Pages

Tuesday, March 31, 2009

ခ်စ္ပါတယ္ဆိုသူမ်ားရဲ႕က်ိန္စာ

အခ်စ္လွည့္ဖ်ားတယ္..
ေကြ႔ေကာက္တဲ့မာယာေတြနဲ႔
ဟန္ေဆာင္တဲ့အၿပံဳးေတြ
ငါလက္ခံေနရသလား
အေပါင္းလကၡဏာတစ္ခုၿပတိုင္း
ငါ့မွာကေလးငယ္လိုအပူပင္ကင္းေပ်ာ္ရႊင္လို႔
ကပ္ပါလာတဲ့အႏုတ္လကၡဏာေတြမေတြ႔မိဘဲ...
လက္ေတြ႔က်က်ဘ၀ကိုလက္ခံပါ
စိတ္ကူးယဥ္မဆန္ပါနဲ႔

သူတစ္ကာနဲ႔မယွဥ္ပါနဲ႔

လက္ေတြ႔ဘ၀ခါးသီးနာက်င္တာေမ့ထားႏိုင္ဖို႔
စိတ္ကူးယဥ္အကန္႔ေလးေတြတည္ေဆာက္ေနရတာ
ငါကလြဲလို႔
ဘယ္သူကနားလည္ႏိုင္မွာလဲ
မယွဥ္ႏိုင္မွန္းအစထဲကသိခဲ့လို႔
ဒသမတစ္အခ်ိဳးေလာက္ၿဖစ္လာႏိုင္ဖိုုု႕စိတ္ကူးမိတာေရာ
အၿပစ္ရွိသတဲ့လား.....
ဒူးနဲ႔မ်က္ရည္သုတ္ရမယ္ဆိုတာ
ထမင္းစားရင္းမ်က္ရည္ေတာက္ေတာက္က်ရမယ္ဆိုတာ
မိဘစိတ္ဆင္းရဲေအာင္လုပ္ရင္
တစ္သက္လံုးစိတ္မခ်မ္းသာရဘူးဆိုတာ
ထမင္းေတာင္ေၿဖာင့္ေအာင္မစားရဘူးဆိုတာ
လူၾကီးေတြခ်ိန္းေၿခာက္တဲ့စကားအၿဖစ္
ငါသတ္မွတ္ခဲ့တာ
ငါနဲ႔မဆိုင္ဘူးလို႔ဥပကၡာၿပဳခဲ့တာ...
ငါက်ိန္စာသင့္ခဲ့ပီးပါၿပီ။
ၿပီးရင္ေတာ့
ေတြးေခၚဆင္ၿခင္ကင္းမဲ့တဲ့
ေခါင္းတစ္စံုငါလိုတယ္
အၿမဲဟန္ခ်က္ညီညီခုန္ေနတဲ့့
ႏွလံုးသားတစ္ခုလိုၿပန္တယ္
လက္ေတြ႔အၿဖစ္မွန္ေတြ
ငါမၿမင္္ဖို႔မ်က္လံုးေတြပိတ္ထားဖို႔လိုတယ္
ငါ့နာက်င္မႈေတြ စူးနက္တဲ့ခံစားခ်က္ေတြ
ေပ်ာက္သြားဖို႔..
တစ္ခုခုကိုအဆံုးသတ္ဖို႔လိုတယ္
ငါက်ိန္စာထပ္သင့္ၿပန္တယ္

Monday, March 30, 2009

ရႈခင္းကိုစားခဲ့ၿခင္း

စာေမးပြဲၿပီးတာနဲ႔ရံုးေရာက္တဲ့ရက္မွာဘဲ..အဖြဲ႔လိုက္ေရာက္ေနတဲ့စာရင္းစစ္ေတြလုပ္ေဖာ္ကိုင္
ဖက္ေတြနဲ႔ေန႔လည္စာစားဖို႔ထြက္ခဲ့ရၿပန္တယ္။ မလိုက္ခ်င္လဲမရပါ၊ ဒီေနရာေလးကိုလြန္ခဲ့တဲ့
ႏွစ္ႏွစ္တုန္းကတစ္ေခါက္ေရာက္ခဲ့ေသးတယ္။ အစားေသာက္အေကာင္းစားေတြမဟုတ္ေပ
မယ့္ေနရာက Highlands ေတာင္ေပၚမွာလူေနအိမ္ေတြအမ်ားၾကီးရွိသလို၊စားေသာက္ဆိုင္
ေတြလဲရွိတယ္။ ေတာ္ရံုအၿပင္လူကသြားစားလို႔မရဘူး၊ Member ၀င္ထားတဲ့သူမွသာအဲဒီေန
ရာမွာေဂါက္ရုိက္၊ ေရကူး၊ အစာသြားစား..ကားပတ္ေမာင္းလို႔ရတယ္။ အရမ္းခ်မ္းသာတဲ့သူ
ေတြေနၾကတဲ့ေနရေပါ့ေလ။ ေပ်ာ္ဖို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္။ Member ၀င္ထားရံုကိုတစ္ႏွစ္အ
တြက္ အစိမ္း ၅၀၀၀၀ ေပးရတယ္။ Member ၀င္ထားတဲ့သူမွသာအဲဒီေနရာၾကီးမွာအိမ္ေတြ
ေၿမကြက္ေတြ၊ တိုက္ခန္းေတြ၀ယ္လို႔ရတယ္။ ထားပါေလ..ဒါခ်မ္းသာတဲ့သူေတြအလုပ္...
ကၽြန္မကေတာ့လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတြနဲ႔အတူသြားစားၾကေတာ့ရံုးကေန ၂၀ ေယာက္ေလာက္
သြားၾကတာေပါ့။ စားမယ့္ေန႔မတိုင္ခင္တစ္ပတ္ထဲက အစားေသာက္စာရင္းေတြ ဖက္စ္ ပို႔ထား
ၿပီးၾကိဳတင္ၿပင္ဆင္ထားတယ္။ ကားေမာင္းရတာ ၂နာရီေလာက္ၾကာမယ္၊ ေတာင္ေပၚေကြ႔ပတ္
တက္ၿပီးေတာ့၊ ဒီတစ္ခါေတာ့ Highland မဟုတ္ဘူး။ Midland ေလာက္မွာဘဲစားၾတတယ္။
Highland အထိတက္ရင္ေတာ့ တစ္ေနကုန္မွာ။ အဲဒီမွာ ေတာ့ Cable car ေတြနဲ႔အရမ္းေပ်ာ္
ဖို႔ေကာင္းတယ္။ အစားေသာက္ကအဓိကမဟုတ္ဘူး...ဆိုတာေတာ္ေတာ္မွန္တယ္...
ဒီဆိုင္ကိုေတာ့ပတ္၀န္းက်င္ေလ့လာမႈအားနည္းတဲ့ကၽြန္မဆိုင္နာမည္မသိပါဘူး။
ေတာင္တစ္၀က္ေလာက္မွာကားရပ္ၿပီး Clubhouse စားေသာက္ဆိုင္ေရာက္ေအာင္ Funicular
စီးၿပီးဆင္းမွဆိုင္ကိုေရာက္ပါတယ္။ အဲဒီ Trump ကလဲဆိုင္ထဲကို၀င္စားမယ့္သူေတြအတြက္သာ
သီးသန္႔လုပ္ထားေပးတာ.. စီးရတာေတာ့ေပ်ာ္တယ္။ ၀ူးးးးးးးးးးးးး ဆိုတန္းဆင္းသြားတာ၊ တစ္
တြဲဘဲပါတယ္။ ဘာေတြစားလဲဆိုတာေတာ့.. ေပါင္မုန္႔အလုံးေလးတစ္လံုးခ်ေပးလို႔ Pumpkin
soup နဲ႔ေသာက္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ pasta..ၾကိဳက္ဘူး.. ၿပီးေတာ့ဘာေတြမွန္းမသိတဲ့အစာ
ေတြဗိုက္ဆာတာတစ္မ်ိဳး၊ အစားေသာက္ေတြကိုစိတ္ပ်က္တာေၾကာင့္ဓာတ္ပံုမရိုက္ခဲ့ဘူး။
ေနရာေလးကိုေတာ့ေပ်ာ္စရာေလးမို႔လို႔ပံုေလးေတြ share လိုက္ပါတယ္ေနာ္...
ဒါကေတာ့ အ၀င္ေနရာပါ..ေတြ႔ေနရတဲ့လမ္းေလးအတိုင္းသြားရမွာပါ..
ေရာက္ခါနီးအေကြ႔ေလးမွာ ထင္းရႈးပင္ေလးေတြေတာင္ေစာင္းမွာေပါက္ေနတာ..ေလကေအး..
စိတ္ခ်မ္းသာစရာေကာင္းလွပါတယ္။

သြားစားမယ့္ေနရာကိုအေပၚစီးကေနေတာ့လွမ္းၿမင္ေနရပီ...ဒါေပမယ့္ကားလမ္းအတိုင္ဆင္းရင္
အရမ္းအခ်ိန္ၾကာပါတယ္။

ရထားေလးစီးဖို႔အတြက္ကားရပ္ထားရမယ့္ေနရာေလးေရာက္ပါပီ..
ဒီလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္...၀ူးးးးးးးးးး ဆိုၿပီးစီးလာေတာ့ေအာက္ကိုေရာက္လာပါပီ..
ကားနဲ႔ဆင္းလာတဲ့သူေတြရွိရင္သူတို႔ကားပတ္ကင္ေနရာကဆိုင္နဲ႔ေ၀းေတာ့ဒါေလးေတြနဲ႔သူတို႔ကို
ၾကိဳပီးဆိုင္ထဲၿပန္လာပို႔ေပးပါတယ္..
စားေသာက္ၿပီးလို႔ၿပန္တက္ေတာ့မယ့္အခ်ိန္အေပၚကိုလွမ္းၾကည့္လိုက္တာပါ..လူေနကြန္ဒိုေလးေတြ
ကိုပိစိေလးလွမ္းၿမင္ေနရတယ္ေလ..

Friday, March 27, 2009

ပိန္းဥငါးေၿခာက္ရိုးဟင္း

ပိန္းဥဆိုရင္အရမ္းၾကိဳက္၊ ပိန္းဥေတြကိုၿပဳပ္ပီးဆားနဲ႔တုိ႔စားစား၊ ခ်က္စားစား၊ ဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္
ေသာက္အရမ္းကိုစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာေစ်းေန႔ဆိုရင္ကိုယ္တိုင္စိုက္ပ်ိဳးကိုယ္တိုင္ေရာင္းတဲ့
သူေတြဆီကဆိုရင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုရတယ္။ ပိန္းဥကိုအခြံႏႊာရင္လက္ယားလို႔ၿပဳပ္ၿပီးခြာၿပီး
မွခ်က္တယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့အိမ္ကပို႔ထားေပးတဲ့ငါးရံ႕ေၿခာက္ေလးေတြနဲ႔ဟင္းခ်က္စားၿဖစ္တယ္။
ပိန္းဥကၿပဳပ္ပီးႏႊာေတာ့ခရမ္းေရာင္သန္းသန္းေလးေတြ၊ ဒီတိုင္းစားေနတာသံုးေလးလံုးေလာက္
ကုန္သြားတယ္။ ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ကိုဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြေတာက္ေတာက္
စင္းၿပီး ပိန္းဥေလးေတြထက္ၿခမ္းခြဲ၊ငါးငံၿပာရည္နည္းနည္းနဲ႔ခ်က္လိုက္ရံုပါဘဲ။ ငါးေၿခာက္ေတြကိုေတာ့
ေရေႏြးေလးနဲ႔စိမ္ထားၿပီးပိန္းဥထည့္ခ်က္တဲ့အခါတစ္ခါတည္းလံုးထည့္လိုက္တယ္။ ေရၿမဳပ္ရံုထည့္ၿပီး
ငါးေၿခာက္လဲႏူးဟင္းအႏွစ္ေတြလဲပိန္းဥထဲစိမ့္၀င္သြားပီဆိုရင္ေတာ့ပင္စိမ္းေလးအုပ္လိုက္ရင္ေတာ့
အင္မတန္ကိုေမႊးၾကိဳင္ၿပီးငါးေၿခာက္နံ႔ေလးသင္းသင္းနဲ႔ပိန္းဥငါးေၿခာက္ရိုး ဟင္းေလးတစ္ခြက္ရပါပီ။

Wednesday, March 25, 2009

Thanks!!!!

Monday, March 23, 2009

ထိုေန႔


ကၽြန္မအသက္(၂၀)တုန္းက ပုသိမ္ကအေဒၚေခၚသြားလို႔ စံဇာဏီဘိုဆီေရာက္သြားခဲ့ဖူးတယ္။
သူကေၿပာတယ္။ ပညာေရးဆက္ၿမင့္ႏိုင္မွာမဟုတ္ဘူးတဲ့။ ကၽြန္မလဲလက္ခံခဲ့တယ္။ ေက်ာင္း
တက္ရမွာအေသပ်င္း၊ စာဆိုလွည့္ေတာင္မၾကည့္ခ်င္ေလာက္ေအာင္ဖတ္ခဲ့ရတာလူမွန္းစသိ
တဲ့အရြယ္ကေနဘြဲ႕ရတဲ့အထိဘဲ.. အလုပ္နဲ႔ဒီေရာက္ပီးမၾကာခင္ဘဲအလုပ္အတူလုပ္တဲ့အကို
ၾကီးကအတင္းတိုက္တြန္း၊ အေ၀းမွာရွိတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြလဲအတင္းတိုက္တြန္း၊ မိဘေတြကလဲ
ကၽြန္မအၾကီးဆံုးဆိုေတာ့တစ္ဆင့္ၿပီးတစ္ဆင့္ကိုတက္ေစခ်င္၊ ခ်စ္သူကလဲ ေက်ာင္းတက္၊ ဘာ
ၿဖစ္လဲတစ္ခုခုၿဖစ္ရင္ သူရွိတယ္။ ...ဒါနဲ႔ဘဲ... လံုးလည္ခ်ာလည္..အလုပ္တစ္ဖက္၊ခရီးလဲထြက္၊
ေက်ာင္းတစ္ဖက္၊ နဲ႔ private tutor ကေတာ့အဂၤလန္မွာစာသင္ေနတဲ့အကိုၾကီးတစ္ေယာက္ပါ။
ၿမန္မာမဟုတ္ေပမယ့္အေရးလိုသူ႔ကိုဘဲရွင္းၿပခိုင္း စိတ္ရွည္လက္ရွည္ကိုသင္ေပးတယ္။ေက်ာင္း
ကအတန္းစရင္ သင္မယ့္ေခါင္းစဥ္ေတြသာေၿပာလိုက္တာ textbook ၀ယ္၊ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္
လုပ္ဘဲ.. စာနဲ႔အခ်ိန္ေတာ္ၾကာေ၀းေနေတာ့အရမ္းကိုစိတ္ညစ္ဒုကၡေရာက္ခဲ့ရတယ္။ ညမအိပ္
ႏိုင္ မနက္ဆိုအိပ္ခ်င္မူးတူးရံုးသြား၊ တဲ့ေန႔ေတြလဲမေရတြက္ႏိုင္။ သူငယ္ခ်င္းေတြေမာလ္သြား
မယ္၊ ဘာညာဆိုလဲ ေက်ာင္းစရိတ္အႏိုင္ႏိုင္လံုးေနရတဲ့ကိုယ့္အေၿခေနကိုယ္သိလို႔အိမ္ထဲကုပ္
ေနရတာလဲအၾကိမ္ေပါင္းမနဲ၊ ေရွာင္မရတဲ့ပြဲေတြလာပီဆိုရင္ေတာ့စိတ္ပ်က္စိတ္ညစ္ရတာ
အခါခါဘဲ။ ေက်ာင္းလခလဲတစ္လတစ္လနင့္ေနေအာင္ေပးရေတာ့ အပို၀င္ေငြမရွိ ကိုယ့္လခ
နဲ႔ကိုယ္လံုးေနေတာ့တစ္ခါတစ္ေလစိတ္ဓာတ္က်တာေတြလဲရွိတယ္။ ဒါေပမယ့္မွန္တယ္။ စိတ္
ကအဓိကဘဲ Moral support ကအရမ္းကိုခြန္အားၾကီးတယ္။ ေငြနဲ႔ေပး၀ယ္ရင္ေတာင္မရဘူး။
ေနာက္ဆံုး defense မွာလူကအရမ္းကိုႏုံးေနပီ၊ ၂ရက္ဆက္တိုက္၊ ပေရာဖက္ဆာေတြလဲရစ္တာ
ေၿဗာင္းဆန္ေနေအာင္သူတို႔စိတ္တိုင္းက်အေၿဖကိုဘယ္သူမွမေၿဖႏိုင္ေတာ့တစ္ကယ္ကိုလက္
ေၿမာက္ၿပီးၿပန္ေၿပးခ်င္တာ... ေနာက္ဆံုးေတာ့ကၽြန္မစာေတြကိုတစ္လံုးမွနားမလည္ပါဘူး၊ တစ္
ခါမွလဲမေလ့လာဘူးပါဘူးဆိုတဲ့ခ်စ္သူေမာင္ေတာ္က စာတန္းေလးတစ္ခုကိုသဲလြန္စအေနနဲ႔
ေပးတယ္။ အဲဒါကိုအေၿခခံၿပီးကၽြန္မအခန္းထဲ၀င္ၿပီးေၿပာလိုက္ေတာ့ ပေရာ္ဖက္ဆာေတြေရလည္
သေဘာက်ၿပီး က်န္တဲ့အပိုင္းေတြဆက္သြားသြားၿပီး.. ေအာင္စာရင္းေၾကၿငာေတာ့ကၽြန္မနာမည္
ထိပ္ဆံုးမွာပါလာပါေတာ့တယ္။ အဲဒီအထိလဲမေပ်ာ္ေသးဘူး.. စိတ္ကစိုးရိမ္တာ၊ စိတ္ရႈတ္တာ
အလုပ္ကိုစိတ္ပူေနတာေတြ..ရွိေသးတယ္။ ေက်းဇူးတင္ထိုက္သူေတြအားလံုးကိုလဲေက်းဇူးတင္ပါ
တယ္။ မနက္ၿဖန္ေတာ့ခန္းမမွာ လမ္းေလွ်ာက္ေတာ့မယ္။ မေလွ်ာက္ခင္ေခါင္းစားတာ ခ်ိတ္ထမီ
ေလး၀တ္ဖို႔စဥ္းစားပါတယ္။ ၀တ္ရံုထပ္ပိုရွည္တာမ၀တ္ရဘူးတဲ့... ဒီေန႔ေတာ့ဘာ၀တ္မလဲလိုက္
ရွာရတာနဲ႔တင္တစ္ကိုယ္လံုးေညာင္းခ်ိေနပီ။ ညေနပိုင္းေတာ့ ပါးပါးေရာက္လာတယ္။ ညီမေလး
လဲဘန္ေကာက္ကေန ပလိန္းရူးအမဲေရာင္နဲ႔သစ္ခြပန္းစည္းေလးပို႕လိုက္တယ္။ ေမာင္ေလးနဲ႔မာ
မီက ယုန္ေလးတစ္ေကာင္ပို႔ေပးတယ္။ ဘာမွန္းေတာ့မသိေသးဘူး..စိတ္ေတာ့ရႈပ္ေနတုန္းဘဲ။
ဂါ၀န္အတိုေတြလံုး၀ကိုမ၀တ္တတ္တဲ့ကၽြန္မဘာကို၀ယ္ရမွန္းလဲမသိဘူး။ စိတ္ေပါက္ေပါက္နဲ႕
ႏွစ္ထည္၀ယ္လာၿပီးညီမေလးကိုဘယ္ဟာ၀တ္ရင္ေကာင္းမလဲေမးရတယ္။ အားလံုးေတာ့အဆင္
ေၿပမယ္လို႔ထင္တာပါဘဲ.. း)

Sunday, March 22, 2009

မိႈအၿမီးရွည္ခ်ဥ္စပ္

မႈိမွီးရွည္ - တစ္စီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃ လံုး
ငရုတ္သီးပြရွည္ - ၁ ေတာင့္
ပဲငံၿပာရည္ - အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔
မႈိမွီးရွည္ေလးေတြကိုႏႊာထားပီးရင္ ဆီခ်က္သတ္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအရင္ႏူးေအာင္လုပ္ေပးပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ကိုနည္းနည္းထည့္၊ ငရုတ္သီးအပြရွည္ေတာင့္ကိုတစ္၀က္ၿခမ္း
ထည့္၊ မိႈေလးေတြထည့္က်က္ေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးၿဖဴးလိုက္ရင္ရပါၿပီ။
အခုတစ္ေလာဒီမႈိေလးေတြက၀ယ္ရတာလြယ္တယ္။ ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးစားရတာမႈိေခ်ာင္းေလး
ေလးေတြတက်ိက်ိ၀ါးစားရတာ..အရသာတစ္မ်ိဳးဘဲ.. ပူအုိက္လာပီ။ အစားေသာက္လဲပ်က္
ေတာ့အေတာ္ပါဘဲ.. း)

Friday, March 20, 2009

ဌက္ေပ်ာသီးကိတ္

ကူးကူးဘေလာ့စေရးတုန္းကရည္ရြယ္တာကိုယ့္မိသားစု၊ခ်စ္သူနဲ႔သူငယ္ခ်င္းေတြဖတ္ဖို႔
ပါ။ စၿပီးေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့အၿမင္က်ဥ္းတဲ့ကၽြန္မ ဘေလာ့ဆိုတာသူတစ္ကာဖတ္ၿပီးေနာက္
မိတ္ေဆြအသစ္ေတြပါထပ္ထပ္တိုးလာတယ္။ ေကာမန္႔ေလးခ်န္ထားတာကိုတစ္ကူးတစ္က
ေစာင့္ေစာင့္ဖတ္ရတာလဲခံစားမႈတစ္ခုဘဲ။ ၿမန္မာမွာဘေလာ့ေတြဖြင့္ရတာခက္လို႔မိဘနဲ႔
ေမာင္ေလးကသိပ္မဖြင့္ၿဖစ္ေပမယ္မာမီကေတာ့ဦးေလးလူပ်ိဳၾကီးဆီေရာက္ရင္ freedom နဲ႔
ကၽြန္မဘေလာ့ကိုဖတ္ၿပီးသေဘာက်ေလ့ရွိပါတယ္။ ညီမေလးကထုိင္းမွာ၊ သူအလုပ္လုပ္တဲ့
ေက်ာင္းမွာလဲ ဘန္း တာေတြမ်ားေတာ့မဖတ္ၿဖစ္ေပမယ့္ကၽြန္မက PDF နဲ႔လုပ္ၿပီးပို႔ပို႔ေပး
တယ္။ ကၽြန္မခ်စ္သူလား.. တစ္ခါမွမဖတ္ဘူး။ ေၿပာေသးတယ္ကိုယ့္အေၾကာင္းလူတကာ
ဖတ္ေနတာ ရွက္ဖူးလားတဲ့.. ရွက္ဖူးလို႔..ေၿပာလိုက္တယ္။ အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့သူလဲ၀င္၀င္
ဖတ္ၿပီး ရစ္. တတ္ေနပါပီ။ ေကာမန္႔ေတြလဲလိုက္ေရးၿပီးေပ်ာ္ေနတယ္ထင္ပါ့။ အၿမဲလိုလိုလာေခ်ာင္းေနတဲ့သူေတြကိုလဲေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းေဟာင္း
ေတြလဲကၽြန္မဘေလာ့မွန္းမသိေပမယ့္သူတို႔ကဖတ္ၿပီး ကူးကူးနဲ႔တူတယ္ဆိုၿပီးခန္႔မွန္းလာ
ေမးၾကတိုင္းကိုယ့္ကိုကုိယ္သေဘာေတြက်ေနတာ.. ဒါလဲ blog psycho ဘဲထင္တယ္။
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ကိတ္မုန္႔လံုး၀ကိုမစားတတ္တဲ့ကၽြန္မဌက္ေပ်ာသီးကိတ္ကိုေတာ့အစမ္းစားၾကည့္ေတာ့ၾကိဳက္
သြားတာနဲ႔ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔ဆံုးၿဖတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿမန္မာအစားေသာက္ေတြကိုႏွစ္သက္စား
ေနေပမယ့္တစ္ခါတစ္ေလေတာ့အပ်င္းေၿပပီဇာေလး၊ ကိတ္မုန္႔ေလးစားတတ္ပါတယ္။ ကိတ္
ကိုကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ အင္တာနက္ေပၚတက္ (how to bake banana cake)
နည္းလမ္းနဲနဲရွာၿပီးေတာ့..အရင္ဆံုးၿပင္ဆင္ရတာ..
သီးေမႊးဌက္ေပ်ာသီး (၄)လံုး
ဂ်ဳံမႈန္႔ (၁.၃)
သၾကား (လိုသေလာက္)
ေထာပတ္ (butter)
ေထာပတ္ဆီ
ၾကက္ဥႏွစ္လံုး
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ (baking powder)

သီးေမႊးေလးလံုးကိုအခြံႏႊာ၊ ပါးပါးလွီးခက္ရင္းနဲ႔သမေအာင္ေၿခပါတယ္။
ဂ်ံဳမႈန္႔ကို သၾကားထည့္၊ မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ေလာက္ထည့္ၿပီး
ေမႊ၊ ၿပီးရင္ေတာ့ေထာပတ္ခဲေလးေတြထည့္ ေထာပတ္ဆီနဲနဲထည့္၊ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးေဖာက္
ထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ေမႊပါေလေတာ့...
လဖက္သုပ္အထုတ္ထဲကေၿမပဲဆန္ေလးေတြပါေတြ႔ေတာ့ဌက္ေပ်ာသီးထဲထပ္ထည့္ၿပီးအကုန္
ေရာေမႊၿပီးႏွံေနၿပီဆိုရင္ေတာ့ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲကိုဂ်ံဳေလးနဲနဲပါးပါးၿဖဴးၿပီး ေရာသမေမႊကိုေလာင္း
ထည့္လိုက္ရင္ၿပီးပါပီ။ မီး ၁၉၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၁နာရီဖုတ္လိုက္ရင္..အရမ္းကိုေမႊးေနတဲ့ဌက္ေပ်ာသီး
ကိတ္ေလးရပါတယ္။ ဖုတ္ၿပီးေတာ့ၾကြားမယ့္သူမရွိလို႔အြန္လိုင္းမွာ ညီမေလးကိုၾကြားပါတယ္။
အဲေလာက္မ်ားတာဘယ္သူ႔ေတြကိုေကၽြးမလို႔လဲတဲ့... အင္း.. တစ္ေယာက္တည္းဘဲစားရမွာ
ေပါ့.. မကုန္ရင္သိမ္းထား..ေနာက္ေန႔ထပ္စား.. အရသာကေတာ္ေတာ့္ကိုေကာင္းပါတယ္။
ပထမဆံုးအၾကိမ္လုပ္တာေအာင္ၿမင္သြားလို႔ခုန္ဆြခုန္ဆြၿဖစ္ေနတာနဲ႔ခ်စ္သူနဲ႔ေန႔လည္က
စိတ္ေကာက္ေနတာေမ့သြားပါတယ္။



Thursday, March 19, 2009

ပဲညိဳညိဳ

Kidney bean ကိုပဲညိဳညိဳလို႔ဘဲေခၚတတ္တယ္။ ပဲညိဳညိဳခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့အရင္
တစ္ညေလာက္စိမ္ထားရပါတယ္။ၿပီးရင္စိတ္ရွည္လက္ရွည္ၿပဳပ္။ ႏူးအိပီးေဖာင္းေနပီဆိုရင္
ၿမည္းၾကည့္..ပဲလံုးထဲကအသားေတြလွ်ာေပၚမွတင္အေရေပ်ာ္သြားရင္ေတာ့ပဲၿပဳပ္ေကာင္း
ေကာင္းရပါပီ။ ခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့ မပါမၿဖစ္
ၾကက္သြန္၊ၿဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၃)လံုး
ပဲငံၿပာရည္အနည္းငယ္
နဲ႔ၿပဳပ္ပီးသားပဲေတြကိုေရာခ်က္လိုက္ရံုပါဘဲ..က်က္ရင္ေတာ့ၾကက္သြန္မိတ္ေလးအုပ္စားလို႔
ရပါပီ။ ၾကက္သြန္မိတ္ေတြလွီးပီးေရခဏစိမ္လိုက္တာေကြးေကြးေကာက္ေကာက္ပန္းေလး
လိုၿဖစ္ေနတာ.. ကိုယ့္မ်က္စိထဲမွာေတာ့လွေနတာဘဲ။ း)

Monday, March 16, 2009

မွ်စ္ေျခာက္ေျခာက္အသားေျခာက္ေျခာက္


ၿပင္ဦးလြင္အရီးရွမ္းဆိုင္က၀ယ္လာတဲ့မွ်စ္ေၿခာက္ေလးေတြရယ္..
မေတာ္ရေသးတဲ့ေယာကၡမမ်ားထည့္ေပးလိုက္တဲ့အသားေျခာက္ေလးေတြရယ္..
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြရယ္..ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ငံၿပာရည္ေလးရယ္..
ေရာသမေမႊလို႔.. အင္မတန္ကိုမိန္တဲ့ဟင္းေလးတစ္ခြက္ခ်က္ပါတယ္။
မွ်စ္ေျခာက္ကိုေတာ့ေရထပ္ေဆးၿပီး ေရပူပူမွခဏစိမ္ထားရပါတယ္။
အသားေၿခာက္ကိုေတာ့အိုးစတည္ကထဲကထည့္လံုးထားတာပါ။
အရသာကေတာ့မွ်စ္အစိုထက္သာတယ္လို႔ၿမည္းသြားတဲ့သူေတြဆိုပါတယ္။
အသားေျခာက္ကိုဘယ္လိုေၿခာက္ထားသလဲမဆိုႏိုင္ေလာက္ေအာင္အရသာတစ္ေခ်ာင္း
ဆိုတစ္ေခ်ာင္းဆိုသလိုေကာင္းလွပါေပတယ္။
အသားေၿခာက္လုပ္နည္းေလးရွိရင္မွ်ေ၀ၾကပါ။ ေယာကၡမမ်ားကိုေတာ့မေမးရဲပါ.. ဟိဟိ

Sunday, March 15, 2009

မႈိယပ္ေတာင္ေၾကာ္

မႈိကိုၾကက္ဥေလးနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။ ဒီတစ္ခါေတာ့မႈိေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြရလို႔ သံုးေလးပင္
စီခြာၿပီး ၾကက္ဥကိုဆား၊ ပဲငံၿပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္း နဲ႔နာနာေခါက္ထားတဲ့အထဲကို မႈိကိုႏွစ္ၿပီး
ဆီအိုးကပ္ေလးနဲ႔ေၾကာ္တာပါ။ ေၾကာ္ပီးရင္ေတာ့ဆီစစ္တဲ့စကၠဴေလးေပၚမွာတင္ထားရံုပါဘဲ။
ခရမ္းခ်ဥ္အရိုင္းသီးေလးေတြကေတာ့အိမ္ေရွ႕ကပန္းပင္ၾကားမွာေရာေပါက္ၿပီးမွည့္ေနလို႔ခူး
ၿပီးတို႔စားပါတယ္။

http://www.foodsubs.com/Photos/enokimushrooms5.jpg

Saturday, March 14, 2009

ငါးခ်ဥ္စပ္ေဇာင္းလ်ားေမႊ

တစ္ရက္ကၽြန္မအထက္ကစာရင္းစစ္အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကၿမန္မာအစားေသာက္ေတြ
အေၾကာင္းစကားစပ္မိေတာ့ၿမန္မာၿပည္သြားတုန္းကငါးဟင္းေကၽြးတာအရမ္းစားလို႔ေကာင္း
တဲ့အေၾကာင္း၊ ကၽြန္မေတြးၿမင္လိုက္တာကကတစ္ကိုအေကာင္လိုက္ခ်က္တာၿဖစ္မယ္လို႔။
ဒါနဲ႔ဟင္းအေၾကာင္းေတြစကားစပ္မိေတာ့သူကငါးနဲ႔ေဇာင္းလ်ားသီးခ်က္နည္းေၿပာၿပတာနဲ႔
စမ္းၾကည့္ၿဖစ္ပါတယ္။ ေဇာင္းလ်ားသီးအေသးေလးလို႔ေခၚမလားေတာ့မသိဘူး။စိတ္ကူးရ
ေတာ့အေၾကာင္းကလဲဖန္လာပါတယ္။ တစ္ရက္ရံုးကအမၾကီးတစ္ေယာက္ေဇာင္းလ်ားသီး
ေလးေတြၿခံထဲကသီးတာလိုက္ေ၀ေပးေတာ့ကၽြန္မလဲငါးကုိေဇာင္းလ်ားသီး၊ဆားနဲနဲနဲ႔ၿပဳပ္
လိုက္ပါတယ္။ ငါးက်က္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာစားၾကည့္ေတာ့ငါးကခ်ဥ္ငံငံေလးအရသာေၿပာင္း
သြားပါၿပီး။ ငါးကိုအသားေတြခ်ဥ္းႏႊာၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ ငါးငံၿပာရည္နည္းနည္း၊ ငါးနဲ႔
ေရာၿပဳပ္ထားတဲ့ေဇာင္းလ်ားသီးေတြပါထည့္ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ေလးပါ
ထပ္ထည့္လိုက္တယ္။ တစ္မ်ိဳးအရသာငါးခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးပါ။


Wednesday, March 11, 2009

......နဲ႔


ဒီမွာအခ်စ္ရယ္....

ငါ့ကိုေခ်ာက္ထဲသာတြန္းခ်လိုက္ပါ
သံသယမ်က္လံုးေတြနဲ႔ေတာ့မၾကည့္ပါနဲ႔

ငါ့ကိုအခန္းထဲမွာေလွာင္ပိတ္ထားပါ
အမ်က္ထြက္ေနတဲ့စကားသံေတြနဲ႔မေၿပာပါနဲ႔

ငါ့ကိုေက်ာခိုင္းထားပါ
ေလွာင္မဲမဲအၿပံဳးေတြေတာ့လက္ေဆာင္မေပးပါနဲ႔

ငါ့ကိုလႊတ္ခ်လိုက္ပါ
တစိမ္းဆန္တဲ့စကားလံုးေတြနဲ႔ေတာ့မသတ္ပါနဲ႔

ငါ့ကိုေမ့ပစ္လိုက္ပါ
အမ်က္ထန္ေနတ့မ်က္လံုးေတြနဲ႔မရက္စက္ပါနဲ႔

Sunday, March 8, 2009

ဘ၀ဆိုသည္မွာ


ဘာလဲ
စာမလုပ္ဘူးလား
ဖတ္ေနတယ္ေလ..
အဲဒါဘာေတြလဲ
ၿခံထဲကေကာက္လာတာ..
အုန္းပြင့္ေလးေတြ..သီၾကည့္မလို႔
ဌက္ေပ်ာသီးႏွစ္လံုးကေရာ..
စားမယ္ေလ..
ရူးေနလားး.. စာဖတ္..ေဆာ့မေနနဲ႕
အင္း... zzzzZZZZZZZZzzz

 
Powered by Blogger