ဆန္စီးေခါက္ဆြဲအျပားနဲ႔ ငါးခ်က္ကို ေရာစားတဲ့ ကခ်င္အစားအစာလို႔ေျပာတဲ့ ဆန္စီးငါးေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္း ေလးပါ။ လုပ္စားရတာလဲလြယ္ကူျပီးအရမ္းအရသာရွိပါတယ္။ ဒီေခါက္ဆြဲကိုနာမည္ဘယ္လိုေခၚသလဲ သိမယ့္ မမလုလု ျဖစ္ျဖစ္ မမဂ်ာမုန္း ျဖစ္ျဖစ္ ျမဴးစ္္ ္ ္ ္ ္ ျဖစ္ျဖစ္ သိရင္ ေျပာျပခဲ့ေနာ္။
ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္တူေပမယ့္ ဒီေခါက္ဆြဲကေတာ့ ငါးနဲ႔ခ်က္တာပါ။ ဆန္ေစး ေခါက္ဆြဲ ေျခာက္ထုပ္ ရွိရင္လုပ္စားလို႔ရပါျပီ။ ညီမေလး၀မ္းကြဲ ကရန္ကုန္ျပန္တုန္း ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ ယူလာပီး သူ႔ကိုေပးလိုက္ တဲ့ အန္တီက မလိခူး လို႔ေခၚတယ္ေျပာတာဘဲ။ အေခၚေ၀ၚေတာ့ေသခ်ာမသိဘူး။ သူတစ္ခါ လုပ္စားေတာ့ သြားစားတယ္။ အရမ္းအီလို႔မစားႏိုင္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ၂ လေက်ာ္ၾကာေတာ့ အဲဒါျပန္စား ခ်င္စိတ္ ေပါက္လာတယ္၊ အရမ္းကိုစားခ်င္တာနဲ႔ ဒီတစ္ခါေတာ့ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျဖစ္တယ္။ မလိခူးဆန္စီးေခါက္ဆြဲ လို႔ေျပာတာဘဲ။ မလိခူးကိုအင္တာနက္မွာရွာေတာ့ ရန္ကုန္က ကခ်င္ရိုးရာစားေသာက္ဆိုင္နာမည္ေတာ့ ေတြ႔တယ္။ ျပန္ေရာက္ မွသြားစားအံုးမယ္။ ရိုးရာအစားေသာက္ ေတြစားဖို႔ေတာ့၀န္မေလးဘူးရယ္။
ကဲ ဆန္စီးငါးေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေလး ထပ္ဆင့္ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။
ငါးျပဳပ္ထားတဲ့အရည္ကို နဲနဲထပ္ျပီး ပ်စ္လာေအာင္မီးေႏြးေႏြးန႔ဲဆက္တည္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ညက္ညက္ေထာင္းျပီး ငါးႏႊာထားတာကိုဆီသတ္ပါမယ္။ ငါးငံျပာရည္ နည္းနည္း ထပ္ထည့္ပါ။ အေပ့ါငံတြက္ ဆားနည္းနည္းထည့္ပါ။ အခ်ိဳမႈန္႔ မသံုးေတာ့ဘဲ ထညက္တစ္တံုး ထည့္ ဆီသတ္ပါမယ္။
ေမႊးေမႊးကၽြတ္ကၽြတ္ေလးျဖစ္လာတဲ့အခ်ိန္ မွာေတာ့ ျပဳပ္ထားတဲ့ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ေရာသံုးေဆာင္ဖို႔ စားပြဲေပၚျပင္ ပါမယ္။
ကၽြန္မေတာ့ တြဲဖက္စားဖို႔ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔နံနံပင္ေလးေတြလွီးထားပါတယ္။
ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ သံပုရာသီး နဲ႔ ေျမပဲေလးေတြလဲေထာင္းထားပါတယ္။
မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္ေလးလဲ အရင္အပတ္ကတည္းကလုပ္ထားပီးသားမို႔အစဥ္သင့္ပါဘဲ။
မုန္႔ပန္းကန္ကိုျပင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးေတြထည့္၊ ငါးျပဳပ္ရည္ေလးနဲနဲထည့္ျပီး ေခါက္ဆြဲ စီးစီး ေလးေတြကို တစ္ေခ်ာင္းခ်င္းစီခြဲထြက္သြားေအာင္ေမႊပါမယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ ငါးဆီခ်က္သတ္ထားတာထည့္၊ တြဲဖက္စားခ်င္တဲ့အစာပလာေတြအကုန္ထည့္ပီး စားရံုပါဘဲ။
အရမ္းလဲအရသာရွိပီး ဆန္စီးမို႔ နဲနဲအီေပမယ့္ မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္ေလးနဲ႔တြဲစားရင္ (၃) ပန္းကန္ေလာက္ အသာေလးပါဘဲ။
မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္လုပ္နည္းေရးခဲ့ဖူးတယ္ထင္တာရွာမေတြ႔ေတာ့ဘူး။ မုန္ညွင္းအစိမ္းခါးကိုေတြကို ေရေဆး၊ လက္ႏွစ္ဆစ္အရွည္ေလာက္ျဖတ္ပီး ဆားၾကမ္းနဲ႔ နာနာနယ္... (၂) နာရီေလာက္ထား။ထြက္လာတဲ့ အရည္ေတြသြန္ပစ္ျပီး၊ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ကိုနဲနဲက်ိဳပီး၊ ေအးတဲ့အခါ မုန္ညွင္းစိမ္းနဲ႔ေရာနယ္၊ ဂ်င္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲနဲပါးပါးလွီးထည့္ပီး ေလလံုဗူးထဲသိပ္ထား၊ တစ္ေနေလာက္ျပပီးရင္ ခ်ဥ္ေနပါပီ။ ကူးကေတာ့ (၂)ရက္ေလာက္အျပင္မွာထားပါတယ္။ ျပီးမွ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းထားျပီး စားခ်င္တဲ့အခါ ထုတ္စားရံုပါဘဲ။
ကဲ အားရင္လုပ္စားၾကည့္ၾကေနာ္။ ပံုေတြ၀ါးေနတာခြင့္လႊတ္၊ ကင္မရာ charger ရွာမေတြ႔လို႔ ဖုန္းနဲ႔ဘဲ ရိုက္ လိုက္ရတယ္။ မုန္႔တစ္ခါ တစ္ခါလုပ္စားဖို႔က မလြယ္ဘူးေလ၊ လုပ္စားျဖစ္တုန္းေလးရိုက္ရတာမဟုတ္လား း))
(ေခါက္လုပ္နည္းေျပာျပတဲ့ ညီမေလး၀မ္းကြဲကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ကၽြန္မနည္းကေတာ့ နဲနဲကြဲတာေပါ့၊ သေဘာတရားေတာ့ အတူ တူပါဘဲ)
ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္တူေပမယ့္ ဒီေခါက္ဆြဲကေတာ့ ငါးနဲ႔ခ်က္တာပါ။ ဆန္ေစး ေခါက္ဆြဲ ေျခာက္ထုပ္ ရွိရင္လုပ္စားလို႔ရပါျပီ။ ညီမေလး၀မ္းကြဲ ကရန္ကုန္ျပန္တုန္း ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ ယူလာပီး သူ႔ကိုေပးလိုက္ တဲ့ အန္တီက မလိခူး လို႔ေခၚတယ္ေျပာတာဘဲ။ အေခၚေ၀ၚေတာ့ေသခ်ာမသိဘူး။ သူတစ္ခါ လုပ္စားေတာ့ သြားစားတယ္။ အရမ္းအီလို႔မစားႏိုင္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ၂ လေက်ာ္ၾကာေတာ့ အဲဒါျပန္စား ခ်င္စိတ္ ေပါက္လာတယ္၊ အရမ္းကိုစားခ်င္တာနဲ႔ ဒီတစ္ခါေတာ့ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျဖစ္တယ္။ မလိခူးဆန္စီးေခါက္ဆြဲ လို႔ေျပာတာဘဲ။ မလိခူးကိုအင္တာနက္မွာရွာေတာ့ ရန္ကုန္က ကခ်င္ရိုးရာစားေသာက္ဆိုင္နာမည္ေတာ့ ေတြ႔တယ္။ ျပန္ေရာက္ မွသြားစားအံုးမယ္။ ရိုးရာအစားေသာက္ ေတြစားဖို႔ေတာ့၀န္မေလးဘူးရယ္။
ကဲ ဆန္စီးငါးေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေလး ထပ္ဆင့္ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။
- ဆန္းစီးေခါက္ဆြဲေျခာက္
- ငါး (ငါးျမစ္ခ်င္း / ငါးၾကင္း / တလားပီးယား ) ၾကိဳက္တာသံုးပါ
- ၾကက္သြန္ ျဖဴ/နီ
- ဂ်င္း
- စပါးလင္
- ထညက္ (တစ္ခဲ)
- ငါးငံျပာရည္
- ၾကက္သြန္မိတ္
- နံနံပင္
- ေျမပဲေထာင္း
- သံပုရာသီး
ငါးျပဳပ္ထားတဲ့အရည္ကို နဲနဲထပ္ျပီး ပ်စ္လာေအာင္မီးေႏြးေႏြးန႔ဲဆက္တည္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ညက္ညက္ေထာင္းျပီး ငါးႏႊာထားတာကိုဆီသတ္ပါမယ္။ ငါးငံျပာရည္ နည္းနည္း ထပ္ထည့္ပါ။ အေပ့ါငံတြက္ ဆားနည္းနည္းထည့္ပါ။ အခ်ိဳမႈန္႔ မသံုးေတာ့ဘဲ ထညက္တစ္တံုး ထည့္ ဆီသတ္ပါမယ္။
ေမႊးေမႊးကၽြတ္ကၽြတ္ေလးျဖစ္လာတဲ့အခ်ိန္ မွာေတာ့ ျပဳပ္ထားတဲ့ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ေရာသံုးေဆာင္ဖို႔ စားပြဲေပၚျပင္ ပါမယ္။
ကၽြန္မေတာ့ တြဲဖက္စားဖို႔ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔နံနံပင္ေလးေတြလွီးထားပါတယ္။
ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ သံပုရာသီး နဲ႔ ေျမပဲေလးေတြလဲေထာင္းထားပါတယ္။
မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္ေလးလဲ အရင္အပတ္ကတည္းကလုပ္ထားပီးသားမို႔အစဥ္သင့္ပါဘဲ။
မုန္႔ပန္းကန္ကိုျပင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးေတြထည့္၊ ငါးျပဳပ္ရည္ေလးနဲနဲထည့္ျပီး ေခါက္ဆြဲ စီးစီး ေလးေတြကို တစ္ေခ်ာင္းခ်င္းစီခြဲထြက္သြားေအာင္ေမႊပါမယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ ငါးဆီခ်က္သတ္ထားတာထည့္၊ တြဲဖက္စားခ်င္တဲ့အစာပလာေတြအကုန္ထည့္ပီး စားရံုပါဘဲ။
အရမ္းလဲအရသာရွိပီး ဆန္စီးမို႔ နဲနဲအီေပမယ့္ မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္ေလးနဲ႔တြဲစားရင္ (၃) ပန္းကန္ေလာက္ အသာေလးပါဘဲ။
မုန္ညွင္းခါးခ်ဥ္လုပ္နည္းေရးခဲ့ဖူးတယ္ထင္တာရွာမေတြ႔ေတာ့ဘူး။ မုန္ညွင္းအစိမ္းခါးကိုေတြကို ေရေဆး၊ လက္ႏွစ္ဆစ္အရွည္ေလာက္ျဖတ္ပီး ဆားၾကမ္းနဲ႔ နာနာနယ္... (၂) နာရီေလာက္ထား။ထြက္လာတဲ့ အရည္ေတြသြန္ပစ္ျပီး၊ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ကိုနဲနဲက်ိဳပီး၊ ေအးတဲ့အခါ မုန္ညွင္းစိမ္းနဲ႔ေရာနယ္၊ ဂ်င္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲနဲပါးပါးလွီးထည့္ပီး ေလလံုဗူးထဲသိပ္ထား၊ တစ္ေနေလာက္ျပပီးရင္ ခ်ဥ္ေနပါပီ။ ကူးကေတာ့ (၂)ရက္ေလာက္အျပင္မွာထားပါတယ္။ ျပီးမွ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းထားျပီး စားခ်င္တဲ့အခါ ထုတ္စားရံုပါဘဲ။
ကဲ အားရင္လုပ္စားၾကည့္ၾကေနာ္။ ပံုေတြ၀ါးေနတာခြင့္လႊတ္၊ ကင္မရာ charger ရွာမေတြ႔လို႔ ဖုန္းနဲ႔ဘဲ ရိုက္ လိုက္ရတယ္။ မုန္႔တစ္ခါ တစ္ခါလုပ္စားဖို႔က မလြယ္ဘူးေလ၊ လုပ္စားျဖစ္တုန္းေလးရိုက္ရတာမဟုတ္လား း))
(ေခါက္လုပ္နည္းေျပာျပတဲ့ ညီမေလး၀မ္းကြဲကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ကၽြန္မနည္းကေတာ့ နဲနဲကြဲတာေပါ့၊ သေဘာတရားေတာ့ အတူ တူပါဘဲ)
ဟယ္ ဒို႔အရင္ဆံုးေပါ့
ReplyDeleteစားမယ္ ၀ါးမယ္ ေရလည္ၾကိဳက္တယ္
ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးက တကယ္စီးလား
တံဆိတ္ ေလးျပပါလား
Baby taster
ရွမ္းေခါက္ဆြဲပဲစားဖူးတယ္။ ခုလို ငါးနဲ႔လုပ္တာ မစားဖူးဘူး။ နည္းေလးေျပာျပလို႔ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteကူးကူး ေရ
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ တကယ္ကို စားခ်င္စရာေလး လုပ္စားၾကည္႕မယ္ ခ်စ္ခ်စ္ႀကီးက အသားမစားေတာ႔ အေတာ္ဘဲ
ခင္မင္စြာျဖင္႕
ေရႊစင္ဦး
ေခါက္ဆြဲေလးစားသြားပါတယ္ မမကူး..
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteစားလို႕ေကာင္းတယ္ .. ၾကက္၀က္တို႕နဲ႕မတူတဲ႕ အရသာသစ္ေပါ႕ေနာ္..
မွ်စ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႕လည္း စားၾကတယ္..
ကူးကူးလုပ္တာေလးက တကယ္ကိုစားခ်င္စဖြယ္ေလး
ကူးကူး ေရ
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလး
ဆန္စီးေခါက္ဆြဲၾကိဳက္တယ္
ဆန္စီးေခါက္ဆြဲေလးစားသြားပါတယ္ေနာ္
မမကူးေရ... ဆန္စီးငါးေခါက္ဆြဲ တစ္ခါမွ မစားဖူးလို႕ ျမည္းႀကည္႕သြားပါတယ္။ လုပ္နည္းေလး အတြက္ ေက်းဇူးေနာ္။
ReplyDelete