Pages

Tuesday, December 14, 2010

Pain >>aching>>> Excercise!!

ပုခံုးနဲ႔ေနာက္ေၾကာဖက္ေတြမွာ မီးပူထိိုးဆိတ္ေနသလိုနာၾကင္ေနသူမ်ားအတြက္ ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္နည္းတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ စာနဲ႔ေရးရတာခက္ေနတာရယ္ေၾကာင့္ model လိုက္ရွာေန တာ။ အခုမွအဆင္ေျပလို႔တင္ေပးလိုက္တယ္။ တစ္ကယ္တမ္းလုပ္ၾကည့္ရင္ အခ်ိန္မၾကာပါဘူး။ မနက္တစ္ခါ၊ ေန႔လည္တစ္ခါ၊ ညဖက္တစ္ခါ ပံုမွန္ေလးလုပ္ေပးမယ္ဆိုရင္ နာၾကင္တဲ့ေ၀းနာ ေတြအေတာ့္ကိုသက္သာသြားမွာပါ။  ေလ့က်င့္ခန္းမလုပ္ခင္ နာၾကင္ေနတဲ့ ေနရာကို ေရေႏြးအိတ္ နဲ႔ (၁၅) မိနစ္ေလာက္အပူေပးဖို႔လဲအေရးၾကီးပါတယ္။  ဒီတိုင္းအစိမ္းသတ္သတ္ လုပ္မယ္ဆိုရင္ၾကြက္သားေတြ မာေနပီး ပိုဆိုးလာႏိုင္ပါတယ္တဲ့။
ကၽြန္မကိုေတာ့ ဆရာ၀န္က ဘယ္ဖက္တစ္ျခမ္းေသြးစီးဆင္းတာ မမွန္ဘူးေျပာပါတယ္။  ၾကြက္သားေတြနဲ႔ အေၾကာေတြ ထိုင္းေနတဲ့ပံုမ်ိဳးပါ။  အရမ္းကိုက္တယ္၊ ေအးတဲ့အခ်ိန္ဆို ပိုဆိုးတယ္။ အေလးနဲနဲမရင္လဲကိုက္ခဲေနတာမ်ိဳးပါ။
ကဲေလ့က်င့္ခန္းေလးစရေအာင္။

ခံုေပၚတြင္မတ္မတ္ထိုင္ျပီး၊ ညာဖက္လက္ဖ၀ါးကို ေပါင္ေအာက္သို႔ထည့္ျပီး ဘယ္ဖက္လက္ျဖင့္ ေခါင္းကိုဖိခ်ပါ။ (၁-၁၀) ထိေရတြက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေခါင္းကိုလႊတ္ျပီး တည့္တည့္ ခဏျပန္ထားပါ။ ျပန္ဖိခ်ပါ၊ (၁-၁၀) ထိေရတြက္ပါ။ စုစုေပါင္း (၅) ၾကိမ္၊ အၾကိမ္ (၅၀) တစ္ခါဖိခ်လွ်င္ (၁၀) ထိျဖစ္သည္။ ညာဖက္လက္မွေတာင့္ခံထားပါ။
ျပီးလွ်င္ တစ္ဖက္သို႔ေျပာင္း ေခါင္းကို ဆြဲျပီးဖိခ်ပါ၊ အၾကိမ္ (၅) ၾကိမ္၊ တစ္ၾကိမ္လွ်င္ ၁ မွ ၁၀ ထိေရတြက္ပါ။
ပုခံုး တစ္ဖက္တည္းသာ နာက်င္ေနသူမ်ားအတြက္ ဆန္႔က်င္ဖက္ တစ္ဖက္သို႔သာ ဖိခ်ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။  ဥပမာ ကၽြန္မဆိုရင္ ဘယ္ဘက္ဘဲ နာေနတဲ့အတြက္ ေခါင္းကို ညာဖက္ကို ဖိခ် ရပါတယ္။












လက္ႏွစ္ဖက္ကိုတန္းတန္းဆန္႔ထုတ္ပါ။













လက္ဖ၀ါးကိုအေပၚသို႔ ဆြဲတင္ပါ။













လက္ႏွစ္ေခ်ာင္းအေပၚသို႔ေျမာက္ပါ။













လက္ႏွစ္ေခ်ာင္းကို ေဘးသို႔ခြဲထုတ္ပါ။










အေပၚသို႔ဆက္ဆြဲတင္ပါ။
 











ရင္ဘတ္နားထိျပန္ခ်ပါ။













လက္တစ္ေတာင္ဆစ္ကို အထဲသို႔ ခ်ိဳးပါ။လက္သီးဆုပ္ပီး လက္သီးကို အထဲသို႔ေကြးပါ။













လက္သီးဆုပ္ကိုအျပင္သို႔လွည့္ထုတ္ပါ။













ေဘးသို႔ေကြးပါ။













မတ္မတ္ထပီး ကိုယ္လံုးကိုေရွ႔သို႔ကိုင္းပါ။လက္ဖ၀ါးမ်ားကိုဆန္႔ထားပါ။













မတ္မတ္ျပန္ထိုင္ပါ။ လက္ဖ၀ါးကိုေပါင္ေပၚတင္ျပီး ေခါင္းကိုေစာင္းပါ။













အလယ္သို႔ျပန္မတ္ပါ။ တစ္ဖက္သို႔ထပ္ေစာင္းပါ။ အလယ္သို႔ျပန္မတ္ ခဏေနရန္မေမ့ပါႏွင့္။













ပံုကဲ့သို႔လက္ေမာင္းတစ္ဖက္ကိုလြဲပါ။ (၁-၅) ထိေရျပီး ေနာက္တစ္ဖက္သိုပေျပာင္းလုပ္ပါ။













credit to model PLK

Tuesday, December 7, 2010

ငါးဆန္ျပဳတ္

ငယ္ငယ္ကလံုး၀မစားခဲ့တဲ့အစာေတြ အခုအသက္ေလးရလာေတာ့ အၾကိဳက္ေတြေျပာင္းကုန္တယ္။  ဆန္ျပဳတ္ ဆို ဖ်ားရင္ေတာင္မစားခဲ့ဘူး။ ပဲျမစ္လဲအရင္ကလံုး၀ကိုမစားခဲ့တာ.. အခုေတာ့ ၾကိဳက္တတ္ေနျပီ။ 
ဆန္ျပဳတ္လဲ ဒီႏွစ္ထဲမွာမွ အန္တီတစ္ေယာက္ျပဳပ္ထားတာ အတင္းေကၽြးလို႔စားမိရာက အရမ္းကိုၾကိဳက္သြား တယ္။  ကခ်င္ဆန္ျပဳတ္ဆိုလား၊ ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္း။ 
ဒီမွာ ေစ်းေန႔ဆို ဆန္ျပဳတ္ေရာင္းတယ္၊  တစ္ေခါက္သြား၀ယ္စားမလို႔ သူက porridge chicken/ pork ဆိုေတာ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ေနရင္း ကၽြန္မက chicken, no pork OK? ဆုိေတာ့သူတို႔က ရတယ္ရတယ္ ဆိုပီး ကၽြန္မ ေရွ႔မွာတင္ ခြက္ထဲက ၀က္သားဖတ္ေတြခပ္ထုတ္ေနတယ္၊ ရီလဲရီခ်င္တယ္.မစားေတာ့ဘူးျပန္လွည့္ခဲ့တယ္။ 

ဆန္ျပဳတ္ကို ထမင္းလြတ္ေတာ့စားလုိ႔မျဖစ္ဘူး၊ ကၽြန္မ ထမင္းေပ်ာ့ေပ်ာ့စားရင္ေတာင္ခဏခဏဗိုက္ဆာ တတ္ တယ္။  အဲေတာ့ စားခ်င္တဲ့ဆန္ျပဳတ္ကို ဒီတစ္ခါေတာ့ ပထမဆံုးကိုယ္တိုင္ျပဳပ္ပါတယ္။  ပထမဆံုးငါး ကို ဂ်င္းနဲနဲ နဲ႔ထည့္ျပဳပ္ပါမယ္။
  • ငါးျပဳပ္အသားႏႊာ
  • ဂ်င္းအနည္းငယ္
  • ငရုတ္ေကာင္း
  • ၾကက္သြန္နီ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
  • ၾကက္သြန္မိတ္
  • ငရုတ္သီးမႈန္႔
  • သံပုရာသီ
ဆန္ေကာင္းေကာင္းေလးနဲ႔ျပဳပ္ရင္ပိုေမႊးပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ ထိုင္းက သြင္းတဲ့ Jasmine ကိုသံုးပါတယ္။ ဆန္ကိုေဆးေရအမ်ားၾကီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီအျဖဴ မ်ိဳးကို ပါးပါးလွီးထည့္ျပီးျပဳပ္ထားလိုက္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ဆန္ျပဳတ္ရည္က အစမ္းေရာင္ေလးသန္းေနပါလိမ့္ မယ္။ ငါးျပဳပ္အသြားႏႊာထားတာကိုထည့္လိုက္ပါ။ ဆားထည့္ပါ၊ ငါးငံျပာရည္နဲနဲထည့္ျပီး ပိုျပီး ပ်စ္လာေအာင္ တည္ပါ။ ဆန္လံုးေတြေၾကျပီးခပ္ျပစ္ျပစ္ျဖစ္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ေမႊျပီး သံုးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။ တြဲဖက္စားဖို႔ ဆီခ်က္ရယ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ရယ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ သံပုရာရည္တစ္ခါတည္းညွစ္ထည့္ ျပီးသံုးေဆာင္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းပိုကဲခ်င္ရင္ထပ္ထည့္လိုက္ပါအံုး....

ငါးမဟုတ္ဘဲ ၾကက္သားနဲ႔ဆိုရင္ေတာ့ ဆန္ကိုစျပဳပ္တဲ့အခ်ိန္မွာ တစ္ခါတည္းေရာျပဳပ္လိုက္ရံုပါ။

Friday, December 3, 2010

ဆန္စီးငါးေခါက္ဆြဲ

 ဆန္စီးေခါက္ဆြဲအျပားနဲ႔ ငါးခ်က္ကို ေရာစားတဲ့ ကခ်င္အစားအစာလို႔ေျပာတဲ့ ဆန္စီးငါးေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္း ေလးပါ။ လုပ္စားရတာလဲလြယ္ကူျပီးအရမ္းအရသာရွိပါတယ္။ ဒီေခါက္ဆြဲကိုနာမည္ဘယ္လိုေခၚသလဲ သိမယ့္ မမလုလု ျဖစ္ျဖစ္ မမဂ်ာမုန္း ျဖစ္ျဖစ္ ျမဴးစ္္ ္ ္ ္ ္ ျဖစ္ျဖစ္ သိရင္ ေျပာျပခဲ့ေနာ္။

ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္တူေပမယ့္ ဒီေခါက္ဆြဲကေတာ့ ငါးနဲ႔ခ်က္တာပါ။ ဆန္ေစး ေခါက္ဆြဲ ေျခာက္ထုပ္ ရွိရင္လုပ္စားလို႔ရပါျပီ။  ညီမေလး၀မ္းကြဲ ကရန္ကုန္ျပန္တုန္း ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ ယူလာပီး  သူ႔ကိုေပးလိုက္ တဲ့ အန္တီက မလိခူး လို႔ေခၚတယ္ေျပာတာဘဲ။ အေခၚေ၀ၚေတာ့ေသခ်ာမသိဘူး။ သူတစ္ခါ လုပ္စားေတာ့ သြားစားတယ္။ အရမ္းအီလို႔မစားႏိုင္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ၂ လေက်ာ္ၾကာေတာ့ အဲဒါျပန္စား ခ်င္စိတ္ ေပါက္လာတယ္၊ အရမ္းကိုစားခ်င္တာနဲ႔ ဒီတစ္ခါေတာ့ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျဖစ္တယ္။ မလိခူးဆန္စီးေခါက္ဆြဲ လို႔ေျပာတာဘဲ။ မလိခူးကိုအင္တာနက္မွာရွာေတာ့ ရန္ကုန္က ကခ်င္ရိုးရာစားေသာက္ဆိုင္နာမည္ေတာ့ ေတြ႔တယ္။ ျပန္ေရာက္ မွသြားစားအံုးမယ္။ ရိုးရာအစားေသာက္ ေတြစားဖို႔ေတာ့၀န္မေလးဘူးရယ္။
ကဲ ဆန္စီးငါးေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေလး ထပ္ဆင့္ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။
  • ဆန္းစီးေခါက္ဆြဲေျခာက္
  • ငါး (ငါးျမစ္ခ်င္း / ငါးၾကင္း / တလားပီးယား ) ၾကိဳက္တာသံုးပါ
  • ၾကက္သြန္ ျဖဴ/နီ
  • ဂ်င္း
  • စပါးလင္
  • ထညက္ (တစ္ခဲ)
  • ငါးငံျပာရည္
  • ၾကက္သြန္မိတ္
  • နံနံပင္
  • ေျမပဲေထာင္း
  • သံပုရာသီး
ကဲ၊ ငါးကုိ အရင္ဆံုးျပဳပ္ပါမယ္။ ငါးကိုဆားနဲ႔ပြတ္ေဆး၊ စပါးလင္ႏွစ္ေခ်ာင္ကို ထု၊ ဂ်င္းနဲနဲ ကိုေထာင္း၊ ငါးငံျပာရည္ အိုး ထဲထည့္ပါ။ ငါးျပဳပ္က်က္ပီးေမႊးလာပီဆိုရင္ေတာ့ အိုးခ်ျပီး ငါးအသားႏႊာေလးေတြလုပ္ထား ပါ။ 
ငါးျပဳပ္ထားတဲ့အရည္ကို နဲနဲထပ္ျပီး ပ်စ္လာေအာင္မီးေႏြးေႏြးန႔ဲဆက္တည္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ညက္ညက္ေထာင္းျပီး ငါးႏႊာထားတာကိုဆီသတ္ပါမယ္။ ငါးငံျပာရည္ နည္းနည္း ထပ္ထည့္ပါ။ အေပ့ါငံတြက္ ဆားနည္းနည္းထည့္ပါ။  အခ်ိဳမႈန္႔ မသံုးေတာ့ဘဲ ထညက္တစ္တံုး ထည့္ ဆီသတ္ပါမယ္။
ေမႊးေမႊးကၽြတ္ကၽြတ္ေလးျဖစ္လာတဲ့အခ်ိန္ မွာေတာ့ ျပဳပ္ထားတဲ့ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ေရာသံုးေဆာင္ဖို႔ စားပြဲေပၚျပင္ ပါမယ္။
ကၽြန္မေတာ့ တြဲဖက္စားဖို႔ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔နံနံပင္ေလးေတြလွီးထားပါတယ္။
ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ သံပုရာသီး နဲ႔ ေျမပဲေလးေတြလဲေထာင္းထားပါတယ္။
မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္ေလးလဲ အရင္အပတ္ကတည္းကလုပ္ထားပီးသားမို႔အစဥ္သင့္ပါဘဲ။
မုန္႔ပန္းကန္ကိုျပင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးေတြထည့္၊ ငါးျပဳပ္ရည္ေလးနဲနဲထည့္ျပီး ေခါက္ဆြဲ စီးစီး ေလးေတြကို တစ္ေခ်ာင္းခ်င္းစီခြဲထြက္သြားေအာင္ေမႊပါမယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ ငါးဆီခ်က္သတ္ထားတာထည့္၊ တြဲဖက္စားခ်င္တဲ့အစာပလာေတြအကုန္ထည့္ပီး စားရံုပါဘဲ။
အရမ္းလဲအရသာရွိပီး ဆန္စီးမို႔ နဲနဲအီေပမယ့္ မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္ေလးနဲ႔တြဲစားရင္ (၃) ပန္းကန္ေလာက္ အသာေလးပါဘဲ။

မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္လုပ္နည္းေရးခဲ့ဖူးတယ္ထင္တာရွာမေတြ႔ေတာ့ဘူး။  မုန္ညွင္းအစိမ္းခါးကိုေတြကို ေရေဆး၊ လက္ႏွစ္ဆစ္အရွည္ေလာက္ျဖတ္ပီး ဆားၾကမ္းနဲ႔ နာနာနယ္... (၂) နာရီေလာက္ထား။ထြက္လာတဲ့ အရည္ေတြသြန္ပစ္ျပီး၊ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ကိုနဲနဲက်ိဳပီး၊ ေအးတဲ့အခါ မုန္ညွင္းစိမ္းနဲ႔ေရာနယ္၊ ဂ်င္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲနဲပါးပါးလွီးထည့္ပီး ေလလံုဗူးထဲသိပ္ထား၊ တစ္ေနေလာက္ျပပီးရင္ ခ်ဥ္ေနပါပီ။  ကူးကေတာ့ (၂)ရက္ေလာက္အျပင္မွာထားပါတယ္။ ျပီးမွ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းထားျပီး စားခ်င္တဲ့အခါ ထုတ္စားရံုပါဘဲ။




ကဲ အားရင္လုပ္စားၾကည့္ၾကေနာ္။  ပံုေတြ၀ါးေနတာခြင့္လႊတ္၊  ကင္မရာ charger ရွာမေတြ႔လို႔ ဖုန္းနဲ႔ဘဲ ရိုက္ လိုက္ရတယ္။  မုန္႔တစ္ခါ တစ္ခါလုပ္စားဖို႔က မလြယ္ဘူးေလ၊ လုပ္စားျဖစ္တုန္းေလးရိုက္ရတာမဟုတ္လား  း))
(ေခါက္လုပ္နည္းေျပာျပတဲ့ ညီမေလး၀မ္းကြဲကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ကၽြန္မနည္းကေတာ့ နဲနဲကြဲတာေပါ့၊ သေဘာတရားေတာ့ အတူ တူပါဘဲ)

 
Powered by Blogger