ကူးကူးဘေလာ့ ဘာဘဲတင္တင္အရင္ဆံုးေရာက္ေရာက္လာတတ္တဲ့ ညီမေလး(ႏိႈင္း) က c-box မွာသူ႔အတြက္ ခ်က္ပီးမတင္ေပးလို႔စိတ္ေကာက္ေနေလရဲ႕.. သူ႔အၾကိဳက္ငပိခ်က္ေလးနဲ႔တို႔စရာ ဒီညေနတစ္ကူးတစ္က လုပ္ပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ငပိခ်က္လုပ္ဖို႔အတြက္ေရၾကိဳငါးငပိမရွိတဲ့အတြက္ ထိုင္းကလာတဲ့ ငပိရည္က်ိဳအမႈန္႕ဗူးကိုသံုးပါတယ္။
ငပိရည္ေဖ်ာ္လုပ္စားလဲေကာင္းတယ္၊ အမႈန္႔ေလးကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ထည့္ၾကိဳလိုက္ရံုပါဘဲ။
ငပိခ်က္အတြက္ေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာ
ငါးငပိရည္အနည္းငယ္ဆိုရပါပီ။ မွ်င္ငပိသံုးတဲ့ငပိခ်က္က အအီလြယ္လို႔ ကၽြန္မကေတာ့ ငါးငပိခ်က္ဘဲ စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။
ရံုးကျပန္အေရာက္.. အျမန္လုခ်က္ရလို႔ အလြယ္နည္းသံုးပါ။
ဆီပူပူမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္၊ ေမႊးလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း ထားတာထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္နည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္... (မႊန္တယ္ေနာ္သတိထား) ေနာက္ဆံုးအားလံုးႏူးပီးလိုခ်င္တဲ့အေနထားေရာက္မွ ငပိရည္အမႈန္႔ကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ပီး ေလာင္းထည့္ လိုက္ရံုပါဘဲ။ ဆားလိုသေလာက္ထည့္ပါ၊ ငပိအမႈန္႔က မငံဘူး။ နဲနဲေလာက္ ခန္းေအာင္တည္လိုက္ရင္ ငပိခ်က္တစ္ခြက္ရပီ။ အလြယ္နည္းေပမယ့္အရသာမရွိဘူးမေျပာနဲ႔ေနာ္။ စမ္းၾကည့္မွသိမွာ.. း))
ငပိခ်က္ဆိုတာနဲ႔ ေနာက္ဆက္တြဲမပါမျဖစ္ တို႔စရာအတြက္..ေရခဲေသတၱာထဲကရွိသမွ်အရြက္ေတြထုတ္..
ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ထဲ ဆားနဲနဲထည့္ပီး အရြက္စိမ္းေတြထည့္ျပဳပ္လိုက္ရံုပါဘဲ။ အခ်ိဳ႕ကေတာ့အရြက္ေတြစိမ္းေနေအာင္ေရေအးနဲ႔ေဆးတယ္၊ အဟာရေတြေရာ့ကုန္မွာဆိုးလို႔ ခပ္စိမ္းစိမ္း ေလး အေနထားမွာဘဲ ေရစစ္ပီးဆယ္ထားလိုက္တယ္။ သူ႔အေငြ႔နဲ႔သူ က်က္သြားပါတယ္။
မုန္လာဥခ်ဥ္ကေတာ့ မမလုလု နည္းအတိုင္းေလ့က်င့္လုပ္ထားတာပါ။ ငပိခ်က္အနံ႕ေလးနဲ႔ မုန္လာဥခ်ဥ္အနံ႔ ေလးနဲ႔တင္ဗိုက္ဆာလာမွာအမွန္ဘဲ...ဟင္းသီးရြက္စိမ္းစိမ္းေလးေတြနဲ႔တို႔စား....
ထမင္းျဖဴျဖဴေလးနဲ႔... ကဲ မေကာင္းဘူးလား။။။
ႏႈိင္းလဲအ၀စားသြားေနာ္။
ငပိခ်က္လုပ္ဖို႔အတြက္ေရၾကိဳငါးငပိမရွိတဲ့အတြက္ ထိုင္းကလာတဲ့ ငပိရည္က်ိဳအမႈန္႕ဗူးကိုသံုးပါတယ္။
ငပိရည္ေဖ်ာ္လုပ္စားလဲေကာင္းတယ္၊ အမႈန္႔ေလးကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ထည့္ၾကိဳလိုက္ရံုပါဘဲ။
ငပိခ်က္အတြက္ေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာ
ငါးငပိရည္အနည္းငယ္ဆိုရပါပီ။ မွ်င္ငပိသံုးတဲ့ငပိခ်က္က အအီလြယ္လို႔ ကၽြန္မကေတာ့ ငါးငပိခ်က္ဘဲ စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။
ရံုးကျပန္အေရာက္.. အျမန္လုခ်က္ရလို႔ အလြယ္နည္းသံုးပါ။
ဆီပူပူမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္၊ ေမႊးလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း ထားတာထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္နည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္... (မႊန္တယ္ေနာ္သတိထား) ေနာက္ဆံုးအားလံုးႏူးပီးလိုခ်င္တဲ့အေနထားေရာက္မွ ငပိရည္အမႈန္႔ကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ပီး ေလာင္းထည့္ လိုက္ရံုပါဘဲ။ ဆားလိုသေလာက္ထည့္ပါ၊ ငပိအမႈန္႔က မငံဘူး။ နဲနဲေလာက္ ခန္းေအာင္တည္လိုက္ရင္ ငပိခ်က္တစ္ခြက္ရပီ။ အလြယ္နည္းေပမယ့္အရသာမရွိဘူးမေျပာနဲ႔ေနာ္။ စမ္းၾကည့္မွသိမွာ.. း))
ငပိခ်က္ဆိုတာနဲ႔ ေနာက္ဆက္တြဲမပါမျဖစ္ တို႔စရာအတြက္..ေရခဲေသတၱာထဲကရွိသမွ်အရြက္ေတြထုတ္..
ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ထဲ ဆားနဲနဲထည့္ပီး အရြက္စိမ္းေတြထည့္ျပဳပ္လိုက္ရံုပါဘဲ။ အခ်ိဳ႕ကေတာ့အရြက္ေတြစိမ္းေနေအာင္ေရေအးနဲ႔ေဆးတယ္၊ အဟာရေတြေရာ့ကုန္မွာဆိုးလို႔ ခပ္စိမ္းစိမ္း ေလး အေနထားမွာဘဲ ေရစစ္ပီးဆယ္ထားလိုက္တယ္။ သူ႔အေငြ႔နဲ႔သူ က်က္သြားပါတယ္။
မုန္လာဥခ်ဥ္ကေတာ့ မမလုလု နည္းအတိုင္းေလ့က်င့္လုပ္ထားတာပါ။ ငပိခ်က္အနံ႕ေလးနဲ႔ မုန္လာဥခ်ဥ္အနံ႔ ေလးနဲ႔တင္ဗိုက္ဆာလာမွာအမွန္ဘဲ...ဟင္းသီးရြက္စိမ္းစိမ္းေလးေတြနဲ႔တို႔စား....
ထမင္းျဖဴျဖဴေလးနဲ႔... ကဲ မေကာင္းဘူးလား။။။
ႏႈိင္းလဲအ၀စားသြားေနာ္။
ဖတ္ရင္းနဲ႕ သြားရည္က်တယ္၊ တကယ္။
ReplyDeleteခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္နဲ႔အတို႔ကေတာ႔႐ွယ္ပဲ...အျပံဳးပန္းေျပာသလို တကယ္သြားရည္က်တယ္
ReplyDeleteလုိင္းမေကာင္းလုိ႔ ေနာက္မွ ေရာက္လာတာ..ခြင့္လႊတ္
ReplyDeleteမ်က္စိမွိတ္ၿပီးေတာ့ကုိ အားရပါးရစားသြာတယ္..ႏႈိင္း ကူးကူးေလးသနားပါတယ္..သူ႔ခမ်ာ
ရုံးအျပန္ကပ်ာကသီခ်က္ရတာဆုိေတာ့ ပင္ပန္းမွာပဲေနာ္..။ ကူးေလးေရ
ေက်းဇူး..မ်ားစြာ..မ်ားစြာ
:) :) :)
တုိ႕အတြက္မဟုတ္ဘူးဆုိလည္း စားမွာပဲ။
ReplyDeleteဟိဟိ။ ႏႈိင္းေရ မမလုကုိလည္း နည္းနည္းမွ်ေကၽြးေနာ္။ တစ္ေယာက္တည္းမစားနဲ႕ေနာ္။
ငါးပိခ်က္ရယ္ တုိ႕စရာရယ္ ကမၻာမွာ အေကာင္းဆံုးမိႏူးပဲ။ သူ႕ေလာက္ေကာင္းတာ မရွိ။
ဟားးး...အႀကဳိက္တူတဲ့လူ ေနာက္တစ္ေယာက္ေတြ႔ၿပီေဟ့..။
ReplyDeleteစား..မမလုေရ...ေကြ်းတယ္..ေကြ်းတယ္။
မမလုအိမ္ကိုလဲ ႏႈိင္းလာစာအုံးမွာ..:)
ႏႈိင္း...တင္မကဘူး..
ReplyDeleteႏႈိင္းရဲ႕သူငယ္ခ်င္း အၿဖဴေရာင္နတ္သမီးကပါ...
ဝင္ႀကိတ္သြားပါတယ္...
ငပိခ်က္ဆိုရင္ စိတ္မထိမ္းႏိုင္လို႕...
ဟီး
မေကာငး္ဘူး ေသြးတုိးလိမ္႕မယ္။
ReplyDeleteထမင္းစားၿမိန္မွာေသခ်ာတယ္... ဒီလိုမ်ိဳးေလးစားရရင္
ReplyDelete