Skip to main content

ႏို႔ခဲ ေၾကာ္ (homemade)

အားလံုးမဂၤလာရွိေသာနံနက္ခင္းျဖစ္ပါေစ။ဒီေန႔ေတာ့ေစာေစာေလးႏိုးေနတာနဲ႔နံနက္စာစားရင္းစားေနတဲ့ႏြားႏို႔ခဲေၾကာ္ ေလးကိုၾကည့္ရင္းေရးအံုးမွလို႔စိတ္ကူးရလို႔ပါ။ဒီမွာေတာ့ႏြားႏို႔ခဲမရွိဘူး္။ကိုအန္ဒီေရးထားတဲ့Fetacheesseကလဲေစ်းၾကီးတာ အရမ္းဘဲ၊ဒါေတာင္ဗူးေလးထဲမွာအတံုးေသးေသးေလးနဲ႔Oliveoilနဲ႔စိမ္ထားတာ။ဆိတ္ႏို႔ခဲေစ်းၾကီးတာကလဲမေၿပာနဲ႔ဆိတ္ သားေတာင္မေရာင္းတဲ့ႏိုင္ငံ..ဆိုေတာ့လဲဆိုးပါ့။ႏို႔ခဲလုပ္ဖို႔ႏြားႏို႔ဗူးတစ္ဗူး၀ယ္လိုက္ပါတယ္။1.2$ေလာက္ဘဲက်တယ္။အဲ ဒီဗူးထဲကတစ္၀က္ကိုၾကိဳလိုက္ပါတယ္။LemonJuiceလဲရွာမရတာနဲ႔သံပုရာသီး(၂)လံုး၀ယ္လာပါတယ္။အဲဒါကဆင္ဖိုးထက္ ခၽြန္းဖိုးပိုၾကီးပါတယ္။သံပုရာသီးကလဲေစ်းၾကီးပါ့။ကဲ၊ဒါနဲ႔ဘဲသံပရာသီး(၂)လံုးညွစ္အရည္ေရးေလးစစ္ထားၿပီးေတာ့ ပြက္ပြက္ဆူၿပီးေနာကမီးေလွ်ာ့လိုက္တဲ့ႏြားႏို႔အိုးထဲကိုဆားနဲနဲအခ်ိဳၾကိဳက္ရင္သၾကားပါထည့္လို႔ရမယ္)ထည့္လိုက္ပီးေတာ့ တစ္ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေမႊရင္းနဲ႔သံပရာရည္ေလးေတြေလာင္းထည့္လိုက္ေတာ့သူဘာသူအဖတ္ေလးေတြခြဲထြက္လာပါတယ္။ ႏြားႏိုးစစ္စစ္သာ၀ယ္လို႔ရရင္အရမ္းေကာင္းမွာ၊ေလာေလာဆယ္ေတာ့ရွိတဲ့freshmilkေလးနဲ႔ဘဲအဖတ္ေလးေတြရလာရင္ မီးပိတ္လုိက္ပီးေတာ့စစ္ဖို႔အ၀တ္ကိုအဲဒီအခ်ိန္မွသတိရတာနဲ႔အသဲသန္လိုက္ရွာရပါတယ္။မသံုးရေသးတဲ့လက္ကိုင္ပ၀ါအပါး ေလးေတြ႔ေတြ႔တာနဲ႔ေရဆြတ္ၿပီးေအာက္ကခြက္ခံၿပီးႏြားႏို႔ခဲဖတ္ေလးေတြေလာင္းခ်ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္၊ၿပီးေတာ့လိမ္ လိုက္ပီဖိပီးထပ္စစ္ပါတယ္။ပီးရင္ေတာ့နဲနဲအေအးခံလိုက္ရင္ႏြားႏို႔ခဲေလးရပါပီ။လုပ္ရတဲ့အခ်ိန္သိပ္မၾကာပါဘူး။ေရးျပတာ နဲနဲၾကာတယ္။စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ကိုယ္လုပ္ထားတဲ့ႏြားႏို႔ခဲေလးကိုၾကည့္ပီးရန္ကုန္ေရႊဘံုသာလမ္း ထိပ္ကလမ္းေဘးမွာေရာင္းတဲ့ႏြားႏို႔ခဲေတြနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္လို႔အမြန္းတင္မိေသးတယ္။ဟင္းခ်က္စားလဲေကာင္းမွာ၊ဒီေန႔ေတာ့ မေနႏိုင္တာနဲ႔ေၾကာ္စားလိုက္ပါတယ္။ ဒီေန႔နံနံစာမွာေတာ့ေပါင္မုန္႔တစ္လံုး၊ေထာပတ္သီးတစ္လံုးနဲ႔ဒီေန႔ေတာ့ႏြားႏို႔ခဲေၾကာ္ေလးပါပါလာပါတယ္။
ဘာဘဲေျပာေျပာဒိန္ခဲခ်က္တဲ့အေၾကာင္းေရးထားတဲ့ကိုအန္ဒီကိုေက်းဇူးတင္မိပါရဲ႕၊သူေရးထားတာဖတ္ပီးစားခ်င္လြန္းလို႔ အတင္းၾကံဖန္ရင္းနဲ႔ျဖစ္သြားလို႔။ :)


Comments

  1. ကူးကူးေရ........ဒီေန႔ကြ်န္မဲ ခ်ပါတီပုိ႔တင္ေနတာ။ ကုိအန္ဒီဆီကေန ျမင္လုိ႔ေလ။ ဒိန္ခဲနဲ႔ေတာ႔ ဟုတ္ဘူး။
    ဒိန္ခဲလုပ္နည္းလဲ မွတ္သြားတယ္။ လြယ္တယ္ေနာ္။ လုပ္ျဖစ္ရင္ ျဖစ္မျဖစ္ျပန္ေျပာမယ္။

    ReplyDelete
  2. ႏြားႏို႔ခဲ ၾကိဳက္တယ္ း)

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးေရ
    ေမေလးကေတာ႔ ကူးကူးေလာက္ မေတာ္ဘူးကြ ..ေနာက္တစ္ခါကူးကူး လုပ္စားရင္ ေမေလးကုိ ေခၚေလ..လာစားမယ္ေနာ္..ခုေတာ႔ သေရသိမ္းကာၿပန္ေပၿပီကြယ္
    ကူးကူးကို ခ်စ္တဲ႔
    ေမေလး

    ReplyDelete
  4. လာစားသြားတယ္ေနာ္ ရွလြတ္ ရွလြတ္...:P
    ေကာင္း မွ ေကာင္း

    ReplyDelete
  5. လုပ္တတ္လုိက္တာ၊ မွတ္သြားတယ္

    ReplyDelete
  6. ႏြားႏို႔ခဲ ကိုယ္လဲ သိပ္ႀကိဳက္တာ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ