Pages

Tuesday, May 20, 2014

ေမပယ္လ္ ရြက္သုတ္ (maple)

ခ်စ္သူကေျပာတယ္.. ကၽြန္မေၾကာင့္ Maple ေတြျပဳန္းေတာ့မွာဘဲတဲ့....
မေန႔က Tulips Festival သြားေတာ့ ခင္မင္ရတဲ့ ျမန္မာမိသားစုက အကိုၾကီးက အရြက္ေလးသုတ္ပီးယူလာတာ ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးလို စားလို႔ေကာင္းတာနဲ႔ ကိုယ္တိုင္ခူးပီး ကိုယ့္စတိုင္နဲ႔ကိုယ္သုတ္စားျဖစ္တာ။
အေစးျဖဴျဖဴေလးေတြထြက္လို႔ ေရနဲ႔တစ္ညစိမ္ထားရပါတယ္။
ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ျပဳတ္၊ ေရညွစ္အေနေတာ္လွီးပီး...
ဆီသတ္ထားတဲ့ငါးေျခာက္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကို အေနေတာ္လွီး..
အခ်ဥ္အတြက္ မန္းက်ည္းသီးရည္ေလး နဲနဲထည့္ပီးသုတ္စားတာ...ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ...
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူး၊ ကေလာရြက္.. အဲဒါေလးေတြျပဳတ္သုတ္စားတဲ့အရသာခပ္ဆင္ဆင္ပါ။


ေမပယ္လ္ရြက္သုတ္ (Maple Leaves)


Monday, May 19, 2014

Tulips Festival -2014

မိုးက တစ္ခ်က္တစ္ခ်က္သည္းသည္းရြာေတာ့ ပန္းေလးေတြပ်က္မွာသိပ္စိုးရိမ္ခဲ့ရတာ..
မေန႔က ေနကသာေတာ့ သိပ္၀မ္းသာသြားပီးပန္းပံုေလးေတြသြားရိုက္ခဲ့တယ္။  ေနသာ သာေနေပမယ့္ တစ္ခ်က္တစ္ခ်က္ေလတိုက္လိုက္တဲ့အခါနဲ႕ တိမ္အုပ္လာတဲ့အခ်ိန္ ေအးေနတာ ခိုက္ေနတာပါဘဲ။။ း)
ပန္းခ်စ္သူေတြၾကိဳက္ရင္ ကူးသြားလို႔ရတယ္ေနာ္။ ကူးကူးမွာ ကင္မရာအေကာင္းေတာ့ မရွိဘူး..ရွိတာေလးနဲ႔ ပန္းေရာင္စံုခင္းၾကီးကို ဘေလာ့ေပၚသယ္လာခဲ့တယ္။









အေပၚက ကၽြန္မ sony camera ေလးနဲ႔ရိုက္ထားတာပါ...ဒီေအာက္ပိုင္းကပံုေလးေတြကို ပိုသေဘာက်တယ္..
samsung note နဲ႔ရိုက္ထားတာ..

















ေရမုန္ညွင္းသုတ္

ေႏြရာသီမို႔အရြက္ေတြစိမ္းစိမ္းစိုစိုနဲ႔ အေလ့က်ေပါက္ေနတဲ့ ပန္း၀ါ၀ါေလးေတြက ေျမေပၚမွာျဖန္႔က်က္ထား ထားသလိုအရမ္းလွပတဲ့အခ်ိန္မွာ ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ ေအးလို႔အျပင္ေတာင္မထြက္ရဲဘူး...  အာရွမွာအေန ၾကာလို႔ ခႏၱာကိုယ္က အသာမက်ေသးဘူးလို႔ သူငယ္ခ်င္းေတြကေျပာေပမယ့္ ဒီလိုေအးရင္ asia ကိုျပန္ေျပး ခ်င္တာပါဘဲ။
ရာသီဥတုသာယာလို႔ အမ်ားက အျပင္ထြက္ဖို႔.. ေလွ်ာက္လည္ၾကဖို႔ ျပင္ေနေပမယ့္ ကၽြန္မကေတာ့ အရြက္စိမ္းေတြ႔သမွ်အကုန္ကိုစားခ်င္ေနေတာ့တာ...ဒီေန႔ေတာ့ တရုတ္တန္းဘက္ကိုသြားပီး အရြက္စိမ္း ေတြ႔သမွ်အမ်ိဳးစံု၀ယ္လာပီး သုိထားလိုက္တယ္။
ဒီေန႔ေတာ့ ေရမုန္ညွင္း ကို အရသာထပ္ေပါင္းတဲ့အေနနဲ႔ ပင္အပ္မိႈေလးနဲနဲ နဲ႔ဆူးပုတ္ရြက္ေရာထည့္ပီးစိမ္းစိမ္းေလးသုတ္စားျဖစ္တယ္။
မႈိကခ်ဳိတယ္၊ ဆူးပုတ္က အနံ႔ျပင္းတယ္.. ေရမႈန္ညွင္းက ခါးသက္သက္နဲ႔စိမ့္တယ္။
ဆူးပုတ္ရြက္ေလးနဲနဲ ေတာ့ ပါတယ္.. အနံ႔ေလးျပင္သြားေအာင္..အနံ႔မၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အဆင္ေျပမွာမဟုတ္ဘူး။

ေရမုန္ညွင္း သုပ္
ေရေႏြးဆူပြက္ပြက္မွာ ေဆးထားတဲ့အရြက္ေလးေတြထည့္ေဖ်ာျပီးေတာ့ ခပ္ထူထူေလးလွီး.. ၾကက္သြန္နဲ႔င၇ုတ္သီးစိမ္း၊ ဆီစိမ္းေမႊးေမႊးထည့္..အခ်ဥ္အတြက္သံပရာေလးတစ္စိ္ပ္ ညွစ္ပီး သုတ္စားရံုပါဘဲ။
အိမ္မွာ ဟင္းခ်က္ရင္းက်န္တဲ့အရြက္စိမ္းေလးေတြ ၃ -၄ မ်ိဳးေပါင္းပီးသုပ္စားလဲရပါတယ္..
အရသာစံုအသုပ္ေလးေပါ့။

 
Powered by Blogger