ၾကက္အသည္းအျမစ္ၾကိဳက္ၾကလား။ ကူးေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ အိမ္မွာ ၾကက္ေကာင္လိုက္ခ်က္ရင္ အသည္း၊ အျမစ္ နဲ႔ ဦးေႏွာက္ကိုဘဲေရြးစားတယ္။ က်န္တဲ့အပိုင္းေတြေတာ့သိပ္မၾကိဳက္ဘူး။ ၾကက္အသည္းျမစ္ကလဲ သီးသန္႔ သတ္သတ္ေရာင္းတာေတြ႔ေနေပမယ့္ မခ်က္တတ္ရင္ညွီမွာ သိေနေတာ့ တစ္ခါမွမ၀ယ္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။
အခုတစ္ေလာေတာ့ သမရိုးက်စားေနတာေလးေတြထက္ ခံတြင္းေတြ႔တာေလးရွာခ်က္စားဖို႔ ကီလို၀က္ ၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။
အျမစ္ကိုေတာ့ ဆားနဲ႔ေသခ်ာနယ္ပီးေရထပ္ေဆးပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေရမွာေတာ့ အသည္းေတြပါ ထည့္ပီး ဖြဖြေလးေရေဆးလိုက္ပါတယ္။
အိုးထဲထည့္ပီး ေရသင့္ေတာ္ရံုထည့္၊ နႏြင္းနဲနဲ၊ ဆားနဲနဲ နဲ႔ ဂ်င္းကိုထုေခ်ပီး ထည့္ျပဳပ္လိုက္ပါ။
ေရခန္းခါနီးမွာဆိုရင္ေတာ့ အသည္းျမစ္ေတြလဲက်က္သြားပါပီ။
ခဏအေအးခံထားတဲ့အခ်ိန္မွာ...
ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ထူထူ ေလးေထာင့္ေလးေတြရေအာင္လွီးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ေတြကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္း ပဲငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး ခြက္ထဲထည့္ထားပါ။
နံနံပင္ေလးေတြကို ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။
သခြားသီး (သို႔) ဇူခီနီ (သို႔) ေဂၚရခါးသီး ရရာတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို အေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြနဲနဲလွီးထားပါ။
ကဲ..အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့...
အသည္းအျမစ္ကို အေနေတာ္လွီးထားပါ..အသည္းေတြကိုေတာ့ ဒီတိုင္းဘဲထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီပူလာရင္ေတာ့အသည္းအျမစ္ေတြကို နီညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
အေပၚယံေလးေတြၾကြပ္လာပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာကိုထည့္မယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းညက္ညက္ေထာင္းထားတာကိုပဲငံျပာရည္နဲ႔စိမ္ထားတာေလးထည့္မယ္..
ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပီး နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုပါ တဆက္တည္းဆက္ေမႊပါ။
မဆလာ ထည့္ပါ..
ပီးရင္ေတာ့ ဇူခီနီ အေခ်ာင္းရွည္လွီးထားတာကို ေနာက္ဆံုးမွထည့္ေမႊပီးမီးပိတ္လိုက္ပါ..အဖံုးအုပ္ထားပါ..
ေအးေလာက္တဲ့အခါမွ အိုးထဲကေနထုတ္၊ ပုကန္းထဲထည့္ပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ။
စပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အသည္းအျမစ္ေၾကာ္ပါ..
အခ်ဥ္ေရေလးနဲ႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္..ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းကိုလိုက္ဖက္လွပါတယ္..
အခုတစ္ေလာေတာ့ သမရိုးက်စားေနတာေလးေတြထက္ ခံတြင္းေတြ႔တာေလးရွာခ်က္စားဖို႔ ကီလို၀က္ ၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။
အျမစ္ကိုေတာ့ ဆားနဲ႔ေသခ်ာနယ္ပီးေရထပ္ေဆးပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေရမွာေတာ့ အသည္းေတြပါ ထည့္ပီး ဖြဖြေလးေရေဆးလိုက္ပါတယ္။
အိုးထဲထည့္ပီး ေရသင့္ေတာ္ရံုထည့္၊ နႏြင္းနဲနဲ၊ ဆားနဲနဲ နဲ႔ ဂ်င္းကိုထုေခ်ပီး ထည့္ျပဳပ္လိုက္ပါ။
ေရခန္းခါနီးမွာဆိုရင္ေတာ့ အသည္းျမစ္ေတြလဲက်က္သြားပါပီ။
ခဏအေအးခံထားတဲ့အခ်ိန္မွာ...
ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ထူထူ ေလးေထာင့္ေလးေတြရေအာင္လွီးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ေတြကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္း ပဲငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး ခြက္ထဲထည့္ထားပါ။
နံနံပင္ေလးေတြကို ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။
သခြားသီး (သို႔) ဇူခီနီ (သို႔) ေဂၚရခါးသီး ရရာတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို အေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြနဲနဲလွီးထားပါ။
ကဲ..အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့...
အသည္းအျမစ္ကို အေနေတာ္လွီးထားပါ..အသည္းေတြကိုေတာ့ ဒီတိုင္းဘဲထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီပူလာရင္ေတာ့အသည္းအျမစ္ေတြကို နီညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
အေပၚယံေလးေတြၾကြပ္လာပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာကိုထည့္မယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းညက္ညက္ေထာင္းထားတာကိုပဲငံျပာရည္နဲ႔စိမ္ထားတာေလးထည့္မယ္..
ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပီး နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုပါ တဆက္တည္းဆက္ေမႊပါ။
မဆလာ ထည့္ပါ..
ပီးရင္ေတာ့ ဇူခီနီ အေခ်ာင္းရွည္လွီးထားတာကို ေနာက္ဆံုးမွထည့္ေမႊပီးမီးပိတ္လိုက္ပါ..အဖံုးအုပ္ထားပါ..
ေအးေလာက္တဲ့အခါမွ အိုးထဲကေနထုတ္၊ ပုကန္းထဲထည့္ပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ။
စပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အသည္းအျမစ္ေၾကာ္ပါ..
အခ်ဥ္ေရေလးနဲ႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္..ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းကိုလိုက္ဖက္လွပါတယ္..
ပံုၾကီးခ်ဲ႕ၾကည့္လွ်င္ပိုပီး yummy tasty...... immmm
ကူးေရ မေရာက္တာၾကာလို့ ကူးလက္ရာေလးလာတီးသြားၿပီေနာ္.. :-))
ReplyDeleteၾကက္အသည္းအၿမစ္ အစပ္ေၾကာ္ စားသြားသည္ ၂ခုစလံုးစားေပမယ့္ အသည္းကိုပိုၾကိဳက္လို့ အသည္းပဲစားၿဖင့္တာမ်ားတယ္ ေထာသခြားသီးတို့ဘာတို့ေတာ့ ထည့္မခ်က္ဘူး ေနာက္တစ္ခါခ်က္မွ မကူးနည္းအတိုင္းခ်က္ၾကည့္ေတာ့မယ္ ခုေတာ့မွတ္သြားတယ္ :)
ReplyDeleteေထာေထာ
ကူးကူးစ္ ္ ္ ္္
ReplyDeleteလာစားတယ္သိလား
အဟီ ေျဖရခက္တဲ့ ေမးခြန္းေလးေတြ မေမးပါနဲ ံ့့လားဟင္
အသည္းအျမစ္ကို အဲဒီလိုမ်ိဳး အသီးနဲ ့ခ်က္မစားဖူးဘူး
ReplyDeleteခ်က္စားၾကည့္မယ္ေနာ္...
ႊၾကိဳက္ခ်င္းတူေနပီကူးစ္ေရ
ReplyDeleteနာ႔လဲအိမ္မွာၾကက္သားခ်က္ရင္ အၿမစ္လုစားတယ္
ေမာင္ေလးကအသဲလုစားတယ္
ဟဟ
ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမဲ ့ပံုပါဘဲဗ်ာ သခြားသီးေလးက
ReplyDeleteပါေသးရဲ ့ ရွယ္ဘဲ :)
စပ္မယ္နဲ ့တူတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteအိတ္ေလးက အခ်ဥ္ဘဲစားတာ။ အစပ္သိပ္မစားဘူး။
ဒါမယ့္ခ်က္ေကြ်းတဲ့လူ အေမာေျပေအာင္ေတာ့ စားသြားတယ္ေနာ္။
ရႈးရွဲရႈးရွဲ
အိပ္မရလို ့ ညႀကီးမင္းႀကီး ဒီဆိုဒ္ ကို ဝင္မိပါတယ္... ဗိုက္ထဲမွာေတာင္ ဂြီ သြားၿပီ။ :(
ReplyDelete