ဒီေန႔ေတာ့ ဟင္းအႏွစ္လိုခ်က္ထားတဲ့ အသားနဲ႔အားလူးဟင္း ကို ဂ်ံဳၾကာဇံေလးျပဳပ္ျပီးတြဲဖက္စားအရမ္းလိုက္ တာမို႔စိတ္၀င္စားရင္စမ္းၾကည့္ဖို႔နည္းေပးလိုက္ပါတယ္။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့အသားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
အႏွစ္မ်ားမ်ားျဖစ္ေစဖို႔နဲ႔၊ အသားကိုလဲ ႏူးေနေအာင္ခ်က္ဖို႔ေတာ့ မေမ့နဲ႔ေနာ္.. ဆြဲရတဲ့အေနထားနဲ႔ေတာ့ ဒီဟင္းနဲ႔သိပ္မစပ္ဟပ္ဘူး။
အႏွစ္မ်ားမ်ားျဖစ္ေစဖို႔နဲ႔၊ အသားကိုလဲ ႏူးေနေအာင္ခ်က္ဖို႔ေတာ့ မေမ့နဲ႔ေနာ္.. ဆြဲရတဲ့အေနထားနဲ႔ေတာ့ ဒီဟင္းနဲ႔သိပ္မစပ္ဟပ္ဘူး။
- အသားနဲ႔အာလူးကိုအႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ေနက်နည္းအတိုင္းခ်က္ပါ။ မဆလာေလးအုပ္ဖို႔ေတာ့လိုတယ္။
- ဂ်ံဳၾကာဇံကိုေတာ့ ဆီနဲနဲထည့္ျပီးျပဳပ္ပါ၊ သံလြင္ဆီ သံုးရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
- ၾကက္ဥခပ္ပါးပါးေၾကာ္ျပီး လွီးထားပါ။
- ငရုတ္သီးအနီေတာင့္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္အပင္ၾကီးကုိလဲ ဆီေလးနဲ႔ နဲနဲလွိမ့္ထားပါ။
စမ္းၾကည့္ရမယ္ ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteရႊလြတ္.. သေရက်ထွာ... ကိုယ္တုိင္လုပ္ဖုိ ့ေတာ့ မျဖစ္ႏုိင္... ဟူး
ReplyDeleteညီမ ကူးကူး
ReplyDeleteဆန္ၾကာဇံ နဲ႕ ပဲၾကာဇံ ဘဲသိတယ္ ဂ်ဳံၾကာဇံ ကဘယ္လိုမ်ဳိးလည္း စားဘူးဘူး
ခင္တဲ႕
ေရႊစင္ဦး