နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕... ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္... စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္... မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
ၿမန္မာ နဲ႕ သိပ္ မကြာဘူးေနာ္ ..>>>
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ေဆာင္း.. အထူးသျဖင့္အာရွႏိုင္ငံေတြဆင္တူၾကတယ္..
ReplyDeleteအတြန္႔အတက္ေလးေတြနဲ႔ လွတယ္ေနာ္... ေပါင္းစပ္ထားတဲ႔ အႏုပညာရသကိုခံစားရတယ္...
ReplyDeleteကူးကူးေရ ႕ ႕ အင္ဒုိအႏုပညာကုိ လာခံစားသြားတယ္။
ReplyDeleteဟိဟိ ႕ ႕ မမလုက အင္ဒုိေရာက္ေနေပမယ့္ အဲ့ဒီလုိပံုေတြေတာင္ မရုိက္ထားမိဘူးရယ္။ ကူးကူးနားကေနပဲ မွ်ေ၀ခံစားသြားတယ္ေနာ္။
ခ်စ္တဲ့
မမလု
မမလုေရ...
ReplyDeleteတစ္ကယ္ေတာ့အဲလိုပံုေတြတစ္စုတစ္စည္းတည္းစုထား ေပးတဲ့ အင္ဒိုနီးရွားသံရံုးပညာေရးဌာနကိုေက်းဇူးတင္ ရမွာ။ ကူးဗီဇာကိစၥအတြက္ေရာက္ေတာ့ အမွတ္တရ တစ္၀ၾကီးရုိက္လာတာ..သူတို႔လူမ်ိဳးႏြယ္ေတြနဲ႔ ရိုးရာအိမ္ ေလးေတြေရာပါတယ္..မ်ားလြန္းလို႔ခြဲတင္ လိုက္တာ.. ကူးေရာက္တဲ့ေန႔ ဆက္သြယ္လိုက္မယ္ေနာ္။
rose ေရ.. ဟုတ္တယ္... တြန္႔တက္ေလးေတြနဲ႔.. သူတို႔လက္မႈပညာလဲအ့ံမခန္းဘဲ..
ReplyDeleteဒါေပမယ့္ ျမန္မာကိုေတာ့မမွီဘူးထင္တာဘဲ။။ (အင္ဒိုေတြမဖတ္တတ္ေတာ့ကိုယ့္ႏိုင္ငံကိုယ္ၾကြားလိုက္ အံုးမယ္)