နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
ပံုေတြ လာၾကည့္သြားတယ္ ..
ReplyDeleteပံုေလးေတြမွာ
Label ေလး ေတြနဲ႕ ဆို
ပိုေကာင္း ဘူးးးလားးး ... >>>
Marvellous pictures!!I love Shan State!!!
ReplyDeleteေဆာင္းႏွင္းေရ.. label တပ္ဖို႕မအားလို႔ပါ..ပီးေတာ့ ပံုေတြၾကည့္ရင္လဲ ဘာေတြလဲဆိုတာရွင္းေနတာမို႔မတပ္ေတာ့တာပါ။
ReplyDeleteသိခ်င္တဲ့ပံုရွိရင္ေမးေလ..ေျပာျပမယ္ေနာ္။
Yuya.. ဟုတ္တယ္.. ကူးလဲအဲဒီေဒသေလးအရမ္း ခ်စ္တယ္။
စႏၵကူးေရ..အင္းထဲအလြမ္းေျပၾကည့္ရလို႕..ေက်းဇူးေနာ္။ ပံုေလးေတြကလွတယ္။ ေနရာလဲ စံုတယ္။ တို႕ဒီတေခါက္ျပန္တံုးက အဲဒီဖက္ကရြာေတြကို မေရာက္ခဲ့ဘူး။
ReplyDeleteမိုးဦးေရ.. ေက်းဇူးပါ..
ReplyDeleteကူးလဲအရမ္းႏွစ္သက္ပါတယ္..