Skip to main content

ၾကံမဆိုင္ၾကက္ရိုးဟင္းရည္



ၾကံမဆိုင္ကို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္နွစ္သက္တဲ့သူေတြအတြက္ပါ။
ရန္ကုန္ျပန္တိုင္း ဆိုင္မွာထမင္းစားရင္ ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ိဳအျမဲမွာတယ္.. ကၽြန္မအတြက္ မပါမျဖစ္ အရည္ေသာက္တစ္ခြက္ေပါ့။
ၾကံမဆိုင္ လုပ္နည္း ကိုေတာ့ မမလု ဘေလာ့မွာ အေသးစိတ္ေသေသခ်ာခ်ာေရးျပ ရွင္းျပထားပါတယ္။ 
ကူးကူးကေတာ့ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔ သိမ္းထားဖို႔အဆင္မေျပတာရယ္.. ကိုယ္တိုင္ အျမဲမခ်က္စားျဖစ္တာေၾကာင့္ Ruby Mart ကေန ဒီလိုအထုပ္ေလးေတြ ၀ယ္လာခဲ့တယ္။

 ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား အၾကာၾကီးခံတယ္.. အရမ္းလဲ လတ္ဆတ္တယ္။
ၾကံမဆိုင္ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳအတြက္..

ၾကက္ရင္အံုသား အရိုးအသားပါ (Native chicken)
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ဂ်င္း၊
ဆားအနည္းငယ္
မႈိအမႈန္႕
နံနံပင္
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္

  1. ၾကက္ရင္အံုသားကိုေရစင္စင္ေဆးျပီးအရိုးအသားပါ ငံျပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ျပီး က်က္ေအာင္ျပဳပ္ပါမယ္။ 
  2. ညက္ေအာင္ေထာင္းထားတ့ဲၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ဂ်င္းနဲ႔ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ကို ထည့္ပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ဆက္တည္ပါ။ 
  3. ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ 
  4. ၾကံမဆိုင္ကိုအထုတ္ထဲကေဖာက္ပီး ေရေလးတစ္ေခါက္ေဆးလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အေနေတာ္လွီးျဖတ္ပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ပါ.. 
  5. မီးမွ်င္းမွ်င္းနဲ႔ အခ်ိန္ယူပီးဆက္တည္ပါ...   ၾကက္အရိုးသားအရသာရယ္.. ဟင္းရည္အရသာရယ္.. ၾကံမဆိုင္က စိမ့္ထြက္လာတဲ့အရသာရယ္..အကုန္ေရာစပ္ပီ ဆိုရင္ေတာ့ မႈိမႈန္႔အနည္းငယ္ကို ထည့္ပါမယ္..   နံနံပင္အုပ္ပါမယ္။ 
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ စပ္စပ္ေလး ... ၾကံမဆိုင္ၾကက္ရိုးဟင္းရည္တစ္ခြက္ ရပါပီ။

ဌက္ေပ်ာသီးနဲ႔ နာနတ္သီး...  ေတာင္ေပၚက ေတာလမ္းေလးမွာ ေရာင္းေနတာေတြ႔လို႕ သေဘာက်လို႕... 
အခ်ိဳတည္းလို႔ရပါသည္.. 

Comments

  1. ကူးကူးလွိဳင္September 20, 2012 at 12:30 AM

    ခ်က္နည္းေလးသိသြားျပီ တို့လဲ ၾကံမဆိုင္ၾကိဳက္တယ္ အရမ္းေကာင္းမဲ့ပံုပဲ စားခ်င္လိုက္တာ ...

    ReplyDelete
  2. တီတင့္တို႔အိမ္လည္း ႀကံမဆိုင္ၾကက္ရိုးဟင္းရည္၊ တစ္ခါတစ္ရံ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔နဲ႔ သက္သတ္လြတ္ဟင္းရည္ ခ်က္စားေလ့ရွိတယ္ စႏၵကူးေရ။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  3. မမကူးေရ ၾကံမဆိုင္အရမ္းၾကိုက္တယ္

    ReplyDelete
  4. အန္တီေလးေမခင္September 24, 2012 at 4:27 AM

    စႏၵကူးေလးၿကံမဆိုင္ၿကက္ရုိးဟင္ရည္ကို
    အားေပးသြားပါတယ္ကြယ္။
    ခင္တဲ.အန္တီေလးေမခင္



    ReplyDelete
  5. အီးေမးလိပ္စာ ေပးပါအုံး။
    ဒီ blog မွာ ေရးထားတာေတြကုိ ျပန္ေဖာ္ျပခြင့္ ေတာင္းခ်င္လုိ႔ပါ။
    က်ေနာ့္လိပ္စာက zarny_win@irrawaddy.org ျဖစ္ပါတယ္။
    ဇာနည္၀င္း

    ReplyDelete
  6. စားခ်င္တယ္
    ဗိုက္ဆာေနခ်ိန္လာဖတ္ေတာ႕ စားခ်င္စိတ္က ပိုေတာင္ ထိမ္းမရဘူး း)
    နည္းနည္းေကၽြးေနာ္ ကူး

    ReplyDelete
  7. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ေနာ္ ကူးကူးလႈိင္၊ အန္တီေလးေမခင္၊ တီတင့္၊ နဲ႔ စု ေရ...
    ကိုဇာနည္၀င္း.. ကၽြန္မ လိပ္စာ က mayllay@gmail.com ပါရွင္. ေခ်ာေရ... အ၀သာစား... မေလာက္ရင္ထပ္ခ်က္ေပးမယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  8. အရမ္းၾကိဳက္တယ္...

    ReplyDelete
  9. အေတာ္ပဲ..ၾကံမဆိုင္ဝယ္ထားတယ္..ၾကံမဆိုင္ၾကက္ရိုးရည္ခ်က္စားမယ္.. ဒန္..ဒန္ ့..ဒန္...

    ReplyDelete
  10. သေရက်သြားပါတယ္ရွင္။ ကိုယ္တိုင္ကေတာ့ ဟင္းမခ်က္တတ္တာ ဆိုးတယ္။ း)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။