အသားငါး မစားတာလဲၾကာပါပီ။ သတ္သတ္လြတ္စားဖို႔ေတာ့ ငါးရယ္၊ ငပိရယ္၊ ငံျပာရည္ရယ္ကို မစြန္႔လႊတ္ ႏိုင္ေသးတာေၾကာင့္ရဲရဲ၀ံ့မေၾကျငာရဲေသးပါဘူး။ ညီမေလးကေတာ့သတ္သတ္လြတ္စားဖို႔ကို တိုက္တြန္းေနေပမယ့္ ကၽြန္မကေတာ့ဆင္ေျခဆင္လက္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔မစားျဖစ္ေသးပါဘူး။ အသား/ငါးမစားဘူးဆိုေတာ့ သိတဲ့သူေတြက ေတာ့ရီေနေရာ့မယ္။ ကူးကူးအသား ငါး ေကာင္းေကာင္းကိုမခ်က္တတ္ဘူး။ ငါးကိုစားေတာ့စားခ်င္တယ္။ ေစ်းထဲသြားငါးတန္းေရာက္တိုင္း ၀င္၀င္ ေငးပါတယ္။ ငါးေတြက မ်က္လံုးျပဴးျပဴးနဲ႕ၾကည့္ေနတာ ေတြ႕ရင္မစားရဲေတာ့ဘူး။ အဟမ္း..သူမ်ားခ်က္ထားရင္ေတာ့ စားပါတယ္။ ခ်က္ေကၽြးမယ့္သူမရွိတဲ့အခုလို အခ်ိန္မ်ိဳးမွာေတာ့ ငါးစားခ်င္ အသားခ်ည္းသတ္သတ္ လႊာေရာင္းတ့ဲဟာေတြ၀ယ္စားပါတယ္။ (ေျပာရင္းဆိုရင္းမွ ငါးေခါင္းဟင္းေလးစားခ်င္လိုက္တာ)
ငါးအသားလႊာေတြကို ကင္ပြန္းရြက္နဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး စိမ့္စိမ့္ေလးခ်က္နည္းေျပာျပမယ္ေနာ္။
ငါးကုိေရေသခ်ာထပ္ေဆးပီး ဆားနဲ႔နယ္၊ ေရနဲနဲမွာ ဂ်င္း တစ္ျပားရိုက္ထည့္၊ ငါးငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး အရင္ ျပဳတ္လိုက္ပါမယ္။
သိပ္ၾကာဖို႔မလိုပါဘူး။ ငါးၾကက္ေလာက္တာနဲ႔ ခဏခ်ထားပီ ဒယ္အိုးတင္ ဆီပူေအာင္ထားပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီး ကိုထည့္ပီးဆီသတ္ပါမယ္။ ပီးရင္ေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြထည့္၊
ႏူးေအာင္ဆက္တည္ပါမယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ၾကီးကိုႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပီး ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္နဲ႔ျပဳပ္ထားလို႔ ေမႊးေနတဲ့ငါးအသာေတြထည့္ပါမယ္။။ အေပ့ါငံစိတ္ၾကိဳက္ထည့္ပီး ေနာက္ဆံုး မွာေတာ့ နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ရင္..အရမ္းကိုအရသာရွိ၊ ေမႊးလဲေမႊး၊ ခ်ဥ္စပ္ပီး စိမ့္ေနေအာင္ေကာင္းတဲ ငါးအသားလႊာ အခ်ဥ္ဟင္းေလးရပါပီး။ နံနံပင္ကေလ ဒီမွာ၀ယ္လို႔မရပါဘူး။ မာမီ ကနံနံေစ့ေလးေတြ ပို႔ထားေပးေတာ့ ကူးအိမ္ေနာက္က ပန္းအိုးေလးထဲ ထည့္စိုက္ထားတာ.. စားဖို႔အခ်ိန္ မတန္ေသးဘူး ဒါေပမယ့္ နမ္းၾကည့္ေတာ့ အနံ႕စူးစူးေလးက ထြက္ေနပီဆိုေတာ့ ဟင္းအေပၚထပ္အုပ္လိုက္ပါတယ္။ း)
ငါးအသားလႊာေတြကို ကင္ပြန္းရြက္နဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး စိမ့္စိမ့္ေလးခ်က္နည္းေျပာျပမယ္ေနာ္။
ငါးကုိေရေသခ်ာထပ္ေဆးပီး ဆားနဲ႔နယ္၊ ေရနဲနဲမွာ ဂ်င္း တစ္ျပားရိုက္ထည့္၊ ငါးငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး အရင္ ျပဳတ္လိုက္ပါမယ္။
သိပ္ၾကာဖို႔မလိုပါဘူး။ ငါးၾကက္ေလာက္တာနဲ႔ ခဏခ်ထားပီ ဒယ္အိုးတင္ ဆီပူေအာင္ထားပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီး ကိုထည့္ပီးဆီသတ္ပါမယ္။ ပီးရင္ေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြထည့္၊
ႏူးေအာင္ဆက္တည္ပါမယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ၾကီးကိုႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပီး ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္နဲ႔ျပဳပ္ထားလို႔ ေမႊးေနတဲ့ငါးအသာေတြထည့္ပါမယ္။။ အေပ့ါငံစိတ္ၾကိဳက္ထည့္ပီး ေနာက္ဆံုး မွာေတာ့ နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ရင္..အရမ္းကိုအရသာရွိ၊ ေမႊးလဲေမႊး၊ ခ်ဥ္စပ္ပီး စိမ့္ေနေအာင္ေကာင္းတဲ ငါးအသားလႊာ အခ်ဥ္ဟင္းေလးရပါပီး။ နံနံပင္ကေလ ဒီမွာ၀ယ္လို႔မရပါဘူး။ မာမီ ကနံနံေစ့ေလးေတြ ပို႔ထားေပးေတာ့ ကူးအိမ္ေနာက္က ပန္းအိုးေလးထဲ ထည့္စိုက္ထားတာ.. စားဖို႔အခ်ိန္ မတန္ေသးဘူး ဒါေပမယ့္ နမ္းၾကည့္ေတာ့ အနံ႕စူးစူးေလးက ထြက္ေနပီဆိုေတာ့ ဟင္းအေပၚထပ္အုပ္လိုက္ပါတယ္။ း)
ေဘာစကိုင္းသီး နဲ႔အရြက္ ပံု ေပ်ာက္သြားလို႔ ျမင္ဖူးခ်င္သူမ်ားအတြက္ ပံုျပန္တင္ထားေပးတယ္..
ေဘာစကိုင္း ေတာ့ပစ္မွာျပန္သြားၾကည့္ၾကပါေနာ္.. းP
စားခ်င္စရာေလးဟယ္။ နံနံပင္ေလးက ဘာေလးနဲ့တူမွန္းမသိဘူး။ နံနံပင္ရုပ္မထြက္ေသးဘူး :)
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္.. စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteဟုတ္ပါ့ေနာ္.. တစ္ရြက္ႏွစ္ရြက္ သာ ၾကီးေသးတာ.. အပင္ေပါက္ေလးေတြ.. ဟီးးးဟီးး
ReplyDeleteကူးကူးေရ...
ReplyDeleteငါးနဲ ့ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ဟင္းလည္းႀကိဳက္တယ္
ပဒတ္စာနဲ ့ဟင္းခ်ိဳခ်က္လည္းႀကိဳက္တယ္...
တူေနျပီ... ငါးဟင္းေလးစားခ်င္လို.ေစ်းသြားတိုင္း ငါးေတြကမ်က္လုံးျပဴးနဲ႕ၾကည့္ၾကည့္ေနတာမို.တျခားခ်က္စရာပဲ ဝယ္ျပီးျပန္ျဖစ္တယ္ ။
ReplyDeleteငါးနဲ.ကင္ပြန္းခ်ဥ္ ထမင္းသိပ္ျမိန္မွာပဲ။စားခ်င္သြားျပီ။:-)
ကူးကူးေရ ႕ ႕ ႕
ReplyDeleteမမလုလည္း အဲ့ဒီလုိ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေတြဆုိ သိပ္ၾကိဳက္တာ။ ေဘာစကုိင္းရြက္ႏုေလးေတြနဲ႕ တုိ႕စားရရင္အမုိက္ပဲ။
ဒါမွမဟုတ္လည္း တညင္းသီးႏုႏုေလးေတြနဲ႕ေပါ့။
ရွလြတ္
1. ငါးၾကက္ေလာက္= ငါး၊ၾကက္သား၊ေလာက္ေကာင္ or ငါးက်က္ခါနီး??
ReplyDelete2. ဂ်င္း တစ္ျပားရိုက္ = ဂ်င္းကိုတျပားတည္းရိုက္ထည့္ or ဂ်င္းဒါးျပားရိုက္???