Skip to main content

ပဲျဖဴသေဘၤာသီးစိမ္းဟင္းရည္

Kidney beans လိုမ်ိဳးအျဖဴေလးေတြလဲရွိေသးတယ္။ အဲဒီပဲျဖဴေလးေတြ အရသာစိမ့္ေနေအာင္ေကာင္း လွပါတယ္။ ပဲညိဳေလးေတြက ျပဳပ္ပီးစားၾကည့္ရင္အရသာနဲနဲေလးခါးသက္သက္ရွိေပမယ့္ ပဲျဖဴ ေတြကေတာ့ ခါးသက္တဲ့အရသာမရွိပါဘူး။ ပဲကတီပါအလြမ္းေျပစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ kidney beans ေလးေတြ ျပဳပ္သုပ္ စားလို႔ရပါတယ္။  ပဲျဖဴေလးေတြကေတာ့ ပဲေထာပတ္နဲ႔အရသာခပ္ဆင္ဆင္ပါ။
ျပဳပ္ဖို႔အခ်ိန္မေပးႏိုင္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အသင့္စားလို႔ရတဲ့ ဗူးထဲမွာထည့္ပီး ေရာင္းတာ supemarket ေတြမွာ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္ညေလာက္ေရစိမ္ထားပီး ကိုယ္တိုင္ျပဳပ္ပါတယ္။ အကုန္ေတာ့ မစားႏိုင္ဘူးေလ။ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား၊ ခ်က္စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ဆို ျပဳပ္ထားပီးသားကိုထုတ္ခ်က္လိုက္ရင္ ဟင္းတစ္ခြက္ရတာေပါ့။ ပဲျဖဴေလးေတြကိုအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားျဖစ္ေပမယ့္ ဒီေန႔ညေနေတာ့ ပဲျဖဴနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလးတစ္ခြက္ခ်က္နည္းေျပာျပပါ့မယ္။
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ပဲျဖဴျပဳပ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔)
သေဘၤာသီးစိမ္း ( အေနေတာ္တစ္လံုးကို ျခစ္ထားပီး)
ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္း
ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္ သီး (အခြံႏႊာ ကန္႔လန္႔လွီးထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ (အနည္းငယ္)
ဆား (အနည္းငယ္)
ၾကက္သား cube (အတံုးေလးရဲ႔ ေလးပံုတစ္ပံု)


ပထမဦးစြာျပဳပ္ထားတာကို ဟင္းရည္ခ်က္မယ့္အိုးထဲကိုထည့္ပီး ဇြန္းေလးနဲ႔အေနေတာ္ဖိေခ်ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြအခြံႏႊာပါးပါးလွီးထားတာကို ပါအိုးထဲထည့္ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ အႏွစ္ေတြထြက္လာတဲ့ အထိခဏတည္ေပးပါ။
အိုးကပ္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာေမႊပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနတာကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္နီေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သား cube အတံုးေလးနဲနဲကို ဖဲ့ထည့္ပါ။
ပီးရင္ အားလံုးပြက္ပြက္ဆူလာတဲ့အထိခဏေစာင့္ပါ။ ဆူလာရင္ေတာ့
သေဘာသီးစိမ္းေလးေတြျခစ္ထားတာကိုထည့္ပါ၊ ပဲငံျပာရည္နဲနဲခပ္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲနဲျဖဴးပီး
မီးေအးေအးေလးနဲ႔ က်က္ေအာင္တည္ပါ...
ပီးရင္ေတာ့ အေပါ့ငံျမည္းပီး... သံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ။

ဒီမွာေတာ့ သေဘၤာသီးစိမ္းကုိ ပန္းပြင့္လိုပံုစံေလးေတြလွီးပီး အစိမ္းေၾကာ္ထဲထည့္ေၾကာ္တတ္ၾကသလို၊ ဟင္းေတြထဲမွာလဲထည့္ခ်က္ၾကပါတယ္။ ကၽြန္မေတာ့အရင္တုန္းကမ်ား သေဘၤာသီးစိမ္း သုပ္စား၊ ေထာင္းစားေလာက္သာစိတ္၀င္စားတာခဲ့တာပါ။
ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ ပဲျဖဴေလးေတြနဲ႔သေဘၤာသီးစိမ္း ဟင္းရည္ေလး ကေတာ့ ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ညေနစာ အတြက္ သင့္ေတာ္တဲ့ ဟင္းရည္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ အရသာလဲ ေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ စိမ့္ပီးခ်ိဳေနပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႕အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးနဲနဲလဲ ကဲပါေနပါေသးတယ္။ ကဲ.. စိတ္၀င္စားရင္ လုပ္ၾကည့္လို႔ရပါပီ။ း) ဗူးသီး၊ ေဂၚရခါးသီး ခ်ိဳတယ္ဆိုတာေလာက္ေတာ့ သေဘၤာသီးအစိမ္း က ပ်င္းေသးတယ္တဲ့..  :p

Comments

  1. မကူးေရ ပဲၿဖဴသေဘာၤသီးစိမ္းဟင္းရည္မေသာက္ဘူးပါ ဒါပထမဆံုးၾကားဘူးတာ ေသာက္ခ်င္တယ္ :)

    ReplyDelete
  2. ၾကားဖူးဘူး ... ေကာင္းလားဟင္... :P

    ReplyDelete
  3. ခ်စ္အုန္းေဖOctober 12, 2009 at 1:27 PM

    Some foods can't or shouldn't combine together. Be careful.

    ReplyDelete
  4. ဒါေလးလည္း လန္းတာဘဲ မကူးခ်က္တာက
    အေနာမစားဘူးတာေတြခ်ည္းဘဲဗ်ာ :)

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးစ္ ္ ္္ ္ ္ ္
    စားဖူးဘူးရယ္ေလ
    လုပ္ေကြ်းေနာ္

    ReplyDelete
  6. ကူးေရ...
    ဒီမွာ သေဘၤာသီးမရွိဘူး သိလား...
    ကူးခ်က္ထားတာေလးဘဲ စားသြားၿပီ...
    ေက်းဇူးေနာ္...

    ReplyDelete
  7. ဟယ္....အဆန္းေတာ္႔... ၾကားေတာင္မၾကားဖူးဘူး... ကူးကူးကေတာ္လိုက္တာ

    ReplyDelete
  8. ဗူးသီး၊ ေဂၚရခါးသီး ခ်ိဳတယ္ဆိုတာေလာက္ေတာ့ သေဘၤာသီးအစိမ္း က ပ်င္းေသးတယ္တဲ့.. :p
    Very cute writing.

    ReplyDelete
  9. အရမ္းထူးဆန္းတဲ႔ ဟင္းေလးပဲ..
    ခုပဲ ျမဴးရွရီရဲ႕အိမ္ကို သြားလည္တာ။
    ဟင္းခ်က္ကေတာ့ စပယ္ရွယ္ေတာ္ၾကပါလားဟင္...

    သက္ဆိုင္သူမ်ားကေတာ့ ကံေကာင္းၾကဦးမယ္ေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။