ႏြားႏို႔ေျခာက္ကိုစ စားခဲ့ဖူးတာ ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ေၾကာင့္ပါ။ ႏြားႏို႔၊ ႏြားႏို႔ခဲ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ဒိန္ခဲ အကုန္ၾကိဳက္တဲ့ ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ ႏြားႏို႔ေျခာက္လဲ ၾကိဳက္တာပါဘဲ။
ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းက india ကေန ရန္ကုန္ကို တာ၀န္နဲ႔ခဏလာတဲ့အခ်ိန္ သူ႔အိမ္လာလည္ဖို႔ ဖိတ္တဲ့ ေန႔မွာဘဲ စထိုင္တာနဲ႔ ႏြားႏို႔ေျခာက္ေၾကာ္ေတြသၾကားျဖဴးပီးလာခ်ေကၽြးလို႔ ကၽြန္မက ဒီအစာဘယ္ကရသလဲေပါ့...
သူက တရုတ္တန္းနားမွာ၀ယ္တာတဲ့... သူတို႔ဆီမွာေတာင္ မရွိဘူးတဲ့.. သူျပန္ရင္ အမ်ားၾကီး၀ယ္၀ယ္ သြားတယ္ တဲ့။ အဲဒါနဲ႔ဘဲ...တစ္ညေနသူနဲ႔ တရုတ္တန္းဘက္ထြက္လာျပီးအဲဒီဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာသူ၀င္၀ယ္ တာေတြ႔တယ္။ အဲတုန္းကေတာ့ေစ်းၾကီးတယ္ေလ... အျပားေလးတစ္ျပား ၃၀၀၀ နီးပါးဆိုေတာ့ ကၽြန္မ တစ္ျပားဘဲ ၀ယ္တယ္.. (အဲတုန္း က တက္ကစီေတြက ၅၀၀ နဲ႔စီးလို႔ရေသးတယ္... )
အျပားလိုက္က စာရြက္ၾကီးေခါက္ထားသလိုပါဘဲ.. ကၽြန္မကေတာ့ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ ေၾကာ္စားပါတယ္.. စိမ့္ စိမ့္ေလး..ႏြားႏို႔မလိုင္အနံံ႕ေလးရတယ္.. သၾကားျဖဴးစားလဲ အခ်ိဳၾကိဳက္ရင္ပိုေကာင္း....
အခုတစ္ေခါက္ရန္ကုန္ျပန္ေတာ့ Ruby Mart မွာ မ်ားၾကီးေတြ႔ခဲ့တယ္.. ေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေရာင္း ေနၾကပီလို႔ထင္ပါတယ္။
ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းက india ကေန ရန္ကုန္ကို တာ၀န္နဲ႔ခဏလာတဲ့အခ်ိန္ သူ႔အိမ္လာလည္ဖို႔ ဖိတ္တဲ့ ေန႔မွာဘဲ စထိုင္တာနဲ႔ ႏြားႏို႔ေျခာက္ေၾကာ္ေတြသၾကားျဖဴးပီးလာခ်ေကၽြးလို႔ ကၽြန္မက ဒီအစာဘယ္ကရသလဲေပါ့...
သူက တရုတ္တန္းနားမွာ၀ယ္တာတဲ့... သူတို႔ဆီမွာေတာင္ မရွိဘူးတဲ့.. သူျပန္ရင္ အမ်ားၾကီး၀ယ္၀ယ္ သြားတယ္ တဲ့။ အဲဒါနဲ႔ဘဲ...တစ္ညေနသူနဲ႔ တရုတ္တန္းဘက္ထြက္လာျပီးအဲဒီဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာသူ၀င္၀ယ္ တာေတြ႔တယ္။ အဲတုန္းကေတာ့ေစ်းၾကီးတယ္ေလ... အျပားေလးတစ္ျပား ၃၀၀၀ နီးပါးဆိုေတာ့ ကၽြန္မ တစ္ျပားဘဲ ၀ယ္တယ္.. (အဲတုန္း က တက္ကစီေတြက ၅၀၀ နဲ႔စီးလို႔ရေသးတယ္... )
အျပားလိုက္က စာရြက္ၾကီးေခါက္ထားသလိုပါဘဲ.. ကၽြန္မကေတာ့ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ ေၾကာ္စားပါတယ္.. စိမ့္ စိမ့္ေလး..ႏြားႏို႔မလိုင္အနံံ႕ေလးရတယ္.. သၾကားျဖဴးစားလဲ အခ်ိဳၾကိဳက္ရင္ပိုေကာင္း....
အခုတစ္ေခါက္ရန္ကုန္ျပန္ေတာ့ Ruby Mart မွာ မ်ားၾကီးေတြ႔ခဲ့တယ္.. ေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေရာင္း ေနၾကပီလို႔ထင္ပါတယ္။
အျခားနည္းေတာ့မလုပ္စားတတ္ေသးဘူး.. နည္းသိရင္လဲ ေျပာျပခဲ့အုန္းေနာ္..
ကူးကူးစ္ေရ..
ReplyDeleteဒါ..
ယူနန္ အစာ..
ေၾကာ္တာ နဲနဲတူးတယ္..( ထင္တယ္ေနာ္)
နာတို႔အိမ္ေတြမွာ အလိပ္ကေလးေတြ လိပ္ျပီးေၾကာ္ၾကတယ္.။
အျပားလိုက္ေၾကာ္သူရွားတယ္.။
မန္းေလးျမိဳ႔သစ္မွာ အဲ့ဒီလုပ္ငန္းလုပ္သူ ၂ဆိုင္ရွိတယ္..။
တို႔ေတြ အေခၚက 乳扇 (ရူဆန္႔) လိုူ႔ေခၚတယ္.။
အိမ္မွာ ဧည့္သည္ဖိတ္ေကြ်းရင္ ေၾကာ္ေကြ်းတတ္ၾကတယ္။
အစိမ္းကို သၾကားျဖဴးစားတာလဲ ေကာင္းတယ္..။
ဟီးးဟီးး
စာရွည္သြားျပီ..
ေတာ္ေသးျပီ။
ကူးကူးေရႏြားႏို႔ေျခာက္ကိုုမသိဘူး၊စႏၵာလည္းႏြားႏို႔က
ReplyDeleteလုပ္တဲ႔အစာေတြအကုန္ႀကိုက္တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းမယ္ထင္တယ္။
ဟုတ္တယ္ေပါက္စ္္ ္ ္ ္ ္ေရ... အစက နဲနဲညိဳရံုနဲ႔ အဲဒီညိဳတာေလးစားရင္ နဲနဲအခ်ိဳပါလို႔ အကုန္ညိဳကုန္တာ...
ReplyDeleteေငြစႏၵာေရ..ကူးစမ္းၾကည့္အံုးမယ္.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ေလ..
မစားဖူးေသးဘူး ကူးကူးေရ။ အရသာကို မွန္းၾကည္႔သြားတယ္။
ReplyDeleteae dar Mandalay mar pal shi tal htin tar. I like it very much. A sein sar ya tar po kyite tal Sis.
ReplyDeleteThank for sharing.
လားရႈိးေနတုန္းက စျပီးစားဖူးတာ..ေက်ာက္မဲက ပိုေပါတယ္..အလိပ္ေလးေတြလုပ္ေၾကာ္တာက မတူးဘူး..ကူးကူးရဲ့
ReplyDeleteအစိမ္းစားရတာလည္း ၾကိဳက္တယ္။ လိပ္ျပီးေၾကာ္ရတာေတာ့ ေတာ္ေတာ္လက္ဝင္တယ္။ အေရာင္လိုက္သြားတာက မလိပ္လို႔ေတာ့ မဟုတ္ဘူး.. ႏြားႏို႕ေျခာက္ေၾကာ္ရင္ ဆီအပူရွိန္ကို ထိန္းထားရတယ္။ မီးကို ဆီအရမ္းပူလာရင္ ခဏပိတ္.. ျပီးရင္ ျပန္ဖြင့္ျပီးေၾကာ္ရတယ္။ ဆီပူသြားရင္ ထည့္လိုက္တာနဲ႕ အေရာင္လိုက္သြားေရာ..
ReplyDeleteကြတ္ခိုင္ ေက်ာက္မဲဘက္မွာေတာ႕ တအားေပါတယ္ ေစ်းကေတာ႕ ေပါပါဘူး
ReplyDelete၃၀၀၀ ပါဘဲ.. ျပီးခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္က ရွမ္းျပည္ခရီးထြက္ေတာ႔ ၀ယ္လာေသးတယ္
စားတာေတာ႔ အစိမ္းလုိက္လဲ စားေကာင္းတယ္
အမ်ားအားျဖင္႔ ေၾကာ္ဘဲစားၾကပါတယ္..
ၾကိဳက္တယ္ း)
က်မ ေမေမအၾကိဳက္ပါ။
ReplyDeleteorigin is from Hsipaw, Kyawme, but the Chinese built a factory in Mandalay, with a good packing.
ReplyDeleteRgds/Nang Myint