Skip to main content

စားဖြယ္စံု၊ ၾကြားဖြယ္စံု

တစ္ေန႔တစ္ေန႔၊ မနက္ႏိုးတာနဲ႔ပန္းသီးတစ္လံုးအိတ္ထဲေကာက္ထည့္ၿပီးရံုးကိုေၿပး၊ ရံုးေရာက္တာ
ေတာင္ဘာမွမစားခ်င္ဘူး။၁၀နာရီေက်ာ္ေလာက္မွနဲနဲဗိုက္စာတယ္၊အဲေတာ့ပန္းသီးစား၊ေရေသာက္
ေန႔လည္စာစားခ်ိန္ၾကလဲမယ္မယ္ရရဘာမွမစားၿဖစ္တာၾကာၿပီ။ ဆရာ၀န္မကေတာ့ေၿပာတယ္၊ အဲ
ဒီေဆးေတြေသာက္ရင္ရင္ၿပည့္ေနၿပီးဘာမွမစားခ်င္ဘူးတဲ့။ အဲလိုေနလာတာသံုးပတ္ေက်ာ္ပီ။ လူက
အားမရွိေတာ့ဘူး။ သူငယ္ခ်င္းေတြကေတာင္ အသားပိုၿဖဴလာတယ္လို႔ေနာက္ေနၾကတယ္။ စားခ်င္
တာေတြကၿမန္မာၿပည္ကကိုယ္နဲ႔မတည့္တဲ့အစာေတြ။ လူၾကံဳရွိတာနဲ႔ေမာင္ေလးကိုဖားၿပီးဒညင္းသီး
ခိုးပို႔ေပးဖို႔ဆြယ္ရတယ္။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ေရာက္လာပါတယ္။ မာမီကမန္က်ဥ္းသီးေၾကာ္၊ဒညင္းသီးနဲ
နဲနဲ႔ေတာင္ၾကီးပဲစိမ္းေၾကာ္။
ဒညင္းသီးကမစားတာအေကာင္းဆံုးပါဘဲ။ အနံ႕လဲဆိုး၊ ေက်ာက္ကပ္အတြက္လဲမေကာင္း။ စားခ်င္
ေတာ့လဲခက္သားဟ။ ဒါေပမယ့္သူငယ္ခ်င္းအမၾကီးကၿမန္မာၿပည္ကေနဘယ္လိုလုပ္မရလဲဆိုတာ
တစ္ဆင့္ၿခင္းေၿပာၿပထားေတာ့ ကၽြန္မလဲဒညင္းသီးကို မီးေသြးတစ္တံုးထည့္ၿပီးအရင္ၿပဳပ္လိုက္တယ္ ပြက္ပြက္ဆူရင္၊ေရေတြအကုန္သြန္ပစ္တယ္။ ၿပီးေနာက္ႏွစ္ရည္ထပ္ၿပဳပ္သြန္ပစ္တယ္။ၿပီးမွအခြံႏႊာ အထိပ္ကအပင္ေပါက္ေလးကိုဆြဲထုတ္။ ၿပီးတာနဲ႔ဆီပူေလးနဲ႔လိမ့္ၿပီးစားတယ္။ ေကာင္းမွေကာင္း။
တစ္ခါတစ္ေလအပင္ပန္းခံအဆာပလာတစ္ပံုတစ္ပင္လုပ္ၿပီးစားရတာပင္ပန္းၿပီးတစ္ကယ္စားမယ့္အခ်ိန္
ေရာက္ရင္မစားႏိုင္ေတာ့ဘူး။ ဒီမွာခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေတာ့မရွိဘူး။ ကၽြန္မစိုက္ထားတဲ့အပင္ေတြကၿမန္မာသူ
ငယ္ခ်င္းေတြကိုခူးေပးလိုက္ေတာ့ ကၽြန္မမွာခ်ဥ္ေပါင္မရွိေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ရံုးကအမၾကီးတစ္ေယာက္
ကသူ႔ၿခံထဲမွာခ်ဥ္ေပါင္ပင္စိုက္ထားေပးၿပီးခူးခူးယူလာေပးတယ္။ သူ႔အပင္ေတြကမွေတာ္ေတာ္သန္တာ။
ၿမက္ရိုင္းၾကားမွာေပါက္တာကိုး။ ကၽြန္မလဲ၀ယ္ထားၿပီးသားတစ္လားပီးယား ငါးတစ္ေကာင္ရွိတာနဲ႔
ငံၿပာရည္ေလးနဲ႔ၿ႔ပဳပ္၊ အေရခြံၽႏႊာ၊ လြင့္ပစ္ (ငါးအေရခြံ၊ ၾကက္သားအေရခြံအခုထိမစားရဲေသးဘူး)အသား
ဖတ္ေတြခ်ည္းဘဲသတ္သတ္ဖယ္ထားၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီနဲ႔ေမႊးေနေအာင္ဆီသတ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ကိုစီးေနေအာင္
ၾကိဳၿပီးေလာင္းထည့္လိုက္ပါတယ္။ စားလို႔ေတာ့ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။
မႈိ၀ယ္ထားတဲ့တစ္ထုပ္ကတစ္ပတ္ၿပည့္ေတာ့မယ္..ေရေဆးၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ပလိန္းေၾကာ္လိုက္တယ္။
ႊအမၾကီးတစ္ေယာက္ကၿခံထြက္ေဂၚရခါးညြန္႔ေလးေတြခူးလာေပးေတာ့ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ဘဲ ပလိန္း...
ညေနစာကေတာ့ရွယ္ေပါ့.....ကၽြန္မရဲ႕အေ၀းကသူငယ္ခ်င္းေတြကေတာ့ေၿပာအံုးမယ္...
ဘာေကာင္းစားတစ္နပ္ဆိုလဲ...ဟိဟိ
ကၽြန္မဆရာ့အိမ္သြားလည္တုန္းၿမန္မာေတြစုၿပီးမုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားၾကတာ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔မရွိေတာ့
သူကငရုတ္သီးစိမ္းကိုအညွာေခၽြ၊ဘလန္ဒါနဲ႔ၾကိတ္ၿပီးငံၿပာရည္နဲ႔ၿပန္က်ိဳလိုက္တာ...အားပါးပါးစပ္မွ
စပ္၊ ေကာင္းမွေကာင္းပါ..မုန္႔ဟင္းခါးထဲထည့္စားေတာ့ ငံၿပာရည္သတ္သတ္ထပ္ထည့္စရာလိုေတာ့
ဘူးေပါ့...ညီမ၀မ္းကြဲဘူးသီးေၾကာ္တာမ၀ါဘဲနီသြားလို႔ရီစရာေလးေတြၿဖစ္လို႔.... ပဲေၾကာ္ကေတာ့ တစ္
ကယ့္ရွယ္ပါ။ ပဲကိုတစ္ရက္တစ္ညစိမ္ထားၿပီးအေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ေၾကာ္တာပါ...
ေၾသာ္..ဒါနဲ႔ၾကြားလိုက္အံုးမယ္။ မာမီလာလည္တုန္းက၀ယ္ၿပီးစိုက္ေပးထားတဲ့ႏွင္းဆီႏွစ္ပင္ကေသၿပီေၿခာက္
ေနၿပီလႊင့္ပစ္မလို႔လုပ္တုန္းကအန္တီတစ္ေယာက္က အုတ္(သမံတလင္း)ေပၚကေနေၿမၾကီးေပၚမွာအိုးကိုခ်ထားလိုက္ဆိုလို႔ခ်ထားလိုက္တာ..အႏုေလးေတြထြက္လာ
ၿပီးအခုေတာ့အပြင့္ေလးေတာင္ပြင့္ေနေပါ့...မလွဘူးလား...ကိုယ့္ရည္းစားကိုေပးခ်င္တဲ့သူမ်ားၾကိဳတင္စာရင္း
ေပးထား ေနာက္ဆိုအမ်ားၾကီးထပ္ပြင့္ဦးမွာ....
ညီမေလးကလဲဒီကအိပ္ရာခင္းေတြမလွ၊အသားလဲမေကာင္းေစ်းလဲၾကီးမို႔သူဘန္ေကာက္ကေနပို႔ေပး
တာခ်စ္ခ်ာေလးေနာ္...အိမ္ကေကာင္မေလးခင္းတာမညီဘူး...ဆႏၵေစာၿပီးဓာတ္ပံုအရင္ရိုက္လိုက္တာ။
ဖက္လံုးေလးကိုေတာင္အထိပ္ၾကိဳးမခ်ည္ရေသးဘူးး...

Comments

  1. mouth watering .
    .
    .
    also lovely အိပ္ရာခင္း

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။