဆီ ကိုတစ္ရက္ဆီလိမ္းပါတယ္။ မ်က္ႏွာကိုေတာ့ Clinque mosturizer လိမ္း..
ရံုးမသြားတဲ့ေန႔ေတြနဲ႔..အနီးနားသာသြားစရာရွိတဲ့ေန႔ေတြမွာေတာ့ သံလြင္ဆီရယ္ Mosturizer ရယ္ဆိုအလုပ္ၿဖစ္ပါတယ္။
ဆီကုန္ရင္အေရးေပၚဟင္းခ်က္လို႔လဲရတယ္။ :P
အုန္းဆီကရိုးရိုးဆီေတာ့မဟုတ္.. virgin coconut oil ပါ.. ေခ်ာင္းဆိုးရင္လဲေရေႏြးထဲတစ္ဇြန္းထည့္
သံပုရာညွစ္ေသာက္၊ ခ်က္ခ်င္းနီးပါးေပ်ာက္ပါတယ္။ အိပ္ေနရင္ခုတင္ေပၚကၿပဳတ္က်လို႔ ညိဳမဲစြဲရင္
လဲလိမ္းထားလိုက္ရင္ေနာက္ေန႔အိုေက..


ကဲဒီေလာက္နဲ႔ရပ္ပါအံုးမယ္။ေနာက္အပတ္ေတာ့ oral defense ရွိလို႔ဘေလာ့ေပၚကခဏေပ်ာက္ပါမယ္။



Thursday, February 26, 2009

flowers

ကင္မရာရ တာနဲ႔တစ္ၿခံလံုးလိုက္ပတ္ၿပီး ရိုက္ထားတဲ့ပန္းပံုေလးေတြပါ..
အပ်င္းေၿပၾကည့္လို႔ရေအာင္တင္ေပးလိုက္တယ္.. အကုန္ေတာ့မဟုတ္ေသးပါဘူး။
ေနာက္အားမွဆက္တင္ပါ့မယ္.. း)

Photobucket Album

Tuesday, February 24, 2009

ေရသံ


ခ်စ္သူ
ငါေခၚေနတာၾကားလား
ေရစီးသံနဲ႔ေရာေနလား
ေလတိုက္သံမ်ားလား
ထင္ေ၀ေယာင္၀ါး
အမွားမွားနဲ႕
ငါခုထိ...နစ္ေနတုန္းဘဲ...

Monday, February 23, 2009

တူနာငါး ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္

တူနာငါးအသားေတြကိုခဲထားတဲ့အထုပ္လိုက္၀ယ္လာထားတာသတိရလို႔ေၾကာ္စားတယ္။
အသားေလးေတြကႏုၿပီးမႊေနတာ၊ advicer chef ကေတာ့ေၿပာပါတယ္၊လတ္လတ္ဆတ္
ဆတ္ဘဲ၀ယ္စားပါ၊ Frozen လုပ္ထားတာမစားပါနဲ႔လို႔။ ကၽြန္မကေသြးၿမင္ရင္မစားခ်င္ေတာ့
တာကဘာအက်င့္လဲမသိဘူး၊ အထူးသၿဖင့္တူနာကေသြးမ်ားတယ္ေလ.ေစ်းမွာဆိုခုတ္သား
ေတြေတာင္မွေသြးေတြနီေနတုန္း၊ ထားပါေလ..အဲဒါနဲ႔ဘဲတူနာကို ေတာက္ေတာက္စင္းမလို႔
စိတ္ကူးရွိေပမယ့္မထင္မွတ္ဘဲအသားေတြကႏူးညံ့ပီးလက္နဲအသာဖဲ့ရင္ေတာင္ရတာနဲ႔ဖဲ့ပီး
ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲ၊ငါးငံၿပာရည္နဲနဲ၊ ဂ်င္းနဲနဲကိုအကုန္ႏွံ႕ေအာင္နယ္ၿပီးခဏထားၿပီးေနာက္မွာ
ဆီပူပူမွာထည့္လိွမ့္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးမွၾကက္သြန္ၿဖဴကိုေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးထည့္ေမႊ၊
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုအကြင္းလိုက္လွီးၿပီးထည့္၊ၾကက္သြန္နီဥၾကီးကို
ပါးပါးလွီးၿပီးထည့္၊ အားလံုးေမႊလိုက္ေတာ့မိနစ္ပိုင္းအတြင္းမွာဘဲတူနာငါးကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ရ
ပါပီ။အရသာကၾကက္သားေၾကာ္လိုဘဲႏူးၿပီးအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတာ..အသားလံုးေၾကာ္နဲ႔
တထပ္တည္းအရသာတူတယ္လို႔ဘဲေၿပပါရေစေတာ့.. ကဲ..လုပ္စားၾကမလား.....




Sunday, February 22, 2009

ခရီးသြားမွတ္တမ္း - ၂

ၿပင္ဦးလြင္မနက္ေစ်းကလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္အသီးႏွံေတြ..နဲ႔...ေတြ႕ပါပီ..သေရာ္.. မေတြ႔ရတာ
အရမ္းၾကာၿပီ။ သေရာ္ကင္ပြန္းနဲ႔ေခါင္းေလွ်ာ္တာ... ဘာမွန္းမသိဘူးစိတ္ထဲမွာငယ္ငယ္တည္းက
ေပ်ာက္သြားတဲ့ပစၥည္းတစ္ခုၿပန္ေတြ႔သလိုမ်ိဳးေပ်ာ္တာ..၀ယ္လာေသးတယ္.. ေခါင္းေလွ်ာ္ေတာ့
ရွင္းရခက္လိုက္တာ..ဒါေပမယ့္ေပ်ာ္တယ္.. ဘာမွန္းမသိတဲ့စိတ္ခ်မ္းသာတဲ့ခံစားမႈတစ္ခု..ရွင္းၿပ
လို႔မရဘူး..း)
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေထာပတ္ပဲေတြ၊ ေငြႏွင္းမႈိေတြလဲစားခ်င္စဖြယ္ကိုအားရပါးရအမ်ားၾကီးေတြ႕
ခဲ့ရပါတယ္။





ခရီးသြားမွတ္တမ္း - ၁

ဦးပိန္တံတားေရာက္ခဲ့တုန္းကအမွတ္တရပံုေလးေတြအခုမွတင္ၿဖစ္ေတာ့တယ္။ ကၽြန္မတို႔ေရာက္
တဲ့အခ်ိန္ေနကက်စ္က်စ္ေတာက္ပူေနေတာ့ ပါးပါးကေတာ့မေလွ်ာက္ေတာ့ဘူး၊ ကၽြန္မကေတာ့
ေရာက္တုန္းေရာက္ခိုက္ေလွ်ာက္ၿဖစ္ေအာင္ေလွ်ာက္ခဲ့ပါတယ္။ အဆံုးထိေတာ့မေရာက္ဘူး။ တစ္
၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ေတာ့ေရာက္တယ္။ ေရခန္းတဲ့အခ်ိန္ဆိုေတာ့ေသာင္ထြန္းေနတဲ့ေၿမညီၿပင္မွာလူ
ငယ္ေတြတူညီ၀တ္စံုေတြနဲ႕ေဘာလံုးကန္ေနၾကတယ္။ အားေပးတဲ့သူေတြလဲတံတားေပၚမွာေရာ
တံတားေအာက္မွာေရာအၿပည့္ပါဘဲ။ စာသင္ေက်ာင္းနီးတယ္ထင္ပါတယ္ ကိုရင္ေလးေတြကေတာ့
ဒိုင္ခံပရိတ္သတ္ေတြေပါ့။


အင္းထဲမွာေတာ့ငါးဖမ္းသူေတြရွိသလို၊ စီးလို႔ရတဲ့ေလွေတြလဲရွိပါတယ္။ တံတားေပၚကိုလွမ္းေမး
တယ္၊ေလွစီးမလားတဲ့၊စီးမယ္ဆိုရင္တံတားလမ္းတ၀က္ေရာက္ရင္ေသာင္ထြန္းေနတဲ့ေအာက္ကို
ဆင္းၿပီးေလွတက္စီးၿပီးရင္ဒီဘက္ထိပ္ကိုၿပန္လာ၊ အေပၚကေနေလွကိုလွမ္းရိုက္တာ ရခဲ့တဲ့ပံုေတြ
ထဲမွာအဲတစ္ပံုကုိေတာ့အၾကိဳက္ဆံုးပါဘဲ။ ငါးဖမ္းတဲ့သူေတြလဲေနပူက်ဲက်ဲမွာပင္ပင္ပန္းပန္းကြန္ခ်၊
ေလးငါးေယာက္၀ိုင္းဆြဲၾကေပမယ့္လဲငါးေသးေသးတစ္ေကာင္ႏွစ္ေကာင္အၿပင္ပိုရတာမေတြ႔ခဲ့ရ
ဘူး။

ေနာက္ဆံုးတံတားတစ္၀က္က်ိဳးေတာ့အေဆာင္ေအာက္မွာဇီးကြက္ေလးႏွစ္ေကာင္ေရာင္ေနတာေတြ႔
ခဲ့တယ္။ ကၽြန္မဇီးကြက္ေလး ထူပု၀ူ ကိုသတိရလိုက္ေသးတယ္။ ၀ယ္ေတာ့မ၀ယ္ၿဖစ္ခဲ့ဘူး။ အၿပန္အင္း
၀ပုဂံ၀င္ဖို႔ရွိေသးတာနဲ႔ပံုေလးဘဲအမွတ္တရယူလာခဲ့တယ္။အရမ္းခ်စ္ဖို႔ေကာင္းတယ္ေနာ္.

အင္း၀ဖက္ကိုေရာက္ေတာ့စက္ေလွမစိုက္ခင္ကမ္းဆိပ္မွာအ၀တ္ေလွ်ာ္ေနၾကအမ်ိဳးသမီးအ၀တ္
ေလွ်ာ္တာကိုထိုင္ေစာင့္ေပးေနတဲ့ေယာက္်ားတစ္ေယာက္...နဲနဲကဗ်ာဆန္သလားလို႔.. း)
မယ္ႏုအုတ္ေက်ာင္းအ၀မွာေရာင္းေနတဲ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေၿပာင္းဖူးေတြ။ မာမီကေတာ့ေၿပာင္း
ဖူးသည္ေတြနဲ႔အဖြဲက်၊စကားေၿပာလိုက္၀ယ္လိုက္၊မန္က်ဥ္းသီးသည္နဲ႔ပါစက္ေလွစီးေတာ့စကားေတြ
ေၿပာ..ေပ်ာ္လို႕.. မန္က်ဥ္းသီးပါ၀ယ္လာခ့ဲလိုက္ေသးတယ္။

Saturday, February 21, 2009

ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္

ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္ခ်က္ပါတယ္။ အစာသြပ္ခ်က္နည္းေတြထဲမွာအၾကိဳက္ဆံုးက
ေတာ့ဗံုလံုသီးပါ။ ဒီမွာေတာ့မရွိဘူး၊ေရာင္းလဲမေရာင္းပါဘူး။ တစ္ခ်ိဳ႕ဆိုၿမင္ေတာင္မၿမင္
ဖူးဘူး။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး (native) သီးမဟုတ္တဲ့ဟာေတြကသိပ္မခါးဘူး။ အစာအတြက္
ၿပင္ဆင္ရတာလဲမ်ားမ်ားစားစားေတာ့မရွိပါဘူ..
ၾကက္သြန္နီ (ေတာက္ေတာက္စင္း)
ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲကအေစ့ႏုေလးေတြ (ေတာက္ေတာက္စင္း)
မုန္လာဥနီ (အမွ်င္ေသးေသးေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ၿခစ္ထား)
ပုဇြန္ေၿခာက္အေကာင္ေသး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လံုး၊ ဆားနဲ႔ ပဲငံၿပာရည္ အားလံုးတို႔ကိုသမေအာင္ေရာေမႊၿပီး
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုအပိုင္းၿဖတ္လွီးအထဲကအဖတ္ေတြကိုဓားေလးနဲ႔လွည့္ထုတ္ၿပီးေရာေမႊ
ထားတဲ့အစာေတြထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီနဲ႔ငရုတ္သီးမႈန္႕ကိုေတာ့ဆီခ်က္သတ္ဖို႔သပ္သပ္
ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ပါတယ္၊ ၿပီးရင္ေတာ့အစာသြပ္ထားတဲ့ၾကက္
ဟင္းခါးသီးေတြကိုစီထည့္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔ႏူးေနေအာင္ႏွပ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့စားဖို႔အဆင္
သင့္ၿဖစ္ေနပါၿပီ။ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႔အရမ္းလိုက္ပါတယ္။ အထဲကသြပ္ထားတဲ့အစာေတြက
ၾကက္ဟင္းခါးသီးအခြံထဲအရသာစိမ့္၀င္သြာေတာ့အနည္းငယ္ခါးသက္သက္ေလးသာက်န္
ေတာ့တယ္။

ၾကက္ဟင္ခါးသီးေလးေတြခ်က္ဖို႔တန္းစီ

စားဖို႔အဆင္သင့္ၿပင္လို႔ရပါပီ။

Wednesday, February 18, 2009

ကေလာရြက္သုပ္ (ပီေလာပီနန္ရြက္)

ပီေလာပီနံရြက္၊(သို႕) ကေလာပီနန္ရြက္ကိုသုပ္စားတယ္။ အရသာကမဆိုစေလာက္ေလးခါး
သက္သက္ႏိုင္တယ္။ ကေလာပင္ရြက္ႏုေလးေတြကိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခူးၿပီးၿပဳပ္၊ တို႔စရာ
အေနနဲ႔ၿဖစ္ၿဖစ္၊ အခုလိုသုပ္စားတာၿဖစ္ၿဖစ္၊အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ အရြက္က ေရနဲ႔ထိ
ႏူးအိသြားတာမ်ိဳးမၿဖစ္လို႔သေဘာက်တာလဲပါတယ္။ ဒီမွာကေတာ့ကေလာဥေတြအၿမဲလိုလို
ရတတ္တယ္။ သူတို႔ကေတာ့အခြံႏႊာ၊ၿဖစ္ၿပီးေတာ့ casava cake ဆိုၿပီးေရာင္းၾကတယ္။ တစ္
ခ်ိဳ႕ကေတာ့စပါးလင္၊ သၾကားနဲ႔ၿပဳပ္ၿပီးသေရစာအၿဖစ္စားၾကတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့အရြက္ကို
ေစ်းက၀ယ္လာၿပီးၿပဳပ္ၿပီးသကာလ၊ ေၿမပဲဆန္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ဆီခ်က္၊ မန္က်ည္းႏွစ္၊ ငရုတ္
သီးစိမ္းနဲ႔ေကာင္းေကာင္းၾကီးကိုသုပ္စားပစ္တာပါဘဲ။
မွတ္ခ်က္။ နဲနဲၾကာၾကာၿပဳပ္ရပါတယ္၊ ၿပီးတာနဲ႔ေရေအးေလာင္းခ်ၿပီးအရည္ညွစ္သုပ္စားပါ။

ပဲၿပားႏွင့္မႈိ သတ္သတ္လြတ္ဆို

သတ္သတ္လြတ္ဗလေခ်ာင္အတြက္ပဲၿပာနဲ႔မႈိကိုေၾကာ္မွာပါ။ ပဲၿပာကိုေတာ့အတုံးေသး
ေသးလွီၿပီးေၿခာက္ေအာင္ ေၾကာ္လို႔ ရေပမယ့္မႈိကေတာ့ခပ္ထူထူလွီးၿပီးနည္းနည္းေနၿပ
လိုက္တာပါ။ ေငြႏွင္းမႈိကိုသံုးရင္ပိုေကာင္းတယ္လို႔ ကၽြန္မကေတာ့ထင္တယ္။ဘာလို႔လဲ ဆိုေတာ့ေငြႏႈင္းမႈိကအလႊာလႊာေလးနဲ႔မသိရင္ဆိတ္သားေၿခာက္လို၊ အူကလီစာအထပ္
သားလိုဘဲအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။ အစစရာရာၿပင္ဆင္ၿပီးတဲ့ေန႕မွာမွေနမထြက္ပါ။
ဒါေၾကာင့္မၿဖစ္ၿဖစ္ေအာင္ၾကံစည္ဖို႔အတြက္မႈိကိုေရေဆးပါးပါးလွီးၿပီးမီးကင္လိုက္ပါတယ္။
ပဲၿပားကုိၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ထားၿပီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီပါးပါးလွီးတာကိုၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ
တယ္။ နႏြင္းနဲနဲအေရာင္ တင္မႈန္႔လဲထည့္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔လဲပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ သပ္သပ္ဖယ္ထားတဲ့ပဲၿပားေၾကာ္ကိုေရာ ေမႊလိုက္မီးနဲနဲေၿခာက္သြားတဲ့မိႈ
ေတြကိုလဲ ထည့္ၿပီးအေပါ့ငံၿမည္းၿပီးရင္ေတာ့အထားခံတဲ့သတ္သတ္လြတ္ဘလေခ်ာင္
တစ္ခြက္ရပါၿပီ....


Tuesday, February 17, 2009

သရက္သီးငပိခ်က္

သရက္သီးအစိမ္းငပိခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့..
သရက္သီးအစိမ္း(ခ်ဥ္တဲ့အသီးပါ၊ တစ္ခ်ိဳ႕သရက္ေတြကအစိမ္းေတာင္မခ်ဥ္ဘူး)
ကိုအခြံံႏႊာပီးေပါက္ေပါက္လွီး (သို႔) ၿခစ္တဲ့စတီးၿပားမွာပါးပါးၿခစ္ယူရမွာပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴနီဆီခ်က္သတ္ၿပီးရင္ေတာ့့့ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔စိမ္းစားငပိကိုထည့္ခ်က္ပါ၊
အနံ႕ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့သရက္သီးၿခစ္ၿပီးသားေတြထည့္လိုက္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔
ႏြမ္းၿပီးေၾကသြားရင္ခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ႔ထမင္းပူပူနဲ႔အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့သရက္စိမ္းငပိခ်က္ရပါၿပီ...
အစပ္ကဲခ်င္ရင္ေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းေလးပါလွီးထည့္လိုက္ပါအံုးးး....

Saturday, February 14, 2009

ခရမ္းသီးပု ႏွပ္

ခရမ္းသီး၀ိုင္းပုပုလံုးေလးေတြေတြ႔လို႔ႏွပ္စားရင္ေကာင္းမွာဘဲလို႔စိတ္ကူးရတာနဲ႔လက္က
အေကာင္ထည္ေဖာ္ၿပီးသား..
ခရမ္းသီးေလးေတြကိုေလးစိတ္ၿခမ္း၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ၊ငရုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ကိုေထာင္းထား (ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔မရွိလုိ႔)
ဆီသတ္ပီးပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ေလးေတြထည့္၊ ငါးငံၿပာရည္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးခရမ္းသီး
ေလးေတြကိုမီးေအးေအးနဲ႔ႏွပ္လိုက္တာ.. က်က္ခါနီးမွပင္စိမ္းေလးခူးၿပီးအုပ္လိုက္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးပုႏွပ္ ရပါၿပီ... စားလို႕ေကာင္းမွေကာင္းပါ...

သတိ..ပံုကိုကလစ္ႏွိပ္ၿပီးအၾကီးခ်ဲ႕ၾကည့္လွ်င္ပိုပီး Yummy...ၿဖစ္ပါသည္.. းP

14 February 2009



Friday, February 13, 2009

Valentine = :(


Valentine's Day ေရာက္ေတာ့မယ္တဲ့။ မၿမင္ခ်င္ေယာင္၊မသိေယာင္ေဆာင္လို႔လဲမရ။
ေမးလ္ေတြထဲမွာလဲဘယ္ကလာမွန္းမသိတဲ့ေၾကၿငာေတြမ်ားၾကီး၀င္၀င္လာတယ္။ Friendster
Hi5မွာလဲ၀င္လာတဲ့post ေတြကValentine နဲ႕ပတ္သတ္တဲ့အေၾကာင္းေတြ။ ဟူးးးးးးးးးးးး

မွတ္မွတ္ရရၿဖစ္ခဲ့ဖူးတဲ့ Valentine ေန႕အေၾကာင္ေတြကိုၿပန္ေၿပာင္းေတြးရရင္ေတာ့........
ေက်ာင္းတုန္းက ကၽြန္မတို႔ Strategic Mgt. သင္တဲ့ဆရာလူပ်ိဳကကၽြန္မကိုကိတ္မုန္႔ေပးတာ
surprise ၿဖစ္ေစခ်င္လို႔သူကမၿမင္ေအာင္အုပ္ထားတာကိုမသိဘဲအတင္းဆြဲဖယ္မိေတာ့ကိတ္
မုန္႔ေတြအကုန္ၿပဳတ္က်ပံုပ်က္ပန္းပ်က္၊
မေလးရွားေရာက္ေနတဲ့ေက်ာင္းေနဖက္ငယ္သူငယ္ခ်င္းက love song cdနဲ႕သီခ်င္းတစ္ပုဒ္
စီကိုေခါင္းစဥ္နဲ႕အလိုက္ကဒ္ေလးေတြကဗ်ာေလးေတြေရးထားတဲ့ box ေရာက္လာတုန္းက
ဘာမွန္းမသိလႈိက္ကနဲေပ်ာ္မိေသးတယ္။
၂၀၀၄ ခု Valentine မွာေတာ့ကၽြန္မခ်စ္သူႏွင္းဆီပန္းစည္းၾကီးကိုင္ၿပီးအိမ္ေရွ႔မွာလာရပ္ေစာင့္
ေနတာကိုအေဖကေပးမ၀င္ဘဲၿပန္ေတာ့လို႔ေမာင္းထုတ္ေတာ့သူ႔မွမ်က္ႏွာငယ္ေလးနဲ႔အၾကာ
ၾကီးေခါင္းငံု႕ရပ္ေစာင့္ေနတာကိုကၽြန္မအခန္းထဲကၿပတင္းေပါက္ကေနလွမ္းၾကည့္ၿပီးစိတ္မ
ေကာင္းၿဖစ္ခဲ့ရဖူးတယ္။
ဒီေရာက္ၿပီးတစ္ႏွစ္မွာေတာ့အကုိၾကီးတစ္ေယာက္ထူးထူးဆန္းဆန္းvalentine မွာအစိမ္းေရာင္ ဖားႏွစ္ေကာင္ရတယ္ဘယ္လိုစိတ္ကူးပီး၀ယ္ေပးခဲ့တာလဲ ေတာ့မသိဘူး၊ႏွိပ္လိုက္ေတာ့ သီခ်င္း ထေအာ္ဆိုလို႔ရံုးကသူေတြလာလာ၀ိုင္းႏွိပ္ၿပီးသီခ်င္းခဏခဏဆိုခိုင္းတာမွတ္မွတ္ရရဘဲ။
က်န္၊က်န္တဲ့ valentine ေတြကေတာ့ႏွင္းဆီပန္းေတြ၊ ေခ်ာကလက္ေတြ၊လက္ေဆာင္ပစၥည္း
ေတြနဲ႔မွတ္မွတ္ရရမရွိခဲ့ေတာ့တာေတာ့အမွန္ပါ။ ခ်စ္တဲ့သူေတြနဲ႔ကိုယ့္ရဲ႔ခ်စ္သူကအေ၀းမွာဆို
ေတာ့ valentine ေရာက္ရင္သူတကာဘာညာေတြရေပမယ့္ကၽြန္မအၿမဲေနာက္က်ၿပီးမွရပါတယ္။
ေနာက္မက်ရင္ေတာင္ေစာၿပီးေရာက္တတ္တယ္။ ကၽြန္မခ်စ္သူကိုအၿမဲေၿပာတယ္ ေန႔ထူးတစ္
ခုေရာက္လို႔လက္ေဆာင္၊အမွတ္တရေလးေတြကအဲဒီေန႔မွာမေရာက္ရင္ဘာမွအဓိပယ္မရွိေတာ့
ဘူးလို႔။ ဒါေပမယ့္လိုတိုင္းမရ၊ရတိုင္းမလို ခ်စ္သူရွိရင္ေတာင္အလြဲေလးေတြၿဖစ္ေနတာဘဲမဟုတ္
လားေနာ္။
Valentine မွာ ခ်စ္သူရွိသူေတြဘာေပးရင္ေကာင္းမလဲေခါင္းစားေနၾကမယ္..
Valentine မွာ ခ်စ္သူမရွိေသးသူေတြ ကိုယ္ခ်စ္တဲ့သူကုိလက္ေဆာင္ေလးေတြေပးဖို႔စိတ္ေစာမယ္။
Valentine မွာ ကိုယ့္ခ်စ္မိတဲ့သူကမလြတ္လပ္သူၿဖစ္ေတာ့ ဘာမွန္းမဟုတ္အလိုလိုခံစားေနရမယ္။
Valentine မွာ ခ်စ္သူလိုခ်င္ေပမယ့္မရႏိုင္ေသးတဲ့သူေတြ အဲဒီေန႔ကိုဘယ္လိုၿဖတ္ေက်ာ္မလဲစဥ္းစား
ေနမယ္။
Valentine မွာ ကိုယ့္ခ်စ္ေယာက်ာ္းအလုပ္မ်ားလို႔ကိယ့္တြက္ဘာမ်ားအမွတ္တရလုပ္ေပးမလဲရင္
ေလးသူေတြရွိမယ္။
Valentine မွာ ခ်စ္သူမရွိေပမယ့္သူငယ္ခ်င္းၾကားမွာၾကြားခ်င္ေတာ့ပန္းေတြကိုယ့္ဘာသာကိုယ္မွာ
ၿပီး delivery လုပ္ခိုင္းတဲ့သူေတြလဲရွိမယ္။ (mr. bean လိုေပါ့ းP)
Valentine မွာ ေလာကၾကီးမွာမရွိေတာ့တဲ့ခ်စ္သူ/ေယာက်္ားကိုသတိရလြမ္းဆြတ္ေနမယ့္သူေတြ
ရဲ႔ရင္ထဲကနာက်င္မႈေတြရွိတယ္။
Valentine မွာ ကိုယ့္အေပၚသစၥာမရွိမွန္းသိေပမယ့္ အေပၚယံသကာေရေလာင္းတဲ့လက္ေဆာင္
ေတြကိုရင္နာနာနဲ႕လက္ခံယူေနမယ့္သူေတြလဲရွိမယ္။
Valentine မွာ ........................ ေပ်ာ္ရႊင္မႈနဲ႔ထပ္တူ...နာက်င္မႈေတြလဲရွိေနမယ့္သူေတြရွိမယ္။
အခ်ိဳးခ်ရရင္ တိတ္တိတ္ေၾကကြဲေနမယ့္သူေတြမ်ားလိမ့္မယ္ထင္တယ္။ သူတကာေပ်ာ္သည္ၿဖစ္ေစ
နာက်င္ေနသည္ၿဖစ္ေစ ကိုယ္နဲ႕ဘာမွမဆိုင္ဘူးလို႔ေတြးခ်င္ေတြးမယ္.. ကၽြန္မအၿမင္မွာေတာ့ %နဲ႕
တြက္မွာဆိုရင္..
Valentine ဟာ စၿဖစ္ကတည္းက ေၾကကြဲမႈစိတ္မေကာင္းမႈေတြနဲ႔စခဲ့လို႔ ေပ်ာ္စရာေကာင္းတဲ့ေန႕
လို႔မသတ္မွတ္ဘူး။ လူသားေတြရဲ႕အားနည္းခ်က္ၿဖစ္တဲ့အခ်စ္ကိုထိုးဆြနာက်င္ေစတဲ့ေန႔တစ္ေန႔လို႔
သာၿမင္ပါရေစေတာ့။

Monday, February 9, 2009

အင္း၀မွအႏုလက္ရာ


အင္း၀ေရာက္ေတာ့ ကၽြန္းနဲ႔ထြင္းထားတဲ့ပန္းအိုးပုံအရစ္ေလးေတြကိုေတြ႔ေတာ့လက္ေဆာင္ေပး
ဖို႕ေကာင္းတာနဲ႔၀ယ္ၿဖစ္ခဲ့တယ္။ ကၽြန္မအုတ္ေက်ာင္းေဆာင္ေပၚကဆင္းလာေတာ့ေရာင္းတဲ့သူ
ေတြကအဂၤလိပ္လိုေၿပာတယ္၊ မိတ္ တအိ(make teak) တဲ့။ ၁၅၀၀၀ တဲ့..ကၽြန္မကၿမန္မာလို႔ေၿပာ
ပါလို႕ေၿပာေတာ့..သူတို႔မွာဟာသ၀ိုင္းလိုအခ်င္းခ်င္း၀ိုင္းရီပီး ႏိုင္ငံၿခားသားထင္လို႔တဲ့။။
ကၽြန္မကေၿပာတယ္ ဆံပင္အေရာင္နီေၾကာင္ေၾကာင္၊အရပ္ရွည္ရွည္မို႔ႏိုင္ငံၿခားသားမထင္ပါနဲ႔။
မ်က္ႏွာကိုၾကည့္ပါၿမန္မာစစ္စစ္ပါလို႔။။ ဒီေနရာမွာေတာ့ၿမန္မာၿဖစ္ရတာကိုဂုဏ္ယူလိုက္စမ္းပါ
ေၿပာရမလို ဟာ..ၿမန္မာလား။...ဒါဆို ၄၅၀၀ နဲ႔ယူတဲ့။ ေကာင္းေရာ..
ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္အရမ္းကိုတန္ပါတယ္။ လက္နဲ႔ထြင္းတာမို႔လုပ္တဲ့သူဘယ္ေလာက္အခ်ိန္ၾကာယူထား
လဲဆိုတာရယ္၊ တဆင့္ေရာင္းသူေတြေနပူၾကဲၾကဲမွာသနပ္ခါးပါးကြက္ၾကားနဲ႔တစ္ေနကုန္ထေရာင္း
ေနတာရယ္။အဲဒါေတြေတြးၾကည့္ရင္ပိုၿပီးတန္ဖိုးရွိတယ္။ ကၽြန္မ၃ ခု၀ယ္လာၿပီးကၽြန္မဆရာေတြကို
လက္ေဆာင္ေပးေတာ..တစ္ေယာက္ဆို ဘယ္လိုမ်ားထြင္းသလဲဆိုၿပီးတစ္မိသားစုလံုးစားပြဲေပၚမွာ
တင္ၿပီးစဥ္းစားၾကသတဲ့။ ေနာက္တစ္ေယာက္ရဲ႔ meeting အခန္းအလည္မွာတင္ထားတာ၊ က်က္သ
ေရရွိေလၿခင္း.။။ ကၽြန္မတို႕ၿမန္မာ့အလွလက္ရာေတြအရမ္းကိုဂုဏ္ယူဖို႔ေကာင္းပါတယ္ေနာ္။

ေကာ္ၿပန္႕ မလိပ္တလိပ္ေၾကာ္

ေကာ္ၿပန္႕ေၾကာ္လို႔ေခၚရင္ေကာင္းမလား၊ ေကာ္ေၾကမႊေၾကာ္လို႔ေခၚရမလားေတာ့မသိဘူး။
စားပြဲတိုင္းမွာအေခ်ာင္းေလးေတြေသသပ္သပ္ေလးလိပ္ေၾကာ္ထားတာေတြ႔တိုင္းသေဘာ
က်တာနဲ႔စမ္းၾကည့္မယ္ဆိုၿပီး ဒီမွာေတာ့ Lumpia လို႔ေခၚတယ္။ wrapper ..လိပ္တဲ့အရြက္
ေတြ၀ယ္လာၿပီး အစာပလာအတြက္ဆန္ၾကာဇံ၊ ေၿပာင္းဖူးနဲ႔မုန္လာဥနီေတြၿပင္ဆင္ေၾကာ္
ၿပီးေတာ့စလိပ္တာနဲ႔စတာ၊ ခြာရတာခက္လို႔ အပူေပးလဲမရ၊ေရဆြတ္လဲမရ၊ အားလံုးေပါက္
ၿပဲကုန္တာနဲ႔ေလးငါးရြက္ေပါင္းၿပီးတစ္လိပ္လုပ္လိုက္တာတစ္ထုပ္လံုးကိုအေၾကာ္ငါးေခ်ာင္း
ဘဲရပါတယ္။ အဲေလာက္ေတာ့ခက္မယ္မထင္ဘူး၊ နည္းလမ္းေတာ့ရွိမွာပါ။ ဆရာမၿပနည္း
မက်ဆိုသလို youtube မွာၾကည့္ေတာ့လြယ္လိုက္တာ။ စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္။ ဒါေပ
မယ့္မလွဘူးေလ။ အစားေသာက္မွာၿပင္ဆင္တာအေရးၾကီးတယ္မဟုတ္လားေနာ္။ ရုပ္
ဆိုးဆိုးၾကီးဆိုေတာ့သိပ္ေတာ့ဘ၀င္မက်လွဘူး။ ေနာက္မွထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္။



Sunday, February 8, 2009

သရက္သီးစိမ္းရႈးရွဲသုပ္

သရက္သီးစိမ္းေပၚခ်ိန္ေရာက္ပီမို႔၊ သရက္သီးအစိမ္းကုိစပ္စပ္ေလးသုပ္စားရေအာင္။
ဒီမွာေတာ့ေလေတြအရမ္းတိုက္တယ္၊ ေအးလဲေအးတယ္။ ရံုးအားလပ္ရက္မွာတစ္ေယာက္
တည္းဘေလာ့တစ္ကာေလွ်ာက္လည္ရင္းနဲ႔ သရက္သီးစိမ္းသုပ္ရႈးရွဲစားၿပီးေရေႏြးၾကမ္း
ေသာက္ရတာလဲအရသာတစ္ခုဘဲ။
သရက္သီးစိမ္း - ၁ လံုး
မွ်င္ငပိအနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း ရွိရင္အလုပ္ၿဖစ္ပီေလ..
သရက္သီးကိုမႊေနေအာင္ၿခစ္ထားၿပီးေတာ့၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ကိုဆားထည့္ၿပီးညက္
ေနေအာင္ေထာင္း၊ ညက္ပီဆိုမွၾကက္သြန္ၿဖဴႏွစ္မႊာေလာက္ထပ္ထည့္ၿပီးေထာင္း၊ စိမ္းစား
ငပိကိုဇြန္းတစ္ေကာ္စာေလာက္မီးမွာကင္၊ ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့အားလံုးေရာထည့္ၿပီးနယ္
လိုက္တဲ့အခါ...အနံ႕ရတာနဲ႔တင္ကုိသေရက်ခ်င္လာတာ။ သရက္သီးစိမ္းအနံ႕၊ ငရုတ္သီး
စိမ္းအနံ႕ၾကက္သြန္ၿဖဴ.. တစ္ဇြန္းေလာက္ၿမည္းလိုက္တာနဲ႔စပ္တဲ့အေငြ႔ေတြကခံတြင္းမွာ
လႈိင္တက္သြားတာ။ ေကာင္းမွေကာင္း..

ဒီက Japanese ေက်ာင္းသားတစ္ေယာက္အတင္းလာလာေကၽြးတဲ့ wasabi စိမ္းပ်စ္ပ်စ္
သြားတိုက္ေဆးအနံ႕နဲ႔သားစိမ္းငါးစိမ္းနဲ႔တြဲစားတဲ့ paste လိုေပါ့.. အဲဒါထက္ေတာ့မ်ားၾကီး
ေကာင္းတယ္။

Saturday, February 7, 2009

ပန္းေဂၚဖီရိုးခ်ဥ္ေရ

ပန္းေဂၚဖီကိုစူပါမားကတ္မွာအၿမဲ၀ယ္လို႔ရေပမယ့္၊အပြင့္ေသးတယ္။ ေစ်းၾကီးတယ္။ ရာသီခ်ိန္
ေရာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ေတာင္ေပၚဖက္မွာစိုက္တဲ့ပန္းေဂၚဖီလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြေစ်းမွာအ
ၿမဲလိုလိုေတြ႔ရတယ္။ ၿမင္ရင္မ၀ယ္မေနႏိုင္ေလာက္ေအာင္ကိုလတ္ဆတ္ၿပီးက်စ္ထုတ္ပြင့္ကား
ေနေတာ့လက္ကအလုိလို၀ယ္မိသားၿဖစ္ေနၿပန္ေရာ၊ ေၾကာ္ေလွာ္ဖို႔ၿပင္ဆင္တိုင္းလဲပန္းေဂၚဖီ
အရိုးအရြက္တံေတြကိုၿဖတ္ပစ္ရတာႏွေမ်ာၿပန္ေရာ၊ ႏုတဲ့အရိုးတံေလးေတြထည့္ေၾကာ္လို႔ရေပ
မယ့္နဲနဲရင့္တဲ့ဟာေတြေတာ့ေရေသခ်ာေဆးၿပီးဆားနယ္ၿပီးအခ်ဥ္တည္ထားတယ္။ (၄)ရက္
ေလာက္ေတာ့ေစာင့္ရတယ္။ ေနလဲၿပတယ္။ ထမင္းမထည့္ဘဲဆားရည္သက္သက္ဆိုေတာ့၊
ခ်ဥ္ၿပီးသြားတဲ့အခါအရိုးတံမာဆတ္ဆတ္ေလးေတြကိုအေနေတာ္လွီးၿပီးေတာ့ငါးေခါင္းနဲ႔အခ်ည္
ဟင္းခ်က္စားပါတယ္။ အတို႔အၿမဳပ္အေနနဲ႕စားလဲေကာင္းမွာပါ။

 
Powered by Blogger