Pages

Sunday, April 26, 2009

Nutritious Pumpkin Cake



ေရႊဖရံုသီးကိတ္လုပ္ဖို႔အတြက္ေတာ့၊ ေရႊဖရံုသီးကိုအခြံႏႊာၿပီးႏူးေအာင္ၿပဳပ္ထားရပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ဇြန္းနဲ႔ေၿခလိုက္ရံုပါဘဲ။ ေနာက္ေတာ့ကိတ္အတြက္မပါမၿဖစ္
ဂ်ံဳ (၂)ခြက္
ၾကက္ဥ (၂)လံုး
သၾကား (အေနေတာ္)
ဆား အနဲငယ္
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေသးတစ္၀က္)
သမေအာင္ေရာေမႊၿပီး ၿပဳတ္ေခ်ထားတဲ့ဖရံုသီးေတြကိုထည့္ေမႊ (ေရာသမေမႊ)ၿပီး ၁၉၀ဒီဂရီနဲ႔
၄၅ မိနစ္ဖုတ္လိုက္ရင္ရပါၿပီ.. မနက္စာအတြက္ ဘဲစားစား၊ အပ်င္ေၿပစားစား၊ ဗိုက္စာလို႔ဘဲ
စားစား၊ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ေရႊဖရံုသီးကိတ္ေလးရပါပီ...

Monday, April 20, 2009

ေပါင္မုန္႔ပန္းကန္လံုး


အလုပ္မရွိအလုပ္ရွာလို႔ေတာ့မထင္ပါနဲ႔...စြပ္ (soup) ဒီတိုင္းေသာက္လဲရရဲ႕သားနဲ႔နဲနဲ
ေလးအတြန္႔တက္ရမွေက်နပ္တဲ့ idea ကို French Stone ဆိုင္ေရာက္ေတာ့ခိုးလာခဲ့ပါ
တယ္။ Menu ကိုဖြင့္ၾကည့္ေတာ့ ေပါင္မုန္႔ ထဲကို soup ထည့္ထားတာေတြ႔လို႔ သေဘာက်ၿပီး ေပါင္မုန္႔တစ္လံုး ၀ယ္လာခဲ့တယ္ 65 cent. ေလာက္ေတာ့က်တယ္။ ေပါင္မုန္႔ထိပ္ကို
ၿဖတ္၊ အသားေတြလက္နဲ႔ဆြဲထုတ္ၿပီးေဘးမွာထား၊(အဲဒါလဲစားလို႔ရတယ္ေလ)............
ေနမေကာင္းေတာ့ ဆန္ၿပဳပ္ soup အရည္သာေသာက္ေနရေတာ့ အဲဒီအရည္ေတြကို
ေပါင္မုန္႔ထဲေလာင္းထည့္ၿပီး ဆြဲထုတ္ထားတဲ့ေပါင္မုန္႔အလယ္သားေတြနဲ႔တို႔စား...တစ္
ၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းေပါင္မုန္႔ကိုဖဲ႔ creamy soup နဲ႔တို႔စား..ေပါင္မုန္႔အသားေတြထဲ soup အ
ရသာေလးကစိမ့္၀င္ေနေတာ့ေပါင္မုန္႔ေတာင္မွေတာ္ေတာ္အရသာရွိတယ္။ အၿမဲေတာ့
မဟုတ္ဘူးေလ..တစ္ခါတစ္ေလေပါ့... ဘိုစာကေနမေကာင္းမွသာအဆင္ေၿပတာ...း)
Knorr Cream soup (mushroom) အထုပ္ေလးေတြရွိပါတယ္ အဆင္သင့္ေရေႏြးတည္
ထည့္ေမႊလိုက္ရံုပါဘဲ။ ခါၾကက္ဥနီေလးေတြနဲ႔ အၿခားသီးႏွံေလးေတြေသးေသးတံုးၿပီးထည့္
ၿပဳပ္လိုက္ရင္အရသာရွိတဲ့ creamy yummy soup ေလးရပါတယ္။

Sunday, April 19, 2009

အၿငိဳး



သစ္ေၿခာက္ပင္အရိုးၿပိဳင္းၿပိဳင္းနဲ႔
ငါ့ကိုမ်ားငံု႔ၾကည့္ေနသလား.....
ရာသီခ်ိန္ပြင့္ဖူးေနတဲ့သရက္ပြင့္ေတြ
ငါ့ကိုကၾကီစယ္ေခၽြခ်ေနသလား...
ၾကိဳးတန္းလန္းနဲ႔ ဆြဲသူေနာက္ပါသြားတဲ့ေခြး
ငါ့ကိုအၿငိဳးနဲ႔မ်ားလွည့္ၾကည့္ေနလား..
ၿပံဳးေနတဲ့တိမ္တိုက္တစ္ခု
ငါေတြ႕ခဲ့တယ္...
ငါေလွ်ာက္သာေလွ်ာက္တယ္..
မိုးေပၚတစ္ခါမွေမာ့မၾကည့္ဘူး...
အၿငိဳးထားတဲ့တိမ္တိုက္..
အေၿခေနေၿပာင္းၿပီ.. အၿငိဳးနဲ႕ငါ့ေခါင္းေပၚကို
တရစပ္သြန္းခ်ေတာ့မွ
ငါ.... အမုန္းမ်က္လံုးနဲ႔ေမာ့ၾကည့္မိတယ္။

Saturday, April 18, 2009

ဆူရွိလိပ္စားမယ္


ွွဆူရွီကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္စားဖို႔အၾကံရွိတာေတာ့ၾကာပီ၊ ဒါေပမယ့္အရမ္းခက္မယ္ထင္
လို႔တစ္ခါမွမစမ္းၾကည့္ဘူးဘူး။ ဒီညေနေတာ့တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ေလာက္ကိန္းေအာင္ေနတဲ့အ
ၾကံအေကာင္ထည္ေဖာ္ၿဖစ္ခဲ့ပါတယ္။

သတ္သတ္လြတ္ဆူရွီအတြက္.. ပေရာ္ဖက္ရွင္နယ္အဆင့္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး.. စိတ္ကူးေပါက္
တာေလးေတြ စမ္းတမ္းအဆင့္ပါ...

  • ခါၾကက္ဥနီ 
  • သခြားသီး
  • ငရုတ္သီးအပြ (ပန္းငရုတ္)
  • ၾကက္ဥေၾကာ္ (ၾကက္ဥကိုဆီနဲနဲနဲ႔ၿပားၿပားေလးရေအာင္ေၾကာ္ရင္ရပါပီ)
  • ပဲေတာင့္ရွည္ (ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး အခ်ဥ္ေရ နဲနဲစိမ္ထားလိုက္တယ္)

အားလံုးကိုအေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြရေအာင္လွီးထားၿပီးရင္ေတာ့၊  လိပ္မယ့္၀ါးယင္းကို ပလတ္စ
တစ္ပတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေရညွိအၿပား (ဆူရွီအတြက္သတ္သတ္ေရာင္းတာရွိတယ္)
ကို၀ါးယင္းၿပားေပၚတင္၊ ထမင္းကိုနဲနဲထပ္အပူေပးၿပီးဇြန္းရွည္ေလးနဲ႔ ေရညွိၿပားေပၚလိုက္ကပ္၊
ၿပီးရင္ေတာ့လွီးထားတဲ့အသီးႏွံေလးေတြကိုစီထည့္ၿပီး၀ါးယင္းေလးနဲ႔အသာလိပ္လိုက္ရင္ေတာ့
ဆူရွိလိပ္ကေလးရပါပီ။ ဓားနဲ႔ထက္၀က္ပိုင္း (ဓားထက္ထက္ေလးဆိုပိုေကာင္းမွာကၽြန္မဓား
ေတြကသိပ္မထက္လို႔သိပ္မလွဘူး)၊ ထက္၀က္ပိုင္းထားတာေတြကိုထက္၀က္ၿပန္ပိုင္း.........
ၿပီးရင္ေတာ့အပ်င္းေၿပလဲၿဖစ္၊ ဗိုက္လဲၿပည့္တဲ့ဆူရွိအလိပ္ေလးေတြရပါပီ။ အရသာေတာ့ေပါ့
ရႊတ္ရႊတ္ၿဖစ္ေနမွာပါ.. ေဆာ့စ္ ေလးလုပ္ၿပီးတို႔စားရင္ရွယ္ပါဘဲ။
ေဆာ့စ္ကေတာ့ကိုယ္တိုင္ေဖာ္စပ္ထားတဲ့ ပဲငံၿပာရည္နဲနဲကိုငရုတ္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴကို
ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးစပ္ထားတာပါ.. ပိုအရသာရွိတယ္။ စိတ္၀င္စားရင္လုပ္စားၾကည့္ႏိုင္
ပါတယ္... http://images.zaazu.com/img/shy-shy-female-smiley-emoticon-000469-design.gif
(ရန္ကုန္က ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းအ၀င္ေတာင္ကုန္းေလးေပၚမွာဆူရွိခဏခဏသြားစားၿဖစ္တယ္၊
ေစ်းကလဲၾကီးေသး.. ၿပီးေတာ့ဒီအရသာပါဘဲ )
ဆန္ကေတာ့ဘယ္ဆန္ၿဖစ္ၿဖစ္ရပါတယ္။ ကၽြန္မကဒီဆန္ရွိပီးသားမို႔အဲဒီဆန္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္။

Wednesday, April 15, 2009

မုန္႔လံုးေရေပၚ

အတာကူးတဲ့တန္ခူးလမို႔အေ၀းေရာက္ေနေပမယ့္သၾကၤန္အခ်ိန္ေလးမွာစားေနၾကမုန္႔ေလး
ေတြကိုေတာ့တမ္းတေနမိတာအမွန္ပါ။ မုန္႔လက္ေဆာင္း၊ မုန္႔ၾကာစိ၊ အဓိကကေတာ့မုန္႔လံုး
ေရေပၚပါ။ ဒီမွာေတာ့တစ္ေယာက္တည္းမုန္႔လံုးေရေပၚကိုစားရေအာင္ၾကံစည္ရပါတယ္။
မလုလုဘေလာ့ကိုေၿပးၿပီးဘယ္လိုလုပ္ရလဲဆိုတာသြားၾကည့္ရေသးတယ္။ ခက္တာကဒီမွာ
မုန္႔ႏွစ္လဲမရွိ၊ ထညက္လဲမရွိ၊ မုန္႔ႏွစ္မရွိလဲေကာက္ညွင္းမႈန္႔၊ ဆန္မႈန္႔ရွိရင္ေတာ္ေသးတယ္။
အဲဒါေတြလဲမွရိွေတာ့ ေကာက္ညွင္းနဲ႕ဆန္ကိုဘလန္ဒါနဲ႔ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္အမႈန္႔လုပ္၊ မုန္႔
ထုတ္ေလးေတြအေဟာင္းထဲကထညက္ခဲေလးေတြလိုက္ရွာၿပီးသကာလ။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႔နဲ႔ဆန္မႈန္႔ကိုဇကာနဲ႔ (၃)ခါေလာက္စစ္ခ်ၿပီးေရေႏြးေလးနဲ႔ေမႊၿပီးနယ္၊ မုန္႔
ေလးေတြလံုး၊ အထဲမွာထညက္ခဲေလးခြဲထည့္၊ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိထည့္၊ လံုးရတာ
တစ္ေယာက္တည္းမို႔အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာပါတယ္။ ALIAS ၾကည့္ေနရင္းနဲ႔လံုးတာေတာင္
part 4 ၿပီးသြားတယ္။ ၿပီးရင္ေရေပၚေပၚလာတဲအလံုးေလးေတြကိုအုန္းသီးၿခစ္ထည့္ထားတဲ့
ပန္ကန္ထဲထည့္လိုက္ရံုပါဘဲ။ နဲနဲေအးရင္ေတာ့စားလို႔ရပီ။ တစ္ကယ္ေၿပာတာ..............
စားဖူးတဲ့ မုန္႔လံုးေရေပၚထဲမွာဒီတစ္ခါအေကာင္းဆံုးဘဲ.. (ငတ္ေနတာကိုး) အင္းၿဖစ္ႏိုင္တယ္။
အရင္ဆံုးေကၽြးခ်င္တာကၽြန္မခ်စ္သူ။ သူကသၾကၤန္ခ်ိန္ခါမွေမြးတာဆိုေတာ့သၾကၤန္စာမုန္႔လုံး
ေရေပၚလဲၾကိဳက္မွာက်ိန္းေသတယ္။ ကဲေမာသြားၿပီး... စားလို႔လဲ၀ၿပီးး..
ဒီေန႔သၾကၤန္အတက္ေန႔ထင္ပါတယ္.... အားလံုးအတာတန္ခူးမွာေပ်ာ္ၿမဴးႏိုင္ပါေစ........

Sunday, April 12, 2009

ၾကြက္နားရြက္မႈိဟင္းခ်ိဳ


ၾကြက္နားရြက္မႈိကိုေတာ့လူတိုင္းသိၾကမွာပါ။ ကၽြန္မတို႔ၿမန္မာ့ရိုးရာအစားစာလိုၿဖစ္ေနတဲ့
ၾကာဇံဟင္းခါးမွာမပါမၿဖစ္ထည့္သံုးၾကတတ္တယ္ေလ။ မ်ားေသာအားၿဖင့္အေၿခာက္ေတြ
ကိုေရစိမ္ၿပီးခ်က္တတ္ၾကတယ္။ မႈိစိုက္တဲ့ေနရာေရာက္ေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ႔
လို႔၀ယ္ခဲ့ၿပီး အရည္ေသာက္ခ်က္ပါတယ္။
ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ ၾကက္သား fillet၊ ငံုးဥ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္
သြန္မိတ္.. ငံၿပာရည္ (နည္းနည္း)၊
ေရေႏြးဆူရင္ေတာ့ၾကက္သား (အသားေတြခ်ည္း) ကိုအေနေတာ္လွီးၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း
နဲနဲထည့္ၿပီးၿပဳပ္ပါတယ္။
ႏူးေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ၾကက္သြန္နီလွီးၿပီးထည့္၊ ၾကက္နားရြက္မိႈေလးေတြလွီးထည့္၊ၿပဳပ္
ၿပီးအခြံႏႊာထားတဲ့ငံုးဥေလးေတြထည့္၊ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေတာင္ထပ္တည္။
အရသာအေပါ့ငံၿမည္းငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္
Knorr ၾကက္သားခဲေလး (၅ပံု၁ပံု)ေလာက္ကိုထည့္၊ ၿပီးရင္ေတာ့အားလံုးက်က္ေလာက္ပီ
ဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလွီးထည့္၊ ငံုးဥေလးေတြထည့္၊မီးပိတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္
ေကာင္းမႈန္႔ေလးထည့္ေမႊလိုက္ရင္ ၾကြက္နားရြက္မႈိဟင္းခ်ိဳေလးတစ္ခြက္ရပါပီ။
မႈိအေၿခာက္ကအနံ႕ေလးတစ္မ်ိဳးရွိလို႔လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကပိုၿပီးအရသာရွိသလို
soup ေသာက္ရင္းမိႈေလးေတြ တက်ိက်ိက်ိ၀ါးစားရတာလဲအရသာတစ္မ်ိဳးပါဘဲ။

Thursday, April 9, 2009

ခရမ္းသီးထဲမွခရမ္းသီး

ခရမ္းသီးႏွပ္၊ ခရမ္းသီးဖုတ္..အကုန္ၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မ ၿပီးခဲ့တဲ့ေသာၾကာေန႔က Organic Firm
ေရာက္ေတာ့ခရမ္းသီးအၾကီးၾကီးေတြ႔လို႔၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ Easter Holiday လဲ
ၿဖစ္ေနေတာ့ ခရမ္းသီးကိုအေကာင္လိုက္ကိုင္တြယ္ပါေတာ့တယ္။
ခရမ္းသီးကိုထက္၀က္ၿခမ္းလိုက္ပါတယ္။ တစ္ၿခမ္းကိုေတာ့နဲနဲထူထူေတြလွီးၿပီးသိမ္းထားလိုက္
ပါတယ္။ က်န္တဲ့တစ္ၿခမ္းထဲကအသားေတြကိုဇြန္းနဲ႔ခပ္ထုတ္၊ ဓါးပါးေလးနဲ႔လွီးထုတ္၊ ေတာက္
ေတာက္စင္းၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္(သို႔)ငါးေၿခာက္ နဲ႔ခရမ္းသီးအသားေတြခ်ည္းႏွပ္ပါ
တယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ခြက္ေလးလိုၿဖစ္ေနတဲ့ခရမ္းသီထဲကိုထည့္၊ အေပၚကေနလွီးထားတဲ့အၿပား
ႏွစ္ခ်ပ္ကိုအဖံုးေလးလိုအုပ္လိုက္ၿပီး ေငြစကၠဴနဲ႔ထုပ္ၿပီးသကာလ၊ မီးေအးေအးနဲ႔ မိနစ္ (၃၀)
ဖုတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေမႊးတဲ့အန႔ံေရာ၊ ခရမ္းသီးထဲကအသားေတြႏွပ္ထား
တဲ့အနံ႕ေလးပါေရာၿပီးေမႊးၾကိဳင္ေနပါေတာ့တယ္။ နဲနဲေလးေတာ့အလုပ္ရႈပ္ေပမယ့္ခရမ္းသီး
ဖုတ္ၾကိဳက္တဲ့သူအတြက္ေရာ ခရမ္းသီးႏွပ္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ပါစိတ္ေက်နပ္ေစမယ့္
ခရမ္းသီးထဲမွခရမ္းသီးဟင္းခြက္ေလးပါ။


Tuesday, April 7, 2009

ငပိ၊ငါးေၿခာက္၊သရက္ခ်ဥ္

စိတ္ေပါက္ေပါက္နဲ႔ ငပိရည္ကိုငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ ပုဂံလံုးထဲမွာအားရပါးရနယ္...
ကိုယ္တိုင္လုပ္သရက္ခ်ဥ္နဲ႔..ပါးပါးေၾကာ္ေပးတဲ့ဆားေပါ့ငါးေၿခာက္နဲ႔တစ္၀ၾကီးေလြး..
ေရေႏြးၾကမ္းေလးေသာက္... ဟူးးးးးးးးးး
ဘာနဲ႔မွမလဲႏိုင္ဘူး... သိလား... း)

Monday, April 6, 2009

bUcKwHeAt NooDLE (for B'day)

ဒီေန႔လဲရံုးပိတ္ၿပန္ပါတယ္။ ခ်စ္ေသာသူေမြးေန႔က်မ္းမာခ်မ္းသာေစလိုေၾကာင္းဆုမြန္ေကာင္း
ေတာင္းၿပီးအသက္ရွည္က်မ္းမာ၀ၿဖိဳးေစဖို႔တစ္ခါမွမခ်က္ဘူးေသးတဲ့ေခါက္ဆြဲစြပ္ၿပဳပ္လုပ္ေပး
လုိက္ပါတယ္။
မေန႔ကၾကက္ရင္အံုသား (အေရခြံဆုတ္ပီး) တစ္ေကာင္လံုးကိုဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ မႈိေၿခာက္၊
ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ မီးေအးေအးမွာ ႏူးအိေနေအာင္ၿပဳပ္ထားပါတယ္။ေခါက္ဆြဲကိုေတာ့
Buckwheat noodle ႏူးညံ့လို႔ဒီေခါက္ဆြဲဘဲသံုးပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲကညိဳညိဳညက္ညက္ေလးမို႔
စိတ္ကူးနဲ႔ရူးတာလဲပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ၊ မႈိ အညိဳ..
အရည္အတြက္ၿပင္ဆင္ၿပီးရင္ေတာ့ေခါက္ဆြဲကိုၿပဳပ္၊ ဇကာေပၚေလာင္းခ်၊ ေရေအးနဲ႔ၿပန္ေဆး
ၿပီးရင္ေတာ့ အသင့္စားလို႔ရတဲ့ ေခါက္ဆြဲေအးေလးရပါပီ။ အပူစားခ်င္ရင္ေတာ့ ဟင္းရည္ကိုေႏြး
ေႏြးထပ္တည္ၿပီးေလာင္းထည့္လိုက္ရံုပါဘဲ။ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငံုးဥေလးေတြနဲ႔၊ သံပုရာသီး။
အဟာရၿပည့္စံုအရသာလဲေကာင္း၊ ခြန္အားလဲတိုးေစမယ့္ buckwheat noodle ေခါက္ဆြဲပါ။
း)း) သံုးတဲ့ေခါက္ဆြဲအမ်ိဳးစားပံုဒီမွာၿပထားပါတယ္။ ဟင္းရည္မွာဆီလံုး၀မထည့္ပါဘူး။ ၾကက္
နဲ႔မႈိၿပဳပ္ေနရင္အဆီသူ႔ဟာသူထြက္လာတာပါ။

Sunday, April 5, 2009

စိတ္ကူး

စိတ္ကူး....
တစ္ေန႔တစ္ေန႔တိုးပြားလာတဲ့ဟင္းခ်က္နည္းဘေလာ့ေတြကိုၾကည့္...ဟင္းခ်က္နည္း
ေတြကိုဖတ္ၿပီး ဘေလာ့ဂါဟင္းခ်က္နည္းမ်ားဆိုတဲ့ အီးဘြတ္လုပ္ရင္ေကာင္းမလား။
လုပ္ၿပန္ရင္လဲလိုက္ခြင့္ေတာင္းရမယ္။ ဟင္းခ်က္နည္းေတြအသစ္ဆန္းေတြခ်ည္းမို႕ စိတ္ထဲမွာေတာ့အားလံုးစုၿပီးလုပ္ခ်င္ေနတယ္ ဘေလာ့ေပၚမွာဟင္းအသစ္ဆန္းေလး
ေတြတင္ထားတဲ့သူအားလံုးလဲအပါ၀င္ေပါ့.. (အမွားပါလဲခြင့္လႊတ္) cover ကိုေတာ့
အရင္စိတ္ကူးလိုက္ပါရေစ..

စိတ္ကူး...
ညေနပိုင္းအားတဲ့အခ်ိန္ေလးေတြကို တေယာထိုးတာၿပန္ေလ့က်င့္ရင္ေကာင္းမလား..
မိန္းမပီသစြာအိမ္တြင္းမႈကိစၥေတြအတြက္ အခ်က္အၿပဳပ္၊စက္ခ်ဳပ္တာဘဲသင္ရင္ေကာင္းလား..
နဲနဲပါးပါးတတ္ထားတဲ့ခ်ည္ထိုး၊တက္တင္းထိုးတာကိုဘဲၿဖစ္ေၿမာက္ေအာင္ၿပန္လုပ္ရင္ေရာ...
ဒါမွမဟုတ္...စႏၵယားဘဲၿပန္ေလ့က်င့္ရမလား...ဒါဆိုလဲပိုက္ဆံကုန္အံုးမယ္.. ၀ယ္ရမွာကိုး...
စိတ္ကူး...
ၿမန္မာႏွစ္သစ္ကူးေရာက္ေတာ့မယ္.. ပိေတာက္ေတြလဲေ၀ေနၿပီ.. ကၽြန္မအရမ္းခ်စ္ရတဲ့သူရဲ႕
ေမြးေန႔လဲနီးလာၿပီ... လက္ေဆာင္ေပးဖို႔စိတ္ကူးနဲ႔အြန္လိုင္းမွာလဲအိုင္ဒီယာရွာတာလဲညနက္
လွၿပီ...


စိတ္ကူး....
အရမ္းေတာ့မ၀ေပမယ့္ခႏၱာကိုယ္ကတစ္ေတာင့္တည္းၿဖစ္ေနလို႔ ၾကည့္ေပ်ာ္ရႈေပ်ာ္ၿဖစ္ေအာင္
ေလ့က်င့္ခန္းေလးလုပ္ရင္ေကာင္းမလား.. ညေနတိုင္းတန္းနစ္သြားရိုက္ရင္ေရာ.. ၿဖစ္ေသးဘူး
နဂိုကလက္ေမာင္းၾကီးရတဲ့အထဲ.. ဒါဆို cherobix အေခြဖြင့္အိမ္ထဲမွာက...အဲဒါလဲမဆိုးလွဘူး။
စိတ္ကူး....
သဘာ၀စိုက္ထားတဲ့ခရမ္းသီးတစ္လုံးေတြ႔လို႔၀ယ္လာတယ္ organic firm က..ဘာလုပ္စားရင္
ေကာင္းမလဲ..ဖုတ္၊ ၿပဳပ္၊ ႏွပ္၊ ေၾကာ္.. သိဘူး...

အဲ..ၿခံထဲၿမက္ခင္းၿပင္ေတြမွာ ေပါက္ေနတဲ့မိႈေလးေတြမ်ားၾကီးဘဲ.. စားလို႔ရမရသိဘူး.. လိုက္ႏႈတ္
ၿပီးအစမ္းေၾကာ္စားၾကည့္ရင္ေကာင္းမလား...

စိတ္ကူး...... တစ္ေလွၾကီးနဲ႔... အေတြးေတြမ်ား ေခါင္းေတြပူ.. ေဘဘီဘဲလ္ ေလးဘဲစားၿပီးအိပ္ရာ
ထဲေခြေနတာေကာင္းတယ္..

Thursday, April 2, 2009

ပဒတ္စာ တာလေပါ့

ပဒတ္စာ(စာလံုးေပါင္းမွန္မမွန္မသိပါ)၊ မာလာဖူး အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မအတြက္ ပါးပါးလာေတာ့
မာမီကဌက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ထုပ္ပီးပို႔ေပးလိုက္ပါတယ္။ တစ္ရက္ေလယဥ္ႏွစ္ဆင့္စီးလာရတဲ့အတြက္
ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့နဲနဲေတာ့ႏြမ္းခ်င္ခ်င္ၿဖစ္ေနတာေၾကာင့္အရင့္ဖတ္ေလးေတြေၿခြၿပီးအႏုေလး
ေတြနဲ႔ပန္းပြင့္ေလးေတြကိုေတာ့ေရေဆးၿပီးေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္မွာေပးခဲထားလိုက္ပါတယ္။
အခုတစ္ေလာေတာ့အလုပ္ကိစၥေတြကတစ္ဖက္၊ လူမႈေရးဘာညာေတြကတစ္ဖက္ေၾကာင့္မခ်က္
အားေသးတာမို႔ပါ။ တစ္ရက္ေတာ့အခ်ိန္ေလးနဲနဲရတာနဲ႔ ဆန္မႈန္႔ကိုေလွာ္၊ အမႈန္႔ၾကိတ္၊ ငါးကို
ငံၿပာရည္နဲ႔ၿပဳပ္၊အသားေတြခ်ည္းႏႊာထား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီအားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့..
၁။ ေရေႏြးကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၂။ ဆန္မႈန္ေတြကိုေရေအးေလးနဲ႔ႏွံ႕ေအာင္ေဖ်ာ္
၃။ ေရေႏြးဆူဆူထဲကိုၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းထားတာထည့္
၄။ ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာကိုထည့္ (အိုးမကပ္ေအာင္သတိထားေမႊေပးရတယ္)
၅။ ငါးအသားႏႊာထားတာကိုထည့္
၆။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္နဲနဲထည့္ (အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ပါ)
၇။ ပဒတ္စာေတြကိုထည့္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၈။ ဆန္မႈန္႔ေတြလဲပြ၊ ပဒတ္စာအနံ႕ေလးသင္းလာၿပီဆိုရင္ေတာ့
၉။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးၿဖဴး၊ အေပါ့ငံတြက္ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ၿပီး
သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ မစားရတာအရမ္းၾကာလို႔ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းတယ္။
ပဒတ္စာတာလေပါ့ ေပါ့။ ကၽြန္မအဘြားတို႔ရြာသြားရင္အၿမဲလိုလိုတာလေပါ့ခ်က္ေလးေသာက္
ရတာအလြမ္းေၿပေလးပါ။ ပဒတ္စာအစား မွ်စ္ႏုေလးေတြ နဲ႔လည္းခ်က္တတ္ေသးတယ္။
ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ထမင္းၿမိန္စရာဟင္းရည္ေကာင္းတစ္ခြက္ပါ။

ဒါဘဲလားဆိုေတာ့..မၿပီးေသးပါဘူး။ အခုတစ္ေလာအိမ္မွာပါးပါးရွိေတာ့ဧည့္သည္ေတြကခဏခဏ
လာလည္တတ္ၾကတယ္ေလ။ နဲနဲေလးအတြန္႔တက္ရမွေက်နပ္တဲ့ကၽြန္မကဧည့္သည္ေတြလာရင္
ေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ဧည့္ခံဖို႔အတြက္ ပန္းသီး + ကီ၀ီသီ + သရက္သီးစိမ္းတစ္ၿခမ္း + ပူနီနံရြက္ နဲနဲ
အားလံုးကို သၾကား၊ ႏို႔ဆီနဲနဲ နဲ႔ေရာၿပီးဘလန္ဒါနဲ႔ညက္ေအာင္ေမႊၿပီးဗူးၾကီးထဲထည့္အေအးခံထား
လိုက္တယ္။ ဟုတ္ေနတာဘဲ။ ဧည့္သည္ေတြကၾကိဳက္ၾကလို႔။ ပူတီနံရြက္နဲနဲေလးထည့္ထားေတာ့
ေဖ်ာ္ရည္အနံ႕ေလးကသင္းေနတာ.. ၾကိဳက္တတ္ရင္စမ္းၾကည့္ေပါ့.. း)

 
Powered by Blogger