မေန႔ညက ပရီးမီးယားလိဒ္ ေဘာပြဲေႏွာက္ယွက္တာနဲ႔ မနက္ (၂)နာရီေလာက္မွအိပ္ၿဖစ္
တယ္။ အိပ္ရာႏိုးေတာ့ဗိုက္ေတာ္ေတာ္ဆာေနပီ။ မဆာဘဲေနေတာ့မလားေလ ၁၂ နာရီ
ေတာင္ေက်ာ္ေနပီ။ မိုးလင္းကတည္းကစဥ္းစားမိတာစားဖို႔ပါဘဲ... ဆိုတဲ့သီခ်င္းလိုဘာ
စားရင္ေကာင္းမလဲဆိုတာထက္ဘာစားခ်င္သလဲဆိုတာအရင္စဥ္းစားရပါတယ္။ ႏွဖူးေပၚ
လက္တင္ၿပီးေတာ့..ဇီးၿဖဴသီးၿပဳတ္ထားတာရွိတယ္။ ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က စင္ကာပူက ေစတနာ
ရွင္တစ္ဦးတစ္ကူးတစ္ကပို႔ေပးလိုက္တာ...ၿမန္မာၿပည္က export လုပ္တဲ့ဟာေတြဆိုေတာ့
အရမ္းေတာ့မလတ္ေတာ့တာနဲ႔ခ်က္ၿခင္းၿပဳတ္ၿပီးသိမ္းထားတာ....
ဒါေၾကာင့္ဇီးၿဖဴသီးေထာင္းနည္းကိုဘဲအစဥ္တစ္က်ေၿပာၿပေတာ့မယ္။ (ဖတ္မိတဲ့သူေတြထဲ
မွာမ်က္ေစာင္းတစ္ထိုးထိုးၿဖစ္ေနမယ့္သူနဲ႔...မတည့္တာမွစားခ်င္တယ္..ေနာက္မွဘာညာ
ဆိုၿပီးဖုန္းဆက္ၾကိမ္း၀ါးမယ့္သူေတြရွိေနမယ္ဆိုတာသိပါတယ္ေနာ္)
ဒါေၾကာင့္..ဇီးၿဖဴသီးကိုအရင္ႏြမ္းသြားေအာင္ၿပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
ဇီးၿဖဴသီး - ၅ လံုး
မွ်င္ငပိ - ဇြန္းတစ္၀က္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ မႊာ
ငရုတ္သီးမိုးေမွ်ာ္ - ၁၀ ေတာင့္
ဆား နဲ႔ အခ်ိဳမႈႈန္႔အနဲငယ္... တို႔နဲ႔ပါ။
စစၿခင္းငရုတ္သီးစိမ္းကိုအညွွာေၿခြ၊ ဆားအနဲငယ္ထည့္ေထာင္းပါတယ္။
ၿပီးရင္ၾကက္သြန္ၿဖဴအစိတ္ၾကီး ၂ မႊာကိုထည့္ေထာင္းပါတယ္။
ၿပဳတ္ထားတဲ့ဇီးၿဖဴသီးအလံုးလိုက္ထည့္ၿပီးတစ္ခ်က္ေထာင္းလိုက္ေတာ့အလယ္ကကြဲသြားၿပီးအေစ့ကိုခြာထုတ္၊ အသားကိုဘဲဖိေထာင္းပါတယ္။
အားလံုးေၾကေလာက္တဲ့အခါ မွ်င္ငပိကို မီးနဲနဲကင္ၿပီးထည့္ေမႊလိုက္ပါတယ္။ အေပါ့ငံၿမည္းၿပီး..အခ်ိဳမႈန္႔ေလးနဲနဲထည့္လိုက္တဲ့အခါ......
ရႈးရွဲခ်ဥ္ဖန္ ဇီးၿဖဴသီးငါးပိေထာင္းေလးတစ္ခြက္ရပါၿပီ။..
ခြက္ထဲထည့္ၿပီးခ်ိန္မွာေတာ့ ဆီေလးအေပၚယံနဲနဲေလာင္းထည့္လိုက္ပါတယ္။ ပိုစိမ့္သြားတာေပါ့...
စားၾကပါအံုး.... အိမ္ကိုသတိရတဲ့အခ်ိန္ မိုးေအးေအးမွာ အာလူးအသားဟင္းေလးနဲ႔၊ ဇီးၿဖဴသီးေထာင္း
ေလးနဲ႔..ဟင္းခါးေလးနဲ႔...တို႔စရာ ေက်ာက္ပြင့္နဲ႔ကီ၀ီသီးေလး........
အင္းးးးးးးးးးးးးးးးးး တယ္လွပတဲ့တနဂၤေႏြေန႔ေလးပါလားေနာ္.........
အသားနဲ႔အာလူးကိုေတာ့ရိုးရိုးေလးထံုးစံအတိုင္းခ်က္ထားတာပါ။ အသားကခ်က္ထားၿပီးသား
ရွိေတာ့အားလူးကိုေရနဲ႔ၿပဳတ္ပီးေရာထည့္လိုက္တာ...အလြယ္နည္း...
အသုပ္စံုလုပ္ဖို႔ေက်ာက္ေက်ာေရစိမ္တုန္းက တို႔စားဖို႔တမင္ဖယ္ထားတာ.. ကီ၀ီသီးေလးပါ
ေရာစားလိုက္တယ္။ ေကာင္းမွေကာင္း...
တယ္။ အိပ္ရာႏိုးေတာ့ဗိုက္ေတာ္ေတာ္ဆာေနပီ။ မဆာဘဲေနေတာ့မလားေလ ၁၂ နာရီ
ေတာင္ေက်ာ္ေနပီ။ မိုးလင္းကတည္းကစဥ္းစားမိတာစားဖို႔ပါဘဲ... ဆိုတဲ့သီခ်င္းလိုဘာ
စားရင္ေကာင္းမလဲဆိုတာထက္ဘာစားခ်င္သလဲဆိုတာအရင္စဥ္းစားရပါတယ္။ ႏွဖူးေပၚ
လက္တင္ၿပီးေတာ့..ဇီးၿဖဴသီးၿပဳတ္ထားတာရွိတယ္။ ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က စင္ကာပူက ေစတနာ
ရွင္တစ္ဦးတစ္ကူးတစ္ကပို႔ေပးလိုက္တာ...ၿမန္မာၿပည္က export လုပ္တဲ့ဟာေတြဆိုေတာ့
အရမ္းေတာ့မလတ္ေတာ့တာနဲ႔ခ်က္ၿခင္းၿပဳတ္ၿပီးသိမ္းထားတာ....
ဒါေၾကာင့္ဇီးၿဖဴသီးေထာင္းနည္းကိုဘဲအစဥ္တစ္က်ေၿပာၿပေတာ့မယ္။ (ဖတ္မိတဲ့သူေတြထဲ
မွာမ်က္ေစာင္းတစ္ထိုးထိုးၿဖစ္ေနမယ့္သူနဲ႔...မတည့္တာမွစားခ်င္တယ္..ေနာက္မွဘာညာ
ဆိုၿပီးဖုန္းဆက္ၾကိမ္း၀ါးမယ့္သူေတြရွိေနမယ္ဆိုတာသိပါတယ္ေနာ္)
ဒါေၾကာင့္..ဇီးၿဖဴသီးကိုအရင္ႏြမ္းသြားေအာင္ၿပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
ဇီးၿဖဴသီး - ၅ လံုး
မွ်င္ငပိ - ဇြန္းတစ္၀က္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ မႊာ
ငရုတ္သီးမိုးေမွ်ာ္ - ၁၀ ေတာင့္
ဆား နဲ႔ အခ်ိဳမႈႈန္႔အနဲငယ္... တို႔နဲ႔ပါ။
စစၿခင္းငရုတ္သီးစိမ္းကိုအညွွာေၿခြ၊ ဆားအနဲငယ္ထည့္ေထာင္းပါတယ္။
ၿပီးရင္ၾကက္သြန္ၿဖဴအစိတ္ၾကီး ၂ မႊာကိုထည့္ေထာင္းပါတယ္။
ၿပဳတ္ထားတဲ့ဇီးၿဖဴသီးအလံုးလိုက္ထည့္ၿပီးတစ္ခ်က္ေထာင္းလိုက္ေတာ့အလယ္ကကြဲသြားၿပီးအေစ့ကိုခြာထုတ္၊ အသားကိုဘဲဖိေထာင္းပါတယ္။
အားလံုးေၾကေလာက္တဲ့အခါ မွ်င္ငပိကို မီးနဲနဲကင္ၿပီးထည့္ေမႊလိုက္ပါတယ္။ အေပါ့ငံၿမည္းၿပီး..အခ်ိဳမႈန္႔ေလးနဲနဲထည့္လိုက္တဲ့အခါ......
ရႈးရွဲခ်ဥ္ဖန္ ဇီးၿဖဴသီးငါးပိေထာင္းေလးတစ္ခြက္ရပါၿပီ။..
ခြက္ထဲထည့္ၿပီးခ်ိန္မွာေတာ့ ဆီေလးအေပၚယံနဲနဲေလာင္းထည့္လိုက္ပါတယ္။ ပိုစိမ့္သြားတာေပါ့...
စားၾကပါအံုး.... အိမ္ကိုသတိရတဲ့အခ်ိန္ မိုးေအးေအးမွာ အာလူးအသားဟင္းေလးနဲ႔၊ ဇီးၿဖဴသီးေထာင္း
ေလးနဲ႔..ဟင္းခါးေလးနဲ႔...တို႔စရာ ေက်ာက္ပြင့္နဲ႔ကီ၀ီသီးေလး........
အင္းးးးးးးးးးးးးးးးးး တယ္လွပတဲ့တနဂၤေႏြေန႔ေလးပါလားေနာ္.........
အသားနဲ႔အာလူးကိုေတာ့ရိုးရိုးေလးထံုးစံအတိုင္းခ်က္ထားတာပါ။ အသားကခ်က္ထားၿပီးသား
ရွိေတာ့အားလူးကိုေရနဲ႔ၿပဳတ္ပီးေရာထည့္လိုက္တာ...အလြယ္နည္း...
အသုပ္စံုလုပ္ဖို႔ေက်ာက္ေက်ာေရစိမ္တုန္းက တို႔စားဖို႔တမင္ဖယ္ထားတာ.. ကီ၀ီသီးေလးပါ
ေရာစားလိုက္တယ္။ ေကာင္းမွေကာင္း...
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...