ငါးျပဳတ္မြေမႊး
- ငါးျပဳပ္ဖို႔အတြက္ ခရီးထြက္တံုးက တစ္ကူးတစ္က ျပန္သယ္လာတဲ့ ေျမအိုးေလးကို သံုးပါတယ္။ အစကေတာ့ ငပိရည္က်ိဳဖို႔ ဘဲစဥ္းစားတာပါ။ ၀ယ္ခဲ့တဲ့ေနရာမွာ ထမင္းခ်က္လဲ ဒီအိုးဘဲ၊ ဟင္းအရည္လဲဒါဘဲ..အေၾကာ္ေတာင္မွ ေျမအိုးနဲ႔ေၾကာ္ေသး..
အဲဒီေတာ့ ကၽြန္မလဲ အားက်မခံ ထမင္းခ်က္ပါတယ္... မက်က္ဘဲ လႊင့္ပစ္ရတာ ၄ ခါ။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေခါက္ေတာ့ ေအာင္ျမင္သြားခဲ့ဖူးတယ္။
စားၾကတဲ့ကေလးေတြကေတာ့ အရမ္းခ်ိဳပီး creamy ျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာၾကတာဘဲ...
တစ္ခါမွငါးမၾကိဳက္တဲ့ကေလးေတြတစ္ခါပီးတစ္ခါလာေတာင္းစားတာေတြ႔ပီး ၀မ္းသာမိပါရဲ႕..တစ္ကယ္လည္းအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ စိမ့္ပီးခ်ဳိေနတာဘဲ..ဟင္းခ်ိဳလဲ ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ လွ်ာအလိုလိုက္ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆိုရင္ေတာ့ အခ်ဥ္တစ္တံုးေလာက္ထပ္ထည့္ပီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမြမြေထာင္းျပီး ဟင္းရည္ထဲထည့္ေမႊမွာ။ း)
အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္
သန္႔စင္ပီးအမဲေျခေထာက္ကို မီးနဲနဲျမိဳက္ပီး ေပါင္းအိုးနဲ႔အရင္တည္...
မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လိုတဲ့အနံ႕အရသာနဲ႔ ငရုတ္အာ၀ါးသီးကုန္ေရာေမႊပီး တည္လို္က္တာပါ။
ဆီမလိုပါဘူး..အမဲရိုးကအဆိမ့္အဆီ၊ မွ်စ္ကအခ်ဥ္ နဲ႔အစပ္႔မို႕ အတူေရာလိုက္တာနဲ႔ အရမ္းကိုစားေကာင္းတဲ့ အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီ... း()
- ငါးျပဳပ္ဖို႔အတြက္ ခရီးထြက္တံုးက တစ္ကူးတစ္က ျပန္သယ္လာတဲ့ ေျမအိုးေလးကို သံုးပါတယ္။ အစကေတာ့ ငပိရည္က်ိဳဖို႔ ဘဲစဥ္းစားတာပါ။ ၀ယ္ခဲ့တဲ့ေနရာမွာ ထမင္းခ်က္လဲ ဒီအိုးဘဲ၊ ဟင္းအရည္လဲဒါဘဲ..အေၾကာ္ေတာင္မွ ေျမအိုးနဲ႔ေၾကာ္ေသး..
အဲဒီေတာ့ ကၽြန္မလဲ အားက်မခံ ထမင္းခ်က္ပါတယ္... မက်က္ဘဲ လႊင့္ပစ္ရတာ ၄ ခါ။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေခါက္ေတာ့ ေအာင္ျမင္သြားခဲ့ဖူးတယ္။
- ေရေႏြးအိုးအရင္တည္ထားပါတယ္..ပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ ေရေႏြးေတြကို ေျမအိုးထဲေလာင္း ထည့္ပီး
- ပင္စိမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ
- ၾကက္သြန္နီ
- ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္
- စပါးလင္ အနည္းငယ္ ေထာင္းထားတာထည့္ပါတယ္။
- ျပီးရင္ေတာ့ ခုတ္သားငါးကို ေရစင္စင္ေဆးပီး ထည့္။
- ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ သံလြင္ဆီ ႏွစ္စက္ေလာက္ ထည့္လိုက္ပါတယ္။..
စားၾကတဲ့ကေလးေတြကေတာ့ အရမ္းခ်ိဳပီး creamy ျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာၾကတာဘဲ...
တစ္ခါမွငါးမၾကိဳက္တဲ့ကေလးေတြတစ္ခါပီးတစ္ခါလာေတာင္းစားတာေတြ႔ပီး ၀မ္းသာမိပါရဲ႕..တစ္ကယ္လည္းအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ စိမ့္ပီးခ်ဳိေနတာဘဲ..ဟင္းခ်ိဳလဲ ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ လွ်ာအလိုလိုက္ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆိုရင္ေတာ့ အခ်ဥ္တစ္တံုးေလာက္ထပ္ထည့္ပီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမြမြေထာင္းျပီး ဟင္းရည္ထဲထည့္ေမႊမွာ။ း)
အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္
သန္႔စင္ပီးအမဲေျခေထာက္ကို မီးနဲနဲျမိဳက္ပီး ေပါင္းအိုးနဲ႔အရင္တည္...
မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လိုတဲ့အနံ႕အရသာနဲ႔ ငရုတ္အာ၀ါးသီးကုန္ေရာေမႊပီး တည္လို္က္တာပါ။
ဆီမလိုပါဘူး..အမဲရိုးကအဆိမ့္အဆီ၊ မွ်စ္ကအခ်ဥ္ နဲ႔အစပ္႔မို႕ အတူေရာလိုက္တာနဲ႔ အရမ္းကိုစားေကာင္းတဲ့ အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီ... း()
သရက္ကင္း
ေျမအိုးေလးနဲ႕ ငါးဟင္းကိုသေဘာက်သြားတယ္ ကူးကုူးေရ
ReplyDeleteအမဲသားကမစားတာၾကာျပီ. သရက္ကင္းေလးေတြကလဲစားခ်င္စရာဘဲ
ခ်စ္ခင္လွ်က္
မဒိုးကန္
I am really impressed with your writing skills and
ReplyDeletealso with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
Either way keep up the excellent quality writing, it's rare to see a great blog like this one these days.
Feel free to surf to my blog http://shwiing.com/MollyY56