ငါးေၾကာ္လို႔လိုတိုရွင္းေျပာလို႔ရပါတယ္ေနာ္။ ဒါေပမယ့္ စားၾကည့္ရင္းနဲ႔ အရသာကို ပံုေဖာ္ ရင္းနဲ႔ေခါင္းစဥ္ရွည္သြားတယ္ဆိုပါစို႔။
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာငါးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္၀ယ္ျပီး fillet လႊာခိုင္း ဒါမွမဟုတ္လႊာျပီးသားကို၀ယ္ပါ။
ငါးအရိုးနဲ႔ ေခါင္းကိုေတာ့ ခ်ဥ္ေရဟင္းျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းခ်ိဳ၊ဟင္းခါး ခ်က္ေသာက္ဖို႔ဖယ္ထား လို႔ရပါတယ္။
အိမ္မွာမာမီက ငါးေျခာက္ေတြဆိုရင္ ေသခ်ာထုေထာင္းျပီးျပန္ေၾကာ္ေပးရင္ မြျပီး ကြ်ပ္ ေနတာ၊ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္.... အဲဒါကေနအေျခခံတယ္ဆိုပါေတာ့..
ငါးအသားလႊာကို ထုဖို႔ၾကံလိုက္တိုင္း အသားဖတ္ေတြစင္ထြက္ကုန္တယ္...
ဒီတစ္ခါေတာ့ ငါးအသားလႊာေလးကို ေရစင္စင္ေဆး၊ ေရစစ္ျပီး ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ဘက္ မွာ Tupperware အဖံုးဖြင့္ျပီးတစ္ညသိပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ေနာက္ေန႔ ေန႔လည္ ေလာက္ဆိုရင္ ငါးအသားလႊာ အသားအျခမ္းက အေပၚယံေလး ေတြမဆိုစေလာက္ညိဳပီး တင္းေနပါလိမ့္မယ္။
အခုလိုအေျခေနဆိုရင္ေတာ့ စိတ္ၾကိဳက္ထုေထာင္းပါေလ... ငရုတ္က်ဥ္ေပြ႔ေလး နဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္၊ meat tenderizer tool နဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္..ထုေပးပါ၊ ဆားနဲနဲ၊ ငရုတ္ေကာင္းနဲနဲျဖဴးပါ၊ ငါးအေရခြံအပိုင္းကိုလဲ လွန္ျပီးထိန္းထုေပးပါ... ငါးအသားတံုးက ပံုမပ်က္ရွိေနမွာပါ၊ ဒါေပမယ့္အထဲကအသားေတြေတာ့အေတာ္ေၾကေနျပီ။
ဒယ္အိုးအျပားထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ငါးကိုထည့္ေၾကာ္ပါ၊ ျပီးရင္ေတာ့ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ ထားပါ။
အေပၚယံတင္းေနေပမယ့္ အတြင္းကိုဖဲ့ၾကည့္လိုက္ရင္ မြေနတဲ့ငါးအသားေၾကာ္နဲ႔ တြဲဖက္မယ့္ အႏွစ္ေလးနဲနဲခ်က္ပါမယ္။
အႏွစ္အတြက္ေတာ့..
ဒိန္ခ်ဥ္ကိုဖယ္ထားျပီး က်န္တဲ့အမယ္အားလံုးကိုသမေအာင္ေမႊ ေထာင္းထားပါမယ္။ ငါးေၾကာ္ထားတဲ့ဆီကို စစ္ျပီး ဖယ္ထားမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့လက္က်န္ဆီေလးနည္းနည္း နဲ႔.. သမေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္အႏွစ္ကိုဆီသတ္ပါမယ္၊ ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္ပ်စ္ပ်စ္တစ္ဇြန္း ထည့္ေမႊပါမယ္။.. ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ၊ မဆလာၾကိဳက္ရင္ထည့္ႏိုင္ပါေသးတယ္။ နံနံပင္ေလးၾကိဳက္ရင္လဲထပ္အုပ္လိုက္ပါအံုး။
ငါးၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ေပၚမွာ တင္ျပီး အႏွံ႕သုတ္ေပးလိုက္ပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ေမႊးျပီးၾကြပ္မြေနတဲ့ ငါးေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးတစ္ပြဲရပါျပီ...
ဟင္းပြဲကိုလွလွပပမျပင္အားတဲ့အတြက္အရွိအတိုင္းဘဲရိုက္ျပီးတင္ထားလိုက္ပါတယ္။ အရသာက ၈၀% မို႔.. က်န္တဲ့ ၂၀% ျဖည့္ျပီးၾကည့္ေပးလိုက္ပါေနာ္.. း)))
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာငါးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္၀ယ္ျပီး fillet လႊာခိုင္း ဒါမွမဟုတ္လႊာျပီးသားကို၀ယ္ပါ။
ငါးအရိုးနဲ႔ ေခါင္းကိုေတာ့ ခ်ဥ္ေရဟင္းျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းခ်ိဳ၊ဟင္းခါး ခ်က္ေသာက္ဖို႔ဖယ္ထား လို႔ရပါတယ္။
အိမ္မွာမာမီက ငါးေျခာက္ေတြဆိုရင္ ေသခ်ာထုေထာင္းျပီးျပန္ေၾကာ္ေပးရင္ မြျပီး ကြ်ပ္ ေနတာ၊ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္.... အဲဒါကေနအေျခခံတယ္ဆိုပါေတာ့..
ငါးအသားလႊာကို ထုဖို႔ၾကံလိုက္တိုင္း အသားဖတ္ေတြစင္ထြက္ကုန္တယ္...
ဒီတစ္ခါေတာ့ ငါးအသားလႊာေလးကို ေရစင္စင္ေဆး၊ ေရစစ္ျပီး ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ဘက္ မွာ Tupperware အဖံုးဖြင့္ျပီးတစ္ညသိပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ေနာက္ေန႔ ေန႔လည္ ေလာက္ဆိုရင္ ငါးအသားလႊာ အသားအျခမ္းက အေပၚယံေလး ေတြမဆိုစေလာက္ညိဳပီး တင္းေနပါလိမ့္မယ္။
အခုလိုအေျခေနဆိုရင္ေတာ့ စိတ္ၾကိဳက္ထုေထာင္းပါေလ... ငရုတ္က်ဥ္ေပြ႔ေလး နဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္၊ meat tenderizer tool နဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္..ထုေပးပါ၊ ဆားနဲနဲ၊ ငရုတ္ေကာင္းနဲနဲျဖဴးပါ၊ ငါးအေရခြံအပိုင္းကိုလဲ လွန္ျပီးထိန္းထုေပးပါ... ငါးအသားတံုးက ပံုမပ်က္ရွိေနမွာပါ၊ ဒါေပမယ့္အထဲကအသားေတြေတာ့အေတာ္ေၾကေနျပီ။
ဒယ္အိုးအျပားထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ငါးကိုထည့္ေၾကာ္ပါ၊ ျပီးရင္ေတာ့ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ ထားပါ။
အေပၚယံတင္းေနေပမယ့္ အတြင္းကိုဖဲ့ၾကည့္လိုက္ရင္ မြေနတဲ့ငါးအသားေၾကာ္နဲ႔ တြဲဖက္မယ့္ အႏွစ္ေလးနဲနဲခ်က္ပါမယ္။
အႏွစ္အတြက္ေတာ့..
ၾကက္သြန္နီ /ျဖဴ
ဂ်င္း အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးနီေတာင့္ (၃) ေတာင့္
ဆားအနည္းငယ္
ဒိန္ခ်ဥ္ပ်စ္ပ်စ္ ထမင္းစားဇြန္း(၁)ဇြန္း ဒိန္ခ်ဥ္ကိုဖယ္ထားျပီး က်န္တဲ့အမယ္အားလံုးကိုသမေအာင္ေမႊ ေထာင္းထားပါမယ္။ ငါးေၾကာ္ထားတဲ့ဆီကို စစ္ျပီး ဖယ္ထားမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့လက္က်န္ဆီေလးနည္းနည္း နဲ႔.. သမေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္အႏွစ္ကိုဆီသတ္ပါမယ္၊ ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္ပ်စ္ပ်စ္တစ္ဇြန္း ထည့္ေမႊပါမယ္။.. ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ၊ မဆလာၾကိဳက္ရင္ထည့္ႏိုင္ပါေသးတယ္။ နံနံပင္ေလးၾကိဳက္ရင္လဲထပ္အုပ္လိုက္ပါအံုး။
ငါးၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ေပၚမွာ တင္ျပီး အႏွံ႕သုတ္ေပးလိုက္ပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ေမႊးျပီးၾကြပ္မြေနတဲ့ ငါးေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးတစ္ပြဲရပါျပီ...
ဟင္းပြဲကိုလွလွပပမျပင္အားတဲ့အတြက္အရွိအတိုင္းဘဲရိုက္ျပီးတင္ထားလိုက္ပါတယ္။ အရသာက ၈၀% မို႔.. က်န္တဲ့ ၂၀% ျဖည့္ျပီးၾကည့္ေပးလိုက္ပါေနာ္.. း)))
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...