ဒီဇင္ဘာရန္ကုန္ျပန္ပီးျပန္ေရာက္ေတာ့စိုက္ထားတဲ့ရြက္စားမုန္လာအေသးေတြအပြင့္ေတြ ပြင့္လို႔အသီးေတာင္ထြက္ေနပီ...ျပန္ေရာက္ပီးတစ္ပတ္အတြင္းခရီးစဥ္ရွိေသးတာနဲ႔ ဒီတစ္ေခါက္ ခရီးကျပန္လာရင္ေတာ့ ႏႈတ္ပစ္ပီးအသစ္ေလးေတြထပ္စုိက္မယ္လို႔ စိတ္ကူးနဲ႔ မွန္းၾကည့္ပီး.... ကၽြန္မေရာက္ခဲ့တဲ့ေနရာမွာ ထံုးစံအတိုင္း အသီးရြက္ေစ်း သြားလွည့္ၾကည့္ရင္းနဲ႔ မုန္လာသီးေလးေတြကို အထုပ္ေလးေတြနဲ႔ စနစ္တစ္က်ထုပ္ ျပီး ေရာင္းေနတာေတြ႔တာနဲ႔ ၀မ္းသာအားရ..အဲဒါစားလို႔ရသလား... ဘယ္လိုခ်က္စားလဲ ဆိုပီးစပ္စုခဲ့ပါတယ္..သူတို႔က ေတာ့ Himbabao လို႕ေခၚတဲ့ ေျမွာင္ေျမွာင္ရွည္ရွည္အသီးေလးေတြနဲ႔ soup ခ်က္စားၾကတယ္။
ျပန္ေရာက္ေတာ့ ျခံထဲကို၀မ္းသာအားရေျပးသြားပီး ရြက္စားမုန္လာသီးေလးေတြကို ခူးလာခဲ့တယ္။ အဲဒီ Himbabao က တီေကာင္နဲ႔တူလို႔မစားရဲတာေၾကာင့္ ကင္ပြန္းပင္က ရွိတဲ့ ႏွစ္ညြန္႔ကို ျဖတ္ပီး ေရာျပြန္းပီးအခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္တာ
ေကာင္းမွေကာင္းပါဘဲ။ ငရုတ္သီး ေတာင့္ေလးေတြနဲ႔တူလို႔ facebook ေပၚတင္ေတာ့ အားလံုးက မစားဖို႔ ၀ိုင္းတားၾကတယ္...
အမွန္ကေတာ့ ငရုတ္သီးမဟုတ္ရပါ... ရြက္စားမုန္လာသီးေလးေတြပါ။
အခ်ဥ္ဟင္းခ်က္လိုက္ေတာ့ အရမ္းကိုအရသာရွိလို႔ ေနာက္ဆို အသီးေလးေတြထြက္ လာမွဘဲစားေတာ့မယ္။ အခ်ဥ္တည္ရင္လဲအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတဲ့အေၾကာင္းလဲ အဲဒီက နယ္ခံတစ္ေယာက္ က ေဖာက္သည္ခ်လိုက္ေသးတယ္။ အရသာကလဲ ပဲသီးေလးေတြလိုပါဘဲ.. စိမ့္တယ္။
ဒါကေတာ့ ရြက္စားမုန္လာသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္းတည္ေနတုန္း ရိုက္ထားတာပါ။
ကင္ပြန္းခ်ဥ္နဲနဲ
ၾကက္သြန္၊ ျဖဴနီ
ငါးငံျပာရည္
ငရုတ္သီးအစိမ္း ၄ ေတာင့္
ငါးငပိအနည္းငယ္
ငါးျပဳပ္အနည္းငယ္
သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ပါ...
အားလံုးကိုေရာသမေမႊနယ္ပီး တည္လိုက္ရံုပါဘဲ။ လြယ္တယ္ေနာ္။ း))
ျပန္ေရာက္ေတာ့ ျခံထဲကို၀မ္းသာအားရေျပးသြားပီး ရြက္စားမုန္လာသီးေလးေတြကို ခူးလာခဲ့တယ္။ အဲဒီ Himbabao က တီေကာင္နဲ႔တူလို႔မစားရဲတာေၾကာင့္ ကင္ပြန္းပင္က ရွိတဲ့ ႏွစ္ညြန္႔ကို ျဖတ္ပီး ေရာျပြန္းပီးအခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္တာ
ေကာင္းမွေကာင္းပါဘဲ။ ငရုတ္သီး ေတာင့္ေလးေတြနဲ႔တူလို႔ facebook ေပၚတင္ေတာ့ အားလံုးက မစားဖို႔ ၀ိုင္းတားၾကတယ္...
အမွန္ကေတာ့ ငရုတ္သီးမဟုတ္ရပါ... ရြက္စားမုန္လာသီးေလးေတြပါ။
အခ်ဥ္ဟင္းခ်က္လိုက္ေတာ့ အရမ္းကိုအရသာရွိလို႔ ေနာက္ဆို အသီးေလးေတြထြက္ လာမွဘဲစားေတာ့မယ္။ အခ်ဥ္တည္ရင္လဲအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတဲ့အေၾကာင္းလဲ အဲဒီက နယ္ခံတစ္ေယာက္ က ေဖာက္သည္ခ်လိုက္ေသးတယ္။ အရသာကလဲ ပဲသီးေလးေတြလိုပါဘဲ.. စိမ့္တယ္။
ဒါကေတာ့ ရြက္စားမုန္လာသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္းတည္ေနတုန္း ရိုက္ထားတာပါ။
ကင္ပြန္းခ်ဥ္နဲနဲ
ၾကက္သြန္၊ ျဖဴနီ
ငါးငံျပာရည္
ငရုတ္သီးအစိမ္း ၄ ေတာင့္
ငါးငပိအနည္းငယ္
ငါးျပဳပ္အနည္းငယ္
သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ပါ...
အားလံုးကိုေရာသမေမႊနယ္ပီး တည္လိုက္ရံုပါဘဲ။ လြယ္တယ္ေနာ္။ း))
လမ္းႀကံဳလို႕ ဝင္ႀကိတ္သြားတယ္ ကူးေရ..း)
ReplyDeleteေရေနြးေဖ်ာျပီ ခ်ဥ္စပ္ သုပ္စားၾကည့္ အရမ္းေကာင္းပဲ
ReplyDeleteႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းနဲ႔ သုပ္ေနာ္ ေဂၚရခါးသုပ္ေလး အရမ္းေကာင္းတယ္
ၾကိတ္ပါနတ္သမီးေလးေရ.... း))
ReplyDeleteေဘဘီ.. ေကာင္းပီ..ကူးလုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္... နည္းသစ္တစ္မ်ိဳးေပါ့.. ေက်းဇူးေနာ္..
အဲဒီအသီးေလးေတြကိုုပုုဇြန္ေျခာက္၊ငါးပိေလးနဲနဲနဲ ့လည္းႏွပ္စားၾကတယ္။ နယ္မွာေတာ့ပုုဇြန္ေျခာက္မပါပဲငါးပိေလးနဲနဲနဲ ့အိအိေလးႏွပ္စားၾကတယ္။
ReplyDeleteစားလိုု ့ေကာင္းတယ္။ ကူးလည္းၾကိဳက္မွာ။ ကုုိယ္လည္းၾကိဳက္တယ္။
အုုိင္အိုုရာ
မုန္လာသီးကင္ပြန္း ေရာသမေမႊ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး
ReplyDeleteအားေပးသြားတယ္ စႏၵကူးေရ း)
တီတင့္အိမ္မွာ ဒီကေန႔ေထာင္းတဲ့ အညာေထာင္းေလးနဲ႔ဆိုရင္....:P
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
Hey there just wanted to give you a quick heads up.
ReplyDeleteThe text in your article seem to be running
off the screen in Internet explorer. I'm not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd
post to let you know. The design look great though! Hope you
get the problem resolved soon. Many thanks
my site; ranger forum