ရန္ကုန္ကမထြက္လာခင္ေလးမွာ ကိုးရီးယားဆိုင္ေတြစဖြင့္ေနပီ၊ ကိုးရီးယားကားေတြၾကည့္ သူတို႔စားသလို လိုက္စား ခ်င္တဲ့စိတ္ကတားမရ.. အဲတုန္းက ကိုးရီးယားစားေသာက္ ဆိုင္ေတြ ေစ်းကၾကီးၾကီး...
ဦးေလးလူပ်ိဳၾကီးကုိ ေခၚျပီး အသားကင္သြားစားၾကတယ္.. အရန္ဟင္းေတြကအမ်ားၾကီး..ကင္မ္ခ်ီေရာ၊ ေဂၚရခါးသီး ပါးပါးလွီးေၾကာ္၊ အရြက္ေၾကာ္..စံုေနတာဘဲ.. အသားကင္ရဲ႕အရသာေတာ့ သိပ္သေဘာ မက်ဘူး။ ေပါ့ရြတ္ရြတ္ျဖစ္ေနတယ္လို႕ခံစားရတယ္။ ဒီေရာက္ေတာ့ ဘယ္ေျပာေကာင္းမလဲ ကိုးရီးယား ဆိုင္ ေတြ မႈိလိုေပါက္ေနတာ.. သြားစားျပန္လဲကိုယ့္ခံတြင္းေတြ႕မျဖစ္ဘူး၊ စားလဲစားခ်င္တယ္.. အသားကင္ ေတာ့မစားျဖစ္ဘူးေလ ဒီမွာကေတာ့ ၀က္သားၾကိဳက္တဲ့ သူေတြအတြက္ ပိုအဆင္ေျပ တယ္..
အရင္အပတ္ေတာင္ေပၚတက္ပီးအမဲသားသြား၀ယ္ေတာ့ အဲဒီက အမဲသားေရာင္းတဲ့ေကာင္ေလးက ကၽြန္မ၀မ္းကြဲ ညီမေလးရဲ႕သားငယ္ငယ္ေလးကိုၾကည့္ပီး အမဲသားကႏုတယ္..နင့္ကေလးလို႕ဘဲလို႕ ေျပာ ေတာ့ ညီမက..စိတ္ဆိုးရအခက္..ရီရအခက္.. ကၽြန္မကသူတို႔စကားနားမလည္ဘူးရယ္.. ညီမက ျပန္ရွင္း ျပမွ သိတာ။ အဲဒီႏုတဲ့အသားေလးေတြခ်ည္း အသားကင္လုပ္စားမယ္ဆိုပီး၀ယ္လာ တယ္။
အမဲသားႏုႏုေလးကိုပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာ ႏွပ္ထားလိုက္တယ္..
ညေနေစာင္းေတာ့ သူငယ္ခ်င္းအမၾကီးတစ္ေယာက္ ေရာက္လာတာနဲ႔ အေတာ္ဘဲဆိုပီး သူနဲ႔ အတူစားၾကတယ္။ တစ္ေယာက္တည္းေတာ့မစားေလနဲ႔..အရသာမရွိဘူး။။။ း))
ဒယ္အိုးပူပူမွာ ႏွပ္ထားတဲ့အသြာလႊာေလးေတြ တင္.. က်က္ေလးတဲ့အေနထားေရာက္ေအာင္အထက္ ေအာက္လွန္.. ျပီးေတာ့မွ ဆလပ္ရြက္ကိုျဖတ္၊ အသားဖတ္ေလးတင္၊ မုန္လာဥခ်ဥ္ေလးထည့္၊ ႏို႕ခဲ ေလး နဲနဲထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးေဆာစ့္..ကိုထည့္ ျပီးေတာ့ အားလံုးထုပ္ပိုးပီး ပါးစပ္ထဲထည့္လိုက္တာဘဲ။ ေကာင္းမွေကာင္း.. မယံုရင္လုပ္စားၾကည့္ေနာ္. .. (အမဲသားအစားအျခားအသားလဲရပါတယ္)
ေစ်းသည္ေတြေရာ..ေစ်း၀ယ္သူေတြေရာ ေမ်ာက္ပြဲလိုလာ၀ိုင္းၾကည့္ၾကတယ္.. အထူးသျဖင့္ ေကာင္ေလး ေတြေပါ့.. ဟီးဟီး.. အခ်ိဳ႕ အန္ကယ္ၾကီးေတြက ဘယ္လိုခ်က္စားသလဲဆိုတာလာေမးလို႕ ကိုယ့္ recipe ေလးေတာင္မွ်ခဲ့ေသးတယ္.. း)
ဦးေလးလူပ်ိဳၾကီးကုိ ေခၚျပီး အသားကင္သြားစားၾကတယ္.. အရန္ဟင္းေတြကအမ်ားၾကီး..ကင္မ္ခ်ီေရာ၊ ေဂၚရခါးသီး ပါးပါးလွီးေၾကာ္၊ အရြက္ေၾကာ္..စံုေနတာဘဲ.. အသားကင္ရဲ႕အရသာေတာ့ သိပ္သေဘာ မက်ဘူး။ ေပါ့ရြတ္ရြတ္ျဖစ္ေနတယ္လို႕ခံစားရတယ္။ ဒီေရာက္ေတာ့ ဘယ္ေျပာေကာင္းမလဲ ကိုးရီးယား ဆိုင္ ေတြ မႈိလိုေပါက္ေနတာ.. သြားစားျပန္လဲကိုယ့္ခံတြင္းေတြ႕မျဖစ္ဘူး၊ စားလဲစားခ်င္တယ္.. အသားကင္ ေတာ့မစားျဖစ္ဘူးေလ ဒီမွာကေတာ့ ၀က္သားၾကိဳက္တဲ့ သူေတြအတြက္ ပိုအဆင္ေျပ တယ္..
အရင္အပတ္ေတာင္ေပၚတက္ပီးအမဲသားသြား၀ယ္ေတာ့ အဲဒီက အမဲသားေရာင္းတဲ့ေကာင္ေလးက ကၽြန္မ၀မ္းကြဲ ညီမေလးရဲ႕သားငယ္ငယ္ေလးကိုၾကည့္ပီး အမဲသားကႏုတယ္..နင့္ကေလးလို႕ဘဲလို႕ ေျပာ ေတာ့ ညီမက..စိတ္ဆိုးရအခက္..ရီရအခက္.. ကၽြန္မကသူတို႔စကားနားမလည္ဘူးရယ္.. ညီမက ျပန္ရွင္း ျပမွ သိတာ။ အဲဒီႏုတဲ့အသားေလးေတြခ်ည္း အသားကင္လုပ္စားမယ္ဆိုပီး၀ယ္လာ တယ္။
အမဲသားႏုႏုေလးကိုပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာ ႏွပ္ထားလိုက္တယ္..
ညေနေစာင္းေတာ့ သူငယ္ခ်င္းအမၾကီးတစ္ေယာက္ ေရာက္လာတာနဲ႔ အေတာ္ဘဲဆိုပီး သူနဲ႔ အတူစားၾကတယ္။ တစ္ေယာက္တည္းေတာ့မစားေလနဲ႔..အရသာမရွိဘူး။။။ း))
ဒယ္အိုးပူပူမွာ ႏွပ္ထားတဲ့အသြာလႊာေလးေတြ တင္.. က်က္ေလးတဲ့အေနထားေရာက္ေအာင္အထက္ ေအာက္လွန္.. ျပီးေတာ့မွ ဆလပ္ရြက္ကိုျဖတ္၊ အသားဖတ္ေလးတင္၊ မုန္လာဥခ်ဥ္ေလးထည့္၊ ႏို႕ခဲ ေလး နဲနဲထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးေဆာစ့္..ကိုထည့္ ျပီးေတာ့ အားလံုးထုပ္ပိုးပီး ပါးစပ္ထဲထည့္လိုက္တာဘဲ။ ေကာင္းမွေကာင္း.. မယံုရင္လုပ္စားၾကည့္ေနာ္. .. (အမဲသားအစားအျခားအသားလဲရပါတယ္)
မွ်စ္ႏုႏု
ဒီတစ္ခါေတာ့မွ်စ္စစ္စစ္ရလာပါတယ္။ မွ်စ္ေတာင္မွ ၀ါးစို႕ေလးဒီတိုင္းေရာင္းတာ.. အခြံႏႊာေပးမလားဆိုေတာ့ မႏႊာတတ္ဘူးတဲ့.. အဲေတာ့ ကၽြန္မလြယ္တဲ့အိတ္ကိုခ် သူတို႔ဆီက ဓားေတာင္းပီး ထိုင္ခုတ္ေတာ့တာဘဲ.. ေစ်းသည္ေတြေရာ..ေစ်း၀ယ္သူေတြေရာ ေမ်ာက္ပြဲလိုလာ၀ိုင္းၾကည့္ၾကတယ္.. အထူးသျဖင့္ ေကာင္ေလး ေတြေပါ့.. ဟီးဟီး.. အခ်ိဳ႕ အန္ကယ္ၾကီးေတြက ဘယ္လိုခ်က္စားသလဲဆိုတာလာေမးလို႕ ကိုယ့္ recipe ေလးေတာင္မွ်ခဲ့ေသးတယ္.. း)
စားလို႔ေကာင္းမဲ႔ပံုဘဲေနာ္... မွ်စ္ကအိမ္ေရာက္မွ ခုတ္ရင္မရဘူးလား :D
ReplyDeleteစားေတာ့စားခ်င္တယ္..ပုံၾကည့္ယုံနဲ႔မလုပ္တတ္ဘူး..ကူးကူးေရ့
ReplyDeleteမွ်စ္လား အိမ္မွာခုတ္လို႔ရတယ္ ဒါေပမယ့္ ေတာင္ေပၚမွာ အေ၀းၾကီးသြား၀ယ္ရတာေလ..
ReplyDeleteအဲဒါၾကီးအကုန္လံုးျပန္သယ္လာရရင္ မလြယ္ဘူး။ အျခားအသီးရြက္ေတြလဲပါေသးတယ္ေလ..
ပီးေတာ့ မွ်စ္ကအခြံကေလးေနတာ..အထဲက အႏုေလးက သိပ္ရွိတာမဟုတ္ း)
မစားပါနဲ႔ ကိုၾကီးေက်ာက္ရယ္.. အသီးရြက္သာမ်ားမ်ား စားပါ.. း)
ဆလပ္ရြက္နဲ႔အသား စားခ်င္စရာ။ မွ်စ္ကို နာနတ္သီးေတြမွတ္ေနတာ :D
ReplyDeleteအမဲသားက ပံုထဲမွာ စားခ်င္စရာေလးရယ္ း)
ReplyDeleteဒါေပမဲ႕ မစားတာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ၾကာသြားျပီ
ပံုေလးၾကည္႕ျပီး ျပန္သြားတယ္ တာ႕တာ
မွ်စ္စိမ္းဆန္ေလွာ္ဟင္းစားခ်င္တယ္ :)
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး
ရွမ္းျပည္မွာ အသားကင္ဖို ့ အသားေတြ ႏွပ္ရင္ ႏွမ္းေစ့ ေလးေတြကို နဲနဲေထာင္း ၿပီးထဲ့တတ္တယ္.. အနံ ့ ေမႊးတယ္.. မွ်စ္ကေတာ့ မုန္းေလာက္ေအာင္စားဖူးတယ္.. မွ်စ္တင္မကဘူး.. မွ်စ္ပိုး (မွ်စ္ထိပ္ပိုင္းတြင္အေရာင္ညွိဳးၿပီး ၀ါေနပါက မွ်စ္ပိုးရွိပါသည္) ဟာ မွ်စ္တစ္ခုမွာ မွ တစ္ေကာင္ ထဲရွိပါတယ္.. စားရတာ အင္မတန္ စိမ့္ပါတယ္.. လားဟူ ေတြကို ေမးၾကည့္ေတာ့ နင္တို ့ ျမန္မာလို ေခၚရင္ မွ်စ္ေလာက္ ေပါ့တဲ့.. စားရမွာ တြန္ ့ သြားေပမဲ့ စားခဲ့ပါတယ္... ေနာက္ ၀ါးပိုး (မွ်စ္ဘ၀က တက္လို ့ ၀ါးႏုႏု ေတြ ျဖစ္လာရင္ အခါေတြ လားဟူေတြ ၀ါးရံုေတြ ဖက္ မ်က္ေစ့ က်လာပါပီ) က တြင္းပိုး နဲ ့ တူပါတယ္.. ၀ါးေလာက္လို ့ လဲ ေျပာပါတယ္.. ၀ါးဆစ္ တစ္ခု အေရာင္၀ါေနပီဆိုရင္ အဲ့ဒီမွာ ၀ါးေလာက္/ ၀ါးပိုးရွိပါတယ္.. ၀ါးဆစ္တစ္ခုမွာ အေကာင္ အမ်ားႀကီးရပါတယ္... “ဘာ့ေၾကာင့္မွန္း မသိ ေရးရင္းေရးရင္း ေရးေကာင္းလာလုိ ့ ေကာ္မန့္ရွည္ သြားပါ၏” ေခြးလြတ္ ေပးၾကပါရန္.....
ReplyDeleteHay KUU KUU! Give me a fight.I cook same curry,today.I bought it 1kg 4euro 65.
ReplyDeleteI couldn't refrain from commenting. Very well written!
ReplyDeleteMy website :: Ranger forum
When someone writes an post he/she maintains the plan of a user in his/her brain that how a user
ReplyDeletecan know it. So that's why this piece of writing is great. Thanks!
Also visit my weblog: Ford Ranger forum
Hi there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely
ReplyDeletedifferent web browsers and I must say this blog loads a
lot quicker then most. Can you suggest a good hosting
provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!
Have a look at my web page; ford ranger