Skip to main content

ေပါင္မုန္႔ပန္းကန္လံုး


အလုပ္မရွိအလုပ္ရွာလို႔ေတာ့မထင္ပါနဲ႔...စြပ္ (soup) ဒီတိုင္းေသာက္လဲရရဲ႕သားနဲ႔နဲနဲ
ေလးအတြန္႔တက္ရမွေက်နပ္တဲ့ idea ကို French Stone ဆိုင္ေရာက္ေတာ့ခိုးလာခဲ့ပါ
တယ္။ Menu ကိုဖြင့္ၾကည့္ေတာ့ ေပါင္မုန္႔ ထဲကို soup ထည့္ထားတာေတြ႔လို႔ သေဘာက်ၿပီး ေပါင္မုန္႔တစ္လံုး ၀ယ္လာခဲ့တယ္ 65 cent. ေလာက္ေတာ့က်တယ္။ ေပါင္မုန္႔ထိပ္ကို
ၿဖတ္၊ အသားေတြလက္နဲ႔ဆြဲထုတ္ၿပီးေဘးမွာထား၊(အဲဒါလဲစားလို႔ရတယ္ေလ)............
ေနမေကာင္းေတာ့ ဆန္ၿပဳပ္ soup အရည္သာေသာက္ေနရေတာ့ အဲဒီအရည္ေတြကို
ေပါင္မုန္႔ထဲေလာင္းထည့္ၿပီး ဆြဲထုတ္ထားတဲ့ေပါင္မုန္႔အလယ္သားေတြနဲ႔တို႔စား...တစ္
ၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းေပါင္မုန္႔ကိုဖဲ႔ creamy soup နဲ႔တို႔စား..ေပါင္မုန္႔အသားေတြထဲ soup အ
ရသာေလးကစိမ့္၀င္ေနေတာ့ေပါင္မုန္႔ေတာင္မွေတာ္ေတာ္အရသာရွိတယ္။ အၿမဲေတာ့
မဟုတ္ဘူးေလ..တစ္ခါတစ္ေလေပါ့... ဘိုစာကေနမေကာင္းမွသာအဆင္ေၿပတာ...း)
Knorr Cream soup (mushroom) အထုပ္ေလးေတြရွိပါတယ္ အဆင္သင့္ေရေႏြးတည္
ထည့္ေမႊလိုက္ရံုပါဘဲ။ ခါၾကက္ဥနီေလးေတြနဲ႔ အၿခားသီးႏွံေလးေတြေသးေသးတံုးၿပီးထည့္
ၿပဳပ္လိုက္ရင္အရသာရွိတဲ့ creamy yummy soup ေလးရပါတယ္။

Comments

  1. ျမဴးသွ်ရီApril 20, 2009 at 6:14 PM

    ကူကူးေရ........
    ေပါင္မႈန္ ့စြပ္ေလးေသာက္ခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ ဒီလုိ စြပ္ေသာက္ခ်င္ေနတာ။ အေတာ္ပဲ အဲလုိေလးလုပ္စားၾကည္႔မယ္။ လုပ္တတ္လုိက္ေလေနာ္။

    ReplyDelete
  3. ေပါင္မုန္႕ထဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး စြပ္ ထည့္ထားတာေတာ့ ေသာက္ဖူးတယ္။ စင္ကာပူမွာေတာ့ Cathay Cinleisure ထဲက ဆိုင္မွာ ရတယ္။

    ReplyDelete
  4. ကိုယ္လဲ မေန႕က အစာမေၾကျဖစ္လို႕ ဆန္ျပဳတ္ပဲ ေသာက္ရတယ္။ ဆန္ျပဳတ္ကို ျပဳတ္ၿပီးကာမွ ထမင္းစားခ်င္လိုက္တာ ဆိုတာ...
    ဒါေပမယ့္ ဘာမွ မတတ္ႏိုင္ဘူး။ ဆန္ျပဳတ္ပဲ ရွိေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ပဲ ေသာက္ရေတာ့တာေပါ့။ အဲဒီထဲကို ဆိတ္သားေျခာက္ရယ္၊ corn flake ေတြရယ္၊ Pringles အာလူးေတြရယ္ ထည့္ၿပီး တီးလိုက္တာ (အစာမေၾကလို႕ပဲ) ၿပီးသြားမွပဲ သတိရေတာ့တယ္။ ဓါတ္ပံု မရိုက္လုိက္ရဘူး။
    ကြာ... post တစ္ခု ဆံုးသြားတယ္။

    ReplyDelete
  5. လာလည္ပါလို႔ဖိတ္ေခၚပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ