မေန႕က အိမ္နဲ႕သိပ္မေ၀းတဲ့ေနရာကေစ်းေလးကိုေရာက္ေတာ့.. စည္ကားလိုက္တာ.. သူတို႕လူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ပြဲေတာ္ေရာက္ေတာ့မယ္... လမ္းေဘးက်ပန္းေစ်းသည္ေတြ..ပစၥည္းေတြစံုေနတာဘဲ။ ဟိုေငးဒီေငးေလွ်က္ရင္း ေက်ာက္ေက်ာလုပ္အံုးမယ္ဆိုၿပီး အုန္းသီး၀ယ္ လာခဲ့တယ္။ ဌက္ေပ်ာဖူး၊ ဗူးသီးႏုႏု တစ္လံုး လဲပါတယ္။ အိမ္ၿပန္ေရာက္ေတာ့ ငရုတ္သီးေၿခာက္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ. ကို ပုဇြန္ေၿခာက္ေလးနဲ႕ေရာေထာင္း.. ၿပီးေတာ့ ဗူးသီးဟင္းစပ္စပ္တစ္အိုးခ်က္လိုက္တယ္။ေရခဲေသတၱာထဲမွာဘာရွိလဲေလွ်ာက္ေမႊရင္းနဲ႕ ခရမ္းသီးႏွစ္လံုးေတြ႕ တာနဲ႕ ၿပဳပ္ထားၿပီး အလံုးလိုက္အခြံႏႊာ၊ ၿပီး ဘိုက္ခြဲ..ခက္ရင္းနဲ႕ၿခစ္၊ ၾကက္ဥကို မဆလာ၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႕ နဲ႕ ေခါက္ထားၿပီး ခုနခရမ္းသီးကို ႏွစ္ၿပီး ဆီနည္းနည္းနဲ႕ အိုးကပ္ေၾကာ္...လိုက္ေတာ့ ညစာအဆင္သင့္ ၿဖစ္ေရာ.. ပဲပင္ေပါက္ အခ်ဥ္စိမ္ထားတာနဲ႕တြဲစားလိုက္ေတာ့ ေကာင္းမွေကာင္းး ကဲစားၿပီးပီဆိုေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာၾကိဳဖို႕ စရေတာ့တယ္...
ပထမဆံုး အုန္းသီးကို အုန္းႏို႕ညွစ္ထားလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ႏို႕ (ႏြားႏို႕လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရွိရင္ ပိုေကာင္း မယ္) Anchor Fresh Milk ဗူးၾကီးတစ္၀က္နဲ႕အုန္းႏို႕နဲ႕ေရာၿပီးၾကိဳလိုက္တယ္။သၾကားနဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ကို သမေအာင္ေမႊထားတယ္။ ၿပီးတာနဲ႕ အုန္းႏို႕အိုးကို ေမႊရင္းနဲ႕ အုန္းႏို႕ပြက္ပြက္ဆူၿပီးေလာက္တဲ့အခါ သၾကား ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ ကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္.. စကာနဲ႕ စစ္ၿပီး အုန္းႏို႕ အိုးထဲေလာင္းထည့္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႕ မိနစ္ (၂၀) ေလာက္မွန္မွန္ ေမႊၿပီး... အေအးခံမယ့္ ဗန္းထဲ ေလာင္းထည့္ ခဏေလာက္အေအးခံၿပီး..မ်က္ႏွာၿပင္နဲနဲ မာလာတာနဲ႕အုန္းသီးၿခစ္ၿပီးသားအဖတ္ေတြကိုသၾကားနဲ႕ေမႊၿပီး မ်က္ႏွာၿပင္ အႏွံ႕ ခပ္ပါးပါးေလးၿဖဴးလိုက္တယ္။ ဒီေန႕မနက္ေရာက္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာ/ ဂ်ယ္လီ ရၿပီေပါ့.. ဂ်ယ္လီမႈန္႕ထည့္တာ ခ်ိန္ၿပီးမထည့္လို႕လားမသိဘူး.. ေက်ာက္ေက်ာကအရမ္းေပ်ာ့ေနလို႕ မနဲထိမ္းၿပီးၿဖတ္ယူရတယ္။
ဒါေပမယ့္ အရသာကေတာ့...ရွယ္..ဘဲ...ပထမဆံုး အုန္းသီးကို အုန္းႏို႕ညွစ္ထားလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ႏို႕ (ႏြားႏို႕လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရွိရင္ ပိုေကာင္း မယ္) Anchor Fresh Milk ဗူးၾကီးတစ္၀က္နဲ႕အုန္းႏို႕နဲ႕ေရာၿပီးၾကိဳလိုက္တယ္။သၾကားနဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ကို သမေအာင္ေမႊထားတယ္။ ၿပီးတာနဲ႕ အုန္းႏို႕အိုးကို ေမႊရင္းနဲ႕ အုန္းႏို႕ပြက္ပြက္ဆူၿပီးေလာက္တဲ့အခါ သၾကား ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ ကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္.. စကာနဲ႕ စစ္ၿပီး အုန္းႏို႕ အိုးထဲေလာင္းထည့္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႕ မိနစ္ (၂၀) ေလာက္မွန္မွန္ ေမႊၿပီး... အေအးခံမယ့္ ဗန္းထဲ ေလာင္းထည့္ ခဏေလာက္အေအးခံၿပီး..မ်က္ႏွာၿပင္နဲနဲ မာလာတာနဲ႕အုန္းသီးၿခစ္ၿပီးသားအဖတ္ေတြကိုသၾကားနဲ႕ေမႊၿပီး မ်က္ႏွာၿပင္ အႏွံ႕ ခပ္ပါးပါးေလးၿဖဴးလိုက္တယ္။ ဒီေန႕မနက္ေရာက္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာ/ ဂ်ယ္လီ ရၿပီေပါ့.. ဂ်ယ္လီမႈန္႕ထည့္တာ ခ်ိန္ၿပီးမထည့္လို႕လားမသိဘူး.. ေက်ာက္ေက်ာကအရမ္းေပ်ာ့ေနလို႕ မနဲထိမ္းၿပီးၿဖတ္ယူရတယ္။
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...