သတ္သတ္လြတ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္ ပဲျပားဆုပ္ေၾကာ္ပါ။
ဒီမွာက ပဲျပားလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရတယ္။ ရံုးကလူေတြသတ္သတ္လြတ္ေတြခ်ည္းမို႕ ေက်ာင္းတစ္ခုက ပဲျပား၊ ပဲႏို႕၊ ဂ်ယ္လီပဲတိုဖူး၊ နဲ႔ အျခားသတ္သတ္လြတ္ခ်က္စရာ ေပါင္းစံုလုပ္ျပီးတစ္ပတ္တစ္ခါ လာေရာင္း တယ္။
ျမန္မာျပည္ကပဲျပားလိုမ်ိဳး ေလးေထာင့္အတုံးေလး.. ေတြကုိေတာ့ ေစ်းမွာ၀ယ္လို႔ရတယ္၊ မွတ္မိေသးတယ္၊ တစ္ခါတစ္ခါဆို ပဲျပားတုန္းေလးေတြေပၚ ၾတိဂံပံုေတြ အသည္းပံုေလးေတြ ေဖာ္ထားတာ ပါေသးတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဒီက university တစ္ခုကေက်ာင္းသား ေတြလုပ္ျပီးလာေရာင္းတဲ့ ပဲျပားအတံုးၾကီးၾကီးကေတာ့ ၀ယ္တဲ့သူလက္ထဲေရာက္တဲ့အထိ ေႏြးေန တုန္းဘဲ။ အရမ္းကိုလတ္ဆတ္တယ္။
သူတို႔လဲ စီးပြားေရးအရမ္းေကာင္းတယ္၊ တစ္ပတ္ကို တစ္ခါထုတ္တဲ့ပဲျပားတင္အသားတင္အျမတ္ေငြက $1500 ေလာက္ရွိတယ္။
ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ တစ္တံုး၀ယ္ရင္အမ်ားၾကီးမို႕မကုန္ေတာ့ သိမ္းထားလဲၾကာရင္စားမေကာင္းေတာ့ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ၀ယ္တာရွားတယ္၊ တစ္ခါတစ္ေလ သူငယ္ခ်င္းမေလးတစ္ေယာက္နဲ႔ ၀ယ္ျပီးတစ္ေယာက္ တစ္၀က္ ခြဲၾကတယ္၊ တစ္တံုးၾကီးကို $ 2.
တစ္၀က္ကိုအေနေတာ္လွီး ဆီအိုးကပ္ေလးနဲ႔ေၾကာ္ပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္၊ က်န္တဲ့တစ္၀က္ကိုေတာ့ ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး
ဂ်ံဳမႈန္႕ ႏွစ္ဇြန္း
ဆားအနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္
ဂ်င္း ေထာင္းထားတဲ့အရည္
နံနံပင္ အခ်ဥ္ (နံနံပင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မရွိလို႕ ထိုင္းကလာတဲ့ ဗူးေလးေတြပါ)
အေရာင္တင္ငရုတ္သီးမႈန္႔အနည္းငယ္..
အားလံုးသမေအာင္ေရာေမႊျပီးလံုးထားလိုက္ပါ။ တစ္ညေလာက္ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားျပီး စားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္ ထုတ္ပီး ေၾကာ္စားရံုပါဘဲ။ ေၾကာ္ျပီးဘဲခ်က္စားစား ၊ ဘယ္လိုစားစား အရသာလဲရိွ၊ က်မ္းမာေရး အတြက္လဲ သင့္ေတာ္တဲ့ ပဲျပားဆုပ္ေလး၊ စီးေနတာဘဲ.. ငါးဖယ္ဆုပ္လိုမ်ိဳးဘဲ (ငါးနံ႕ေတာ့ရ၀ူးေလ)။ ပဲျပားကိုဒီတိုင္းၾကီးစားေနရ ရင္ ၾကာေတာ့ ပ်င္းလာေရာလား..ဒါေၾကာင့္ ေနာက္တစ္မိ်ဳး စမ္းၾကည့္တာေပါ့။ ကၽြန္မေတာ့ ေၾကာ္ခါနီးမွာ အေၾကာ္မႈန္႔အရည္နဲ႔ ထပ္ႏွစ္ပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္.. ပိုျပီး ရြရြေလးျဖစ္တာေပါ့။ း))
ဒီမွာက ပဲျပားလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရတယ္။ ရံုးကလူေတြသတ္သတ္လြတ္ေတြခ်ည္းမို႕ ေက်ာင္းတစ္ခုက ပဲျပား၊ ပဲႏို႕၊ ဂ်ယ္လီပဲတိုဖူး၊ နဲ႔ အျခားသတ္သတ္လြတ္ခ်က္စရာ ေပါင္းစံုလုပ္ျပီးတစ္ပတ္တစ္ခါ လာေရာင္း တယ္။
ျမန္မာျပည္ကပဲျပားလိုမ်ိဳး ေလးေထာင့္အတုံးေလး.. ေတြကုိေတာ့ ေစ်းမွာ၀ယ္လို႔ရတယ္၊ မွတ္မိေသးတယ္၊ တစ္ခါတစ္ခါဆို ပဲျပားတုန္းေလးေတြေပၚ ၾတိဂံပံုေတြ အသည္းပံုေလးေတြ ေဖာ္ထားတာ ပါေသးတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဒီက university တစ္ခုကေက်ာင္းသား ေတြလုပ္ျပီးလာေရာင္းတဲ့ ပဲျပားအတံုးၾကီးၾကီးကေတာ့ ၀ယ္တဲ့သူလက္ထဲေရာက္တဲ့အထိ ေႏြးေန တုန္းဘဲ။ အရမ္းကိုလတ္ဆတ္တယ္။
သူတို႔လဲ စီးပြားေရးအရမ္းေကာင္းတယ္၊ တစ္ပတ္ကို တစ္ခါထုတ္တဲ့ပဲျပားတင္အသားတင္အျမတ္ေငြက $1500 ေလာက္ရွိတယ္။
ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ တစ္တံုး၀ယ္ရင္အမ်ားၾကီးမို႕မကုန္ေတာ့ သိမ္းထားလဲၾကာရင္စားမေကာင္းေတာ့ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ၀ယ္တာရွားတယ္၊ တစ္ခါတစ္ေလ သူငယ္ခ်င္းမေလးတစ္ေယာက္နဲ႔ ၀ယ္ျပီးတစ္ေယာက္ တစ္၀က္ ခြဲၾကတယ္၊ တစ္တံုးၾကီးကို $ 2.
တစ္၀က္ကိုအေနေတာ္လွီး ဆီအိုးကပ္ေလးနဲ႔ေၾကာ္ပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္၊ က်န္တဲ့တစ္၀က္ကိုေတာ့ ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး
ဂ်ံဳမႈန္႕ ႏွစ္ဇြန္း
ဆားအနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္
ဂ်င္း ေထာင္းထားတဲ့အရည္
နံနံပင္ အခ်ဥ္ (နံနံပင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မရွိလို႕ ထိုင္းကလာတဲ့ ဗူးေလးေတြပါ)
အေရာင္တင္ငရုတ္သီးမႈန္႔အနည္းငယ္..
အားလံုးသမေအာင္ေရာေမႊျပီးလံုးထားလိုက္ပါ။ တစ္ညေလာက္ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားျပီး စားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္ ထုတ္ပီး ေၾကာ္စားရံုပါဘဲ။ ေၾကာ္ျပီးဘဲခ်က္စားစား ၊ ဘယ္လိုစားစား အရသာလဲရိွ၊ က်မ္းမာေရး အတြက္လဲ သင့္ေတာ္တဲ့ ပဲျပားဆုပ္ေလး၊ စီးေနတာဘဲ.. ငါးဖယ္ဆုပ္လိုမ်ိဳးဘဲ (ငါးနံ႕ေတာ့ရ၀ူးေလ)။ ပဲျပားကိုဒီတိုင္းၾကီးစားေနရ ရင္ ၾကာေတာ့ ပ်င္းလာေရာလား..ဒါေၾကာင့္ ေနာက္တစ္မိ်ဳး စမ္းၾကည့္တာေပါ့။ ကၽြန္မေတာ့ ေၾကာ္ခါနီးမွာ အေၾကာ္မႈန္႔အရည္နဲ႔ ထပ္ႏွစ္ပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္.. ပိုျပီး ရြရြေလးျဖစ္တာေပါ့။ း))
အခုလို ဥပုသ္လေတြမွာ သက္သတ္လြတ္စားသူေတြအတြက္
ReplyDeleteပိုအဆင္ေၿပတာေပါ႔ေနာ္...
အမလည္း စားခ်င္တယ္...
မြမြေလး နဲ႔ ေမႊးေမႊးေလး...
ၾကိဳက္တယ္မမကူး
ReplyDeleteလာလာဖတ္တယ္ ရံုးကဆိုေတာ့မန့္ဖို့အဆင္မေၿပလို့
ေထာ
ကူးကူးေလးေရ ႕ ႕
ReplyDeleteမမလည္း ပဲျပားဆုိ သိပ္ၾကိဳက္။ အခု ကူူးကူးလုပ္ထားတဲ့ ပဲျပားဆုပ္လံုးေၾကာ္ေလး စားသြားျပီေနာ္။