Skip to main content

ပန္းပိေတာက္ကိုခ်စ္တယ္ ၂၀၁၁

ပိေတာက္ပင္ေတြအမ်ားၾကီးထဲမွာ ကၽြန္မအိမ္နဲ႔နီးတဲ့ပိေတာက္ပင္က သၾကၤန္ရက္အတြင္းမွာ ကြက္တိကို ပြင့္ တယ္။  အရင္ကေတာ့ အပင္ကလက္လွမ္းမီလို႔ ဆြဲခူးလို႔ရေပမယ့္ ဒီႏွစ္ေတာ့အေတာ္ေလးျမင့္ေနျပီ။
ပိေတာက္ခက္ေတြခူးျပီးရံုးခန္းထဲယူလာျပီးပန္းအိုးထိုးထားလိုက္တယ္...
အရင္ရက္က ကားတိုက္မလိုျဖစ္ထားျပီး လူေတာ့ ဘာမွမျဖစ္ေပမယ့္ ကားေဘးတစ္ျခမ္းေတာ့ အေတာ္ေလး ရုပ္ဆိုးသြားတာမို႔ ကိုယ္တိုင္လဲ လန္႔ျပီး ႏွလံုးေတြလႈိက္လႈိက္ခုန္ေနတာာ...
ေလးရက္ေလာက္ၾကာခဲ့ျပီဒါေပမယ့္တစ္ခ်က္တစ္ခ်က္ ႏွလံုးျပန္ျပန္ေဖာက္လာတယ္...
ပိေတာက္ပန္းေတြရံုးထဲယူလာတဲ့ေန႔မွာ အနံ႕ေလးနဲ႔ၾကည္ႏူးသိပ္မၾကာဘူး...  ႏွလံုးအခုန္သိပ္ျမန္လာတာနဲ႔
သူငယ္ခ်င္းက ပန္းေတြထုတ္ထားပါလားအၾကံေပးလို႔ ျပန္ထုတ္လိုက္ရတယ္..
ဘ၀..ဘ၀.. ဘ နဲ႔ ၀... ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ပန္းေတာက္ပန္းအနံ႔ေတာင္မခံႏိုင္ေတာ့ပါလားကြယ္ရို႔...








Comments

  1. လွလိုက္တာ၊
    ပိေတာက္ကို ခ်စ္တယ္။

    ဒီမွာေတာ့ မနက္ခင္းမွာ အနံ႕ရတယ္၊ အပင္က အျမင့္ၾကီးမွာ ဆိုေတာ့ ဘယ္မွာ ပြင့္ေနမွန္းကို မသိဘူး၊

    ReplyDelete
  2. ပန္းေတြလွလိုက္တာ။ က်န္းမာေရးဂရုစိုက္ေနာ္။
    ေပ်ာ္စရာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ

    ReplyDelete
  3. က်န္းမာပါေစကူးေရ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ဂရုစိုက္ပါ အစ္မကူကူးေရ…။ ပန္းပိေတာက္ေတြ သိပ္လွတာပဲ။ ႏွစ္သစ္မွာ က်န္းမာ ရႊင္လန္း ခ်မ္းေျမ႔ပါေစရွင္။

    ReplyDelete
  5. လာလည္သြားပါတယ္အစ္မ...ပိေတာက္ပန္းေလးေတြကို ၾကည့္ျပီး ျမန္မာျပည္သၾကၤန္ကို လြမ္းမိတယ္ဗ်ာ.... ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစအစ္မ.....

    ReplyDelete
  6. ပိေတာက္ပန္းေတြလွလိုက္တာ။ႏွစ္သစ္မွာ က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစကူးကူးေရ...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ