ဂ်ဴးျမစ္ကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြရွိသလို၊အနံ႕ျပင္းလို႔ မၾကိဳက္တဲ့သူေတြလဲရွိတယ္။
အရင္ကေတာ့ အနံ႕ျပင္းလို႔ စားေလ့မရွိေပမယ့္၊ ႏိုင္ငံရပ္ျခားေနတာၾကာေလ၊ ငတ္လာ ေလေလ၊ ျမန္မာအစားေတြတမ္းတလာေလေလ..အခုဆို မစားတာ ဘာမွ မရွိေတာ့ဘူး။ သိပ္မုန္းတဲ့ ပုသိမ္ဟာလ၀ါနဲ႕၊ ထိုးမုန္႔ေတာင္ အခုဆိုစားတတ္ေနပီ။
ေျမာင္းျမ၊ပုသိမ္မေရြး.. အရင္က လွည့္ေတာင္မၾကည့္ဖူးဘူး၊ အခုေတာ့ စျပီး စားတတ္ ေနျပီ။
ဂ်ဴးျမစ္ကို ျမန္မာျပည္ခဏျပန္တဲ့ ဆရာတစ္ေယာက္က အရင္လိုဘဲ သတင္းစာနဲ႔ ထုပ္ျပီး ယူလာ ေပးတယ္။ ေရစိမ္ထားရင္အၾကာၾကီးခံသလို၊အျမစ္ေလးေတြဆြဲခြာ၊ ေရေဆး ျပီးသတင္းစာနဲ႔ထုပ္၊ ေရခဲေသတၱာထဲမွာလဲ အၾကာ ၾကီး အထားခံပါတယ္။
ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ဖို႔အတြက္ေတာ့၊
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီခ်က္
၂။ ပန္းသီးရွာလကာရည္
၃။ ေျမပဲမႈန္႕
၄။ ဆား အနည္းငယ္
၅။ ငရုတ္သီးစိမ္း
ဒါေတြကိုအဆင္သင့္ျပင္၊ ဂ်ဴးျမစ္ေလးေတြေရေဆးသန္႔စင္ လွီးျဖတ္ပီး ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ အရသာအေလး အေပါ့ ျပဳျပင္သုပ္စားရံုပါဘဲ။
ကၽြန္မသုပ္တုန္းက ထမင္းနဲ႔စားဖို႕၊ ဒါေပမယ့္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးနဲ႕အရမ္းေကာင္းလို႔ ဒီတိုင္းထိုင္စားလိုက္တယ္။ း)
ဒီတစ္ေခါက္ခရီးကျပန္ေရာက္ေတာ့ စိုက္ထားတဲ့ ပဲစင္းငံုပင္က အဖူးေလးေတြ အပြင့္ ေလးေတြနဲ႔.. မၾကာခင္အသီးေလးေတြသီးေတာ့မယ္.. ပဲစင္းငံုသီး ေလးေတြကို ေရေႏြးေဖ်ာသုပ္စားလဲအရမ္းေကာင္းတယ္။
ဒါကေတာ့ ေနာက္တစ္သုတ္စိုက္ထားတဲ့ မုန္လာပင္ေပါက္ေလးေတြပါ။ ျမန္မာျပည္ ကျပန္လာရင္ စားလို႔ရေနေလာက္ျပီ။
ဒါကေတာ့ အစိမ္းလဲတို႕စား၊ သုပ္စား၊ ေၾကာ္စားလို႔ရတဲ့ ေကာက္ေကြးညြန္႔ေတြပါ။ ဒရင္ေကာက္ညြန႔္ဆိုလားေခၚေသးတယ္။
အရင္ကေတာ့ အနံ႕ျပင္းလို႔ စားေလ့မရွိေပမယ့္၊ ႏိုင္ငံရပ္ျခားေနတာၾကာေလ၊ ငတ္လာ ေလေလ၊ ျမန္မာအစားေတြတမ္းတလာေလေလ..အခုဆို မစားတာ ဘာမွ မရွိေတာ့ဘူး။ သိပ္မုန္းတဲ့ ပုသိမ္ဟာလ၀ါနဲ႕၊ ထိုးမုန္႔ေတာင္ အခုဆိုစားတတ္ေနပီ။
ေျမာင္းျမ၊ပုသိမ္မေရြး.. အရင္က လွည့္ေတာင္မၾကည့္ဖူးဘူး၊ အခုေတာ့ စျပီး စားတတ္ ေနျပီ။
ဂ်ဴးျမစ္ကို ျမန္မာျပည္ခဏျပန္တဲ့ ဆရာတစ္ေယာက္က အရင္လိုဘဲ သတင္းစာနဲ႔ ထုပ္ျပီး ယူလာ ေပးတယ္။ ေရစိမ္ထားရင္အၾကာၾကီးခံသလို၊အျမစ္ေလးေတြဆြဲခြာ၊ ေရေဆး ျပီးသတင္းစာနဲ႔ထုပ္၊ ေရခဲေသတၱာထဲမွာလဲ အၾကာ ၾကီး အထားခံပါတယ္။
ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ဖို႔အတြက္ေတာ့၊
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီခ်က္
၂။ ပန္းသီးရွာလကာရည္
၃။ ေျမပဲမႈန္႕
၄။ ဆား အနည္းငယ္
၅။ ငရုတ္သီးစိမ္း
ဒါေတြကိုအဆင္သင့္ျပင္၊ ဂ်ဴးျမစ္ေလးေတြေရေဆးသန္႔စင္ လွီးျဖတ္ပီး ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ အရသာအေလး အေပါ့ ျပဳျပင္သုပ္စားရံုပါဘဲ။
ကၽြန္မသုပ္တုန္းက ထမင္းနဲ႔စားဖို႕၊ ဒါေပမယ့္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးနဲ႕အရမ္းေကာင္းလို႔ ဒီတိုင္းထိုင္စားလိုက္တယ္။ း)
ဒီတစ္ေခါက္ခရီးကျပန္ေရာက္ေတာ့ စိုက္ထားတဲ့ ပဲစင္းငံုပင္က အဖူးေလးေတြ အပြင့္ ေလးေတြနဲ႔.. မၾကာခင္အသီးေလးေတြသီးေတာ့မယ္.. ပဲစင္းငံုသီး ေလးေတြကို ေရေႏြးေဖ်ာသုပ္စားလဲအရမ္းေကာင္းတယ္။
ဒါကေတာ့ ေနာက္တစ္သုတ္စိုက္ထားတဲ့ မုန္လာပင္ေပါက္ေလးေတြပါ။ ျမန္မာျပည္ ကျပန္လာရင္ စားလို႔ရေနေလာက္ျပီ။
ဒါကေတာ့ အစိမ္းလဲတို႕စား၊ သုပ္စား၊ ေၾကာ္စားလို႔ရတဲ့ ေကာက္ေကြးညြန္႔ေတြပါ။ ဒရင္ေကာက္ညြန႔္ဆိုလားေခၚေသးတယ္။
ဒါကေတာ့ ခရစၥမတ္ပါတီတုန္းက ျပင္ဆင္ထားတဲ့အစားစာေတြပါ။ က်မ္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ပါေစ.. အသီးစံု salad ပါ sauce ကို ဓာတ္ပံုမရိုက္ျဖစ္ဘူး။ (ပန္းသီး၊ သစ္ေတာ္သီး၊ စပ်စ္သီး၊ လိေမၼာ္သီးနဲ႕ စိမ္းစားဥ) (ဆလပ္ရြက္နဲ႕ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ)
သြားေရေတြက်လိုက္တာေနာ္ း)
ReplyDeleteကူးကူးရဲ႔ ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ေလးစားခ်င္စရာေလး...။ ဂ်ဳးျမစ္ကုိ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နဲ႔ပဲစားဖူးတာ သုပ္တာမစားဖူးေသးဘူး...။
ReplyDeleteဂ်ဴးျမစ္သုပ္ေလးစားခ်င္လုိက္တာ မစားရတာၾကာျပီ
ReplyDeleteဂ်ဴးျမစ္ေၾကာ္ေတာ႔စားရတယ္ အိမ္ကပုိ႔ေပးလုိ႔ပါ
ေတာင္ၾကီးဆုိေတာ႔ပုိ႔ရခက္တယ္ ရန္ကုန္ဆုိရင္ေတာ႔နဲနဲလြယ္တာေပါ႔ေနာ္
အလြမ္းေျပ စားခဲ႔တယ္ေနာ္
ဂ်ဴးျမစ္ဆိုရင္ ခ်ဥ္ရည္ပဲခ်က္ဘူးတယ္။ အသုပ္လုပ္မစားဖူူးေသးဘူး စႏၵကူးေရ။
ReplyDeleteဒီတစ္ေခါက္တီတင့္ စမ္းလုပ္စားၾကည့္မယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မစားဖူးေပမယ့္ စာေကာင္းမယ့္ ပံုပဲ... မဒမ္ကိုးလိုပဲ သြားရည္က်သြားတယ္
ReplyDeleteOh, sis... Want to eat Juu Myint. It's been for long time I have't eaten it. My mom used to cook soup for us.
ReplyDeleteဂ်ဴးျမစ္ကိုေထာင္းစားလည္း ၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ငါးေျခာက္ အသားေတြနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ေထာင္းပီး အေပၚက ဆီစိမ္းေလး ဆမ္းလိုက္ရင္ သိပ္ေကာင္းတာဘဲ။
ကူးကူးက ေတာ္လုိက္တာ အသီၤးအရြက္ေတြ ကိုယ္တိုင္စိုက္ထားတာ
အပင္ေလးေတြ စိမ္းေနတာဘဲ.. သေဘာက်လိုက္တာ
ဂ်ဴးျမစ္သုတ္ေလးတစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး...။
ReplyDeleteဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္ရည္၊ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နဲ႔ အစိမ္းပဲ ကိုက္စားဖူးတယ္။
သူ႕အရသာကို ႀကိဳက္တယ္ ..။ စိတ္၀င္စားတယ္။ သုတ္စားၾကည့္ရမယ္..။
ဂ်ဳးျမတ္ကိုလြမ္းေနတာ။ ငါးနဲ ့ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားခ်င္တယ္။
ReplyDeleteအသုပ္ေတာ့မစားဖူးေသးပါဘုူး။
ေနာက္ၾကံဳရင္စမ္းလုပ္ၾကည့္ပါမယ္။
ဂ်ဴးၿမစ္သုပ္စားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteဒရင္ေကာက္အစိမ္းကိုခုမွပဲၿမင္ဖူးေတာ႕တယ္
:))
This website was... how do I say it? Relevant!
ReplyDelete! Finally I've found something which helped me. Cheers!
Check out my webpage :: ranger forum
Hi there to every one, as I am genuinely eager of reading this blog's post to be updated daily. It consists of nice information.
ReplyDeleteHere is my homepage - ford ranger