Skip to main content

ဘ၀ဆိုတာ

ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္တုန္းကအိမ္မွာမရွိတာနဲ႔ စာလဲမေရးၿဖစ္ပါဘူး။ ထူးထူးေထြေထြေတာ့ဘာ
မွလဲမရွိဘူးေလ။ အိမ္မွာရွိတာနဲ႔ဖ်ားတာဘဲ။ ကၽြန္မကိုကေပ်ာ့လြန္းတယ္။ စိတ္ကတင္းထား
ေတာ့ခရီးသြားတဲ့အခ်ိန္ဆိုဘာမွမၿဖစ္ေပမယ့္အိမ္ၿပန္ေရာက္ၿပီ၊ စိတ္ေလွ်ာ့လိုက္ၿပီဆိုရင္
ေဒါင္းေတာ့တာဘဲ။ ဒီေန႔ၿမန္မာၿပည္ကသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္နဲ႔ ဂ်ီေတာ့ခ္မွာေတြ႔ေတာ့
သူအရမ္းကိုစိတ္ဓာတ္က်ေနတဲ့အေၾကာင္း၊ သူမ်ားေတြကသူ႔အေၾကာင္းမဟုတ္တာေၿပာ
တဲ့အေၾကာင္း၊ အလုပ္မွာလဲအဆင္မေၿပလို႔ထြက္ေၿပးခ်င္တဲ့အေၾကာင္းေတြစံုေနတာဘဲ။
ကၽြန္မလဲခဏခဏၿဖစ္ဖူးတယ္။ ကိုယ္က၀ါရင့္လို႔မဟုတ္ပါဘူး။ ကၽြန္မအသက္ ၁၅ႏွစ္က
တည္းကမိဘနဲ႔ခြဲေနတာ။ ေက်ာင္းမွာအေဆာင္မွာေနရင္းအခ်င္းခ်င္းစကားေတြနဲ႔ထိုးႏွက္
တာေတြေရာ၊ မဟုတ္တာေတြလိုက္အပုတ္ခ်တာေရာအမ်ိဳးမ်ိဳးခံစားခဲ့ရတာေက်ာင္းပီးလို႔
အလုပ္ထဲတန္း၀င္ေတာ့လဲအဲဒါေတြလဲမရပ္သြားပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ကၽြန္မအတြက္ကေတာ့
ရိုးေနပါၿပီ။ ကၽြန္မေတာ္ရံုလူနဲ႔စကားမေၿပာတတ္၊မခင္တတ္ပါဘူး။ ဧည့္သည္လာရင္အရင္
ဆံုးအိမ္ခန္းထဲ၀င္ေၿပးတာထိပ္ဆံုးက၊ ေၿပာစရာစကားကိုမရွိတာ၊ ဘယ္ကိုကုတ္ၿခစ္စဥ္း
စားစဥ္းစား ေခါင္းထဲကကိုမထြက္လာတာ။ ေနေကာင္းလားၿပီးရင္...ဘာဆက္ေၿပာရမွန္းကို
မသိဘူး။ ဒါေၾကာင့္တစ္ေယာက္တည္းေနတာမ်ားတယ္။ အထူးသၿဖင့္မိန္းကေလးသူငယ္
ခ်င္းေတြကိုပိုသတိထားတယ္။ ခဏခဏသစၥာေဖာက္တာခံခဲ့ဖူးလို႔ပါ။ ဒါေပမယ့္မိန္းကေလး
သူငယ္ခ်င္းေတြကိုပိုၿပီးအတတ္ႏိုင္ဆံုးေကာင္းခဲ့ပါတယ္။ တစ္ေယာက္တည္းေနတတ္တာ
ကလဲ မာနၾကီးတယ္ဆိုတာၿဖစ္ၿပန္ေရာ။ ဒါကေတာ့ေလာကသဘာ၀ဆိုတာလူတိုင္းသိၿပီး
သားပါ။ တစ္ခါတစ္ေလစိတ္ဓာတ္က်တာေတြၾကံဳမယ္၊ပတ္၀န္းက်င္ထိုးႏွက္တာၾကံဳမယ္၊
အလုပ္မွာအဆင္မေၿပတာ၊ ေက်ာင္းမွာအဆင္မေၿပတာေတြၾကံဳမယ္။ ဒါေတြကိုေတြးၿပီး
စိတ္ဓာတ္က်ေနလို႔ေရာ...ဒါေတြၿပန္အဆင္ေၿပသြားမွာလား....
ကၽြန္မကေတာ့သူမ်ားေၿပာစကားေတြေၾကာင့္စိတ္ထိခိုက္ခံစားေတာ့မယ္ဆိုရင္ဦးေႏွာက္က
ကၽြန္မခ်စ္သူေၿပာခဲ့ဖူးတဲ့စကားေလးတစ္ခြန္းကိုအၿမဲသတိရမိတယ္။
သူတို႔က မင္းကိုစိတ္ထိခိုက္ေစရေလာက္ေအာင္သူတို႔ကဘာေတြမို႔လို႔လဲ။ ကိုယ့္မိဘလား၊
ကိုယ့္ခ်စ္သူလား....ေလာကမွာခဏတာေတြ႔ၾကံဳဆံုကြဲ... ေတြ႕႕ၾကတဲ့ခဏမွာသူမ်ားေတြ
ပတ္၀န္းက်င္ရဲ႕စကားေတြေၾကာင့္ကိုယ့္စိတ္ကိုအထိခိုက္မခံပါနဲ႔... အခ်ိန္တန္ေတာ့လဲအား
လံုးခြဲခြါၾကရမွာဘဲေလ..
ကိုယ့္လက္ရွိေၿခေနမွာအဆင္မေၿပတာအခက္ခဲေတြကိုေပ်ာ္ေပ်ာ္ၾကီးရင္ဆိုင္ၾကရေအာင္...
ဒါေတြကိုရင္ဆိုင္ဖို႔လူၿဖစ္လာတာမဟုတ္လားေနာ္..ဘ၀ဆိုတာတိုက္ပြဲ..ေန႔တိုင္းအမ်ိဳးမ်ိဳး
ေတြ႔ရမွာဘဲ.. ေရွာင္ထြက္သြားလို႔မရတဲ့အဆံုး..ဘာလို႔စိတ္ထိခိုက္ခံၿပီးကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္
ညွင္းဆဲေနမွာလဲ..ကဲ....Fighting!!!!!!

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4