Pages

Wednesday, April 20, 2011

ဂ်ံဳၾကာဇံအသားဟင္းအေရာေႏွာ

ဒီေန႔ေတာ့ ဟင္းအႏွစ္လိုခ်က္ထားတဲ့ အသားနဲ႔အားလူးဟင္း ကို ဂ်ံဳၾကာဇံေလးျပဳပ္ျပီးတြဲဖက္စားအရမ္းလိုက္ တာမို႔စိတ္၀င္စားရင္စမ္းၾကည့္ဖို႔နည္းေပးလိုက္ပါတယ္။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့အသားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
အႏွစ္မ်ားမ်ားျဖစ္ေစဖို႔နဲ႔၊ အသားကိုလဲ ႏူးေနေအာင္ခ်က္ဖို႔ေတာ့ မေမ့နဲ႔ေနာ္.. ဆြဲရတဲ့အေနထားနဲ႔ေတာ့ ဒီဟင္းနဲ႔သိပ္မစပ္ဟပ္ဘူး။
  • အသားနဲ႔အာလူးကိုအႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ေနက်နည္းအတိုင္းခ်က္ပါ။ မဆလာေလးအုပ္ဖို႔ေတာ့လိုတယ္။
  • ဂ်ံဳၾကာဇံကိုေတာ့ ဆီနဲနဲထည့္ျပီးျပဳပ္ပါ၊ သံလြင္ဆီ သံုးရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
  • ၾကက္ဥခပ္ပါးပါးေၾကာ္ျပီး လွီးထားပါ။
  • ငရုတ္သီးအနီေတာင့္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္အပင္ၾကီးကုိလဲ ဆီေလးနဲ႔ နဲနဲလွိမ့္ထားပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ေတာ့ ေရစစ္ျပီးသားဂ်ံဳၾကာဇံကို ပန္းကန္ထဲထည့္၊ ကိုယ္လိုသေလာက္ အသား အာလူးဟင္းခပ္ထည့္.. ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔ က်န္တာထည့္ျပီးရင္ ..အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ သံပုရာ ေလး ညွစ္ျပီး ေရာေမႊစားေသာက္ႏိုင္ပါေၾကာင္း... အရမ္းစားေကာင္းပါေၾကာင္း း)))

Monday, April 18, 2011

မုန္လာဥျဖဴနီ သုပ္ (ျခံထြက္)

ကၽြန္မရထားတဲ့ ေျမကြက္လပ္ေလး တစ္လိုင္းမွာ မုန္လာဥ နီမိ်ဳးေစ့ေလးေတြ ၾကဲထားလိုက္တာ..ရက္ (၃၀) မွာ စားဖို႔အသင့္ျဖစ္ေနပါျပီ.. ဒါပထမတစ္သုတ္ ႏႈတ္ထားတာပါ။  
မုန္လာဥျဖဴနီသုပ္..ေရေႏြးေဖ်ာျပီးသုပ္ပါ။

မုန္လာဥနီ အေသး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေၾကာ္

ေျမပဲ
ဆား
ႏွမ္းဆီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး  (ကို အားလံုးေရာေမႊျပီး ဗူးေလးတစ္ဗူးထဲထည့္ ခေလာက္ပါ.. သမေလာက္တဲ့ ေဆာ့စ္ အေနထားေရာက္ရင္ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ မုန္လာဥေလးေတြနဲ႔ ေရာေမႊျပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္အုပ္ျပီး စားလို႔ရ ပါျပီ)




Friday, April 15, 2011

My garden Layout

ကၽြန္မျခံေလးထဲမွာစိုက္ထားတဲ့အပင္ေတြပါ။ မုန္လာဥနီနဲ႔ မုန္ညွင္းကေတာ့ စားလို႔ရေန ျပီ။ က်န္တာေတြေတာ့အခုမွၾကီးလာတုန္းပါ။
အေခၚေ၀ၚတစ္ခ်ိဳ႕ မမလုလု ဆီက ယူပါတယ္။ ပံုေတြေတာ့ Google နဲ႔ ေက်းလက္သားေလး ကရွာပါတယ္။

Wednesday, April 13, 2011

ပန္းပိေတာက္ကိုခ်စ္တယ္ ၂၀၁၁

ပိေတာက္ပင္ေတြအမ်ားၾကီးထဲမွာ ကၽြန္မအိမ္နဲ႔နီးတဲ့ပိေတာက္ပင္က သၾကၤန္ရက္အတြင္းမွာ ကြက္တိကို ပြင့္ တယ္။  အရင္ကေတာ့ အပင္ကလက္လွမ္းမီလို႔ ဆြဲခူးလို႔ရေပမယ့္ ဒီႏွစ္ေတာ့အေတာ္ေလးျမင့္ေနျပီ။
ပိေတာက္ခက္ေတြခူးျပီးရံုးခန္းထဲယူလာျပီးပန္းအိုးထိုးထားလိုက္တယ္...
အရင္ရက္က ကားတိုက္မလိုျဖစ္ထားျပီး လူေတာ့ ဘာမွမျဖစ္ေပမယ့္ ကားေဘးတစ္ျခမ္းေတာ့ အေတာ္ေလး ရုပ္ဆိုးသြားတာမို႔ ကိုယ္တိုင္လဲ လန္႔ျပီး ႏွလံုးေတြလႈိက္လႈိက္ခုန္ေနတာာ...
ေလးရက္ေလာက္ၾကာခဲ့ျပီဒါေပမယ့္တစ္ခ်က္တစ္ခ်က္ ႏွလံုးျပန္ျပန္ေဖာက္လာတယ္...
ပိေတာက္ပန္းေတြရံုးထဲယူလာတဲ့ေန႔မွာ အနံ႕ေလးနဲ႔ၾကည္ႏူးသိပ္မၾကာဘူး...  ႏွလံုးအခုန္သိပ္ျမန္လာတာနဲ႔
သူငယ္ခ်င္းက ပန္းေတြထုတ္ထားပါလားအၾကံေပးလို႔ ျပန္ထုတ္လိုက္ရတယ္..
ဘ၀..ဘ၀.. ဘ နဲ႔ ၀... ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ပန္းေတာက္ပန္းအနံ႔ေတာင္မခံႏိုင္ေတာ့ပါလားကြယ္ရို႔...








Sunday, April 10, 2011

ဆန္ပင္ေပါက္ ၾကက္ေတာင္ပံဆန္ျပဳပ္

ေခါင္းစဥ္ရွည္လြန္းလို႔စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး။ နည္းလမ္းေကာင္းေလးတစ္ခု ေျပာျပအံုးမွာ။
ေပါက္ကရထြင္စားတယ္ဆိုျပီး warning ေတြရတာလဲမနည္းေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ဒါေပမယ့္ ေပါ့ေလ။  ႏွစ္စပိုင္းကဘေလာ့တစ္ခုမွာ ဆန္ကိုအပင္ေဖာက္ျပီးခ်က္တာ ေတြ႔ဖူးတယ္။  ဒါနဲ႔ဘဲ အဲဒါကိုစမ္းၾကည့္ခ်င္စိတ္က အစတည္လာတယ္ဆိုပါေတာ့။
thai က jasmine rice လက္ေထာင္းျပီး ဖြတ္ထားတာ လက္ေဆာင္ရထားေတာ့ အၾကံ အစည္အတြက္အေကာင္ထည္ေဖာ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေစ်းမွာေရာင္းတဲ ဆန္ညိဳ၊ လံုးတီးဆန္နဲ႔အျခားဆန္ေတြလဲအပင္ေဖာက္လို႔ရတယ္။
  1. ဆန္ႏွစ္ခြက္ကို ေရေဆး၊ ဖန္ခြက္ထဲမွာ ေရျမဳပ္ရံုထည့္ျပီး စိမ္ထားလိုက္တယ္၊ ေန႔တိုင္းေရလဲေပးတယ္၊ မလဲရင္အနံ႕က သိပ္မေကာင္းခ်င္ဘူး၊ ၃ရက္ ညေနပိုင္းေလာက္မွာ ဆန္ေစ့ေလးေတြ ထိပ္မွာအျဖဴေလးေတြစုလာပီး အေညွာင့္လိုေလးေပါက္လာတယ္။  ဆက္ျပီး ေရစိမ္၊ ေရလဲ ၂ ရက္ေလာက္ဆက္ထားေတာ့ အေညွာင့္ေလးေတြရွည္လာတယ္။ 
အခုလို ဆန္ေလးေတြအေညွာင့္ထြက္လာျပီဆိုေတာ့ ဆန္ျပဳပ္ျပဳပ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ပါေတာ့ တယ္။
ဂ်ပန္ အန္တီတစ္ေယာက္က အဲဒါကို ၾကိတ္ျပီး ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ဖို႔ အၾကံေပး ေပမယ့္ အပင္ေပါက္လာတဲ့ဆန္က ေရေဆးလဲအနံ႔က ပဲပင္ေပါက္လို နဲနဲစိမ္းရႊင္ရႊင္ျဖစ္ ေနတာမို႔မၾကိဳက္ဘူး။ သူက အဟာရအရမ္းရွိတယ္ လို႔ေျပာျပပါတယ္။

ဆန္ပင္ေပါက္ကိုဆန္ျပဳပ္ခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့ ၾကက္သားအေတာင္ပံေတြကိုသံုး ထားပါတယ္။
  1. ၾကက္ေတာင္ပံေတြေရစင္ေအာင္ေဆး
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ကိုညက္ေအာင္ေထာင္း ၊ ဆီသတ္
  3. ၾကက္ေတာင္ပံေတြထည့္
  4. ဆန္ပင္ေပါက္ေလးေတြထည့္ 
  5. ဆီနဲ႔အႏွစ္ေလးေတြ၀င္သြားမွ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ဆန္ကိုႏူးေအာင္တည္ပါ။  ဆားထည့္ပါ။ knorr ၾကက္သားခဲေလးနဲနဲထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ပါ။
  6. ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အပ်စ္၊အက်ဲအေနထားမွာခ်ျပီး  ၾကက္သြန္မိတ္၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။ 
    ဆန္လံုးညိဳအပင္ေပါက္မို႔အနံ႕ အရသာကထူးတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ေတာင္ပံ ေတြလဲ ႏူးအိျပီး  စိမ့္ေနတာဘဲ။ အရသာလဲရိုးရိုးဆန္ျပဳပ္ထက္ပိုေလးနက္တယ္..
    အနံ႕ေလးကေတာ့ပဲပင္ေပါက္လို အနံ႕မ်ိဳးေလးနဲနဲက်န္ေနေပမယ့္ တစ္ဇြန္းစားမိရင္ ဆက္မစားဘဲမေနႏိုင္ေလာက္ေအာင္ကိုေကာင္းတာမို႔..စိတ္၀င္စားရင္ စိတ္ရွည္ရွည္ ထားျပီး ဆန္ကိုအပင္ေဖာက္ ျပဳပ္စားႏိုင္ပါသည္လို႔။.. း)))

    ခ်စ္သူ႔ေမြးေန႔မွာတင္မလို႔ပံုေတြမေရႊ႕ရေသးတာနဲ႔ဘဲ.. စိုင္းစိုင္း ေမြးေန႔မွာတင္လိုက္တယ္။ အခုခ်ိန္ဆို show စေနေလာက္ျပီ..  းP

    Wednesday, April 6, 2011

    ပိေတာက္ခ်စ္ေသာ ခ်စ္သူ၏ေမြးေန႔


    နံနက္ေစာေစာအိပ္ရာကႏိုးေတာ့ ျခံထဲလမ္းေလွ်ာက္ထြက္ခဲ့တယ္..
    ေလအေ၀ွ႔မွာ ပန္းေလးတစ္ပြင့္ မ်က္ႏွာလာခတ္သြားတာမို႔ ၾကည့္မိေတာ့ ပိေတာက္ ပန္းေလးတစ္ပြင့္ လြင့္လာတာ။  ဒါနဲ႔အပင္အျမင့္ၾကီးေပၚလွမ္းၾကည့္လိုက္ေတာ့ ၀ါ၀ါ ထိန္ေနတဲ့ပိေတာက္ေတြ။ ပိေတာက္ပန္းေတြအပင္ၾကီးေတြေပၚမွာပြင့္ေနလိုက္ တာ အမ်ားၾကီး ဒါေပမယ့္ ဘာရနံ႕မွမရတာဆန္းတယ္။  ျမန္မာျပည္ကပိေတာက္က ပိုျပီး ေမႊးတယ္..ပြင့္ျပီဆိုရင္ ပတ္၀န္းက်င္တစ္ခုလံုးေမႊးပ်ံ႕ေနတာ..  ႏွစ္သစ္ကူးေတာ့မယ္..ဆိုတဲ့အေတြးနဲ႔အတူမွတ္မွတ္ရရခ်စ္ရေသာသူတစ္ေယာက္ေမြး ေန႔ေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုတဲ့အသိက ကၽြန္မကိုအတိတ္ ဆီ ျပန္ေခၚသြားတယ္။
    လြန္ခဲ့တဲ့ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာက ပိေတာက္ေတြသင္းေနတဲ့မနက္ခင္းတစ္ခုမွာ ျခံေဘးက သူငယ္ခ်င္းေယာက်္ားေလးတစ္ေယာက္နဲ႔အေစာၾကီးထ၊ ကိတ္မုန္႔ဆိုင္ကို taxi ဌားျပီး ေျပး၊ မွာထားတဲ့ကိတ္ကိုယူ။ ျပီးေတာ့ ခ်စ္သူရွိေနမယ့္ တိုက္ေအာက္နားကိုသြား၊ သူ႔သူငယ္ခ်င္းေတြရွာၿပီး ကိတ္မုန္႔ကို သူ႔ဆီသြားပို႔ခိုင္း.. ျပီးေတာ့ ကၽြန္မနဲ႔ သူငယ္ခ်င္း ေကာင္ေလးနဲ႕ အိမ္ျပန္လာ..
    သူငယ္ခ်င္းက ပြစိပြစိနဲ႔.. နင္ကေလကိတ္မုန္႔ေပးတာကိုယ္တိုင္ေတြ႕ျပီးေပးပါလား..
    ဟဲ့ ငါေၾကာက္တယ္..သူ႔အိမ္ကသူေတြနဲ႔မေတြ႔ရဲဘူး...
    ဒါဆိုလဲအေစာၾကီးထမေနနဲ႔ ေနာက္မွေအးေဆးသြားလဲရတာဘဲ...
    ဟာ..နင္ကလဲ သူႏိုးလာေတာ့ မ်က္လံုးဖြင့္ဖြင့္ျခင္း ကိတ္မုန္႔ေတြ႔ရင္ဘယ္ေလာက္ ေပ်ာ္္မလဲဟာ...  
    ေအးပါ..ငကူး.ငါ့သူငယ္ခ်င္း နင္ဟာေလ ဘယ္လိုမွမထင္ရဘူးခ်စ္တတ္လြန္း ျပန္ေရာတဲ့.... 
    ခ်စ္တတ္လြန္းတယ္လို႔ ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းထင္တဲ့ ကၽြန္မကိုယ္တိုင္ ကိုယ့္အျဖစ္ကိုယ္ ျပန္စဥ္းစားရီခ်င္မိတယ္။  အဲတုန္းက ကိုယ္ပိုင္၀င္ေငြမရွိတဲ့ ကၽြန္မအတြက္ ကိတ္မုန္႔ ဆိုတာလဲ ၾကိဳတင္မွာရျပီးေစ်းၾကီးတဲ့ဟာမို႔၀ယ္ဖို႔ပိုက္ဆံလဲမရွိခဲ့ဘူး။  မုန္႔ဖိုး နဲနဲစုထားတာရယ္.. အၾကံေပးေဖာ္သူငယ္ခ်င္းၾကီးကဘဲ ပိုက္ဆံအကုန္ခံ လူအပင္ ပန္းခံျပီးလိုက္၀ယ္ေပးခဲ့တာပါ။ ၀ယ္တဲ့ကိတ္ကလဲ အၾကီးၾကီး.. အသည္းပံုနဲ႔..  အရမ္း လွတာဘဲ.. အဲဒီကိတ္မုန္႔တိုက္ကေျပာေတာ့ အဲဒီဒီဇိုင္းမ်ိဳး ဘယ္သူမွမမွာေသးဘူး ဆိုဘဲ။  ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ေတာ့သေဘာေတြၾကိတ္က်ေနတာေပါ့...
    ညေနပိုင္းေတာ့ ခ်စ္သူ က ကားဂိတ္မွာထိုင္ေစာင့္ေနတယ္..  အနားက Danny's မွာ ညေနစာသြားစားၾကတယ္။  ေၾကြေရာင္ေတာက္ေနတဲ့အျဖဴေရာင္ရွပ္ေလးနဲ႔ ခ်စ္သူက ကၽြန္မမ်က္စိထဲမွာေတာ့ ရွင္းသန္႔ေနတာဘဲ။  အသားရည္ ညိဳညက္ညက္မွာ အျဖဴနဲ႔ သိပ္မလိုက္ဖက္ေပမယ့္ အျဖဴေရာင္တစ္မ်ိဳးကိုသာႏွစ္ႏွစ္သက္သက္ ၀တ္တက္သလို၊ အေရာင္ရႈတ္ေနတာေတြသူမ၀တ္တတ္ဘူး။ ဆံပင္အျမဲေသေသသပ္သပ္ဘီးရာေပၚ ေအာင္ ဖီးထားတတ္သလို၊ ေဘာင္းဘီရွည္နဲ႔ သိပ္ၾကည့္မေကာင္းတဲ့ ေအာလ္ ကတီပါ အနက္ေရာင္ေလး အျမဲ၀တ္ေလ့ရွိတယ္။ 
    ဘာမွမေျပာေလာက္တဲ့အရာေလးေတြအတြက္ အျမဲလိုလိုသူ႔ဘာသာသူေပ်ာ္ေနတတ္ တယ္။ကၽြန္မသူ႔ေဘးနားမွာရွိေနရင္ စစ္တုိက္ေတာ့မယ့္စစ္သူၾကီးလိုလို၊ သဘာ၀ေဘးဒဏ္ ေရာ၊ ပတ္၀န္းက်င္မေတာ္တဆ ေဘးဒဏ္ေတြပါ သူကရင္ဆီးခံမယ့္ပံုစံမ်က္ႏွာထား မ်ိဳးနဲ႔ ကာကြယ္လမ္းေလွ်ာက္တတ္တယ္။
    ရွည္လ်ားလြန္းတဲ့မ်က္ေတာင္ရွည္ရွည္ေအာက္က မိႈ္င္းညႈိ႔ညိႈ႔ မ်က္၀န္းေတြထဲမွာ အင္အားတစ္ခု ပါေနတတ္တယ္.. အဲဒီမ်က္လံုးအၾကည့္ေအာက္မွာ တစ္ခါမွ လိမ္မ ေျပာ၀ံ့ခဲ့သလို ေဒါသအမ်က္လဲေျပခဲ့ရတာ အၾကိမ္ေပါင္းမနည္းခဲ့ဘူး။ 
    နံနက္စာဆို မုန္႔ဟင္းခါးကို ႏွစ္ႏွစ္သက္သက္စားေလ့ရွိသလို လဘက္ရည္ကိုလည္း ႏွစ္ႏွစ္ျခိဳက္ျခိဳက္ေသာက္ေလ့ရွိတယ္။  Coke နဲ႔ Hotdog ၾကိဳက္လြန္းတဲ့ သူ႔ကို ေျပာမရလို႔ ခဏခဏ စိတ္ဆိုးခဲ့ရေပမယ့္ သူ႔ ဆင္ေျခ 101 ေနာက္မွာ ကၽြန္မလဲဘာမွ ထပ္မေျပာ ေတာ့ဘူး။  
    သူငယ္ခ်င္းေတြကိုခ်စ္လြန္းတဲ့ သူတစ္ေယာက္ကိုခ်စ္မိေတာ့လဲ ခ်စ္သူနဲ႔ခဏ ေတြ႔တဲ့အခ်ိန္တိုင္း ရထားတြဲလို ပါပါလာတတ္တဲ့ အဲဒီသူငယ္ခ်င္း (၃) ေယာက္ကို နားလည္ေပးႏိုင္ခဲ့ေပမယ့္ ေမြးေန႔လိုမ်ိဳးမွာေတာင္အလြတ္မေပးဘဲ သူတို႔ပါလာတုန္း ကေတာ့ေတာ္ေတာ္ အ့ံၾသခဲ့ဖူးတယ္.. ဒါေပမယ့္လည္းစကားေတာ္ရံုမေျပာတဲ့ကၽြန္မအတြက္ ေျပာစရာ စကားတီတီတာတာ ဆိုတာလဲမရွိတာမို႔ သူ႔သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ သူနဲ႔ ရယ္ေမာဟာသ ၾကားမွ သူ႔ေမြးေန႔ေလး တစ္ေန႔တာကို အတူျဖတ္သန္းခဲ့ဖူးတယ္။ 
    ပိေတာက္ပန္းခ်စ္တဲ့ ခ်စ္ရေသာသူတစ္ေယာက္ ေမြးေန႔ရက္ျမတ္မွသည္ ေနာင္ႏွစ္ ေပါင္းမ်ားစြာတိုင္ေအာင္ျမင္မႈမ်ားစြာ ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ပါေစ။ က်မ္းမာေပ်ာ္ရႊင္ျပီး မိသားစု၊ ပတ္၀န္းက်င္အေပၚ ဆက္လက္အက်ိဳးျပဳႏိုင္တဲ့သူတစ္ေယာက္ျဖစ္ပါေစ... 

    မႏွစ္တုန္းကရိုက္ထားတဲ့ ပိေတာက္ပန္းပံုေလးေတြပါ။  

     
    Powered by Blogger