Skip to main content

ကန္ဇြန္းမႈိ စပ္စပ္သုပ္

ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာကေန တစ္နာရီေက်ာ္ေလာက္ကားစီးသြားရင္၊ University တစ္ခုကိုေရာက္တယ္။ အဲဒီမွာ ျမန္မာျပည္ကေန ဘြဲ႕လြန္လာတက္ေနၾကတဲ့ ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူ ၆ ေယာက္ေလာက္ရွိမယ္။ 
လူပ်ိဳအပ်ိဳေတြကေတာ့ ေတာ္ရံုမေတြ႔ရဘူး။ အဲဒီမွာတက္ေနတဲ့ အကိုအမလိုခင္မင္ရတဲ့ ဆရာနဲ႔ သူ႔ဇနီး ဆီမွာ  ၃ လ တစ္ခါေလာက္ထမင္းသြားစားျဖစ္တယ္။
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ကန္းဇြန္းရြက္နဲ႔မိႈကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီးလွီးထားတာေတြ႔လို႔ ဘယ္လိုသုပ္လဲဆိုတာ နဲနဲစပ္စု ခဲ့တယ္။ ႏိုင္ငံေပါင္းစံုက ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူေတြေရာေထြးေနေတာ့..အစားေသာက္ျခင္းဖလွယ္ၾက၊ အရသာ ကို ကိုယ့္အၾကိဳက္ျပဳျပင္ၾကနဲ႔ ဘယ္ႏိုင္ငံကအစားစာမွန္းေတာ့ ေသခ်ာမသိဘူး။
ဒါေပမယ့္ ျမန္မာျပည္မွာ ေက်ာင္းတုန္းက ရခိုင္သူငယ္ခ်င္းမေလးေတြ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ညက္ေထာင္း ၊ အသီးအရြက္စံု ထည့္သုပ္စားၾကလို႔... ဒီတစ္ေခါက္အသုပ္ေလးကိုလဲ  ရခိုင္သုတ္လို႔ဘဲ နာမည္ေပးလိုက္တယ္။
လုပ္နည္းကလြယ္ကူျပီးရိုးစင္းလြန္းပါတယ္။
 
  • ကန္ဇြန္းရြက္နဲ႔မႈိကို ေရစင္စင္ေဆး၊ အေနေတာ္လွီးျဖတ္ပီး ေရေႏြးပူပူမွာ ဆားထည့္ျပီး ေရေႏြးေဖ်ာ လိုက္ တာပါ။ 
  • ျပီးရင္ေတာ့ ေရစစ္ထားျပီး သုပ္မယ့္ ခြက္ထဲကိုအဆင္သင့္ထည့္ထားတယ္။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ ငရုတ္သီး မ်ားမ်ားကုိ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္။
  • ျပီးရင္ေတာ့ အားလံုးေရာထည့္ျပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္တာပါ။  
  • အေရာင္အဆင္းမရွိလို႔... အရသာမရွိဘူးလို႔မထင္ပါနဲ႔ေနာ္....
  • အင္မတန္ကို အရသာရွိျပီး၊ စိမ္းၾကြပ္ၾကြပ္ ေလးနဲ႔သိပ္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴမၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အနံ႕ေလးျပင္းလိမ့္မယ္။ 
  • သတ္သတ္မလြတ္တဲ့သူေတြကေတာ့ စိမ္းစားငပိေလးနဲနဲကိုေပါင္းျပီး ထည့္သုပ္လိုက္ပါ။ တစ္ကယ့္ရွယ္။ း)
 

PS:  ကြ်န္မဘေလာ့မွာ ေရးထားတဲ့စာေတြဟာ ကၽြန္မလက္ေတြ႔စမ္းသပ္ထားတဲ့အစားေသာက္မ်ားနဲ႔ ကိုယ္တိုင္သိျမင္ၾကားနာရတဲ့ အသံုး၀င္ေဆးနည္းေလးေတြနဲ႕၊ ကိုယ္ပိုင္ခရီးသြားမွတ္တမ္းေလးေတြပါ။ 
Blog မဟုတ္တဲ့ အျခား website တစ္ခ်ိဳ႕နဲ႔ Forum ေတြမွာ ေတြ႔ရလို႕ ယူသံုးမယ္ဆိုရင္ Post အဆံုးထိျပည့္ျပည့္စံုစံုကူးသြားပါလို႕။  တစ္၀က္ တစ္ပ်က္ကူးျပီး လိုက္တင္ထားတာ အသံုး၀င္မယ္ မထင္လို႔ပါ။ း)))

အားလံုးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့က်ပါေစ။  ကူးကူးေတာ့ ဒီဇင္ဘာအိမ္ျပန္ဖို႔ စိတ္ကူးနဲ႔ ျမဴးေနပါတယ္။

Comments

  1. အမ်ားၾကီးပဲစားသြားပါတယ္
    စပ္လဲစပ္မွာမို႕ၾကိဳက္တယ္ ဒီတခါၾကဳံရင္လုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္
    :D

    ReplyDelete
  2. I'll try it.Tks..
    Gyidaw

    ReplyDelete
  3. စားၾကည့္ဦးမယ္ လုပ္ရ လြယ္မယ္ ထင္တယ္မို ့ပါ။ :D မႈိေရာ ကန္စြန္းေရာ သိပ္ ၾကိဳက္။

    ReplyDelete
  4. မႈိကန္စြန္းႀကိဳက္တယ္။ စားလို႔ေကာင္းမယ့္ပံုေလး

    ReplyDelete
  5. အသုုပ္မွန္သမွ်နီးနီးၾကိဳက္တယ္။ ကန္စြန္းရြက္သုုပ္လည္းၾကိဳက္ေတာ့ ဒီလိုုသုုပ္လည္းၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္ကူးေရ။

    ReplyDelete
  6. မႈိကန္စြန္းစပ္စပ္သုတ္ လုပ္မစားဘူးေသးဘူး စႏၵကူးေရ။ စိတ္ဝင္စားတယ္ လုပ္စားၾကည္မယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
    စကားမစပ္ တီတင့္ပလိပ္သြားတုန္းက အိမ္ဦးသခင္ျပတဲ့ 'စႏၵကူး' ပင္ကိုျမင္ေတာ့ ဘေလာ့ဂါ 'စႏၵကူး' ကို အမွတ္မထင္သတိရလိုက္ေသးတယ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  7. ကန္စြန္းရြက္သုပ္လုပ္စားၾကည့္မယ္အမကူးေရ
    ခ်ဥ္စပ္ဆိုရင္ႀကိဳက္တယ္...

    ခင္တဲ့ပစ္ပစ္

    ReplyDelete
  8. ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ .. အားရင္လုပ္စားၾကည့္ေနာ္..
    you'll love the taste.. Gyidaw
    အလင္းစက္မ်ား ... လုပ္ရတာသိပ္လြယ္.. အခ်ိန္ကုန္လဲသက္သာတယ္
    PhyoPhyo .. လုပ္စားၾကည့္ေလ ျဖိဳးရဲ႕
    Iora ... ျဖစ္ႏိုင္ သုပ္ျပီးပို႔ေပးခ်င္တာ.. း))
    တီတင့္.. စႏၵကူးပင္ကို ကူးလဲျမင္ဖူးခ်င္တယ္... ငယ္ငယ္တုန္းကဆိုရင္ အ ေဆာင္ ေတာ္ ကူး.. ဆိုပီး သူမ်ားစတာ း)
    ပစ္ပစ္ေရ... လုပ္စားပစ္လိုက္...ေနာ္ း) ဟီးဟီး

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။