Skip to main content

ဇီးဖြူသီးထောင်း Amla Minced Extreme Spicy

အရမ်းစပ်ပြီးစိမ့်နေတဲ့ ဇီးဖြူသီးထောင်းလုပ်စားအောင်..
 

ကူးက ဇီးဖြူသီးဆိုအစိမ်းထောင်းတာပိုကြိုက်တယ်။ စားပြီးရေသောက်ရင်ချိုနေတာရယ်. အချဉ်ဓာတ်ပိုလေးတာရယ် သူ့မှာရှိတဲ့ အဟာရ မပျက်အောင် အစိမ်းကိုဘဲ အရသာရှိအောင်ထောင်းစားဖြစ်တယ်။ ဇီးဖြူသီးရဲ့ကောင်းကျိ ုးတွေက အစာခြေနိုင်စွမ်းကိုအထောက်ကူပေးတယ်၊ အမျှင်ဓာတ်အရမ်းများတယ်၊ ကူးစက်နိုင်တဲ့ ရောဂါတွေကို တန်ပြန်တွန်းလှန်ဖို့လိုအပ်တဲ့စွမ်းအင်တွေကိုပံ့ပိုးပေးနိုင်တယ်။ အသည်းကျမ်းမာရေးတွက်အထောက်အကူပြုသလို ဆီးချို သမားတွေအတွက်လဲ စားသင့်တဲ့အသီးပါ။  
ကျွန်မတို့အတွက်ကတော့ ဇီးဖြူသီးအပြင် အရသာရှိအောင်မွန်းမံထည့်ပိုးထားတဲ့အစာပလာတွေပေါင်းတဲ့အခါ သူ့အာနိသင်နဲနဲတော့လျှော့သွားနိုင်တာမို့ တန်ဆေးလွန်ဘေးလို့သဘောထားပြီး တစ်ခါတစ်လေမှစားဖြစ်ပါတယ်။
ဇီးဖြူသီးကို ထုထောင်းရတာအလုပ်မရှုပ်စေဖို့ food processor လေးနဲ့ အဆင်ပြေ အောင်ပြင်ဆင်ထားတယ်။
ပါဝင်တဲ့ပစည်းတွေက
ဇီးဖြူသီး - ၂၀လုံး (ရေဆေးပြီးခပ်ထူထူလှီးထားပါ)
ငရုတ်သီး
ကြက်သွန်ဖြူ
ကြက်သွန်နီ
မြေပဲလှော်
ပုဇွန်ခြောက်မှုန်ှု
စိမ်းစားငပိ




၁။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို အရင္ေလွာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကိုလဲ ၾကမ္းၾကမ္းတုံးျပီးေလွာ္ထားပါမယ္။
၂။ လွီးထားတဲ့ဇီးျဖဴသီးေတြကို ထည့္ၾကိတ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဇလံုၾကီးၾကီးထဲထည့္ထားပါ။
၃။ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္နီအစိမ္းေလွာ္၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းေလွာ္၊ ဆား ထည့္ျပီး ၾကိတ္ပါတယ္။
ဇလံုထဲကိုအကုန္ထည့္ျပီးေနာက္မွာ ဆား၊ ငပိစိမ္းစား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ (သို႕) မိႈမႈန္႕အားလံုးေရာထည့္ျပီး သမေအာင္အရင္ေမႊပါတယ္။ ျပီးရင္ ငရုတ္ၾကည္ေပြ႕နဲ႕ ဇလံုၾကီးထဲကိုဘဲ ဖြဖြထပ္ေထာင္းပါတယ္။  food processorနဲ႕ၾကိတ္ထားေပမယ့္ လက္နဲ႕ေထာင္းမွပိုအရသာရွိတာ လုပ္စားၾကည့္မွသိလာတာပါ။
အခုဆိုရင္ေတာ့ ရႈးရႈးရွဲရွဲအရမ္းစပ္ပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စိမ့္စိမ့္နဲ႕ ဇီးျဖဴသီးေထာင္းေလးရပါပီ. ပန္ကန္ထဲထည့္ျပီး အေပၚကေန ေျမပဲဆီ (သို) သံလြင္ဆီကို ႏိုင္ႏိုင္ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။

Comments

  1. ဒီလို အံ့ဖွယ်အမှုတွေ တစ်သက်လုံး တစ်ခါမှ မတွေ့ဖူးဘူး။
    ကျွန်မခင်ပွန်းက ကျွန်မနဲ့ အသက် ၅ နှစ်သားလေးကို ထားခဲ့ပြီး ၉ လကျော်၊
    ကျွန်မ အရမ်းစိတ်ထိခိုက်ပြီး စိတ်ပျက်မိတယ်၊ ကျွန်မခင်ပွန်းအပေါ်ထားတဲ့ ချစ်ခြင်းမေတ္တာကြောင့် သူ့ကို ကျွန်မဆီပြန်ပို့ဖို့ နေရာအမျိုးမျိုးက အကူအညီတောင်းခဲ့ပေမယ့် ကွာခြားမှုမရှိပါဘူး။ ကျွန်မအမေက ကျွန်မကို (DR DAWN) နဲ့ မိတ်ဆက်ပေးမချင်း ဒီဆရာဝန်က ကျွန်မကို ပြောပြပြီး ၄၈ နာရီအတွင်း ကျွန်မခင်ပွန်းက ကျွန်မဆီပြန်လာမယ်လို့ ကတိပေးခဲ့ပြီး ၄၈ နာရီအကြာမှာ ကျွန်မခင်ပွန်းက ကျွန်မကို ဖုန်းဆက်ပြီး ခွင့်လွှတ်ပေးဖို့ တောင်းပန်ခဲ့ပါတယ်။ သူက ကျွန်မကို ဘယ်တော့မှ ထားသွားတော့မှာ မဟုတ်ပါဘူး၊ ဒေါက်တာ DAWN ကို ကျေးဇူးအများကြီးတင်ပါတယ် ဘာလို့လဲဆိုတော့ အခုဆို ကျွန်မခင်ပွန်းနဲ့ ပျော်နေတာ 3 နှစ်ကျော်ပြီ၊ သူက ကျွန်မကို ဘုရင်မလို ဆက်ဆံတယ်၊
    ပြဿနာတစ်စုံတစ်ရာရှိပါက DR DAWN သို့ ဆက်သွယ်ပါ။

    *မင်းရဲ့ချစ်သူကို ပြန်ရဖို့။
    * ပြန်လည်ညှိနှိုင်းရန်
    *ကိုယ်ဝန်ဆောင်ရန်
    *ကင်ဆာကို ကုသရန်
    *လက်စားချေရန်
    *စီးပွားရေးကိုမြှင့်တင်ရန်
    * သင့်ငွေ/ပိုင်ဆိုင်မှုကို ပြန်လည်ရယူရန်
    *HIV/AIDS သို့မဟုတ် အခြားရောဂါများကို ကုသရန်။
    သူ့ကို ဆက်သွယ်ပါ: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp- +2349046229159

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။