Skip to main content

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။
မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။
ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။
တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။
ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည့်သုံးနေကြသလို ပုရစ်မှုန့်နဲ့လုပ်တဲ့ ပေါင်မုန့် ကိတ်မုန့်ကလဲ ပေါ်ပြူလာဖြစ်ဖြစ်လာင်္ပြီလေ။
 

 

ပုရစ္ေၾကာ္ၾကိဳက္တဲ့ေမာင္ေလးကိုကို မမ ညီမမ်ားအတ ြက္ပါ။
မႏွစ္က ေရႊႏွင္းဆီညီမေလးဆီက တစ္ခါမွာဖူးတယ္။ ပို႕ရတာေ၀းတဲ့အတ ြက္ ကိုယ့္ဆီေရာက္လာေတာ့ မႈိေတ ြတက္ျပီးစားမရေတာ့ ၂ သိန္းခ ြဲရႈံးတာဘဲ။
ဒီႏွစ္ပရစ္ေပၚခ်ိန္ေရာက္ေတာ့ ေသခ်ာထုပ္ပိုးျပီးျပန္ပို႕မယ္ ေျပာလို႕ ယူအကစ္ က ေနတဆင့္ က ေနဒါကို လွမ္းပို႕တာ ေနာက္ထပ္ ေဒၚလာ ၅၀ ထပ္ေပးျပီး ေခ်ာေခ်ာေမာေမာေရာက္လာတယ္။
တန္သလားလို႕ ေမးရင္ မတန္ပါဘူး၊ အရသာရွိလားေမးရင္ ရွိပါတယ္။ အစားမက္တဲ့ ကၽြန္မအတ ြက္ေတာ့ အလ ြမ္းေျပပုရစ္ေၾကာ္ေလးပါ။ အထုပ္ ၅ ထုပ္ကို ၃ သိန္းနီးပါးေပးထားရလို႕ မ်က္စိမွတ္စားေပမယ့္  အ ေကာင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို  အ ေတာင္ပံမျဖဳတ္ဘဲေၾကာ္ထားတာ၊  အ ေတာင္ေတ ြမွာ သဲေတ ြရႊံ ့ေတ ြကပ္ေနတာေတ ြ႕ရတယ္။ ေနာင္ဆိုရင္ေတာ့ ပိုျပီး သန္႕ရွင္းေအာင္လုပ္ေပးမယ္လို႕ ေမ်ာ္လင့္တာပါဘဲဲ။
ပို႕ေပးတဲ့ညီမေလးက ေတာ့ ၾကိဳးစားပမ္းစားနဲ႕ ေစတနာထားလုပ္ေပးတာကိုေတာ့ ေက်နပ္မိတယ္။  ပုရစ္ေၾကာ္အခ်ိ ဳထုပ္ကုိ  သဲမပါေအာင္္တစ္ေကာင္ခ်င္းထိုင္ေရ ြး ရံုးကိုယူသြြားျပီး လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတ ြကိုေကၽြးေတာ့ အားလံုးသ ေဘာက် ၾကတယ္။ ေၾကာက္လဲေၾကာက္တယ္ စမ္းလဲစားၾကည့္ၾကတယ္။ ဒီမွာလဲ ပုရစ္ေပါင္ဒါမႈန္႕ ကို အားျဖည့္မႈန္႕အစားထည့္သံုးေနၾကသလို ပုရစ္မႈန္႕နဲ႔လုပ္တဲ႕ ေပါင္မုန္႔ ကိတ္မုန္႕ကလဲ ေပၚျပဴလာျဖစ္ျဖစ္လာျပၤီေလ။



Comments

  1. Really this website is very useful
    HypeGist

    African News Today

    Breaking News, African News Today, Entertainment, Sport & Viral content. Check out the latest news and stay informed with HypeGist.com

    USA News

    Celebrity Gist
    Live scores

    Download Movies

    Relationship


    South Africa
    Fakaza
    Big Brother

    ReplyDelete
  2. Hi there,

    Very nice post and blog, I found it very explanatory and informative, thank you very much for sharing your knowledge and wisdom with us.

    take care and stay positive

    Your follower

    Lisa from Middle Names ideias for a lot of names.

    regards



    .....
    .

    ReplyDelete
  3. Hi there! Nice article and blog, thanks for sharing the best content with us, regards

    Jane from Moda praia

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ပဲပုပ္ လုပ္ရေအာင္

  ပဲပုပ္လုပ္ဖို႔ၾကိဳးစားေနတာၾကာျပီ။ တစ္ခါမွမေအာင္ျမင္တာနဲ႔ဘဲ...လက္ေလွ်ာ့ထားတာ ၅ လ ေလာက္ရွိျပီ။ အရင္လကရန္ကုန္ျပန္ပီးပဲပုပ္အစိုေလးေတြသယ္လာေသးတယ္။ ဒီေရာက္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ဂ်င္းနဲ႔ ခ်က္စားတာ စိမ့္ေနတာဘဲ။ ပဲပုပ္အေျခာက္ေတြထက္ ပဲပုပ္အစိုကိုပိုႏွစ္ျခိဳက္တယ္။ ပဲပုပ္အစိုလုပ္နည္းမ်ိဳးစံုရွိေပမယ့္ ကၽြန္မႏိုင္ငံျခားေရာက္ကာစ ခ်င္းအမ်ိဳးသမီး ဆရာကေတာ္တစ္ေယာက္လုပ္ေပးတဲ့ပဲပုပ္အရသာ ကၽြန္မဘယ္ေတာ့မွမေမ့ဘူး။ အရသာက မဆိုစေလာက္ေလးခါးျပီး စိမ့္လိုက္တာအရမ္းဘဲ.. လတ္လဲလတ္ဆတ္ တယ္။ အဲဒီပဲပုပ္မ်ိဳးလုပ္ဖို႔စမ္းေနတာမေအာင္ျမင္ဘူး။ သူထမင္းေခၚေကၽြးျပီး ေနာက္လဲေ၀းေတာ့မေရာက္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ႏွစ္ပတ္ေလာက္ေန ေတာ့ သူတို႔ အျခားႏိုင္ငံေျပာင္းသြားပီ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာသိပ္မေ၀းတဲ့ ေက်ာင္းမွာ ပညာေတာ္သင္လာတဲ့ ခ်င္းမိသားစုထပ္ေရာက္တာနဲ႔သူ႔ဇနီးသည္ဆီမွာပဲပုပ္လုပ္ ေပးဖို႔သြားေတာင္းဆိုပါတယ္.. ပဲပုပ္လုပ္ဖို႔ကေတာ့ soy-bean ပဲကို တစ္ညေရစိမ္၊ pressure cooker နဲ႔ ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ရပါတယ္။ ျပဳပ္ျပီးရင္ ေရကိုစင္ေအာင္စစ္၊ အေအးခံ... သဖန္းရြက္ေတြကို ေရေဆး၊အ၀တ္နဲ႔သုတ္ပီး ျပဳပ္ထားတဲ့ပဲေတြကိုထည့္..လံုေအာင္ အုပ္ျပီး အထုပ္ေသးေသးေလးေတြထုပ္ျပီ

Fly back to Me တဲ့.. ဘယ္လိုလုပ္မတုန္း

အရင္အပတ္က ေမးလ္ထဲကို တစ္စံုတစ္ေယာက္ေသာသူပို႔လိုက္တဲ့ မူဗီ ဖိုင္ေလးပါ... အစကေတာ့ ignore လုပ္ထားမလို႔ပါဘဲ... ေန႔လည္ထမင္းစားခ်ိန္ မေရာက္ေသးခင္ ေခါင္းေနာက္လို႔ ခဏ နားေနရင္နဲ႔ အဲဒီဖိုင္ေလးသြားကလစ္မိေတာ့ ပံုေလးေတြပါ..ပါလို႔ဆက္ၾကည့္လိုက္တယ္... ေလးျဖဴသီခ်င္းဆို ကၽြန္မ တစ္ခါမွနားေထာင္တာမဟုတ္၊ ခံစားလို႔လဲမရ..ဒါေပမယ့္ ဒီဟာေလးေတာ့ ၾကည့္ရင္း နဲ႔ ထိုင္လဲရီ၊ ရီေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြပါလာ၀ိုင္းၾကည့္ သူတို႔ကေတာ့ ဘယ္နားလည္မလဲေလ... အဂၤလိပ္လို ေရးထားတာ ျမန္မာကဒါရိုက္ျပန္ေတာ့ သူတို႔အတြက္ အထူးဆန္းျဖစ္ေနတာေပါ့.. ကၽြန္မကလြဲလို႔ဘယ္သူက ခံစားႏိုင္မလဲေလ...ဒါေပမယ့္လုပ္ထားတဲ့ ပံုေလးသေဘာက်လို႔  ခ်စ္သူနဲ႔ အဆင္မေျပသူမ်ား၊ ခ်စ္သူကိုယ့္ကိုအလိုမက်ျဖစ္ေနသူမ်ား၊ ခ်စ္သူက ထားခဲ့သူမ်ား.... ၀မ္းသာ ၀မ္းနည္း ျပံဳးစိစိေလးျဖစ္ေအာင္္တင္ေပးလိုက္ပါသည္။

အမဲရိုးစြပ္ျပဳပ္

နံရိုးစြပ္ျပဳပ္လုပ္ေသာက္ဖို႔အတြက္ အမဲ နံရိုးႏုေလးေတြကို ၁ နာရီေလာက္ကားေမာင္းရတဲ့ ေတာင္ေပၚတက္ ပီး သြား၀ယ္ရပါတယ္။ စူပါမားကတ္ေတြနဲ႔၊ အသားဆိုင္ေတြမွာလဲေရာင္းေပမယ့္ ၀က္သားနဲ႔ တြဲတြဲထားလို႔ ကၽြန္မစား လုိ႔မရတာေၾကာင့္မ၀ယ္ျဖစ္ပါဘူး။ အသားစားခ်င္ရင္တစ္ကူးတစ္က ေတာင္ေပၚမွာသြားသြား၀ယ္ရပါတယ္။ အဲဒီမွာေတာ့ အမဲသားအကုန္သီးသန္႔ေရာင္းတာမို႔ ေခါင္းကေန အျမီးအဆံုး အကုန္၀ယ္လို႔ရပါတယ္... ၀က္သားေတြ ေရာင္းတဲ့ဆိုင္မွာ ၀က္နားရြက္ေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔ဖူးတယ္။ ကၽြန္မခ်စ္သူေျပာခဲ့ဖူးတဲ့ ႏြားနရြက္ သုပ္စားခ်င္တယ္ စကားေၾကာင့္ ဒီလို စံုတဲ့ေနရာမွာ ႏြားနားရြက္ေလးမ်ားေရာင္းတာရွိမလားလို႔ မ်က္လံုးေ၀့ လိုက္ ရွာၾကည့္ေသးတယ္။ မရွိဘူး။ အျမီးေတာ့ေတြ႔တယ္.. း) ေခါင္းအေရခြံေတြလဲေတြ႔တယ္.. ရာဘာလိုအျပားေတြ... ကဲဒါနဲ႔ဘဲ လိုရင္းကမေရာက္ဘူး။ ရင္ႏူးရိုး၁ ကီလို၀ယ္လိုက္တယ္။ အရိုးကေလးေတာ့ ၁ကီလိုကနဲနဲဘဲရပါတယ္။ အသားေတြလဲ ကပ္ပါေနေသးတယ္... ေနာက္ေတာ့ အသားနဲနဲထပ္၀ယ္ပီး ျပန္လာခဲ့တယ္... ေရနဲ႔ေသခ်ာေဆး..အခၽြဲအသားေလးေတြလွီးထုပ္ပီး... ဆားနဲ႔ နယ္ပီး ၅ မိနစ္ေနာက္ထားထားလိုက္တယ္။ ေနာက္မွ ျပဳပ္မယ့္အိုးကို ပူေအာင္တည္ပီး အရိုးတံုးေတြထည့္ အေရခြံတင္းလာေအာင္ခဏ ေမႊလိုက္ပ