နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
ၿမန္မာ နဲ႕ သိပ္ မကြာဘူးေနာ္ ..>>>
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ေဆာင္း.. အထူးသျဖင့္အာရွႏိုင္ငံေတြဆင္တူၾကတယ္..
ReplyDeleteအတြန္႔အတက္ေလးေတြနဲ႔ လွတယ္ေနာ္... ေပါင္းစပ္ထားတဲ႔ အႏုပညာရသကိုခံစားရတယ္...
ReplyDeleteကူးကူးေရ ႕ ႕ အင္ဒုိအႏုပညာကုိ လာခံစားသြားတယ္။
ReplyDeleteဟိဟိ ႕ ႕ မမလုက အင္ဒုိေရာက္ေနေပမယ့္ အဲ့ဒီလုိပံုေတြေတာင္ မရုိက္ထားမိဘူးရယ္။ ကူးကူးနားကေနပဲ မွ်ေ၀ခံစားသြားတယ္ေနာ္။
ခ်စ္တဲ့
မမလု
မမလုေရ...
ReplyDeleteတစ္ကယ္ေတာ့အဲလိုပံုေတြတစ္စုတစ္စည္းတည္းစုထား ေပးတဲ့ အင္ဒိုနီးရွားသံရံုးပညာေရးဌာနကိုေက်းဇူးတင္ ရမွာ။ ကူးဗီဇာကိစၥအတြက္ေရာက္ေတာ့ အမွတ္တရ တစ္၀ၾကီးရုိက္လာတာ..သူတို႔လူမ်ိဳးႏြယ္ေတြနဲ႔ ရိုးရာအိမ္ ေလးေတြေရာပါတယ္..မ်ားလြန္းလို႔ခြဲတင္ လိုက္တာ.. ကူးေရာက္တဲ့ေန႔ ဆက္သြယ္လိုက္မယ္ေနာ္။
rose ေရ.. ဟုတ္တယ္... တြန္႔တက္ေလးေတြနဲ႔.. သူတို႔လက္မႈပညာလဲအ့ံမခန္းဘဲ..
ReplyDeleteဒါေပမယ့္ ျမန္မာကိုေတာ့မမွီဘူးထင္တာဘဲ။။ (အင္ဒိုေတြမဖတ္တတ္ေတာ့ကိုယ့္ႏိုင္ငံကိုယ္ၾကြားလိုက္ အံုးမယ္)