Pages

Thursday, July 29, 2010

ငပိမႈန္႔ခ်က္ႏွင့္တို႔စရာ (ႏႈိင္းအတြက္)

ကူးကူးဘေလာ့ ဘာဘဲတင္တင္အရင္ဆံုးေရာက္ေရာက္လာတတ္တဲ့ ညီမေလး(ႏိႈင္း) က c-box မွာသူ႔အတြက္ ခ်က္ပီးမတင္ေပးလို႔စိတ္ေကာက္ေနေလရဲ႕..  သူ႔အၾကိဳက္ငပိခ်က္ေလးနဲ႔တို႔စရာ ဒီညေနတစ္ကူးတစ္က လုပ္ပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ 
ငပိခ်က္လုပ္ဖို႔အတြက္ေရၾကိဳငါးငပိမရွိတဲ့အတြက္ ထိုင္းကလာတဲ့ ငပိရည္က်ိဳအမႈန္႕ဗူးကိုသံုးပါတယ္။
ငပိရည္ေဖ်ာ္လုပ္စားလဲေကာင္းတယ္၊ အမႈန္႔ေလးကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ထည့္ၾကိဳလိုက္ရံုပါဘဲ။
ငပိခ်က္အတြက္ေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာ
ငါးငပိရည္အနည္းငယ္ဆိုရပါပီ။   မွ်င္ငပိသံုးတဲ့ငပိခ်က္က အအီလြယ္လို႔ ကၽြန္မကေတာ့ ငါးငပိခ်က္ဘဲ စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ 
ရံုးကျပန္အေရာက္.. အျမန္လုခ်က္ရလို႔ အလြယ္နည္းသံုးပါ။
ဆီပူပူမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္၊ ေမႊးလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း ထားတာထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္နည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္... (မႊန္တယ္ေနာ္သတိထား)   ေနာက္ဆံုးအားလံုးႏူးပီးလိုခ်င္တဲ့အေနထားေရာက္မွ ငပိရည္အမႈန္႔ကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ပီး ေလာင္းထည့္ လိုက္ရံုပါဘဲ။ ဆားလိုသေလာက္ထည့္ပါ၊ ငပိအမႈန္႔က မငံဘူး။   နဲနဲေလာက္ ခန္းေအာင္တည္လိုက္ရင္ ငပိခ်က္တစ္ခြက္ရပီ။  အလြယ္နည္းေပမယ့္အရသာမရွိဘူးမေျပာနဲ႔ေနာ္။  စမ္းၾကည့္မွသိမွာ.. း))


ငပိခ်က္ဆိုတာနဲ႔ ေနာက္ဆက္တြဲမပါမျဖစ္ တို႔စရာအတြက္..ေရခဲေသတၱာထဲကရွိသမွ်အရြက္ေတြထုတ္..
ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ထဲ ဆားနဲနဲထည့္ပီး အရြက္စိမ္းေတြထည့္ျပဳပ္လိုက္ရံုပါဘဲ။   အခ်ိဳ႕ကေတာ့အရြက္ေတြစိမ္းေနေအာင္ေရေအးနဲ႔ေဆးတယ္၊ အဟာရေတြေရာ့ကုန္မွာဆိုးလို႔ ခပ္စိမ္းစိမ္း ေလး အေနထားမွာဘဲ ေရစစ္ပီးဆယ္ထားလိုက္တယ္။  သူ႔အေငြ႔နဲ႔သူ က်က္သြားပါတယ္။ 
မုန္လာဥခ်ဥ္ကေတာ့ မမလုလု နည္းအတိုင္းေလ့က်င့္လုပ္ထားတာပါ။ ငပိခ်က္အနံ႕ေလးနဲ႔ မုန္လာဥခ်ဥ္အနံ႔ ေလးနဲ႔တင္ဗိုက္ဆာလာမွာအမွန္ဘဲ...ဟင္းသီးရြက္စိမ္းစိမ္းေလးေတြနဲ႔တို႔စား....

ထမင္းျဖဴျဖဴေလးနဲ႔... ကဲ မေကာင္းဘူးလား။။။

ႏႈိင္းလဲအ၀စားသြားေနာ္။

Wednesday, July 28, 2010

ဟိုမေရာက္ဒီေရာက္

ေကာ္ဖီမေသာက္တတ္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ သူငယ္ခ်င္းေတြတိုက္ရင္ေတာ့ တစ္ငံုႏွစ္ငံု ၾကိတ္မွိတ္မ်ိဳခ်တတ္တယ္။
ရန္ကုန္ေရာက္တုန္းသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က Cafe Aroma မွာ ခ်ိန္းေတာ့ ေကာ္ဖီထပ္မ်ိဳခ်ရျပန္တယ္။ 
ေကာ္ဖီဆိုတာဘယ္လိုအမ်ိဳးစား၊ ဘာေတြရွိမွန္းလဲမသိဘူး၊ အထူးသျဖင့္ star buck ေရာက္ရင္အရမ္းေခါင္းစား တယ္။ ဘာမွာလို႔မွာရမွန္းမသိဘူးရယ္။  ေကာ္ဖီခါးတဲ့အရသာမၾကိဳက္ဘူး။  instant coffee ေတြေတာ့ ႏို႔မႈန္႔ ေတြအမ်ားၾကီးေရာျပီးသံုးလ (၁)ခါေလာက္ေသာက္တယ္၊ တစ္ႏွစ္လံုးေနမွ ၂ ခါေလာက္လဲေသာက္ေသးတယ္။
Cafe Aroma ကအရင္တုန္းကေတာ္ေတာ္ေကာင္းတဲ့ဆိုင္ပါ၊ အခုေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးစုတ္ျပတ္ေနပီ၊ အစားေသာက္ေတြေရာ..ေကာ္ဖီီေလးကေတာ့ ခ်စ္စရာေလးပါ..အသည္းပံုေလးနဲ႔... 
အဲလိုဘဲ..အသည္းပံုရွိေသးတယ္။ KL မွာ...  မာမားဆိုင္ကငါးေၾကာ္..အသည္းပံုေလးနဲ႔...
ရွားရွားပါးပါးမို႔ဓာတ္ပံုရိုက္လိုက္တယ္ေနာက္သြားစားလဲ ငါးေၾကာ္ေတြကအသည္းပံုေတြထပ္ေတြ႔ရျပန္တယ္။

ဖုန္းနဲ႔ရိုက္ေတာ့နဲနဲေတာ့၀ါးတယ္။  ေရႊတိဂံုေပၚတက္တယ္...  စိတ္ေအးခ်မ္းလို႔သြားထိုင္ေနေသးတယ္။  သူငယ္ခ်င္းေလးကေတာ့ ဘုရားကန္ေတာ့ေနေတာ့ကၽြန္မ ဟိုေငးဒီေငးလုပ္ဖို႔အခ်ိန္ရတယ္။  ဘုရားေပၚကဆင္းေတာ့ ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းလိုက္ပို႔တယ္။  ခရစၥမတ္ သစ္ပင္တဲ့.. ကၽြန္မၾကည့္တာ ေစတီပံုတုပီး လုပ္ ထားသလားလို႔။  


 


ဆာကူရာ အထပ္(၂၀)က စားစရာရွားလို႔သြားစားခဲ့တဲ့ ဆန္း၀ွခ်္...








ေယာမင္းၾကီးလမ္းနား ရွမ္းဆိုင္ကစားခဲ့တဲ့အသားလံုးေခါက္ဆြဲ..

ဒါကေတာ့မသထာေရစာလိုက္ေကၽြးထားတဲ့ ဦးကပ္စီးရဲ႕ mustafa နားက ကုလားထမင္း..
ပန္ကိုး ကၽြန္းေပၚက ငါးစပ္စပ္ဟင္း....
လန္ကာ၀ီက ဘာဂါ..
ဘာလီပင္လယ္ေသာင္ေျခက ငါးကင္..
boracay က အုန္းပင္.
အုန္းပင္အရိုက္ေကာင္းလို႔ အုန္းသီးျပဳတ္က်တာ ကၽြန္မေရွ႔တစ္လွမ္းေလာက္မွာဘဲ...ေနာက္ဆို အုန္းပင္ ေအာက္တည့္တည့္ ဓာတ္ပံုမရိုက္ဖို႔ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္။

Saturday, July 24, 2010

ေစ်းေန႔

ဒီေန႔အိမ္မွာျပန္ေရာက္တဲ့ပထမဆံုးအားလပ္ရက္ဆိုပါေတာ့။
အိပ္လို႔မရ၊ အိပ္မက္ဆိုးေတြနဲ႔တစ္ေရးႏိုးေတာ့ မနက္ (၅) နာရီရွိပီ။
ေစ်းေန႔ဆိုတာ သတိရတာနဲ႔ ျခင္းေတာင္းဆြဲပီး ေစ်းသြားတယ္။
ေတာင္ေပၚကဆင္းလာတဲ့ေစ်းသည္ေတြအမ်ားၾကီး၀ယ္ခ်င္စရာလဲအမ်ားၾကီး...
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ျခံထဲစိုက္ထားတဲ့အသီးရြက္ေတြလာေရာင္းေတာ့ အသည္တိုင္းလွည့္ပတ္ၾကည့္မွ အခ်ိဳ႔အသည္ေတြမွာရွိတဲ့ဟာအျခားအသည္ေတြမွာမရွိဘူး။ ေစ်းတစ္ပတ္ပတ္လိုက္တယ္။
ျပန္ေရာက္ကတည္းက အေျခာက္အျခမ္းေတြဘဲစားေနတာ ကၽြန္မဟင္းသီးဟင္းရြက္အရမ္းစားခ်င္ေနတာ။
ေစ်းေန႔မဟုတ္ရင္ supermarket မွာသြား၀ယ္ရတယ္၊ ဒါေပမယ့္ ေစ်းေလာက္မလတ္ဆတ္ဘူး။
ငါးဟင္းလဲစားခ်င္တယ္၊ ခ်စ္သူကိုေျပာတယ္ ကၽြန္မဘယ္ေလာက္အရြက္စိမ္းစားခ်င္လဲဆိုရင္ အိမ္ေနာက္ တံခါးဖြင့္လို႔ ျမက္စိမ္းစိမ္းေလးေတြေတြ႔ရင္ေတာင္ခူးစားခ်င္ပါတယ္လို႔၊
ေစ်းထဲေရာက္ေတာ့အရင္ဆံုးလူမမ်ားခင္ငါးတန္းကို အရင္သြားလိုက္တယ္။ ငါးစားခ်င္လို႔သာရယ္၊ တစ္ခါမွ ကိုယ္တိုင္၀ယ္ခ်က္ဖူးတာမရွိဘူး။  ျမန္မာျပည္က ငါးနဲ႔တူတာဆိုလို႔ တလားပီးယားဘဲရွိတယ္။  က်န္တဲ့ ငါးေတြ အကြက္ေတြ အေရာင္ေတြနဲ႔ ဘာငါးေတြမွန္းမသိဘူး။
တလားပီးယားအၾကီးၾကီးတစ္ေကာင္၀ယ္လုိက္တယ္။ သူကေသေနပီေလ။  တစ္ကီလို $2.5 ေလာက္က် တယ္။  မေသေသးဘဲ ကန္ထဲ ဖ်တ္ဖ်တ္လူးခုန္ေနတဲ့ တလားပီးယားလက္တစ္၀ါးစာအေကာင္ေတြကေတာ့ တစ္ကီလို $3   ငါးကိုတစ္ခါတည္း အေၾကးထိုး ခုတ္ထားခိုင္းပီ....  အျခားအသည္ဆီက ပုဇြန္ေလးေတြ သြားေခ်ာင္းပါတယ္။  တစ္ကီလို $10 ..  တစ္ခါမွပုဇြန္မ၀ယ္ဖူးဘူး။  စူးႏြယ္ေလးရဲ႔ ပုဇြန္စဥေၾကာ္  ကို စမ္းၾကည့္ခ်င္တာနဲ႔..စားလဲစားၾကည့္ခ်င္တာ။  ပုဇြန္ကႏွစ္မ်ိဳး..  အက်ားေလးနဲ႔ အေျပာင္...  အက်ားေလး ေတြကပုိၾကည့္လို႔ေကာင္းတာနဲ႔ အဲဒါ $3 ဖိုး၀ယ္လာတယ္။
အဖိုးၾကီးႏွစ္ေယာက္ ၀ါးပိုးမွ်စ္တစ္တံုးခ်ပီးထိုင္ေနတာေတြ႔ခဲ့တယ္...  မွ်စ္ကို ျဖတ္ပီး အမွ်င္ေလးေတြ လွီးဖို႔ လုပ္ေနတယ္။ ကၽြန္မက မလွီးနဲ႔.. ဘယ္ေလာက္လဲတစ္တံုးလံုးဆိုေတာ့..၀မ္းသာအားရနဲ႔ အေလးခ်ိန္ ခ်ိန္တဲ့ ဟာသူမ်ားဆီသြားဌားပီး...  3 ကီလိုအတံုးကို $2.5 တဲ့။  ဒါနဲ႔၀မ္းသာအားရ၀ယ္ခဲ့တယ္။
ဒီမွာမွ်စ္စားခ်င္ရင္ ၀ါးပင္ေအာက္သြားကိုယ့္ဘာသာကိုယ္သြားခုတ္ရတာ..
အခုလိုအဆင္သင့္ေတြ႔ေတာ့အေတာ္ျဖစ္သြားတယ္။  မွ်စ္ခ်ဥ္ေလးလုပ္ထားမယ္၊  ေနာက္အၾကာၾကီး သိမ္းထားပီးစားလို႔ရတယ္အေတြးနဲ႔ ဟုတ္ေနတာ၊ အိမ္ျပန္ေရာက္မွ မမလုလုဆီ ေမးလ္ ပို႔ပီး မွ်စ္ခ်ဥ္မလုပ္ တတ္လို႔လွမ္းေမးရတယ္။
ဌက္ေပ်ာဖူး၊ မုန္လာဖူး၊ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္၊ ပီေလာပီနံရြက္၊ ခရမ္းသီးရွည္ (တို႔စရာ)၊ မုန္လာဥ (အခ်ဥ္တည္ မလို႔ပါ) ျပီးေတာ့ ခါၾကက္ဥနီ ႏွစ္လံုး (ကၽြန္မက ယုန္ခ်စ္တယ္ေလ..ယုန္စားတဲ့အစားေတြလဲစားတယ္)
ၾကက္သား၀ယ္မလို႔.. ေတာၾကက္ေရာင္းတဲ့သူက ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္အိမ္ယူသြားပီးသတ္ လုိ႔ေျပာတယ္၊
အဲဒီအခ်ိန္ ၾကက္ကေလးကလဲ ကၽြန္မကိုလွမ္းၾကည့္တယ္၊ အဲဒါနဲ႔လန္႔ပီး လွည့္ထြက္ခဲ့တယ္။

ဌက္ေပ်ာဖူး + ခါၾကက္ဥ

ၾကက္ဟင္းခါးရြက္+ ပီေလာပီနံရြက္ + ခရမ္းသီးပိန္ရွည္
မုန္လာဥျဖဴ

မုန္ညွင္းဖူး

၀ါးပိုးမွ်စ္ (မဟုတ္ပါ၊ အုန္းပင္ႏု) Heat of Palm
၀ါးပိုးမွ်စ္ ထင္ပီး၀ယ္လာတာ..ညေနက်မွ မဟုတ္မွန္းသိတယ္။ အုန္းအသည္းဆံံ၊  အဲဒါေၾကာင့္ျပဳပ္စားေတာ့ အရမ္းခ်ိဳပီး စိမ့္ေနလို႔မသကၤၤာျဖစ္ေနတာ.. း)))... 

တလားပီးယားငါး

ေစ်းကျပန္ေရာက္ပီးတစ္ရစပ္အလုပ္ေတြရႈပ္ေနတာ...  အခုမွနားရတယ္။
မေန႔ညက အဲလာ ဆီက download လုပ္ထားတဲ့ ေဆာ့ဖ္၀ဲနဲ႔ ပံုေတြလိုက္ေဆာ့ေနတာ..
စိတ္၀င္စားရင္ သြားေဒါင္းလို႔ရတယ္....ေတာ္ေတာ့ကိုမိုက္တယ္...  အရမ္းကိုသေဘာက်ေနတာဒီမွာေတာ့..
ေအာက္မွာနမူနာပံု...

ေသာင္ျပင္ခတ္တဲ့လႈိင္း

Friday, July 23, 2010

လြမ္းလြန္းလုိ႔ေတာ့ မရူးေစခ်င္

အခုတစ္ေလာအရမ္းကိုျပင္းရွတဲ့အလြမ္းဒဏ္ လွိမ့္ပိတ္ခံေနရတယ္.. အျခားအဆင္မေျပမႈေတြ ထပ္ေလာင္း လူက ေၾကာင္ေတာင္ေတာင္ျဖစ္ခ်င္ေနပီ။
ခံစားခ်က္ကိုတေစ့တေစာင္းအကဲခတ္မိတဲ့ ဥဥ ကဒီကဗ်ာေလးစပ္ေပးလို႔ သူ႔ဘေလာ့ထဲက သြားကူးလာ ခဲ့တယ္။  ကူကူးအတြက္စပ္ေပးတဲ့ကဗ်ာမို႔ ကူးကူးကူး..... တာ စိတ္မဆိုးပါဘူးေနာ္...
 












ကူးကူး.......

လြမ္းရလြန္းလဲ
ရူးမသြားပါနဲ႕ကြယ္
စိတ္ကရုပ္ကိုထိန္းခ်ဳပ္သတဲ႕
စိတ္ေထာင္းလို႕ကိုယ္ေက်
ေနျဖစ္သလိုသာေနပါ
စိတ္ေတာ႕မေထာင္းပါေစနဲ႕...........

နားလည္ပါတယ္
ရင္ထဲကခံစားခ်က္တစ္ခ်ိဳ႕
အေတြးကိုလာၿငိတဲ႕အခါ
လြမ္းလြန္းလို႕ဆိုတဲ႕
စကားလံုးရိုင္းေလးက
အထီးက်န္ရင္ကို
ထိရွေစခဲ႕............

ဘယ္ေရာက္ေနလဲ
ဟိုးအေ၀းမွာ(တစ္ကယ္ဆိုမိုင္ေပါင္းမ်ားစြာ)
ကမာၻ ရဲ႕တစ္ဖက္ျခား
အခက္မ်ားပင္ေပြ
ရတက္ပြားခ်င္ေလပါပဲ
ခ်စ္သူ၏ခ်စ္ျခင္းကို
ငတ္မြတ္စြာတမ္းတမိတဲ႕
ေမွာင္မိုက္တဲ႕ညမ်ား
ျဖတ္သန္းစီးဆင္းသြားခ်ိန္ေလး
တမ္းတစြာ
ႏြမ္းလ်စြာ
ေမာဟိုက္စြာ
ေလွာင္ပိတ္ေနတဲ႕
အခန္းက်ဥ္းထဲမွာ
လြမ္းေနတဲ႕အလြမ္းေတြနဲ႕
ရူးရမယ္ထင္ပ..............

မဆံုႏိုင္တဲ႕
မ်ဥ္းၿပိဳင္ႏွစ္ေၾကာင္းလို
ဒါမွမဟုတ္
မဆံုေသးတဲ႕
ျမစ္တစ္စင္းရဲ႕
ကမ္းပါးႏွစ္ဖက္
အဲဒီျမစ္ဟာအထီးက်န္ျမစ္
ပင္လယ္ထဲကိုစီးဆင္းမယ္
ငါသိပါတယ္
ဒါေပမယ္႕ငါ
ဂဃဏန မသိခဲ႕ပါဘူး
ငါေသခ်ာသိေနတယ္
ငါေသခ်ာသိခ်င္တယ္
ေလာေလာဆယ္လြမ္းရလြန္းလို႕
ရူးေတာ႕မယ္ထင္ပါရဲ႕..............

ငိုေနမိတယ္
တစ္ေယာက္တည္းပါပဲ
တိတ္တိတ္ေလး
ေၾကကြဲစြာမေနရဲခဲ႕
ဒါေပမယ္႕ေၾကကြဲေနတယ္
ဒါေပမယ္႕တမ္းတေနတယ္
ဒါေပမယ္႕...............
ဒါေပမယ္႕.......
ဒါေပမယ္႕ခ်စ္ေနခဲ႕တယ္
အဲဒီေတာ႕
လြမ္းမွာပဲေပါ႕ ..........။     ။
ကူကူးအတြက္ အမွတ္တရေရးေပးလိုက္တဲ႕ ကဗ်ာေလးပါ တစ္ခါက စီေဘာက္မွာ ဥဥ ကဗ်ာစပ္ေပးမလား
လို႕လာေအာ္သြားခဲ႕ ဖူးတဲ႕ ကူကူး အတြက္ ဥဥ ရဲ႕လက္ေဆာင္ေလးပါ လြမ္းရလြန္းလို႕ရူးေတာ႕မယ္ ဆိုတဲ႕
စိတ္အေျခေနမွာေတြ႕လို႕ အားေပးလိုက္တဲ႕ဥဥရဲ႕ ကဗ်ာပါ အမွတ္တရေပါ႕................
ခင္တဲ႕
ဥဥ

Thursday, July 22, 2010

ရဲရဲခ်ိဳ တဲ့အကင္

ညေနဓာတ္ဆီဆိုင္လိုက္ရွာရင္းနဲ႔ အကင္ဆိုင္တစ္ခုေတြ႔တယ္။
၀မ္းသာအားရ ကားရပ္ပီး အကင္သည္နဲ႔ မိတ္ဖြဲ႔ပီး အၾကီးက်ယ္ကို၀ယ္ခဲ့တယ္။
ေဆာ့စ္.. ေတြကို လိုက္ျမည္းၾကည့္ေတာ့အားလံုးခ်ိဳေနတာမို႔ မယူခဲ့ေတာ့ဘူး။
ေဟာ္တယ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ TV ေလးၾကည့္အားရပါးရ စားဖို႔လုပ္တယ္။
တစ္ခုစားပီး မနဲကိုျမိဳခ်ရတယ္..က်န္တာေတြေတာ့အကုန္လႊင့္ပစ္လိုက္ရတယ္။
ခ်ိဳရဲေနတဲ့အကင္...  ေဆာ့စ့္ မပါတာေတာင္ဒီေလာက္ခ်ိဳရဲေနတာ..ေဆာ့စ္ ပါရင္အခ်ိဳေတြ ထပ္ကြမ္းေတြ ျဖစ္ဘယ္ေလာက္ေတာင္ဆိုးမလဲ..


Wednesday, July 21, 2010

Super Fresh ဂဏန္းဟင္း

ကၽြန္မေရာက္သြားတဲ့ကၽြန္းေလးမွာ ေန႔လည္စာစားဖို႔လိုက္ပတ္ရင္းရွာရင္းနဲ႔.. တစ္ကၽြန္းလံုးနီးပါ.. ဆိုင္ေတြပိတ္ထားတယ္၊ tourist ေတြအလာမ်ားတဲ့အခ်ိန္မဟုတ္ရင္ ဟင္းေတာင္ခ်က္စားၾကရဲ႕လား မသိဘူး။  ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ Daddy's Cafe ဆိုတဲ့ဆိုင္တစ္ဆိုင္ေတြ႔တယ္.. စားပြဲထိုးေကာင္ေလး ေတြ ထိုင္ေနတယ္.. ဆိုင္က တာ၀န္ခံ ၀တုတ္တုတ္မဲမဲ ဦးေလးၾကီးကေတာ့ ကားေျဖးေျဖးေမာင္းပီး ဆိုင္ကိုလွမ္းၾကည့္စပ္စုေနတဲ့ကၽြန္မတို႔ကို သူ႔ဆိုင္လာဖို႔ အတင္းလွမ္းေခၚေနတယ္။
ကားကိုဆိုင္အေက်ာ္၊ ပင္လယ္စပ္ေသာင္ျပင္မွာေပါက္ေနတဲ့ အပင္ၾကီးတစ္ပင္ေအာက္ထိုးရပ္လိုက္ပီး အျပင္ထြက္လိုက္ေတာ့ အေပၚက ဓာတ္တိုင္မီးၾကိဳးေပၚမွာ ေမ်ာက္တစ္ေကာင္... ဘာေတြစားေနလဲမသိ ေတာသားကၽြန္မေမ်ာက္ေတြ႔ေတာ့ ေပ်ာ္တာေပါ့.. ဟယ္ဟိုမွာ ေမ်ာက္ေမ်ာက္ဆိုထေအာ္တာဘဲ။
ေမ်ာက္ကခပ္တည္တည္နဲ႔ တစ္ခ်က္ငံု႕ၾကည့္ပီး အေရးေတာင္မလုပ္ဘူး။
ဆိုင္ထဲ၀င္သြားေတာ့ မွန္ကန္ေတြထဲကို ပင္လယ္က ဂဏန္းေတြလာထည့္ေနတာေတြ႔တယ္..

အဲဒီထဲက အၾကီးဆံုးနဲ႔ လွတယ္ထင္တဲ့ဂဏန္းကုိ ဓာတ္ပံုရိုက္လိုက္တယ္။ ရုပ္ဆိုးတဲ့ဂဏန္းေတာ့ရိုက္ ခ်င္ဘူးေလ။
ပင္လယ္ျပင္ကိုမ်က္ႏွာမူထားျပီး သဲေပၚခ်ခင္းထားတဲ့စားပြဲမွာ၀င္ထိုင္ရင္း menu ၾကည့္လိုက္ေတာ့ စားလို႔ ရမယ္ထင္တဲ့ဟာတစ္ခုမွမေတြ႔ဘူး၊ ထံုးစံအတိုင္း အသစ္ဆန္း စမ္းၾကည့္ခ်င္တာတစ္ေၾကာင္း... စားပြဲထိုး ေလးအညႊန္းေကာင္းတာေၾကာင့္ ဂဏန္းတံုယမ္း နဲ႔ ဂဏန္းဟင္း.. မွာလိုက္တယ္။
စားၾကည့္တာ ေတာ္ေတာ္ခ်ိဳတယ္..  မစားတတ္ေတာ့ သူမ်ားခြာေပးတာထိုင္ေမွ်ာ္ေနရေသးတယ္ေလ။
banana split.. ေလးလဲထပ္မွာလိုက္ေသးတယ္.. ဌက္ေပ်ာသီးေသးေသးေလးျမင္ေတာ့ ဓာတ္ၾကိဳးေတြ ေပၚ ထိုင္ထိုင္ေနတတ္တဲ့ေမ်ာက္ကိုလွမ္းၾကည့္မိေသးတယ္.. (သူမ်ားခူးလာေပးသလားလို႔)
စားေသာက္ပီးျပန္အထြက္မွာေတာ့ ေစ်းၾကီးလြန္းလို႔ ေနာက္မလာေတာ့ဘူးလို႔ အခ်င္းခ်င္းအတင္းတုပ္ ေနလိုက္ေသးတယ္။  ျပန္အထြက္မွာ မွန္ကန္နားျဖတ္အသြား ဂဏန္းေတြရွိေတာ့ဘူး။
လိုက္ေကၽြးတဲ့သူကေျပာပါတယ္... ဘယ္ရွိေတာ့မလဲ ခုဏက စားလိုက္ပီေလတဲ့...   ေအာ္ေအာ္.. သနားပါ တယ္။ ...  သူတို႔ကိုသတ္မယ္မွန္းသိရင္မစားပါဘူးရယ္လို႔။  
စားပြဲထိုးဦးေလးၾကီးက လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သတ္ပီးခ်က္ေပးလိုက္တာကို ဂုဏ္ယူပီး ရွင္းျပေနတံုး... ဆိုင္ထဲကအျမန္ အေျပးတစ္ပိုင္းထြက္ခဲ့တယ္။ း))))..


Tuesday, July 20, 2010

ေရခဲမုန္႔ေၾကာ္

၂၀၀၄ ေလာက္က ျဖစ္မယ္ထင္တယ္၊ ကန္ဘဲ့က သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က ေျမနီကုန္းမွာ ေရခဲမုန္႔ ေၾကာ္သြားစားမယ္လို႔ အေဖာ္စပ္ဖူးတယ္၊ စိတ္ထဲမွာေတာ့ ဘာလဲ ေရခဲမုန္႔ေၾကာ္ေပါ့..
ဒါေပမယ့္ ေရခဲမုန္႔ဆို ငယ္ငယ္ကတည္းက အခုထိ မစားတဲ့ကၽြန္မအတြက္ ေရခဲမုန္႔ေၾကာ္ကမဆြဲေဆာင္ ႏိုင္ခဲ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ဒီတစ္ခါ ခရီးထြက္ေတာ့မွ စားေသာက္ဆိုင္မွာ ႏိုင္ငံျခားသားအမ်ားကို အဓိက ဆြဲေဆာင္ႏိုင္ပီး အေရာင္းသြက္တာ ေတြ႔ေတာ့ သေဘာက်ပီး ပံုေလးရိုက္လာခဲ့တယ္။
ဘယ္လိုလုပ္လဲဆိုတာလိုက္ေခ်ာင္းေသးတယ္၊  အျပင္ယံဂ်ံဳသားေလးနဲ႔ အထဲကေရခဲမုန္႔ တစ္ခါတည္း လံုးထားပီးသား freeze လုပ္ထားတာ ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္လိုက္တာဘဲ။ ျမန္လဲျမန္တယ္။
မီးအခ်ိန္အဆေတာ့လိုမွာေပါ့ေလ..  စိတ္၀င္စားတဲ့သူမ်ားရွိရင္ ready-made ၀ယ္ေၾကာ္လို႔ ရမယ္ထင္တယ္။ း))) ေအာက္မွာ recipe သြားကူးလာထားေပးတယ္။ းP




http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/fried-ice-cream-recipe/index.html

Ingredients

  • 1 quart vanilla ice cream
  • 1 cup crushed frosted cornflakes
  • 1 cup sweetened coconut flakes, or 1 cup chopped walnuts, or 1 cup cookie crumbs
  • 2 large eggs
  • 2 tablespoons sugar
  • Vegetable oil, for frying
  • Hot chocolate sauce, optional
  • Whipped cream, optional

Directions

With an ice cream scoop, form 4 large balls of ice cream. Place on a waxed paper lined sheet and cover with plastic wrap. Freeze for at least 2 hours.
In a bowl, combine the cornflake crumbs with either the coconut, walnuts or cookie crumbs (or any combination). Spread the mixture in a shallow dish.
Dip the ice cream balls in the crumb mixture and freeze for 30 minutes.
In a bowl, beat the eggs and sugar. Dip the coated ice cream balls into the eggs, then roll in the crumb mixture, coating completely. Freeze for 1 hour. (If necessary, or for a thicker crust, roll again in eggs and crumbs until the balls are completely coated.)
Heat the oil in a large pot or fryer to 400 degrees F. One at a time, lower the balls into the oil and fry until golden brown, about 30 seconds to 1 minute. Remove from the oil and place in a dessert bowl. Drizzle with chocolate sauce and whipped cream, as desired. Repeat with the remaining ice cream.

 
Powered by Blogger