ျမန္မာျပည္သြားတဲ့ဆရာတစ္ေယာက္က ကၽြန္မတြက္ဂ်ဴးျမစ္ေတြယူလာေပးတယ္၊ သတင္းစာန႔ဲ က်က်နန ကိုထုပ္ထားတာ။ သိပ္၀မ္းသာတာေပါ့ ဂ်ဴးျမစ္စားခ်င္ေနတာနဲ႔အေတာ္ဘဲေလ..
ဂ်ဴးျမစ္ရတာနဲ႔ စိတ္ကူးထဲမွာ ဟင္းေတြမ်ားၾကီးခ်က္ျပီးသား၊ ဂ်ဴးျမစ္သုပ္၊ ဂ်ဳးျမစ္ေထာင္း၊ ဂ်ဴးျမစ္ဆီျပန္၊ ဂ်ဴးျမစ္ တို႔စရာ.. အစံုပါဘဲ။ ဒါေပမယ့္ တစ္ေယာက္တည္းဆိုေတာ့ အကုန္မစားႏိုင္ဘူး၊ ဒီေန႔ေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္ အနံံ႕ျပင္းရွရွ ေလးကို ဗူးသီးနဲ႔ေရာျပီးခ်ဥ္ေရခ်က္စားတယ္။
ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ဂ်င္းနဲနဲ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အျဖဴ၊ နံနံပင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကို ငရုတ္သီး စိမ္း အနီေတာင့္ေလးေတြနဲ႔ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါတယ္။
ဗူးသီး ကို ခပ္စိပ္စိပ္လွီးျပီး ငပိစိမ္းစားနည္းနည္း၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္၊ ဆီနဲနဲ၊ ဆားနဲ႔ knorr ငါးအသားခဲ ၄ပံု၁ပံု ေလးထည့္ျပီ အားလံုး သမေအာင္အရင္ေရာေမႊနယ္ျပီး တည္လိုက္ရံုပါဘဲ.
အစိမ္းနံံ႕ေလးေပ်ာက္မွ ေရထပ္ထည့္ျပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္လိုက္ရင္ေတာ့ အရသာ ျပင္းရွရွေလးနဲ႔.. ခ်ဥ္စပ္ ဂ်ဴးျမစ္ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္တစ္ခြက္ရပါျပီ။
သိီရိမဂၤလာေစ်းက ဂ်ဴးျမစ္ပံုေလးပါတင္လိုက္တယ္။ မွတ္မိသြားေအာင္။ းP
ဂ်ဴးျမစ္ရတာနဲ႔ စိတ္ကူးထဲမွာ ဟင္းေတြမ်ားၾကီးခ်က္ျပီးသား၊ ဂ်ဴးျမစ္သုပ္၊ ဂ်ဳးျမစ္ေထာင္း၊ ဂ်ဴးျမစ္ဆီျပန္၊ ဂ်ဴးျမစ္ တို႔စရာ.. အစံုပါဘဲ။ ဒါေပမယ့္ တစ္ေယာက္တည္းဆိုေတာ့ အကုန္မစားႏိုင္ဘူး၊ ဒီေန႔ေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္ အနံံ႕ျပင္းရွရွ ေလးကို ဗူးသီးနဲ႔ေရာျပီးခ်ဥ္ေရခ်က္စားတယ္။
ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
- ဂ်ဴးျမစ္
- ဗူးသီး
- ၾကက္သြန္ ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
- ဂ်င္း
- နံနံပင္
- ငရုတ္သီးစိမ္း
- ငပိစိမ္းစား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)
- ဆား
- knorr ငါးအသားခဲ
ဂ်င္းနဲနဲ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အျဖဴ၊ နံနံပင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကို ငရုတ္သီး စိမ္း အနီေတာင့္ေလးေတြနဲ႔ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါတယ္။
ဗူးသီး ကို ခပ္စိပ္စိပ္လွီးျပီး ငပိစိမ္းစားနည္းနည္း၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္၊ ဆီနဲနဲ၊ ဆားနဲ႔ knorr ငါးအသားခဲ ၄ပံု၁ပံု ေလးထည့္ျပီ အားလံုး သမေအာင္အရင္ေရာေမႊနယ္ျပီး တည္လိုက္ရံုပါဘဲ.
အစိမ္းနံံ႕ေလးေပ်ာက္မွ ေရထပ္ထည့္ျပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္လိုက္ရင္ေတာ့ အရသာ ျပင္းရွရွေလးနဲ႔.. ခ်ဥ္စပ္ ဂ်ဴးျမစ္ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္တစ္ခြက္ရပါျပီ။
သိီရိမဂၤလာေစ်းက ဂ်ဴးျမစ္ပံုေလးပါတင္လိုက္တယ္။ မွတ္မိသြားေအာင္။ းP
ဂ်ဴးျမစ္
ဗိုက္ဆာသြားၿပီ။ ဒီမွာဂ်ဴးျမစ္မရဘူး။
ReplyDeleteႀကိဳက္စ္
ReplyDeleteခ်က္စားမယ္ ကူးကူးေရ
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး
ဂ်ဳးျမစ္ အရသာေတာင္ ေမ့ေတ့ေတ့ ျဖစ္ေနျပီ အစ္မကူးကူးေရ။ ပုံေလးနဲ႕ ေသခ်ာ တင္ထားတာ ေငးျပီး စားခ်င္လာျပီ။
ReplyDeleteအယ္ နီးမ်ားနီးလို႕ကေတာ႕ ေျပးလာျပီး လာစားလိုက္ခ်င္ပါရဲ႕။။ ၀က္သားဟင္းနဲ႔ေတာင္ မလဲႏိုင္ပါဘူး ဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္ရည္ကို စားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteဂ်ဴးျမစ္မစားရတာ ၾကာလွျပီ.. ဒီေရာက္ကတည္းကပဲ.. ဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္ရည္၊ ဂ်ဴးျမစ္ေၾကာ္၊ ဂ်ဴးျမစ္နဲ႔ အစံု လုပ္စားခ်င္တယ္..
ReplyDeleteဂ်ဴးၿမစ္၀ယ္မရေသာေနရာမွသူမ်ားသို့....ၾကက္သြန္မိတ္(ဥပါေသာ)ၾကီးၾကီးတို့ကို၀ယ္ပါ၊ဖန္ခြက္တစ္ခုတြင္ေရထည့္ွွၿပီးဂ်ဴးၿမစ္ဥမ်ားကိုေရထဲတြင္ၿမဳတ္ေအာင္ထည့္ပါ ၿပီးအိမ္တြင္းမပူလြန္းအေအးလြန္းေသာေနရာတြင္ ေလသလပ္ၿပီးထားလိုက္ပါ၊
ReplyDeleteအၿမစ္မ်ားေရတြင္ရွင္သန္ၿပီးၾကီးထြားလာပါလိမ့္မည္၊ထိုအၿမစ္မ်ားကို စားသံုးနိုင္ပါသည္၊ ၿမန္မာဂ်ဴးၿမစ္ေလာက္ေတာ့ မၾကီးထြားေပမဲ့ တကယ္ဂ်ဴးၿမစ္အစစ္ၿဖစ္ပါတယ္၊ သူငယ္ခ်င္းရွမ္းမက သင္ေပးၿပီး သူကိုယ္တိုင္လုပ္စားေနတာကိုေတြ့ခဲ့၊စားခဲ့ရပါတယ္၊ ၿပီးေတာ့ဂ်ဴးဆိုတာ အၿမစ္လို့အဓိပါယ္ရတယ္လို့လဲေၿပာပါတယ္
...ဂ်ဴးၿမစ္ၾကိဳက္ေသာသူမ်ားစမ္းသပ္နိဳင္ပါ
ေၾကာင္း..အီေဖကိုလဲဂ်ဴးၿမစ္ဆိုအလြန္ၾကိဳက္ပါေၾကာင္း..ကိုယ္တိုင္မလုပ္ၿဖစ္ေသးပဲ သူငယ္ခ်င္လုပ္ေက်ြးတာပဲစားခဲ့ရေသးေၾကာင္း...
မစားရတာၾကာေပါ႔.. စားခ်င္လိုက္တာ ကူးကူးရယ္..
ReplyDeleteဂ်ဴးျမစ္လုပ္နည္းေျပာသြားတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေက်းဇူးေနာ္..
ReplyDeleteနည္းတစ္ခုရျပီ.. း))
ဂ်ဴးျမစ္ကိုစားခ်င္စိတ္မ်ားစြာနဲ႕ၾကည့္သြားပါတယ္ ကူးကူးေရ။
ReplyDeleteဂ်ဴးၿမစ္ခ်ဥ္ေရ သိပ္ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ႔ စလံုးမွာ ေစ်းၾကီးလို႔ ၀ယ္မစားၿဖစ္ဘူး။ ကူးကူးရဲ႔ ခ်ဥ္ဟင္းကိုၾကည္႔ၿပီး စားခ်င္လာၿပီ။
ReplyDeleteဂ်ဴးျမစ္ကို အဲ့ေလာက္ မမက္ေမာခဲ့ဖူးဘူး... ဒါမယ့္ ရွမ္းထမင္းစားခဲ့တုန္းက ဂ်ဴးျမစ္ မ်ားမ်ား မခ်ေပးတဲ့ဆိုင္ ဆို ေနာင္လံုး၀ လွည့္မၾကည့္မိခဲ့တာ အမွတ္ရတယ္..
ReplyDeleteခုေတာ့လည္း တမ္းတသား။
ဂ်ဴးၿမစ္ခ်ဥ္ေရအရမ္းႀကိုက္ပါတယ္၊မစားရတာၾကာေပါ႔၊စား
ReplyDeleteခ်င္လိုက္တာ။ငပိေထာင္းေလးနဲ႕ဆိုရွယ္ပဲ။
ဂ်ဴးျမစ္က စိုက္ရတာလြယ္တယ္ ကူးကူးရဲ့.. snow က်တဲ့ ဒဏ္လဲခံတယ္၊ ကိုၾကီးေက်ာက္ကေတာ့ အျမစ္ကို ျဖတ္ျပီး အေပၚက အပင္ကို စိုက္ထား၊ fall ရာသီစိုက္ထားရင္ ေႏြဆိုစားရျပီ..ဒီမွာေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္က တႏွစ္လုံးမျပတ္ဘူး..စားေနရတာ..
ReplyDeleteအိမ္ျခံထြက္ေလ...အဟတ္..
ကူးကူးေရ...
ReplyDeleteမေရာက္တာလည္း ႀကာေပါ႔..
လာလည္ရင္းနဲ႕ ဂ်ဴးၿမစ္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကုိ တဝႀကီး စားသြားတယ္ေနာ္...
အရမ္းႀကဳိက္တယ္..
ဂ်ဴးျမစ္ဆုိၾကိဳက္တယ္...မစားရတာလဲၾကာေပါ႔....ဂ်ဴး သံေတာင္အခုမွျပန္
ReplyDeleteၾကားရတယ္.....အင္း....စားလုိက္ရရင္ျဖင္႔....
ဒီမွာဂ်ဴးျမစ္မရွိဘဲဂ်ဴးရြက္ေခၚမလားအေပၚကအရြက္ေတြဘဲရွိတယ္။ ဂ်ဴးျမစ္စားခ်င္တယ္ကြာ။
ReplyDeleteအိုုင္အုုိရာ
For most up-to-date information you have to pay a quick visit world-wide-web and on the web I
ReplyDeletefound this web site as a finest site for hottest updates.
My blog :: ranger forum
I'm really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A couple of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this problem?
ReplyDeleteHere is my site - ford ranger forum