Skip to main content

ငါးအသားလႊာ ကင္ပြန္းခ်က္

အသားငါး မစားတာလဲၾကာပါပီ။ သတ္သတ္လြတ္စားဖို႔ေတာ့ ငါးရယ္၊ ငပိရယ္၊ ငံျပာရည္ရယ္ကို မစြန္႔လႊတ္ ႏိုင္ေသးတာေၾကာင့္ရဲရဲ၀ံ့မေၾကျငာရဲေသးပါဘူး။ ညီမေလးကေတာ့သတ္သတ္လြတ္စားဖို႔ကို တိုက္တြန္းေနေပမယ့္ ကၽြန္မကေတာ့ဆင္ေျခဆင္လက္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔မစားျဖစ္ေသးပါဘူး။  အသား/ငါးမစားဘူးဆိုေတာ့ သိတဲ့သူေတြက ေတာ့ရီေနေရာ့မယ္။ ကူးကူးအသား ငါး ေကာင္းေကာင္းကိုမခ်က္တတ္ဘူး။ ငါးကိုစားေတာ့စားခ်င္တယ္။ ေစ်းထဲသြားငါးတန္းေရာက္တိုင္း ၀င္၀င္ ေငးပါတယ္။ ငါးေတြက မ်က္လံုးျပဴးျပဴးနဲ႕ၾကည့္ေနတာ ေတြ႕ရင္မစားရဲေတာ့ဘူး။ အဟမ္း..သူမ်ားခ်က္ထားရင္ေတာ့ စားပါတယ္။ ခ်က္ေကၽြးမယ့္သူမရွိတဲ့အခုလို အခ်ိန္မ်ိဳးမွာေတာ့ ငါးစားခ်င္ အသားခ်ည္းသတ္သတ္ လႊာေရာင္းတ့ဲဟာေတြ၀ယ္စားပါတယ္။ (ေျပာရင္းဆိုရင္းမွ ငါးေခါင္းဟင္းေလးစားခ်င္လိုက္တာ)
ငါးအသားလႊာေတြကို ကင္ပြန္းရြက္နဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး စိမ့္စိမ့္ေလးခ်က္နည္းေျပာျပမယ္ေနာ္။
ငါးကုိေရေသခ်ာထပ္ေဆးပီး ဆားနဲ႔နယ္၊ ေရနဲနဲမွာ ဂ်င္း တစ္ျပားရိုက္ထည့္၊ ငါးငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး အရင္ ျပဳတ္လိုက္ပါမယ္။
သိပ္ၾကာဖို႔မလိုပါဘူး။ ငါးၾကက္ေလာက္တာနဲ႔  ခဏခ်ထားပီ ဒယ္အိုးတင္ ဆီပူေအာင္ထားပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီး ကိုထည့္ပီးဆီသတ္ပါမယ္။ ပီးရင္ေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြထည့္၊
ႏူးေအာင္ဆက္တည္ပါမယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ၾကီးကိုႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပီး ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္နဲ႔ျပဳပ္ထားလို႔ ေမႊးေနတဲ့ငါးအသာေတြထည့္ပါမယ္။။ အေပ့ါငံစိတ္ၾကိဳက္ထည့္ပီး ေနာက္ဆံုး မွာေတာ့ နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ရင္..အရမ္းကိုအရသာရွိ၊ ေမႊးလဲေမႊး၊ ခ်ဥ္စပ္ပီး စိမ့္ေနေအာင္ေကာင္းတဲ ငါးအသားလႊာ အခ်ဥ္ဟင္းေလးရပါပီး။ နံနံပင္ကေလ ဒီမွာ၀ယ္လို႔မရပါဘူး။ မာမီ ကနံနံေစ့ေလးေတြ ပို႔ထားေပးေတာ့ ကူးအိမ္ေနာက္က ပန္းအိုးေလးထဲ ထည့္စိုက္ထားတာ.. စားဖို႔အခ်ိန္ မတန္ေသးဘူး ဒါေပမယ့္ နမ္းၾကည့္ေတာ့ အနံ႕စူးစူးေလးက ထြက္ေနပီဆိုေတာ့ ဟင္းအေပၚထပ္အုပ္လိုက္ပါတယ္။ း)


ေဘာစကိုင္းသီး နဲ႔အရြက္ ပံု ေပ်ာက္သြားလို႔ ျမင္ဖူးခ်င္သူမ်ားအတြက္ ပံုျပန္တင္ထားေပးတယ္..
ေဘာစကိုင္း ေတာ့ပစ္မွာျပန္သြားၾကည့္ၾကပါေနာ္.. းP




Comments

  1. စားခ်င္စရာေလးဟယ္။ နံနံပင္ေလးက ဘာေလးနဲ့တူမွန္းမသိဘူး။ နံနံပင္ရုပ္မထြက္ေသးဘူး :)

    ReplyDelete
  2. ၾကိဳက္တယ္.. စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  3. ဟုတ္ပါ့ေနာ္.. တစ္ရြက္ႏွစ္ရြက္ သာ ၾကီးေသးတာ.. အပင္ေပါက္ေလးေတြ.. ဟီးးးဟီးး

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ...
    ငါးနဲ ့ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ဟင္းလည္းႀကိဳက္တယ္
    ပဒတ္စာနဲ ့ဟင္းခ်ိဳခ်က္လည္းႀကိဳက္တယ္...

    ReplyDelete
  5. တူေနျပီ... ငါးဟင္းေလးစားခ်င္လို.ေစ်းသြားတိုင္း ငါးေတြကမ်က္လုံးျပဴးနဲ႕ၾကည့္ၾကည့္ေနတာမို.တျခားခ်က္စရာပဲ ဝယ္ျပီးျပန္ျဖစ္တယ္ ။

    ငါးနဲ.ကင္ပြန္းခ်ဥ္ ထမင္းသိပ္ျမိန္မွာပဲ။စားခ်င္သြားျပီ။:-)

    ReplyDelete
  6. ကူးကူးေရ ႕ ႕ ႕
    မမလုလည္း အဲ့ဒီလုိ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေတြဆုိ သိပ္ၾကိဳက္တာ။ ေဘာစကုိင္းရြက္ႏုေလးေတြနဲ႕ တုိ႕စားရရင္အမုိက္ပဲ။
    ဒါမွမဟုတ္လည္း တညင္းသီးႏုႏုေလးေတြနဲ႕ေပါ့။
    ရွလြတ္

    ReplyDelete
  7. ခ်စ္အုန္းေဖDecember 5, 2009 at 12:23 AM

    1. ငါးၾကက္ေလာက္= ငါး၊ၾကက္သား၊ေလာက္ေကာင္ or ငါးက်က္ခါနီး??
    2. ဂ်င္း တစ္ျပားရိုက္ = ဂ်င္းကိုတျပားတည္းရိုက္ထည့္ or ဂ်င္းဒါးျပားရိုက္???

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ