Skip to main content

ပင္အပ္မႈိ ၾကက္ဥကပ္ေၾကာ္

Enokitake-Golden Needle Mushroom ပင္အပ္မႈိပါ။  မႈိၾကိဳက္ၾကတဲ့သူတိုင္းအတြက္ေတာ့ ဘယ္လိုလုပ္စား စားအရသာအရမ္းရွိတဲ့မႈိကို ဘယ္ေလာက္ေစ်းၾကီးၾကီးေပး၀ယ္စားၾကတာပါဘဲ။ 
ဒီမွာေတာ့ ေကာက္ရိုးမႈိေလးေတြေတြ႔ရခဲတယ္..  ပင္အပ္မႈိကေတာ့ေစ်းအေပါဆံုးဘဲ။  ၂ထုပ္မွ ၁ ေဒၚလာေလာက္ ဘဲေပးရတယ္။ ဒါေပမယ့္ နာမည္ၾကီး စူပါမားကတ္ေတြမွာသာေရာင္းေလ့ရွိတယ္။ 
အရင္က ယပ္ေတာင္ေလးကို လုပ္ျပီးေၾကာ္တယ္.. ဒီတစ္ခါေတာ့ အျပားလိုက္ကပ္ျပီးေၾကာ္တယ္။  မသိရင္ေတာ့ ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္ေပ့ါ... အဲဒီေန႔က သူမ်ားကိုေကၽြးေတာ့ အထဲမွာ မႈိေလးေတြေတြ႔ေတာ့ သူတို႔ ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ္သြားပံုရတယ္..
ဒါကေတာ့ ေၾကာ္နည္းအဆင့္ဆင့္ပါ.... 

 
 ခရစၥမတ္အတြက္ ေနရာတိုင္းမွာ ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပင္ထားၾကတယ္.. ဒါကေတာ့ တစ္မူထူးတဲ့ ကပ္ထူစကၠဴေလး ေတြနဲ႔ သခင္ခရစ္ေတာ္ေမြးဖြားတဲ့အခ်ိန္က အဓိက အခန္းမွာပါတဲ့သူေတြပံုကို ေခါက္ခ်ိဳး ဆင္ထားတာေလးေတြပါ..လက္ရာသိပ္ေသသပ္လြန္းလို႔ ပံုေလးေတြရိုက္လာခဲ့တယ္။
 

 ဒါကေတာ့ တစ္ေခါက္ Quickie မွာ၀ယ္စားမိတာအရမ္းၾကိဳက္သြားတဲ့ natural bar ပါ.. ေနၾကာေစ့နဲ႕ အျခား Nuts ေတြလဲပါလို႔  လိုက္ရွာ၀ယ္တာဘယ္လိုမွမရခဲ့ဘူး။  အခုေတာ့ ဒီမွာေတြ႔ခဲ့တယ္...  စားခ်င္ေပမယ့္ ေစ်းက မတန္တစ္ဆ ကြာေနေတာ့ မ၀ယ္ခဲ့ဘူး။ 
 ေန႔လည္စာ mediterranean food ပါ။  အတူတူသြားတဲ့ အန္ကယ္နဲ႔ အန္တီက သတ္သတ္လြတ္မို႕.. ဒီဆိုင္မွာဘဲ ေကၽြးတာစားလိုက္ရတယ္.. မဆလာအနံ႔ေလးလဲရတယ္..  သိပ္ေတာ့မၾကိဳက္ဘူး.. ဒါေပမယ့္ မခ်ိဳေတာ့ စားလို႔ရတယ္.. း)
 ခရစၥမတ္မွာ အားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစေနာ္..  ဒီေန႔ဘဲ ကူးကူးရန္ကုန္ျပန္သြားပါျပီ....
ေနာက္ႏွစ္မွေတြ႔ၾကတာေပါ့...  ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ လမ္းေဘးက မုန္႔ဟင္းခါးရယ္..  ရခိုင္မုန္႔တီရယ္...  အီၾကာေကြးရယ္.. နံျပားရယ္.. အို..စံုေနတာ..စားဖို႔စာရင္းလုပ္ထားတာ.. 
တာ့ တာ....








Comments

  1. ရန္ကုန္ျပန္သြားျပီ .....အားက်လိုက္တာ။

    ReplyDelete
  2. အဲ့သည္မႈိကို ၾကိဳက္လုိ ့ ကိုယ္ဖာသာ ဟင္းခ်ဳိပူပူလုပ္ၿပီး ပစ္ထည့္ၿပီး ေသာက္တယ္ အစ္မ။ ခုေတာ့ နည္းတစ္ခု ရျပန္ၿပီ။ ဆြဲလုိက္ဦးမွ။ :P

    ReplyDelete
  3. ပင္အပ္မိႈကို ၾကက္ဥနဲ႔ ေၾကာ္စားတာ စားဖူးေသးဘူး
    စိတ္ဝင္စားစရာေလးရယ္
    လုပ္စားၾကည္႕မယ္
    ခရစၥမတ္ အိမ္မွာ ေပ်ာ္မွာေပါ႕ေနာ္
    ေပ်ာ္စရာ ခရစၥမတ္နဲ႔ ႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ ကူးကူးေရ

    ReplyDelete
  4. စားခ်င္လိုက္တာမမ .:)
    ေပ်ာ္ရြင္ဖြယ္ခရစ္စမတ္ေလး ၿဖစ္ပါေစလို႕
    ဆႏၵၿပဳရင္း...

    ReplyDelete
  5. အပ္မိႈကို ၾကက္ဥနဲ႔အဲလုိေလးေၾကာ္ေတာ့လဲ သိပ္လွျပီး စားခ်င္စရာေနာ္...။ မယ္ရီခရစ္စမတ္ေနာ္ ကူးကူး... ႏွစ္သစ္မွာလဲ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...။

    ReplyDelete
  6. ၾကက္ဥနည္းေလးမွတ္သြားတယ္ ကူးကူးေ၇
    မနာလိုဘူးေဟ႕ ျပန္ၾက ျပန္ၾက း)
    သူမ်ားကမျပန္ရေသးဘူး

    ခ်စ္တဲ႔

    မဒိုးကန္

    ReplyDelete
  7. ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ႏွစ္သစ္နဲ႔အတူ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါး
    ေအးခ်မ္းစြာျဖင့္ ေလာကီေလာကုတၱရာ
    ႏွစ္လီႏွစ္ဝ လိုအင္ဆႏၵမ်ား ၿပီးျပည့္စံုပါေစ စႏၵကူးေရ။
    Happy New Year !!!

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  8. လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္.... ေကာင္းမဲ့ပံုပဲ....

    ReplyDelete
  9. ကူး ေရ- ေမႊးေမႊးေလးနဲ.အရမ္းစားေကာင္းမယ့္ပံုေလး.... ေၾကာ္စားၾကည့္ဦးမယ္....း)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။