အသည္းေရာဂါသည္ေတြအ၀ါနဲ႔ကင္းလို႕မရဘူး၊ ေရႊဖရံုသီး၊ သေဘၤာသီး အစရွိတဲ့အ၀ါေရာင္ အသီးေတြ စားေပးရမယ္။
ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္လိုသူမ်ားနဲ႔ ျဖစ္ေနတဲ့သူမ်ားကေတာ့ ကယ္လိုရီအမ်ားၾကီးပါတဲ့အစာ၊ ပရိုတင္း အမ်ားၾကီးပါတဲ့ဟာ နဲ႕ အဆီနဲနဲစားေသာက္တဲ့အက်င့္ကိုလုိက္ေပးရမွာျဖစ္ျပီးေတာ့ တတ္ႏိုင္သေလာက္ အသီးရြက္နဲ႔ အသီးအႏွံလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုသာ စားေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္တဲ့။ ၾကာရွည္ခံေအာင္ လုပ္ထားတဲ့ အစားေသာက္ေတြတတ္ႏိုင္သေလာက္ ေရွာင္ရပါမယ္။
အသည္း၀ါ၊ နဲ႔အသည္းေရာဂါသည္ေတြလဲ သိပ္မကြဲျခားဘဲ ကယ္လိုရီပမာဏမ်ားမ်ားပါ၀င္တဲ့အစာနဲ႕ အဆီနဲနဲ အစားေသာက္ကို ေလ့က်င့္စားေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါကာကြယ္ဖို႕အတြက္အဓိက ကေတာ့ ဗီတာမင္ ေအ နဲ ဘီ ပါ၀င္တဲ့အစာေတြမ်ားမ်ားစား ေပး ပါ။ အဲဒါေတြကေတာ့..
Vitamin A ျမင့္မားေသာပမာဏပါ၀င္သည့္အစားအစာမ်ား..
အ၀ါေရာင္အသီးအႏွံမ်ား ( သရက္သီးမွည့္၊ သေဘၤာသီးမွည့္)၊ ၾကက္ဥအႏွစ္၊ အသီးအရြက္ ( အစိမ္းရင္ေရာင္ရွိေသာ အရြက္မ်ားမ်ားႏွင့္အသီးရြက္မ်ားႏွင့္ မုန္လာဥနီ၊ ဖရံုသီး အစရွိသည့္အ၀ါေရာင္ အသီးႏွံမ်ား)၊ ငါးၾကီးဆီ
Vitamin B
ေပါင္မုန္႔ (ဂ်ံဳၾကမ္း)၊ Cheese ဒိန္ခဲ၊ ေျပာင္းဖူး၊ ၾကက္ဥ၊ ႏို႕၊ မႈိ၊ အခြံမာ အေစ့မ်ား (သီဟိုေစ့၊ ေျမပဲဆံ၊ ငါးေပါက္သီးဆံ၊ သစ္ၾကားသီး၊ ရင္ကြဲေစ့)၊ ထမင္း.. ဆန္လံုးတီး
ဒါကေတာ့ ေန႕စဥ္စားေသာက္ရမယ့္ အခ်ိန္ဇယားနဲ႔အစားစာေတြ (၃)ရက္စာနမူနာပါ။ အမ်ိဳးစားတူတဲ့ အသီးေတြ နဲ႔ ဟင္းအမယ္ေတြ စိတ္ကူးရွိသေလာက္လဲလွယ္ခ်က္စားလို႔ရပါတယ္။
သတိထားေရွာင္သင့္ေသာအရာမ်ား
၁။ အခ်ိဳအလြန္ကြံ်စားျခင္း
၂။ အဆီမ်ားေသာအသားႏွင့္ကိုယ္တြင္းကလီစာအသားမ်ား
၃။ အသား/ငါးအေရခြံမ်ား
၅။ ကြဲ်ႏို႕၊ ႏို႔ဆီ
၆။ ေထာပတ္သီး
၇။ fried chips, French fries ႏွင့္အျခားဆီမ်ားမ်ားႏွင့္ေၾကာ္ထားေသာအစားမ်ား
၈။ အမဲရိုးစြပ္ျပဳပ္
၉။ ေကာ္ဖီ၊ လဖက္ရည္၊ အရက္ႏွင့္မူးယစ္ေစေသာအရာမ်ား၊ ဆိုဒါပါ၀င္ေသာအရည္မ်ား ႏွင့္ ကိုလာ
၁၀။ အုန္းႏို႕ပါ၀င္ေသာအခ်ိဳပြဲမ်ား
http://www.usefulusability.com/7-reasons-why-you-can%E2%80%99t-sell-usability/ (photo credited)
http://www.usefulusability.com/7-reasons-why-you-can%E2%80%99t-sell-usability/ (photo credited)