Pages

Monday, November 19, 2012

ကင္မ္ခ်ီစြပ္

Kimchi Soup
beef
enoki mushroom
kimchi
tofu 1/4
soy beansprout
onion & garlic minced
chilli



Monday, November 12, 2012

မွ်စ္ေထာင္း

ျပီးတဲ့လေတြက အိမ္မွာမာမီေရာက္ေနလို႔ မီးဖိုေခ်ာင္ကေနလံုး၀အနားယူပါတယ္။
အိမ္ျပန္ေရာက္တာနဲ႔ မာမီခ်က္ထားတာအဆင္သင့္မို႔ စားလိုက္ရံုဘဲ..
အခုေတာ့ ကိုယ္တိုင္မီးဖိုထဲျပန္၀င္ေနရျပီ။ အစားေသာက္စံုအရင္လို႔စားလို႔မရေပမယ့္ သူငယ္ခ်င္းေတြစုစားတဲ့အခ်ိန္ေရာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ အရသာစံု ခ်က္ပါေတာ့တယ္။
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ မွ်စ္ေထာင္းနည္းေနာက္တစ္မ်ိဳးပါ။  အခ်ိဳ႕က ငရုတ္သီးအစိမ္းေထာင္းစားရင္ ဗိုက္နာတတ္လို႔ ဒီတစ္ခါျပဳပ္ပီးေထာင္းပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ -၁ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မႊာ
ငရုတ္သီး (အာ၀ါးသီး) ၄ လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၆)လံုး
မွ်စ္ တစ္ေရျပဳပ္)
ပင္စိမ္း အနည္းငယ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေဆးပီး ၾကက္သြန္နီကို ထူထူလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးနဲ႔ ထည့္ျပဳပ္ပါမယ္။ ႏူးေလာက္ပီဆိုမွ..ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို အခြံခြာ... အေစ့ေလးေတြ ညွစ္ထုပ္ျပီး ဓားနဲ႔ ပါးပါးလွီးထားပါမယ္။

က်န္တဲ့အရာေတြကိုေတာ့ ပင္စိမ္းေလးပါလွီးထည့္ျပီး ငရုတ္ဆံဳထဲထည့္ဖိေခ်ေမႊ လိုက္ရံုပါဘဲ...
မွ်စ္ကို ပါးပါးလွီးျပီး... ၾကက္သြန္၊ ငရုတ္သီးေမႊထားတဲ့ငရုတ္ဆံုထဲကိုထည့္ေထာင္းပါ။
ဆားနဲ႔ မႈိအမႈန္႔ (အခ်ိဳမႈန္႔) ထည့္ပါမယ္...
ျပီးရင္ေတာ့ အားလံဳးဆယ္ထုပ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ေရာေမြလိုက္ရင္  အရမ္းစားေကာင္းတဲ့ မွ်စ္ေထာင္းတစ္ခြက္ရပါပီ..
မွ်စ္ကို ၾကိဳက္တဲ့သူေတြအစိမ္းေထာင္းစားသလို၊ ျပဳတ္ပီးမွလဲေထာင္းစားသုပ္စား  တတ္ၾကပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ မက်က္တစ္က်က္ၾကိဳက္လို႔တစ္ေရျပဳပ္ထားတာကိုေထာင္းပါတယ္။ 
ကိုယ္တိုင္ေတာ့ စားလို႔မရေသးဘူး၊ သူငယ္ခ်င္းေတြစားဖို႔လုပ္ျဖစ္တာေလးေတြဘဲ တင္ပါမယ္။
ဒီမွာ မွ်စ္ေထာင္းနည္းေနာက္တစ္မ်ိဳးေရးထားပါတယ္။




 
Powered by Blogger