Skip to main content

ဒူးရင္းယိုဌာပနာ မုန္႔

ဒူးရင္းသီးရာသီကမကုန္ေသးပါဘူး။ သူမ်ားလက္ေဆာင္လာေပးလဲ တစ္လံုးဆို အကုန္မစားႏိုင္တာနဲ႔ မစားရဲ တာေၾကာင့္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေသာင္တင္ေနတာ ၾကာလာေတာ့ မ်က္စိစူးလာပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ဒူးရင္းသီးေတြကို အသားခ်ည္းႏႊာပီး ဒူးရင္းယိုလုပ္ထားမလားစဥ္းစားပါတယ္.. မလုပ္တတ္တာနဲ႔
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္ဖို႔ အၾကံက (မီးလင္းသလိုဖ်တ္ကနဲ႔) ရလာတာနဲ႔...
ဒူးရင္းသီးအသားဖတ္ေတြကို ႏႊာ၊ သၾကား၊ ထညက္ နဲနဲ၊ ႏြားႏို႔ ထည့္ပီး ဘလန္ဒါနဲ႔ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။
ဆီနဲနဲထပ္ထည့္ပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ မီးေအးေအးနဲ႔ အႏွစ္ဖတ္ေတြသာ ထြက္လာတဲ့အထိ တည္ထားပါတယ္..
အိုးေတာ့နဲနဲကပ္မယ္။ ခဏခဏ ေမႊေပးႏိုင္ရင္ေတာ့မစုိးဘူး။ ဒါေပမယ့္ အႏွစ္ရည္ေတြဆိုေတာ့ ပြက္..ပြက္ နဲ႔ လက္စင္ရင္ပူတယ္.. မီးဖိုတစ္၀ိုက္ စင္ရင္လဲ ညစ္ပတ္တာေတာင့္ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါတယ္..
မီးကိုေအးေအးးး ေလးဘဲထားပါ.. အိုးဖင္ေတာ့ နဲနဲကပ္ပီးညိဳလာေအာင္ အရည္ေတြစစ္ အသားအႏွစ္ဖတ္ေတြ သာက်န္ေအာင္တည္ပီး ေမႊ၊ ပီးရင္ေတာ့ အေအးခံထားပါ..
ဂ်ံဳ ေလးခြက္၊
ေဆာ္ဒါ အနည္းငယ္
yeast တေဆး အနည္းငယ္
ဇကာကံုးေလးနဲ႔စစ္ပီး... ေရေႏြးေလးနဲ႔နယ္ပါ..မုန္႔အသားအတြက္ ဂ်ံဳကိုစိတ္ရွည္လက္ရွည္နယ္ပါေလ..
တေဆးပါတဲ့အတြက္ ဂ်ံဳမႈန္႔ ေလးေတြကို မုန္႔ျပားလုပ္မယ့္ ေနရာမွာျဖဴးပီး နယ္ပါ...
ပီးရင္ေတာ့ ၊၊  ဒလိမ့္တုံး နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ပုလင္းေလးနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ အျပားေလးရေအာင္လိွမ့္ပါ.. ကပ္ေနရင္ ဂ်ံဳမႈန္႔ ထပ္ျဖဴးပါ.. အေနေတာ္ ဘဲဥပံုအျပားရွည္ၾကီးရရင္ေတာ့ (ေအာက္တြင္ရႈ) က်ိဳထားတဲ့ ဒူးရင္းသီးအႏွစ္ေတြ ကိုအလယ္မွာ အေခ်ာင္းေလးရေအာင္ထည့္ပါ.. သီဟိုေစ့၊ almond၊ ေနၾကာေစ့ ၾကိဳက္တာထည့္ပါ..
ကူးကေတာ့ အဆင္သင့္ ေနၾကာေစ့အစိမ္းေလးေတြသာရွိလို႔ အဲဒါဘဲထည့္ပါတယ္။..
ျပီးရင္ေတာ့ ဂ်ံဳမုန္႔သားအျပားကို ပိတ္လိုက္ပါ... ဖုတ္လို႔ရပါပီ...
၂၈၀ ဒီဂရီနဲ႔ မိနစ္ ၃၀ ဖုတ္ပါမယ္..
ပီးရင္ခဏဆြဲထုတ္ပါ... ေထာပတ္ဆီ လိုက္သုတ္ပါ..ပီးရင္ထပ္ဖုတ္ပါ...
ရြရြ..ၾကြၾကြေလးနဲ႔ ဒူးရင္းသီး မုန္႔ေလးပါ...
အျပင္ထုတ္ပီး နဲနဲေလးလက္နဲ႔ကိုင္လို႔ ရတာနဲ႔ ဓားပါးေလးထက္ထက္ နဲ႔ လွီးပါ.. း)




Comments

  1. လုပ္တတ္လိုက္တာ ညီမရယ္။
    ဒူးရင္းသီးဆို အရမ္းၾကိဳက္တာမို႔ အားရပါးရ စားပါရေစ။ :)

    ReplyDelete
  2. ကူကူးးးးစ ္ ္ ္ ္္
    မုန္ ့လာစားတယ္သိလား
    ဘူဒူမွဟုတ္ဖူး ရံုေလးၾကိဳက္တဲ့
    မင္းသားသိလား ခ်စ္သူက သူနဲ႔ လံုး၀ထပ္တူကိုဆင္တာ
    ဒါေၾကာင့္သိလား

    ReplyDelete
  3. ဒူးရင္းသီးကို ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ၾကိဳက္တယ္။
    း)

    ReplyDelete
  4. ဒူးရင္းသီး အရမ္းၾကိဳက္တယ္ ကူးကူးေရ.
    ဒူးရင္သီးယိုလည္း ၾကိဳက္တာပဲ။
    ကူးကူး လုပ္ထားတာေလးက စားခ်င္စရာေလး။
    သြားရည္ယိုသြားတယ္။ း))

    ReplyDelete
  5. ဒါမ်ဳိးေတြလည္း လုပ္တတ္တယ္... အ့ံေရာ...
    ဒူးရင္းသီးေတာ့ စိမ္းလည္းႀကိဳက္တယ္...:)

    ReplyDelete
  6. ဒူးရင္းသီး အစိမ္းမၾကိဳက္ေပမယ့္ ဒါေလးေတာ့ စားခ်င္တယ္။

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. ဒူးရင္းသီးဆို အရမ္းႀကိဳက္...

    ReplyDelete
  9. ဒူရင္းသီးေတာ အနံ႕မၾကိဳက္ဘူး။ စားေတာ့စားတယ္....

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။