နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
မိုးဦးသန္းေတာ့
ReplyDeleteစြတ္ဆိုႏြမ္းရိ
အလွမန္၀င့္ခ်င္လည္း
အလွမ္းမသာေတာ့ျပန္ပါဘူး....
I felt sorrow coz of your impressive poem.
I got crazy coz of sadness photos.
Bino
ကူကူးေရးးးးး
ReplyDeleteမိုက္တယ္ကဗ်ာေလး
ေရလည္လန္းတယ္
ဟီးးးးးသူမ်ားေတြလိုေရးၾကည့္တာ
တာ့ တာေနာ္
ကူးကူးလဲကဗ်ာေလးေတြအရမ္းခ်စ္တယ္.
ReplyDeleteသူမ်ားေတြလိုေတာ့မေရးတတ္ေပမယ့္
တစ္ခါတစ္ေလတိုက္ဆိုင္တာေလးေတြရွိလာ
ရင္..ရင္ထဲကစကားလံုးေလးေတြထြက္လာတာ...
အဆင့္မီွကဗ်ာေလးေတာ့မဟုတ္ပါဘူး..
ရင္ထဲကခံစားခ်က္ေလးကိုသြန္ခ်လိုက္တာကို
ႏွလံုးသားနဲ႔ခံစားနားလည္ေပးတဲ့ ၿမဴးနဲ႔ Bino ကိုေက်းဇူးပါ။
မိုးဦးသန္း တြယ္ရင္ေတာ့ေန ့တိုင္းေခါင္းေလွ်ာ္မွရမယ္။
ReplyDeleteဒီလို စပ္နည္းမ်ိဳးေတြ ရွားသြားၿပီဗ်..
ReplyDelete"ေလအနမ္းမွာ
ပင္မွာရမ္း ခြင့္
မသာေတာ့သာမို႔
ဦးဆိုက္က်ေၿခြ
မလန္းသာေပဘူး.."
ေတာ္ေတာ္ေလးကို ေကာင္းတယ္...