မေန႔ကညီမ၀မ္းကြဲေမြးေန႔ပါ....
ဘာလုပ္ေပးရင္ေကာင္းမလဲစဥ္းစားေနရင္းနဲ႔..အခ်ိန္လဲမကုန္
အလြယ္တစ္ကူလုပ္လို႔ရမယ့္ေက်ာက္ေက်ာဘဲလုပ္ဖို႔ဆံုးၿဖတ္လိုက္ပါတယ္။ သူတို႔ကေတာ့
မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္မယ္။ ပီဇာရယ္..ေဖ်ာ္ရည္ရယ္ေပါ့..
အုန္းႏို႔ကေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္၀ယ္ဖို႔အခ်ိန္မမွီေတာ့လို႔ဗူးနဲ႔ဟာကိုဘဲသံုးၿပီးေရတစ္လီ
တာခြဲေလာက္ထည့္ၿပီးေရာက်ိဳပါတယ္။
အုန္းႏို႔က်ိဳေနတဲ့အခ်ိန္မွာ အာဂါးေက်ာက္ေက်ာေပါင္ဒါမႈန္႔ကိုသၾကားေတြနဲ႔သမေအာင္ေမႊထား
ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ကၽြဲေကာသီးေဖ်ာ္ရည္မႈန္႔ကိုပါေရာထည့္ေမႊလိုက္တယ္။
အုန္းႏို႔ပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ ေရာသမေမႊလုပ္ထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာ+ကၽြဲေကာသီးေဖ်ာ္ရည္မႈန္႔+သ
ၾကားမႈန္႔ ကိုေလာင္းထည့္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔ေမႊၿပီး ပ်စ္လာတာနဲ႔ ဗန္းထဲထည့္ၿပီးအေအးခံထားလိုက္
တယ္။ ေရခဲေသတၱာကိုဖြင့္ၾကည့္ေတာ့ သခြားေမႊးတစ္ၿခမ္းက်န္တာေတြ႔လို႔ ၿခစ္ထားၿပီး အေရစစ္
ထားလိုက္တယ္။ အဖတ္ေတြကိုေတာ့သတ္သတ္ဖယ္ၿပီးသခြားေမႊးအေရနဲနဲကို က်န္တဲ့အုန္းႏို႔ေ၇
လဲနဲနဲနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔နဲနဲထည့္ၿပီးထပ္က်ိဳၿပီး..ေနာက္တစ္လႊာေလာင္းခ်လိုက္ပါတယ္။
ဟီး..ဒါေပမယ့္ႏွစ္လႊာေတာ့မၿဖစ္လာဘူး...အရသာကေတာ့ ကၽြဲေကာသီး သခြားေမႊးနဲ႔အုန္းႏို႔အရ
သာခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါ...အေပၚယံကေအးေတာ့တင္းလာတာနဲ႔ သခြားေမႊးၿခစ္ထားတဲ့အဖတ္ေတြကို
အေပၚမွာလိုက္ၿဖဴးလိုက္ပါတယ္..ကိုယ့္သာသာကိုယ္စားၾကည့္ေတာ့ေကာင္းေနတာဘဲ..သူမ်ား
ေတာ့မသိဘူး..
ဘာလုပ္ေပးရင္ေကာင္းမလဲစဥ္းစားေနရင္းနဲ႔..အခ်ိန္လဲမကုန္
အလြယ္တစ္ကူလုပ္လို႔ရမယ့္ေက်ာက္ေက်ာဘဲလုပ္ဖို႔ဆံုးၿဖတ္လိုက္ပါတယ္။ သူတို႔ကေတာ့
မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္မယ္။ ပီဇာရယ္..ေဖ်ာ္ရည္ရယ္ေပါ့..
အုန္းႏို႔ကေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္၀ယ္ဖို႔အခ်ိန္မမွီေတာ့လို႔ဗူးနဲ႔ဟာကိုဘဲသံုးၿပီးေရတစ္လီ
တာခြဲေလာက္ထည့္ၿပီးေရာက်ိဳပါတယ္။
အုန္းႏို႔က်ိဳေနတဲ့အခ်ိန္မွာ အာဂါးေက်ာက္ေက်ာေပါင္ဒါမႈန္႔ကိုသၾကားေတြနဲ႔သမေအာင္ေမႊထား
ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ကၽြဲေကာသီးေဖ်ာ္ရည္မႈန္႔ကိုပါေရာထည့္ေမႊလိုက္တယ္။
အုန္းႏို႔ပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ ေရာသမေမႊလုပ္ထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာ+ကၽြဲေကာသီးေဖ်ာ္ရည္မႈန္႔+သ
ၾကားမႈန္႔ ကိုေလာင္းထည့္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔ေမႊၿပီး ပ်စ္လာတာနဲ႔ ဗန္းထဲထည့္ၿပီးအေအးခံထားလိုက္
တယ္။ ေရခဲေသတၱာကိုဖြင့္ၾကည့္ေတာ့ သခြားေမႊးတစ္ၿခမ္းက်န္တာေတြ႔လို႔ ၿခစ္ထားၿပီး အေရစစ္
ထားလိုက္တယ္။ အဖတ္ေတြကိုေတာ့သတ္သတ္ဖယ္ၿပီးသခြားေမႊးအေရနဲနဲကို က်န္တဲ့အုန္းႏို႔ေ၇
လဲနဲနဲနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔နဲနဲထည့္ၿပီးထပ္က်ိဳၿပီး..ေနာက္တစ္လႊာေလာင္းခ်လိုက္ပါတယ္။
ဟီး..ဒါေပမယ့္ႏွစ္လႊာေတာ့မၿဖစ္လာဘူး...အရသာကေတာ့ ကၽြဲေကာသီး သခြားေမႊးနဲ႔အုန္းႏို႔အရ
သာခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါ...အေပၚယံကေအးေတာ့တင္းလာတာနဲ႔ သခြားေမႊးၿခစ္ထားတဲ့အဖတ္ေတြကို
အေပၚမွာလိုက္ၿဖဴးလိုက္ပါတယ္..ကိုယ့္သာသာကိုယ္စားၾကည့္ေတာ့ေကာင္းေနတာဘဲ..သူမ်ား
ေတာ့မသိဘူး..
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...