Pages

Tuesday, October 27, 2009

၂၇-၁၀-၂၀၀၉

ဒီေန႔ ..
ကၽြန္မ အသက္ တစ္ႏွစ္ပိုၾကီးလာတယ္...
ခံစားခ်က္ေတြဘယ္သူမွနားမလည္ႏိုင္ခဲ့သလို
သူမ်ားအေပၚထားခဲ့တဲ့ ေမတၱာ ေစတနာေတြလဲ သဲထဲေရသြန္ပါဘဲ..
ကၽြန္မ အားနည္းခ်က္ေတြ ခုတံုးလုပ္ခံခဲ့ရသလို
အၾကိမ္ၾကိမ္ၾကိဳးစားခဲ့တဲ့အရာေတြလဲ အမွန္ျခစ္ရာမထင္ခဲ့ပါဘူး။
ဒီေန႕လိုမ်ိဳးကိုျဖတ္ေက်ာ္ဖို႔ ခက္ခက္ခဲခဲေမြးခဲ့ရတဲ့ မိဘ ကအေလးထားေစာင့္ေနၾကသလို
ပိုးေမြးသလို ဂရုတစ္စိုက္ၾကည့္ေနၾကတဲ့ ေမာင္ေလးနဲ႔ညီမေလးက ေမွ်ာ္ေနတယ္။
အခ်ိဳ႕က မသိသလို မာယာခင္းေနၾကတယ္။


တစ္ႏွစ္ထက္တစ္ႏွစ္ ပိုေကာင္းလာဖို႔ ေျမာ္လင့္ဆုေတာင္းခဲ့ေပမယ့္ ပိုပိုဆိုးလာတာဘာေၾကာင့္လဲလို႔ မေမးေတာ့ပါဘူး။  အထူးသျဖင့္ ဒီႏွစ္အတြင္းမွာ စိတ္ေရာ လူပါ အရမ္းပင္ပန္းခဲ့ရတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလ ကိုယ့္ကိုကိုယ္ မ်က္ႏွာလြဲခဲပစ္လို လႊဲပစ္လိုက္ခ်င္တာပါဘဲ။ အသက္တစ္ႏွစ္ပိုၾကီးလာတယ္။ ေသာက္ေန က်ေဆးေတြထက္ပိုမ်ားလာတယ္၊ ဒါအျပင္ ေဆး အာနိသင္ပိုျပင္းလာတယ္။ မ်က္ႏွာ ေပၚက ေဆးဒဏ္ ေတြ ကို ဟိုဖုန္းဒီကြယ္လုပ္ရေတာ့ အျပင္ထြက္ခါနီးအခ်ိန္ပိုကုန္လာတယ္။
အထူးသျဖင့္ ဒီလစကတည္းက အိမ္က အရမ္းစိုးရိမ္ေနတာ ကၽြန္မေမြးတဲ့လေရာက္ ခါနီးတိုင္း အျမဲ အသဲအသန္ျဖစ္ေနက်ရွိလို႔လဲပါမယ္။ ဒီလစကတည္းက ေတာ္ေတာ္ေလးကို ခ်ဴခ်ာေနေပမယ့္ ေမြးေန႔ ဆိုတဲ့အသိေလးက စိတ္ကိုတြန္းအားေပးေနလို႔ စိတ္ကူးေနခဲ့ရတာေတာ့ အမွန္ပါ...
စေနညက ေနာက္ေန႔ေစ်းသြားမယ္စာရင္းလုပ္ရင္း ေရခ်ိဳးခန္းကအထြက္ ေျခေခ်ာ္ပီးလဲေတ့ာ ေနာက္ေန႔မထႏိုင္ေအာင္ ေျခေထာက္ေတြနာေနျပန္ေရာ... စိတ္ေဇာကပ္ေတာ့ နာနာနဲ႔ လမ္းဖိေလွ်ာက္ ၀ယ္စရာေလးေတြ၀ယ္.. ကုိယ္မွထမလုပ္လဲ ဘယ္သူမွလာလုပ္ေပးမယ့္သူမရွိ။ ေမြးေန႔မတိုင္ခင္တစ္ရက္ေတာင္မွ ကိစၥတစ္ခုျဖစ္ပီး အရမ္းစိတ္ထိခိုက္ ေနေပမယ့္ ညနက္သန္းေခါင္းထိ ေမြးေန႔မွာ ရံုးကလူေတြကိုေကၽြးခ်င္လို႔ ခ်က္ျပဳပ္ေနေသးတယ္...
ဒီႏွစ္ေမြးေန႔မွာ ေတာ့ အသစ္ေျပာင္းလာတဲ့မ်က္ႏွာသစ္လူေတြရယ္... သူငယ္ခ်င္းလိုခင္မင္ရတဲ့သူေတြ ခရီးသြားေနၾကတာရယ္နဲ႔ Facebook နဲ႔ ပဒုန္မာ wish ေတြနဲ႔ဘဲ ပီးသြားပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္း ျမဴးစ္ ္ ္ ္က သူ႔ဘေလာ့မွာ ကၽြန္မအတြက္ေမြးေန႔ပြဲမုန္႔ေတြေကၽြးထားတယ္...ေက်းဇူးပါေနာ္ျမဴး...
ညီမေလးက လက္ေဆာင္ပို႔လိုက္မယ္ေျပာေပမယ့္ မေရာက္လာခဲ့သလို ေမာင္ေလးပို႔လိုက္တဲ့ လက္ေဆာင္ လဲမေရာက္လာေသးပါဘူး။ တစ္ေနကုန္ အမွတ္တရေလးတစ္ခုခုေလာက္ရရင္ေကာင္းမွာဘဲဆိုပီး ထိုင္ ေစာင့္ေနေပမယ့္...ဘာမွမေရာက္လာခဲ့ဘူး..ဘာေၾကာင့္မွန္းမသိဘူး..၀မ္းနည္းတယ္..
သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ေ၀း၊ မိသားစုနဲ႔ ေ၀း ေမြးေန႔တိုင္း တစ္ႏွစ္တစ္မ်ိဳး ကိုယ့္ကို မသိတဲ့သူေတြၾကားမွ ေနပီး တစ္ေယာက္တည္းျဖစ္ေနရတဲ့ဘ၀ကိုလဲ တစ္ျဖည္းျဖည္းနဲ႔ အီလာပီ..  အြန္လိုင္းသူငယ္ခ်င္းေတြမ်ား မရွိရင္ ဘယ္လိုမ်ားေနမလဲမသိဘူး။
ညေနေတာ့ တစ္ေယာက္တည္းဧည့္ခန္းမွာ ထိုင္ပီး ငိုေနလိုက္တယ္..ဘာေၾကာင့္မွန္းေတာ့ ေသခ်ာမသိဘူး။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္အေ၀းကလွမ္းဖုန္းဆက္တယ္... နင့္ေမြးေန႔အမွီလာခ်င္တာ ခြင့္မရဘူးတဲ့... ဒီတစ္ေခါက္ ဘာအေကာင္ေလးေတြရလဲဆိုေတာ့ ကၽြန္မလဲ ဟန္မေဆာင္ႏိုင္ဘဲ ငါ့ကို ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးတစ္လံုးေတာင္ အမွတ္တရလာေပးမယ့္သူမရွိဘူးဟာ ဆိုပီး ငိုမိပါေရာ...
ညီမေလးကေျပာတယ္.. ေနာက္ေန႔ေရာက္လာမွာေပါ့.. ေနာက္ေန႔က ေနာက္ေန႔ဘဲ.. ကၽြန္မေမြးတဲ့ေန႔ လဲ မဟုတ္ဘူး၊ အသက္ တစ္ႏွစ္ျပည့္ၾကီးသြားတဲ့ေန႔လဲမဟုတ္ဘူး...


သူငယ္ခ်င္းေတြအေ၀းက ၀ိုင္းစုေတာင္းေပးၾကတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..
cbox မွာေရာ၊ forum မွာေရာ.. facebook မွာေရာ.. ဘေလာ့ေပၚမွာေရာ...
ကၽြန္မရင့္က်က္ခ်င္ပါတယ္... ဒါေပမယ့္ ပိုပို ဆိုးလာသလိုပါဘဲ.. း(

Saturday, October 17, 2009

ဒူးရင္းယိုဌာပနာ မုန္႔

ဒူးရင္းသီးရာသီကမကုန္ေသးပါဘူး။ သူမ်ားလက္ေဆာင္လာေပးလဲ တစ္လံုးဆို အကုန္မစားႏိုင္တာနဲ႔ မစားရဲ တာေၾကာင့္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေသာင္တင္ေနတာ ၾကာလာေတာ့ မ်က္စိစူးလာပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ဒူးရင္းသီးေတြကို အသားခ်ည္းႏႊာပီး ဒူးရင္းယိုလုပ္ထားမလားစဥ္းစားပါတယ္.. မလုပ္တတ္တာနဲ႔
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္ဖို႔ အၾကံက (မီးလင္းသလိုဖ်တ္ကနဲ႔) ရလာတာနဲ႔...
ဒူးရင္းသီးအသားဖတ္ေတြကို ႏႊာ၊ သၾကား၊ ထညက္ နဲနဲ၊ ႏြားႏို႔ ထည့္ပီး ဘလန္ဒါနဲ႔ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။
ဆီနဲနဲထပ္ထည့္ပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ မီးေအးေအးနဲ႔ အႏွစ္ဖတ္ေတြသာ ထြက္လာတဲ့အထိ တည္ထားပါတယ္..
အိုးေတာ့နဲနဲကပ္မယ္။ ခဏခဏ ေမႊေပးႏိုင္ရင္ေတာ့မစုိးဘူး။ ဒါေပမယ့္ အႏွစ္ရည္ေတြဆိုေတာ့ ပြက္..ပြက္ နဲ႔ လက္စင္ရင္ပူတယ္.. မီးဖိုတစ္၀ိုက္ စင္ရင္လဲ ညစ္ပတ္တာေတာင့္ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါတယ္..
မီးကိုေအးေအးးး ေလးဘဲထားပါ.. အိုးဖင္ေတာ့ နဲနဲကပ္ပီးညိဳလာေအာင္ အရည္ေတြစစ္ အသားအႏွစ္ဖတ္ေတြ သာက်န္ေအာင္တည္ပီး ေမႊ၊ ပီးရင္ေတာ့ အေအးခံထားပါ..
ဂ်ံဳ ေလးခြက္၊
ေဆာ္ဒါ အနည္းငယ္
yeast တေဆး အနည္းငယ္
ဇကာကံုးေလးနဲ႔စစ္ပီး... ေရေႏြးေလးနဲ႔နယ္ပါ..မုန္႔အသားအတြက္ ဂ်ံဳကိုစိတ္ရွည္လက္ရွည္နယ္ပါေလ..
တေဆးပါတဲ့အတြက္ ဂ်ံဳမႈန္႔ ေလးေတြကို မုန္႔ျပားလုပ္မယ့္ ေနရာမွာျဖဴးပီး နယ္ပါ...
ပီးရင္ေတာ့ ၊၊  ဒလိမ့္တုံး နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ပုလင္းေလးနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ အျပားေလးရေအာင္လိွမ့္ပါ.. ကပ္ေနရင္ ဂ်ံဳမႈန္႔ ထပ္ျဖဴးပါ.. အေနေတာ္ ဘဲဥပံုအျပားရွည္ၾကီးရရင္ေတာ့ (ေအာက္တြင္ရႈ) က်ိဳထားတဲ့ ဒူးရင္းသီးအႏွစ္ေတြ ကိုအလယ္မွာ အေခ်ာင္းေလးရေအာင္ထည့္ပါ.. သီဟိုေစ့၊ almond၊ ေနၾကာေစ့ ၾကိဳက္တာထည့္ပါ..
ကူးကေတာ့ အဆင္သင့္ ေနၾကာေစ့အစိမ္းေလးေတြသာရွိလို႔ အဲဒါဘဲထည့္ပါတယ္။..
ျပီးရင္ေတာ့ ဂ်ံဳမုန္႔သားအျပားကို ပိတ္လိုက္ပါ... ဖုတ္လို႔ရပါပီ...
၂၈၀ ဒီဂရီနဲ႔ မိနစ္ ၃၀ ဖုတ္ပါမယ္..
ပီးရင္ခဏဆြဲထုတ္ပါ... ေထာပတ္ဆီ လိုက္သုတ္ပါ..ပီးရင္ထပ္ဖုတ္ပါ...
ရြရြ..ၾကြၾကြေလးနဲ႔ ဒူးရင္းသီး မုန္႔ေလးပါ...
အျပင္ထုတ္ပီး နဲနဲေလးလက္နဲ႔ကိုင္လို႔ ရတာနဲ႔ ဓားပါးေလးထက္ထက္ နဲ႔ လွီးပါ.. း)




Thursday, October 15, 2009

ၾကက္အသည္းျမစ္ အစပ္ေၾကာ္

ၾကက္အသည္းအျမစ္ၾကိဳက္ၾကလား။ ကူးေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ အိမ္မွာ ၾကက္ေကာင္လိုက္ခ်က္ရင္ အသည္း၊ အျမစ္ နဲ႔ ဦးေႏွာက္ကိုဘဲေရြးစားတယ္။ က်န္တဲ့အပိုင္းေတြေတာ့သိပ္မၾကိဳက္ဘူး။ ၾကက္အသည္းျမစ္ကလဲ သီးသန္႔ သတ္သတ္ေရာင္းတာေတြ႔ေနေပမယ့္ မခ်က္တတ္ရင္ညွီမွာ သိေနေတာ့ တစ္ခါမွမ၀ယ္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။
အခုတစ္ေလာေတာ့ သမရိုးက်စားေနတာေလးေတြထက္ ခံတြင္းေတြ႔တာေလးရွာခ်က္စားဖို႔ ကီလို၀က္ ၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။
အျမစ္ကိုေတာ့ ဆားနဲ႔ေသခ်ာနယ္ပီးေရထပ္ေဆးပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေရမွာေတာ့ အသည္းေတြပါ ထည့္ပီး ဖြဖြေလးေရေဆးလိုက္ပါတယ္။
အိုးထဲထည့္ပီး ေရသင့္ေတာ္ရံုထည့္၊ နႏြင္းနဲနဲ၊ ဆားနဲနဲ နဲ႔ ဂ်င္းကိုထုေခ်ပီး ထည့္ျပဳပ္လိုက္ပါ။
ေရခန္းခါနီးမွာဆိုရင္ေတာ့ အသည္းျမစ္ေတြလဲက်က္သြားပါပီ။
ခဏအေအးခံထားတဲ့အခ်ိန္မွာ...
ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ထူထူ ေလးေထာင့္ေလးေတြရေအာင္လွီးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ေတြကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္း ပဲငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး ခြက္ထဲထည့္ထားပါ။
နံနံပင္ေလးေတြကို ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။
သခြားသီး (သို႔) ဇူခီနီ (သို႔) ေဂၚရခါးသီး ရရာတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို အေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြနဲနဲလွီးထားပါ။
ကဲ..အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့...
အသည္းအျမစ္ကို အေနေတာ္လွီးထားပါ..အသည္းေတြကိုေတာ့ ဒီတိုင္းဘဲထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီပူလာရင္ေတာ့အသည္းအျမစ္ေတြကို နီညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
အေပၚယံေလးေတြၾကြပ္လာပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာကိုထည့္မယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းညက္ညက္ေထာင္းထားတာကိုပဲငံျပာရည္နဲ႔စိမ္ထားတာေလးထည့္မယ္..
ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပီး နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုပါ တဆက္တည္းဆက္ေမႊပါ။
မဆလာ ထည့္ပါ..
ပီးရင္ေတာ့ ဇူခီနီ အေခ်ာင္းရွည္လွီးထားတာကို ေနာက္ဆံုးမွထည့္ေမႊပီးမီးပိတ္လိုက္ပါ..အဖံုးအုပ္ထားပါ..
ေအးေလာက္တဲ့အခါမွ အိုးထဲကေနထုတ္၊ ပုကန္းထဲထည့္ပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ။
စပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အသည္းအျမစ္ေၾကာ္ပါ..
အခ်ဥ္ေရေလးနဲ႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္..ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းကိုလိုက္ဖက္လွပါတယ္..

ပံုၾကီးခ်ဲ႕ၾကည့္လွ်င္ပိုပီး yummy tasty...... immmm






Monday, October 12, 2009

ပဲျဖဴသေဘၤာသီးစိမ္းဟင္းရည္

Kidney beans လိုမ်ိဳးအျဖဴေလးေတြလဲရွိေသးတယ္။ အဲဒီပဲျဖဴေလးေတြ အရသာစိမ့္ေနေအာင္ေကာင္း လွပါတယ္။ ပဲညိဳေလးေတြက ျပဳပ္ပီးစားၾကည့္ရင္အရသာနဲနဲေလးခါးသက္သက္ရွိေပမယ့္ ပဲျဖဴ ေတြကေတာ့ ခါးသက္တဲ့အရသာမရွိပါဘူး။ ပဲကတီပါအလြမ္းေျပစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ kidney beans ေလးေတြ ျပဳပ္သုပ္ စားလို႔ရပါတယ္။  ပဲျဖဴေလးေတြကေတာ့ ပဲေထာပတ္နဲ႔အရသာခပ္ဆင္ဆင္ပါ။
ျပဳပ္ဖို႔အခ်ိန္မေပးႏိုင္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အသင့္စားလို႔ရတဲ့ ဗူးထဲမွာထည့္ပီး ေရာင္းတာ supemarket ေတြမွာ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္ညေလာက္ေရစိမ္ထားပီး ကိုယ္တိုင္ျပဳပ္ပါတယ္။ အကုန္ေတာ့ မစားႏိုင္ဘူးေလ။ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား၊ ခ်က္စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ဆို ျပဳပ္ထားပီးသားကိုထုတ္ခ်က္လိုက္ရင္ ဟင္းတစ္ခြက္ရတာေပါ့။ ပဲျဖဴေလးေတြကိုအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားျဖစ္ေပမယ့္ ဒီေန႔ညေနေတာ့ ပဲျဖဴနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလးတစ္ခြက္ခ်က္နည္းေျပာျပပါ့မယ္။
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ပဲျဖဴျပဳပ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔)
သေဘၤာသီးစိမ္း ( အေနေတာ္တစ္လံုးကို ျခစ္ထားပီး)
ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္း
ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္ သီး (အခြံႏႊာ ကန္႔လန္႔လွီးထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ (အနည္းငယ္)
ဆား (အနည္းငယ္)
ၾကက္သား cube (အတံုးေလးရဲ႔ ေလးပံုတစ္ပံု)


ပထမဦးစြာျပဳပ္ထားတာကို ဟင္းရည္ခ်က္မယ့္အိုးထဲကိုထည့္ပီး ဇြန္းေလးနဲ႔အေနေတာ္ဖိေခ်ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြအခြံႏႊာပါးပါးလွီးထားတာကို ပါအိုးထဲထည့္ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ အႏွစ္ေတြထြက္လာတဲ့ အထိခဏတည္ေပးပါ။
အိုးကပ္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာေမႊပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနတာကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္နီေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သား cube အတံုးေလးနဲနဲကို ဖဲ့ထည့္ပါ။
ပီးရင္ အားလံုးပြက္ပြက္ဆူလာတဲ့အထိခဏေစာင့္ပါ။ ဆူလာရင္ေတာ့
သေဘာသီးစိမ္းေလးေတြျခစ္ထားတာကိုထည့္ပါ၊ ပဲငံျပာရည္နဲနဲခပ္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲနဲျဖဴးပီး
မီးေအးေအးေလးနဲ႔ က်က္ေအာင္တည္ပါ...
ပီးရင္ေတာ့ အေပါ့ငံျမည္းပီး... သံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ။

ဒီမွာေတာ့ သေဘၤာသီးစိမ္းကုိ ပန္းပြင့္လိုပံုစံေလးေတြလွီးပီး အစိမ္းေၾကာ္ထဲထည့္ေၾကာ္တတ္ၾကသလို၊ ဟင္းေတြထဲမွာလဲထည့္ခ်က္ၾကပါတယ္။ ကၽြန္မေတာ့အရင္တုန္းကမ်ား သေဘၤာသီးစိမ္း သုပ္စား၊ ေထာင္းစားေလာက္သာစိတ္၀င္စားတာခဲ့တာပါ။
ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ ပဲျဖဴေလးေတြနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလး ကေတာ့ ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ညေနစာ အတြက္ သင့္ေတာ္တဲ့ ဟင္းရည္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ အရသာလဲ ေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ စိမ့္ပီးခ်ိဳေနပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႕အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးနဲနဲလဲ ကဲပါေနပါေသးတယ္။ ကဲ.. စိတ္၀င္စားရင္ လုပ္ၾကည့္လို႔ရပါပီ။ း) ဗူးသီး၊ ေဂၚရခါးသီး ခ်ိဳတယ္ဆိုတာေလာက္ေတာ့ သေဘၤာသီးအစိမ္း က ပ်င္းေသးတယ္တဲ့..  :p

Wednesday, October 7, 2009

ပီေလာပီနံဥ ပူတင္း

ေဆာင္းဦးအ၀င္မွာ မနက္ဆိုျမဴေတြနဲ႔မံႈရီမႈိင္းပီး ညေန ၅ နာရီဆိုရင္မိုးခ်ဳပ္စျပဳေနပီေလ။ ညတာရွည္တာလည္းေကာင္း တာပါဘဲ။ အလုပ္ေတြအရင္ထက္ (၃) ဆေလာက္ပိုမ်ားလာတာမို႔ ဟင္းတစ္မယ္မယ္ စီစဥ္မယ္လုပ္တိုင္း စိတ္ကူးနဲ႔သာခ်က္ပီးသြားတယ္။ အေကာင္ထည္မေဖာ္ျဖစ္ပါဘူး။ ေဆာင္းရာသီ၀င္ခါစဆိုေတာ့ ေစ်းသြားလည္း ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြအရမ္းနည္းသြားပါတယ္။ ဗူးသီး (ေသးေသးနဲ႔ ရင့္လိုက္ေသး)၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ကန္ဇြန္းရြက္ (import)၊ ပန္းေဂၚဖီ ညႈိးႏြမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ၀ါေရာင္ေတြနဲ႔ စိတ္ညစ္ရပါတယ္။ supermarket မွာတင္ထား တဲ့အသီးႏွံေတြကအစ သိပ္မလတ္ဆတ္ေတာ့ေပမယ့္စားခ်င္ေတာ့လဲ ရွိတာေလးနဲ႔ဘဲ ခ်က္စားရတာဘဲ။ ကၽြန္မကလဲ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ ပဲကိုသာအဓိကစားတဲ့သူဆိုေတာ့ နဲနဲေတာ့ အခက္ခဲရွိတာေပါ့ေလ။ ခ်ဥ္ေပါင္ ပင္နဲ႔ ငရုတ္ပင္ေလးေတြ အေနာက္က ပန္းျခံေလးထဲစိုက္ထားပါတယ္၊ ေခါင္းမိုးေတြ လဲေတာ့ ေရသေလာက္ မရွိ ျဖစ္ေနတဲ့အခ်ိန္ မိုးက ရုတ္တရက္ အသည္းသန္ရြာခ်ေတာ့ ေရေတြအိုင္ပီး အပင္ေတြလဲ အျမစ္ေပါေလာ ေလးနဲ႔ ဆန္႔ဆန္႔ၾကီးကို ေသပါေလေရာ။ ဘယ့္သူ႔ပံု အျပစ္ေျပာရမွန္းမသိေတာ့ဘူး။လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဆိုတဲ့အသံုးႏႈန္းက အိမ္ရွင္မတိုင္း၊ ဟင္းခ်က္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးတိုင္း ခံတြင္းေတြ႔တဲ့ စကားလံုးပါ။ ဒီေတာ့ သူမ်ား motor pool အေနာက္က အပင္ေပါင္းစံု အေလ့က်ေပါက္ေနတဲ့ ေနရာသြားပီး ကေလာပီနံပင္ေတြ သြားဆြဲႏႈတ္လာခဲ့ပါတယ္။  :O
ခ်စ္သူကေျပာဖူးတယ္။ ကေလာပီနံကိတ္ ၾကိဳက္တယ္တဲ့။ သူဘယ္မွာစားဖူးလဲေတာ့ ကၽြန္မလဲမသိဘူး။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္ခါမွမစားဘူး။ ကေလာပီနံပင္အျမစ္ေတြခ်ဳိးလိုက္ေတာ့ ကေလာပီနံဥ ရတာေပါ့။ လြယ္တယ္ေနာ္။ အဲလိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးမွ ခ်ိဳတာ။
ကေလာဥေတြကို ေျမၾကီးေတြစင္သြားေအာင္ေရေသခ်ာေဆး၊ ဓါးပါးေလးနဲ႔ အခြံကိုပိုးတီလွီးသလိုလွီး။ အစြန္းကေနစပီး ဆြဲခြာလိုက္ေတာ့ အခြံေတြ ေၾကာင္အိမ္ေလွကားလို လြယ္လြယ္ကူကူ ခြာထြက္လာပါတယ္။
လုပ္ရိုးလုပ္နည္းကေတာ့ ကေလာဥအစိမ္းကုိ အမွ်င္ေသးေသးရေအာင္ျခစ္ပီး ဖုတ္ၾကတာပါ။ ကူးကူး ကေတာ့ နဲနဲစတန္႔ထြင္ပီးအရင္ျပဳပ္လိုက္ပါတယ္။ ကိတ္ လိုပြပြေလးထက္ ပူတင္းလုိေလးစားၾကည့္ခ်င္လို႔ပါ။
ျုပဳပ္လို႔ ႏူးမွ အလယ္ရိုးကိုဆြဲထုတ္၊ အသားဖတ္ေတြကို ဇြန္းနဲ႔ေျခပီး၊ ဘလန္ဒါနဲ႔ ထပ္ၾကိတ္လိုက္ပါေသးတယ္။ ပီးရင္ေတာ့ စကာနဲ႔စစ္ခ်ရပါတယ္။အထဲမွာ အရိုး မွ်င္ေလးေတြရွိလို႔ပါ။
စစ္ပီးက်လာတဲ့အႏွစ္ေတြထဲကို ဂ်ံဳမႈန္႔ ၁ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၁)ခြက္၊ သၾကား စတီးဇြန္း ၃ ဇြန္း နဲ႔ အုန္းႏို႔ ရယ္ဒီမိတ္ဗူး တစ္၀က္ထည့္ပီး ေမႊရပါတယ္။ ပြပြေလးၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ေဆာ္ဒါထည့္လို႔ရပါတယ္။
ကူးကူးေတာ့ ေဆာ္ဒါမထည့္ပါဘူး၊ အားလံုးေမႊပီးရင္ေတာ့ ၁၉၀ ဒီဂရီနဲ႔ နာရီ၀က္ဖုတ္ရပါတယ္။ ဂ်ံဳ သာ က်က္ဖို႔ လိုေတာ့တာပါ။ ကေလာဥက ျပဳပ္ထားပီးသားမို႔။ ပီးရင္ေတာ့ ထုတ္ပီး အေပၚကအုန္းႏို႔တစ္ထပ္ ထပ္ေလာင္းပါ။ ပီးရင္ အခ်ိဳကဲဖို႔အတြက္ ႏို႔ဆီ ကိုအေပၚကလိုက္ဖ်န္းပါ။
ေနာက္ ၁၅ မိနစ္ထပ္ထားျပီးရင္ေတာ့ ကေလာဥအရသာ ႏွစ္ႏွစ္ကာကာခံစားလို႔ရတဲ့ ကေလာဥကိတ္ေလး ရပါပီ။    :D
ကေလာဥပူတင္းမွာ အဓိက အရသာထိမ္းတာ ႏို႔ဆီပါ။

ဒါေပမယ့္ ဒီတိုင္း ျပဳပ္ ဆီဆား ေလးနဲ႔စားလဲ ေကာင္းတာဘဲေလ။ ကေလာဥျပဳပ္ ဖြာဖြာေလးေတြၾကိဳက္တဲ့သူရွိသလို စီးစီးေလးနဲ႕ အေခ်ာင္းလိုက္ က်စ္ေနတာေလးေတာ့ ကူးကူးအၾကိဳက္။

ဒီတစ္ခါေတာ့ မတူးပါဘူး။ အေနေတာ္ပါဘဲ.. မဟုတ္ရင္ စႏၵကူး ကို စႏၵတူး လို႔ ေျပာင္းေခၚမယ္ တစ္ကဲကဲ လုပ္ေနတဲ့သူရွိလို႔ပါ။... :P

ကေလာပီနံဥ (သို႔) ပီေလာပီနံ   ပံုၾကည့္ခ်င္တဲ့ေဆာင္း...  ဒီလင့္မွာသြားၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။

Monday, October 5, 2009

ကၽြန္မႏွင့္ ဆံပင္ပံုစံမ်ား

ေအာက္တိုဘာလေရာက္ပီဆိုရင္ကၽြန္မအသက္တစ္ႏွစ္ၾကီးျပန္ပီ။
ငယ္ငယ္ကေလးဘ၀အေၾကာင္းေတြအကုန္တစ္ထိုင္တည္းမမွတ္မိေပမယ့္ အေၾကာင္းရာတိုက္ဆိုင္တိုင္း ေတြးမိတိုင္းသတိတရ ေအာက္ေမ့ ျပံဳးမိပါေသးတယ္။
ကၽြန္မေမြးေတာ့ မာမီက အသက္ ၂၀ ႏွစ္ပဲရွိေသးတယ္။ မေမြးခင္တစ္ပတ္အလိုစေနေန႔မွာစပီး ဗိုက္နာလို႔ ေဆးရံုတင္လိုက္ရတာ (မႏၱေလးေဆးရံုၾကီးမွာေပါ့) ေနာက္အပတ္ စေနေန႔ မွကၽြန္မကိုေမြးတယ္။ တစ္ပတ္လံုး ေဆးရံုေပၚမွာ နာလိုက္ ေအာ္လိုက္ျဖစ္ေနမယ္ထင္တာပါဘဲေလ..ေတြ႔မွမေတြ႔ရေသးဘဲ.. း)
ကၽြန္မကိုေမြးေတာ့ ၉ေပါင္ခြဲ..  ဆံပင္ေတြက ကုတ္နားမွာ၀ဲေနေအာင္ရွည္သတဲ့ေလ...အေဖ့ဘက္က အဖြားအဲ တုန္းကရွိေသးတယ္..ကၽြန္မကိုသူဘဲၾကည့္၊ သူဘဲထိန္း၊ အလိုလိုက္လို႔ ကၽြန္မကဆိုးသတဲ့ေလ..
ကၽြန္မသိတတ္တဲ့အရြယ္မွာ အေဖ့ဘက္ကအဖိုးအဖြားမရွိေတာ့ပါဘူး..အသက္ (၆၀)၀န္းက်င္မွာ ႏွစ္ေယာက္လံုး ေသြးတိုးနဲ႔ဆံုးသြားပါတယ္ (ျပင္ဦးလြင္မွာေပါ့)။ သူတို႔ေပးတဲ့ အေမြ ေသြးတိုး ကိုကၽြန္မေက်ေက် နပ္နပ္ၾကီးလက္ခံခဲ့ရပါတယ္။ အခ်စ္ဆံုးေျမးဦးေပကိုး...
ကၽြန္မသိတတ္တဲ့အရြယ္ သူငယ္ခ်င္းအေပါင္းသင္းမရွိ ကိုျဖိဳးဆိုတဲ့ ေကာင္ေလးတစ္ေယာက္သာအေဖာ္ အျဖစ္ရွိေနပီးေတာ့ အသက္ (၄) ႏွစ္နဲ႔ သူငယ္တန္းကို အိမ္ကတန္းပို႔လိုက္ပါတယ္။
ဆံပင္ေတြထူပီးရွည္လြန္းလို႔ ခဏခဏ ညွပ္ရတဲ့ၾကား ေက်ာင္းသြားရင္လဲ မာမီက ဆံပင္ကို ေလးေခ်ာင္းခြဲ ပီး တင္းေနေအာင္ခ်ည္ထားေပးေပမယ့္ ေက်ာင္းကျပန္လာရင္ေတာ့ စုတ္ဖြားနဲ႔ ျပန္လာပါတယ္။
ဇီးကြက္လိုျပဴးေၾကာင္ေၾကာင္နဲ႔ ေက်ာင္းခန္းထဲမွာ ဘယ္သူနဲ႔မွစကားမေျပာဘဲထိုင္ေနေတာ့ အျခားကေလး ေတြလဲ အျမင္ကတ္ေတာ့မေပါ့...ဆံပင္တစ္ေယာက္လာဖြ၊ ေနာက္တစ္ေယာက္ သေရပင္လာဆြဲခၽြတ္နဲ႔၊ ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းကိုျဖိဳးလား... အားကိုးရမလားမွတ္တယ္.. ကၽြန္မငိုရင္ သူပါလိုက္ထိုင္ငိုေနေရာ..
(၄) တန္းေလာက္တုန္းက ကၽြန္မဆံပင္ အထူၾကီးအရွည္ၾကီးပဲ..အဲဒါမွတ္မွတ္ရရ မာမီကတစ္ရက္ ညွပ္ဖို႔ ဆိုင္ေခၚသြားေတာ့ ဆံပင္ေနာက္မွာထိုင္ခိုင္းတာ.. စက္ဘီးစနင္းမွ ခုန္တက္မယ္ဆိုပီး.. မာမီစက္ဘီး ေပၚလဲ တက္ေရာ ကၽြန္မ ေနာက္ကေန စက္ဘီးကိုတြန္းလႊတ္ပီး အေနာက္လွည့္ေျပးတာ..လဲ အရိုက္ခံရတယ္။
ဆံပင္ရွည္တာႏွစ္သက္ေပမယ့္ ကိုယ့္ဆံပင္ကိုယ္မထိမ္းႏိုင္တာေတာ့အမွန္ဘဲ...
(၆) တန္းေရာက္ေတာ့ ဆံပင္ ကို မာမီ က ေဘးႏွစ္ေခ်ာင္းက်စ္ပီး အေနာက္ကိုဆြဲခ်ည္ထားေပေတာ့ျမန္မာ ကားေတြထဲက ဖက္ဆစ္ဂ်ပန္ဦးထုပ္ေဆာင္းထားတာနဲ႔တူလို႔ထင္ပါတယ္ ေက်ာင္းသားေတြက ဖက္ဆစ္ ဂ်ပန္မလို႔၀ိုင္းေအာ္ၾကတာနဲ႔ ရွက္လို႔ ငိုပီးအိမ္ျပန္လာတာ၊ မာမီ့ကို ေနာက္ဆို အဲလို ဆံပင္ပံုမ်ိဳးမလုပ္ေပး နဲ႔ ဆိုပီး ဆႏၵျပတာ.. ညေနထမင္းမစားဘူး။
မာမီကေတာ့ အငယ္ႏွစ္ေယာက္လဲငယ္ေသးေတာ့ ဂရုမစုိက္အားေပမယ့္ပါးပါးကေတာ့ ညသန္းေခါင္လဲ လာႏိုးပီး ထမင္းအတင္းခြံ႕ေကၽြးတတ္ပါတယ္။
သမီးဦးဆိုေတာ့ အိမ္မွာလဲ အငယ္ႏွစ္ေယာက္ရွိေတာ့ ပါးပါးက ခရီးထြက္တိုင္းေခၚေခၚသြားေတာ့ ကၽြန္မကို ေယာက်္ားေလးလိုဘဲအျမဲ၀တ္ေပးပါတယ္။ ခရီးသြားတဲ့အခ်ိန္ေတြဆို သူဘဲ
အလွျပင္ေပးတယ္၊ မ်က္ခံုးေတြဆို အကုန္ရိတ္ပီး ကြမ္းရိုးနဲ႔ဆြဲထားေပးလို႔ အခုမ်က္ခုံးေမႊးနဲနဲရွိသလို၊ သနပ္ခါးလိမ္းေပး၊ ေခါင္းဖီးေပး.. အကုန္ အေဖဘဲကၽြန္မကိုလုပ္ေပးပါတယ္..
အထက္တန္းေလာက္ေရာက္ေတာ့ ေရာဂါလကၡဏာေတြျပျပလာေတာ့ ေခါင္းကအဆိုးဆံုး၊ ကိုက္ပီး နာေနရင္ တစ္ေနကုန္.. ဒါနဲ႔ပဲ ေရႊဘံုသာလမ္း ဦးေႏွာက္အာရံုေၾကာဆရာ၀န္မနဲ႔သြားျပေတာ့ ေသြးေၾကာ ေတြဘာျဖစ္တယ္ဆိုလား ေဆးေပးလိုက္ပါတယ္.. ဆံပင္ပါညွပ္ဖို႔ ကအဆစ္ပါလာပါတယ္...
ေက်ာင္းပီးခါနီးအရွည္ေလးထားလိုက္ပါေသးတယ္.. မေအာင္ျမင္ပါဘူး.. ေဆးရံုေပၚေရာက္ေတာ့ ညွပ္ပစ္ရ တာပါဘဲ..
ေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့ ၾကြက္စုတ္ေကေလးနဲ႔ ေနရင္း.........ေကာက္လိုက္.. ေျဖာင့္လိုက္..ျဖစ္ေနတဲ့ဆံပင္ ကိုစိတ္တိုင္းမက်တာေတာ့အမွန္ပါ..ဒီတစ္ႏွစ္အတြင္းမွာ ေနျဖစ္တဲ့ဆံပင္ပံုစံေလးေတြပါ.. ဘယ္ဟာနဲ႔ လိုက္မလိုက္ေတာ့မသိဘူး... ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးဆံပင္ပံုဆံက စပရိန္လို ေကာက္ေကာက္ေလး ေက်ာလည္ေလာက္ရွည္တဲ့ပံုဆံမ်ိဳး...
ဒါမွမဟုတ္လဲ ေျဖာင့္စင္းေနတဲ့ဆံပင္ကို အျမင့္ၾကီးအားလံုးစုပီး ေျပာင္ေနေအာင္ခ်ည္ထားတာမ်ိဳး...
ရံုးသြားတဲ့အခ်ိန္ေတာ့ မ်က္လံုးနဲ႔မ်က္ႏွာေပၚဆံပင္မအုပ္ေအာင္ အေနာက္ကိုဆြဲပီး ဆံထိုးနဲ႔ထိုးတာတယ္။
စိတ္လိုလက္ရရွိရင္ ဆံပင္ေလးေတြညကတည္းကေခြထားပီး ပြဲလန္းသဘင္နဲ႔ ဘုရားေက်ာင္းသြားတယ္..
တစ္ေနကုန္အျပင္ထြက္ေစ်း၀ယ္ရမယ္ဆို အဆင္ေျပသလို မရႈပ္ေအာင္လိမ္က်စ္ထားလိုက္တာဘဲ..
ေခါင္းနာလို႔ဆံပင္အကုန္ခ်ည္ႏိုင္တဲ့ ေန႔ေတြဆို မ်က္ႏွာေပၚမက်ေအာင္ေရွ႔နဲ႔ နားတစ္၀ိွက္ဆံပင္ေတြ ကို လိမ္ပီးေနာက္မွာစုပီးခ်ည္ထားတယ္။။ စိတ္ရူးေပါက္ပီး ဆံပင္ကိုေခြေခါက္ေအာင္ေကာက္လိုက္ေသးတယ္..
ေနာက္ပိုင္းေခါင္းေလွ်ာ္ပီးဟိုထည့္ ဒီထည့္ ဆံပင္သေနရတာစိတ္မရွည္လို႔ ျပန္ေျဖာင့္လိုက္ျပန္ေရာ..




ကၽြန္မအရင္ကဆံပင္သန္ေပမယ့္ ဆံပင္ကို ဂရုစိုက္ဖို႔ လိုတယ္လို႔ သိလာတဲ့အခ်ိန္မွာ ကၽြန္မဆံပင္က weight မရွိတာေၾကာင့္ ေပ့ါပါးပီး ခူယားေကာင္အေမႊးလိုျဖစ္ေနပါတယ္... ဆံႏြယ္ေလးေတြေသးတာလဲပါ တယ္။ ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းေတြဆို ဆံပင္တစ္ပင္တစ္ပင္ အၾကီးၾကီးပဲ..သန္တယ္လို႔ဘဲေျပာရမလားမသိဘူး။ ကၽြန္မဆံပင္က ၀ါေၾကာင္ေၾကာင္နဲ႔ ေျဖာင့္စင္းေနေပမယ့္ ေပါ့လြန္းေတာ့ ေလနဲနဲတိုက္တာနဲ႔ စုတ္ဖြားျဖစ္ေနပီ။ ဆီလိမ္းရင္လဲ ကပ္ေနျပန္ေရာ.. ကိုယ္တိုင္က မလုပ္တတ္တာလဲပါတယ္.. အဆင္ကို မေျပပါဘူး...ပံုအမ်ိဳးမ်ိဳးေျပာင္းေနတဲ့ဆံပင္ပံုေတြနဲ႔ ကၽြန္မကိုယ္တိုင္လက္ကလိထားတဲ့ ဆံပင္ပံစံုေလးေတြကိုပါ အပ်င္းေျပၾကည့္လို႔ရ ေအာင္တင္ထားပါတယ္။

 
Powered by Blogger