ငယ္ငယ္ကေလ သင္ပုန္းၾကီးဖတ္စာထဲက ဆံုးမစာထဲမွာ ေနာက္ေဖးေစ်းဆိုင္တည္၊ ေခါင္းတရာ သားစားပါဆိုတာမွတ္မိၾကလားဟင္။
ကဲေခါင္းတရာသားက ငါးေစ်းထဲက ရတာဘဲ။
ကၽြန္မေတာ့ ေစ်းေရာက္တိုင္းငါးေစ်းတန္းကုိ ျဖတ္ေလ့ရွိတယ္၊ အေစာၾကီးဆိုအနံ႕သက္လဲ သိပ္ မဆိုးဘူး၊ ငါးေတြေပါင္းစံုေတြ႔ရတာ အေရာင္မ်ိဳးစံု၊ ပံုစံမ်ိဳးစံုနဲ႔စိတ္၀င္စားဖို႕ေကာင္းတယ္။ ဒီက ငါးေတြက ပင္လယ္ငါးမ်ားေတာ့အေရာင္ပိုစံုတယ္၊ ခရမ္း၊အျပာ၊အ၀ါ၊အနီ၊ အျဖဴ၊ အစိမ္းနဲ႔ နက္ျပာစင္း အကုန္ပါဘဲ။
ငါးေလးေတြကသန္႔ပီးေျဖာင့္ေျဖာင့္ေလးေတြမို႕စိတ္၀င္တစား၀ယ္လာပါတယ္။ အမ်ားၾကီးဘဲ... ကီလို၀က္မွာ 2$ ေလာက္က် တယ္။အိမ္ေရာက္မွ ဗိုက္ေဖာက္မလိုဟာကို ဗိုက္ထဲမွာ ဥေလးေတြလားမသိ အဲဒါေလးေတြဘဲရွိတယ္၊ မာမာေလးေတြ၊ ေခ်းေၾကာင္းလဲမေတြ႔..မထူးေတာ့တာနဲ႔ ေရနဲ႔ဘဲစင္ေအာင္ေဆး ခ်က္လိုက္ပါ တယ္။ ေခါင္းတရာသားအိုးကပ္ေပါ့.. း)
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ နဲ႔ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္၊ ဂ်င္းနဲ႔စပါးလင္နဲနဲ ထည့္ ညက္ေအာင္ေထာင္း
ဆီခ်က္သတ္ပီးေမႊးမွ ငါးငံျပာရည္နဲနဲထည့္ ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး မမွည့္တစ္မွည့္ကိုအခြံႏႊာ..အေစ့ထုတ္ပီး ပါးပါးလွီးထည့္..
အားလံုးႏြမ္းေလာက္မွ သန္႔စင္ပီးသားငါးေလးေတြထည့္..ဆားထည့္.. အခ်ိဳမႈန္႔စားရင္ အခ်ိဳမႈန္႕ နဲနဲထည့္ပါ.. ငါးေလးေတြကခ်ိဳလို႕အမွန္ေတာ့မလိုပါဘူး။
အဖံုးအုပ္ရင္ ႏူးေပ်ာ့ပီး ငါးအသားေလးေတြပဲ့ကုန္တာမို႕ စားတဲ့အခ်ိန္ထိအေကာင္လိုက္ေလး ျမင္ခ်င္ရင္အဖံုးမအုပ္ပါနဲ႕.. (ဟီးး×
ကဲက်က္ပါပီ.. အိုးကပ္ ေခါင္းတရာသားဟင္းေလး..
အရမ္းကိုစားေကာင္းပါတယ္၊ ဗူးသီးကာလသားဟင္းေလးနဲ႔ဆိုလိုက္မွလိုက္ပါဘဲ။
ကဲေခါင္းတရာသားက ငါးေစ်းထဲက ရတာဘဲ။
ကၽြန္မေတာ့ ေစ်းေရာက္တိုင္းငါးေစ်းတန္းကုိ ျဖတ္ေလ့ရွိတယ္၊ အေစာၾကီးဆိုအနံ႕သက္လဲ သိပ္ မဆိုးဘူး၊ ငါးေတြေပါင္းစံုေတြ႔ရတာ အေရာင္မ်ိဳးစံု၊ ပံုစံမ်ိဳးစံုနဲ႔စိတ္၀င္စားဖို႕ေကာင္းတယ္။ ဒီက ငါးေတြက ပင္လယ္ငါးမ်ားေတာ့အေရာင္ပိုစံုတယ္၊ ခရမ္း၊အျပာ၊အ၀ါ၊အနီ၊ အျဖဴ၊ အစိမ္းနဲ႔ နက္ျပာစင္း အကုန္ပါဘဲ။
ငါးေလးေတြကသန္႔ပီးေျဖာင့္ေျဖာင့္ေလးေတြမို႕စိတ္၀င္တစား၀ယ္လာပါတယ္။ အမ်ားၾကီးဘဲ... ကီလို၀က္မွာ 2$ ေလာက္က် တယ္။အိမ္ေရာက္မွ ဗိုက္ေဖာက္မလိုဟာကို ဗိုက္ထဲမွာ ဥေလးေတြလားမသိ အဲဒါေလးေတြဘဲရွိတယ္၊ မာမာေလးေတြ၊ ေခ်းေၾကာင္းလဲမေတြ႔..မထူးေတာ့တာနဲ႔ ေရနဲ႔ဘဲစင္ေအာင္ေဆး ခ်က္လိုက္ပါ တယ္။ ေခါင္းတရာသားအိုးကပ္ေပါ့.. း)
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ နဲ႔ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္၊ ဂ်င္းနဲ႔စပါးလင္နဲနဲ ထည့္ ညက္ေအာင္ေထာင္း
ဆီခ်က္သတ္ပီးေမႊးမွ ငါးငံျပာရည္နဲနဲထည့္ ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး မမွည့္တစ္မွည့္ကိုအခြံႏႊာ..အေစ့ထုတ္ပီး ပါးပါးလွီးထည့္..
အားလံုးႏြမ္းေလာက္မွ သန္႔စင္ပီးသားငါးေလးေတြထည့္..ဆားထည့္.. အခ်ိဳမႈန္႔စားရင္ အခ်ိဳမႈန္႕ နဲနဲထည့္ပါ.. ငါးေလးေတြကခ်ိဳလို႕အမွန္ေတာ့မလိုပါဘူး။
အဖံုးအုပ္ရင္ ႏူးေပ်ာ့ပီး ငါးအသားေလးေတြပဲ့ကုန္တာမို႕ စားတဲ့အခ်ိန္ထိအေကာင္လိုက္ေလး ျမင္ခ်င္ရင္အဖံုးမအုပ္ပါနဲ႕.. (ဟီးး×
ကဲက်က္ပါပီ.. အိုးကပ္ ေခါင္းတရာသားဟင္းေလး..
အရမ္းကိုစားေကာင္းပါတယ္၊ ဗူးသီးကာလသားဟင္းေလးနဲ႔ဆိုလိုက္မွလိုက္ပါဘဲ။
ငါးအိုးကပ္ေလးစားခ်င္တယ္
ReplyDeleteပုံ
လူမမာ(ဓါတ္စာေတာင္းျခင္း)
ဟားဟား... ကိုၾကီးေက်ာက္ လူမမာ..လူမမာနဲ႔တူဘူး... း))
ReplyDeleteစားခ်င္စရာ
ReplyDeleteငါးေလးအိုးကပ္ နဲ ့ဗူးသီးကာလသား ဟင္းကေတာ့ အလိုက္ဖက္ဆံုး စံုတြဲ၊:D
ReplyDeleteငါးအိုးကပ္ခ်က္ဖို႔ ငါးေသးေလးေတြက စလံုးမွာ ရွာမွရွားပဲ။ တစ္ခါတစ္ေလမွ ရတာ။ ခ်က္ထားတာပဲ သြားေရက်သြားတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteကူးေရ...
ReplyDeleteငါးအိုးကပ္ေလး အိုးလူးၿပီး စားသြားတယ္ေနာ္...(ေနာက္က်သြားလို႕)..း)
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလးနဲ့ စားခ်င္တယ္ :)
ReplyDeleteငါးေလး အိုးကပ္ကေတာ့ ၾကိဳက္ျပီးသား..
ReplyDeleteဒီငါးေလးမ်ိဳးေတာ့ မျမင္ဖူးဘူး.. ဘာငါးလည္း မသိဘူးေနာ္..
ဒီငါးေလးအိုးကပ္က စားခ်င္စရာအျပင္ ခ်စ္စရာေလးေတာ႕...
ReplyDeleteတိုက္ဆိုင္တာ.. ဒီေန႔ပဲ ခ်က္စားမလို႕ေတာ့္
ReplyDeleteဒါ ငသလဲထိုး လို ့ေခၚမယ္ထင္တယ္ေနာ္ ... ျမန္မာျပည္မွာ ငါးကေလး အိုးကပ္ဆို ငါးေတာင္စင္း၊ ငါးသလဲထိုး၊ ငါးလံုး၊ ငါးဇင္ဇတ္၊ ငါးခံုးမ၊ ေနာက္ေခါင္းက အစူးေတာ္ေတာ္ စူးတဲ့ ငါး (နာမည္ေမ့ေနလို ့) အဲ့ဒါေတြ အမ်ားႀကီးပဲ ႀကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteအႀကိဳက္ဆံုးက ငါးေတာင္စင္း အိုးကပ္ပဲ၊ ငါးေတာင္စင္း အိုးကပ္ေလးမွာ နံနံပင္ေလး အုပ္၊ ရွမ္းနံနံေလးပါအုပ္၊ ပူစီနံ ေလးလဲ အုပ္၊
ၿပီးရင္ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူနဲ ့ ထမင္းပူပူ နဲ ့ ငါးေလးအိုးကပ္ နဲ ့ ကို လက္နဲ ့ စားမယ္။ ခုေတာ့ အေညွာ္ခံ သြားပါအိ......
ရိုင္းတဲ့ စင္ေယာ္သီခ်င္းေလး ျပန္ၾကားမိသလုိ ့ရွိ မွ သတိရတယ္... (((ငါးဇင္ရုိင္း))) ပါ
ReplyDeleteတူးတူးေလး ေမႊးေျခာက္ေနေအာင္ ခ်က္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္ေနာ္...:)စားခ်င္စရာ :)
ReplyDeleteဘာငါးလဲမသိဘူးေနာ္..ဗမာလုိ႐ိွလားမသိဘူး..ဒီမွာ တမ်ဳိးေတာ႔ရတယ္...သိပ္မေကာင္းလို႔မခ်က္ျဖစ္ဘူး...ကူးကူးခ်က္ထားတာစားခ်င္စရာ
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး
ငါးနီတူလို႕ထင္တာဘဲ။ ငါးနီတူေျခာက္နဲ႔ ရုပ္တူတယ္။ း))...
ReplyDeletehttp://1.bp.blogspot.com/_74oDYRAYtjQ/SPsfzZs-CdI/AAAAAAAABYU/-rslCPyVXUo/s1600-h/nganitu.jpg
မွၾကည့္ၾကည့္ေနာ္။