ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာကေန တစ္နာရီေက်ာ္ေလာက္ကားစီးသြားရင္၊ University တစ္ခုကိုေရာက္တယ္။ အဲဒီမွာ ျမန္မာျပည္ကေန ဘြဲ႕လြန္လာတက္ေနၾကတဲ့ ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူ ၆ ေယာက္ေလာက္ရွိမယ္။
လူပ်ိဳအပ်ိဳေတြကေတာ့ ေတာ္ရံုမေတြ႔ရဘူး။ အဲဒီမွာတက္ေနတဲ့ အကိုအမလိုခင္မင္ရတဲ့ ဆရာနဲ႔ သူ႔ဇနီး ဆီမွာ ၃ လ တစ္ခါေလာက္ထမင္းသြားစားျဖစ္တယ္။
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ကန္းဇြန္းရြက္နဲ႔မိႈကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီးလွီးထားတာေတြ႔လို႔ ဘယ္လိုသုပ္လဲဆိုတာ နဲနဲစပ္စု ခဲ့တယ္။ ႏိုင္ငံေပါင္းစံုက ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူေတြေရာေထြးေနေတာ့..အစားေသာက္ျခင္းဖလွယ္ၾက၊ အရသာ ကို ကိုယ့္အၾကိဳက္ျပဳျပင္ၾကနဲ႔ ဘယ္ႏိုင္ငံကအစားစာမွန္းေတာ့ ေသခ်ာမသိဘူး။
ဒါေပမယ့္ ျမန္မာျပည္မွာ ေက်ာင္းတုန္းက ရခိုင္သူငယ္ခ်င္းမေလးေတြ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ညက္ေထာင္း ၊ အသီးအရြက္စံု ထည့္သုပ္စားၾကလို႔... ဒီတစ္ေခါက္အသုပ္ေလးကိုလဲ ရခိုင္သုတ္လို႔ဘဲ နာမည္ေပးလိုက္တယ္။
လုပ္နည္းကလြယ္ကူျပီးရိုးစင္းလြန္းပါတယ္။
လူပ်ိဳအပ်ိဳေတြကေတာ့ ေတာ္ရံုမေတြ႔ရဘူး။ အဲဒီမွာတက္ေနတဲ့ အကိုအမလိုခင္မင္ရတဲ့ ဆရာနဲ႔ သူ႔ဇနီး ဆီမွာ ၃ လ တစ္ခါေလာက္ထမင္းသြားစားျဖစ္တယ္။
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ကန္းဇြန္းရြက္နဲ႔မိႈကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီးလွီးထားတာေတြ႔လို႔ ဘယ္လိုသုပ္လဲဆိုတာ နဲနဲစပ္စု ခဲ့တယ္။ ႏိုင္ငံေပါင္းစံုက ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူေတြေရာေထြးေနေတာ့..အစားေသာက္ျခင္းဖလွယ္ၾက၊ အရသာ ကို ကိုယ့္အၾကိဳက္ျပဳျပင္ၾကနဲ႔ ဘယ္ႏိုင္ငံကအစားစာမွန္းေတာ့ ေသခ်ာမသိဘူး။
ဒါေပမယ့္ ျမန္မာျပည္မွာ ေက်ာင္းတုန္းက ရခိုင္သူငယ္ခ်င္းမေလးေတြ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ညက္ေထာင္း ၊ အသီးအရြက္စံု ထည့္သုပ္စားၾကလို႔... ဒီတစ္ေခါက္အသုပ္ေလးကိုလဲ ရခိုင္သုတ္လို႔ဘဲ နာမည္ေပးလိုက္တယ္။
လုပ္နည္းကလြယ္ကူျပီးရိုးစင္းလြန္းပါတယ္။
- ကန္ဇြန္းရြက္နဲ႔မႈိကို ေရစင္စင္ေဆး၊ အေနေတာ္လွီးျဖတ္ပီး ေရေႏြးပူပူမွာ ဆားထည့္ျပီး ေရေႏြးေဖ်ာ လိုက္ တာပါ။
- ျပီးရင္ေတာ့ ေရစစ္ထားျပီး သုပ္မယ့္ ခြက္ထဲကိုအဆင္သင့္ထည့္ထားတယ္။
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ ငရုတ္သီး မ်ားမ်ားကုိ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္။
- ျပီးရင္ေတာ့ အားလံုးေရာထည့္ျပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္တာပါ။
- အေရာင္အဆင္းမရွိလို႔... အရသာမရွိဘူးလို႔မထင္ပါနဲ႔ေနာ္....
- အင္မတန္ကို အရသာရွိျပီး၊ စိမ္းၾကြပ္ၾကြပ္ ေလးနဲ႔သိပ္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
- ၾကက္သြန္ျဖဴမၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အနံ႕ေလးျပင္းလိမ့္မယ္။
- သတ္သတ္မလြတ္တဲ့သူေတြကေတာ့ စိမ္းစားငပိေလးနဲနဲကိုေပါင္းျပီး ထည့္သုပ္လိုက္ပါ။ တစ္ကယ့္ရွယ္။ း)
PS: ကြ်န္မဘေလာ့မွာ ေရးထားတဲ့စာေတြဟာ ကၽြန္မလက္ေတြ႔စမ္းသပ္ထားတဲ့အစားေသာက္မ်ားနဲ႔ ကိုယ္တိုင္သိျမင္ၾကားနာရတဲ့ အသံုး၀င္ေဆးနည္းေလးေတြနဲ႕၊ ကိုယ္ပိုင္ခရီးသြားမွတ္တမ္းေလးေတြပါ။
Blog မဟုတ္တဲ့ အျခား website တစ္ခ်ိဳ႕နဲ႔ Forum ေတြမွာ ေတြ႔ရလို႕ ယူသံုးမယ္ဆိုရင္ Post အဆံုးထိျပည့္ျပည့္စံုစံုကူးသြားပါလို႕။ တစ္၀က္ တစ္ပ်က္ကူးျပီး လိုက္တင္ထားတာ အသံုး၀င္မယ္ မထင္လို႔ပါ။ း)))အားလံုးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့က်ပါေစ။ ကူးကူးေတာ့ ဒီဇင္ဘာအိမ္ျပန္ဖို႔ စိတ္ကူးနဲ႔ ျမဴးေနပါတယ္။
အမ်ားၾကီးပဲစားသြားပါတယ္
ReplyDeleteစပ္လဲစပ္မွာမို႕ၾကိဳက္တယ္ ဒီတခါၾကဳံရင္လုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္
:D
I'll try it.Tks..
ReplyDeleteGyidaw
စားၾကည့္ဦးမယ္ လုပ္ရ လြယ္မယ္ ထင္တယ္မို ့ပါ။ :D မႈိေရာ ကန္စြန္းေရာ သိပ္ ၾကိဳက္။
ReplyDeleteမႈိကန္စြန္းႀကိဳက္တယ္။ စားလို႔ေကာင္းမယ့္ပံုေလး
ReplyDeleteအသုုပ္မွန္သမွ်နီးနီးၾကိဳက္တယ္။ ကန္စြန္းရြက္သုုပ္လည္းၾကိဳက္ေတာ့ ဒီလိုုသုုပ္လည္းၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္ကူးေရ။
ReplyDeleteမႈိကန္စြန္းစပ္စပ္သုတ္ လုပ္မစားဘူးေသးဘူး စႏၵကူးေရ။ စိတ္ဝင္စားတယ္ လုပ္စားၾကည္မယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
ReplyDeleteစကားမစပ္ တီတင့္ပလိပ္သြားတုန္းက အိမ္ဦးသခင္ျပတဲ့ 'စႏၵကူး' ပင္ကိုျမင္ေတာ့ ဘေလာ့ဂါ 'စႏၵကူး' ကို အမွတ္မထင္သတိရလိုက္ေသးတယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ကန္စြန္းရြက္သုပ္လုပ္စားၾကည့္မယ္အမကူးေရ
ReplyDeleteခ်ဥ္စပ္ဆိုရင္ႀကိဳက္တယ္...
ခင္တဲ့ပစ္ပစ္
ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ .. အားရင္လုပ္စားၾကည့္ေနာ္..
ReplyDeleteyou'll love the taste.. Gyidaw
အလင္းစက္မ်ား ... လုပ္ရတာသိပ္လြယ္.. အခ်ိန္ကုန္လဲသက္သာတယ္
PhyoPhyo .. လုပ္စားၾကည့္ေလ ျဖိဳးရဲ႕
Iora ... ျဖစ္ႏိုင္ သုပ္ျပီးပို႔ေပးခ်င္တာ.. း))
တီတင့္.. စႏၵကူးပင္ကို ကူးလဲျမင္ဖူးခ်င္တယ္... ငယ္ငယ္တုန္းကဆိုရင္ အ ေဆာင္ ေတာ္ ကူး.. ဆိုပီး သူမ်ားစတာ း)
ပစ္ပစ္ေရ... လုပ္စားပစ္လိုက္...ေနာ္ း) ဟီးဟီး