Kidney beans လိုမ်ိဳးအျဖဴေလးေတြလဲရွိေသးတယ္။ အဲဒီပဲျဖဴေလးေတြ အရသာစိမ့္ေနေအာင္ေကာင္း လွပါတယ္။ ပဲညိဳေလးေတြက ျပဳပ္ပီးစားၾကည့္ရင္အရသာနဲနဲေလးခါးသက္သက္ရွိေပမယ့္ ပဲျဖဴ ေတြကေတာ့ ခါးသက္တဲ့အရသာမရွိပါဘူး။ ပဲကတီပါအလြမ္းေျပစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ kidney beans ေလးေတြ ျပဳပ္သုပ္ စားလို႔ရပါတယ္။ ပဲျဖဴေလးေတြကေတာ့ ပဲေထာပတ္နဲ႔အရသာခပ္ဆင္ဆင္ပါ။
ျပဳပ္ဖို႔အခ်ိန္မေပးႏိုင္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အသင့္စားလို႔ရတဲ့ ဗူးထဲမွာထည့္ပီး ေရာင္းတာ supemarket ေတြမွာ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္ညေလာက္ေရစိမ္ထားပီး ကိုယ္တိုင္ျပဳပ္ပါတယ္။ အကုန္ေတာ့ မစားႏိုင္ဘူးေလ။ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား၊ ခ်က္စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ဆို ျပဳပ္ထားပီးသားကိုထုတ္ခ်က္လိုက္ရင္ ဟင္းတစ္ခြက္ရတာေပါ့။ ပဲျဖဴေလးေတြကိုအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားျဖစ္ေပမယ့္ ဒီေန႔ညေနေတာ့ ပဲျဖဴနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလးတစ္ခြက္ခ်က္နည္းေျပာျပပါ့မယ္။
ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ ပဲျဖဴေလးေတြနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလး ကေတာ့ ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ညေနစာ အတြက္ သင့္ေတာ္တဲ့ ဟင္းရည္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ အရသာလဲ ေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ စိမ့္ပီးခ်ိဳေနပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႕အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးနဲနဲလဲ ကဲပါေနပါေသးတယ္။ ကဲ.. စိတ္၀င္စားရင္ လုပ္ၾကည့္လို႔ရပါပီ။ း) ဗူးသီး၊ ေဂၚရခါးသီး ခ်ိဳတယ္ဆိုတာေလာက္ေတာ့ သေဘၤာသီးအစိမ္း က ပ်င္းေသးတယ္တဲ့.. :p
ျပဳပ္ဖို႔အခ်ိန္မေပးႏိုင္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အသင့္စားလို႔ရတဲ့ ဗူးထဲမွာထည့္ပီး ေရာင္းတာ supemarket ေတြမွာ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္ညေလာက္ေရစိမ္ထားပီး ကိုယ္တိုင္ျပဳပ္ပါတယ္။ အကုန္ေတာ့ မစားႏိုင္ဘူးေလ။ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား၊ ခ်က္စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ဆို ျပဳပ္ထားပီးသားကိုထုတ္ခ်က္လိုက္ရင္ ဟင္းတစ္ခြက္ရတာေပါ့။ ပဲျဖဴေလးေတြကိုအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားျဖစ္ေပမယ့္ ဒီေန႔ညေနေတာ့ ပဲျဖဴနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလးတစ္ခြက္ခ်က္နည္းေျပာျပပါ့မယ္။
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ပဲျဖဴျပဳပ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔)
သေဘၤာသီးစိမ္း ( အေနေတာ္တစ္လံုးကို ျခစ္ထားပီး)
ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္း
ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္ သီး (အခြံႏႊာ ကန္႔လန္႔လွီးထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ (အနည္းငယ္)
ဆား (အနည္းငယ္)
ၾကက္သား cube (အတံုးေလးရဲ႔ ေလးပံုတစ္ပံု)
ပထမဦးစြာျပဳပ္ထားတာကို ဟင္းရည္ခ်က္မယ့္အိုးထဲကိုထည့္ပီး ဇြန္းေလးနဲ႔အေနေတာ္ဖိေခ်ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြအခြံႏႊာပါးပါးလွီးထားတာကို ပါအိုးထဲထည့္ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ အႏွစ္ေတြထြက္လာတဲ့ အထိခဏတည္ေပးပါ။
အိုးကပ္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာေမႊပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနတာကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္နီေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သား cube အတံုးေလးနဲနဲကို ဖဲ့ထည့္ပါ။
ပီးရင္ အားလံုးပြက္ပြက္ဆူလာတဲ့အထိခဏေစာင့္ပါ။ ဆူလာရင္ေတာ့
သေဘာသီးစိမ္းေလးေတြျခစ္ထားတာကိုထည့္ပါ၊ ပဲငံျပာရည္နဲနဲခပ္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲနဲျဖဴးပီး
မီးေအးေအးေလးနဲ႔ က်က္ေအာင္တည္ပါ...
ပီးရင္ေတာ့ အေပါ့ငံျမည္းပီး... သံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ။
ဒီမွာေတာ့ သေဘၤာသီးစိမ္းကုိ ပန္းပြင့္လိုပံုစံေလးေတြလွီးပီး အစိမ္းေၾကာ္ထဲထည့္ေၾကာ္တတ္ၾကသလို၊ ဟင္းေတြထဲမွာလဲထည့္ခ်က္ၾကပါတယ္။ ကၽြန္မေတာ့အရင္တုန္းကမ်ား သေဘၤာသီးစိမ္း သုပ္စား၊ ေထာင္းစားေလာက္သာစိတ္၀င္စားတာခဲ့တာပါ။ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ ပဲျဖဴေလးေတြနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလး ကေတာ့ ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ညေနစာ အတြက္ သင့္ေတာ္တဲ့ ဟင္းရည္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ အရသာလဲ ေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ စိမ့္ပီးခ်ိဳေနပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႕အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးနဲနဲလဲ ကဲပါေနပါေသးတယ္။ ကဲ.. စိတ္၀င္စားရင္ လုပ္ၾကည့္လို႔ရပါပီ။ း) ဗူးသီး၊ ေဂၚရခါးသီး ခ်ိဳတယ္ဆိုတာေလာက္ေတာ့ သေဘၤာသီးအစိမ္း က ပ်င္းေသးတယ္တဲ့.. :p
မကူးေရ ပဲၿဖဴသေဘာၤသီးစိမ္းဟင္းရည္မေသာက္ဘူးပါ ဒါပထမဆံုးၾကားဘူးတာ ေသာက္ခ်င္တယ္ :)
ReplyDeleteၾကားဖူးဘူး ... ေကာင္းလားဟင္... :P
ReplyDeleteSome foods can't or shouldn't combine together. Be careful.
ReplyDeleteဒါေလးလည္း လန္းတာဘဲ မကူးခ်က္တာက
ReplyDeleteအေနာမစားဘူးတာေတြခ်ည္းဘဲဗ်ာ :)
ကူးကူးစ္ ္ ္္ ္ ္ ္
ReplyDeleteစားဖူးဘူးရယ္ေလ
လုပ္ေကြ်းေနာ္
ကူးေရ...
ReplyDeleteဒီမွာ သေဘၤာသီးမရွိဘူး သိလား...
ကူးခ်က္ထားတာေလးဘဲ စားသြားၿပီ...
ေက်းဇူးေနာ္...
ဟယ္....အဆန္းေတာ္႔... ၾကားေတာင္မၾကားဖူးဘူး... ကူးကူးကေတာ္လိုက္တာ
ReplyDeleteဗူးသီး၊ ေဂၚရခါးသီး ခ်ိဳတယ္ဆိုတာေလာက္ေတာ့ သေဘၤာသီးအစိမ္း က ပ်င္းေသးတယ္တဲ့.. :p
ReplyDeleteVery cute writing.
အရမ္းထူးဆန္းတဲ႔ ဟင္းေလးပဲ..
ReplyDeleteခုပဲ ျမဴးရွရီရဲ႕အိမ္ကို သြားလည္တာ။
ဟင္းခ်က္ကေတာ့ စပယ္ရွယ္ေတာ္ၾကပါလားဟင္...
သက္ဆိုင္သူမ်ားကေတာ့ ကံေကာင္းၾကဦးမယ္ေနာ္။