နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
ဝိုးးး ပံုေတြက အရမ္းလွတယ္။ အပိုင္း (၁) လဲလွသလို အပိုင္း (၂) လဲ လွတာပါပဲ။
ReplyDeleteခင္တဲ့
ေမသိမ့္
ရွဳခင္းေတြ သိပ္လွတာပဲ။ country ဘက္သြားၾကတာလား။ ကိုယ္လဲ ဒီဖက္မွာ တစ္ရက္ေလာက္ country ဖက္သြားလည္ခ်င္တယ္။ ငယ္ငယ္ကၾကည္႔ဖူးတဲ႔ Little house on the prairie လိုမ်ိဴး ၿမက္ခင္းစိမ္းစိမ္းနဲ႔ ေတာသဘာ၀ရွဴခင္းေလးေတြ ေလွ်ာက္ၾကည္႔ခ်င္တယ္။
ReplyDeleteေပ်ာ္စရာႀကီး ကူးကူးေရ ပံုေတြ လည္းေကာင္းတယ္
ReplyDeleteေက်းဇူး
မုန္လာဥနီေလး ေကၽြးေနတဲ့ပံုေလး ခ်စ္စရာေလးဗ်ာ။ ေရာက္ဖူးခ်င္လိုက္တာ။
ReplyDeleteမကူးေပ်ာက္ေနတယ္ေနာ္။ အဆင္ေျပပါေစဗ်ာ။
ေတာင္ဆိတ္ေလးကိုခ်စ္တယ္။ :)
ReplyDeleteမစႏၵကူး ဘ၀ ကုိအားက်တယ္ဗ်ာ ...
ReplyDeleteအ့ဲလိုေတြသြားခ်င္လိုက္တာ ...
ခုကေတာ့ ... အလုပ္ထဲပဲတ၀ဲလယ္လယ္ ...
ဓါတ္ပံုေတြအတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ...
မေရာက္ဘူးေပမယ့္ ေရာက္ဖူးသလိုလုိေပ့ါ ...
ေနာက္ဆိုမ်ားမ်ားသာတင္ေပးပါ ...
ဓါတ္ပံုႀကိဳက္လို႔ပါ ...
မေလး ပိုစ္ေတြ အကုန္ေမႊေႏွာက္ဖတ္ရႈသြားပါေၾကာင္း...
ReplyDeleteဒီပိုစ္မွာ ေရတခြန္ပုံေအာက္က မ်က္ႏွာတ၀က္ေလး လွတယ္...
ေက်းဇူးမမ.. အဲလိုဘဲ ရိုက္စရာမရွိ ကိုယ့္ကိုယ္ကုိယ္မွန္ၾကည့္ျပီး ရိုက္တာဘဲ.. ဟီးဟီးး
ReplyDelete