Skip to main content

ေခါင္းတရာသားအိုးကပ္

ငယ္ငယ္ကေလ သင္ပုန္းၾကီးဖတ္စာထဲက ဆံုးမစာထဲမွာ ေနာက္ေဖးေစ်းဆိုင္တည္၊ ေခါင္းတရာ သားစားပါဆိုတာမွတ္မိၾကလားဟင္။
ကဲေခါင္းတရာသားက ငါးေစ်းထဲက ရတာဘဲ။
ကၽြန္မေတာ့ ေစ်းေရာက္တိုင္းငါးေစ်းတန္းကုိ ျဖတ္ေလ့ရွိတယ္၊ အေစာၾကီးဆိုအနံ႕သက္လဲ သိပ္ မဆိုးဘူး၊ ငါးေတြေပါင္းစံုေတြ႔ရတာ အေရာင္မ်ိဳးစံု၊ ပံုစံမ်ိဳးစံုနဲ႔စိတ္၀င္စားဖို႕ေကာင္းတယ္။ ဒီက ငါးေတြက ပင္လယ္ငါးမ်ားေတာ့အေရာင္ပိုစံုတယ္၊ ခရမ္း၊အျပာ၊အ၀ါ၊အနီ၊ အျဖဴ၊ အစိမ္းနဲ႔ နက္ျပာစင္း အကုန္ပါဘဲ။
ငါးေလးေတြကသန္႔ပီးေျဖာင့္ေျဖာင့္ေလးေတြမို႕စိတ္၀င္တစား၀ယ္လာပါတယ္။  အမ်ားၾကီးဘဲ...  ကီလို၀က္မွာ 2$ ေလာက္က် တယ္။အိမ္ေရာက္မွ ဗိုက္ေဖာက္မလိုဟာကို ဗိုက္ထဲမွာ ဥေလးေတြလားမသိ အဲဒါေလးေတြဘဲရွိတယ္၊ မာမာေလးေတြ၊ ေခ်းေၾကာင္းလဲမေတြ႔..မထူးေတာ့တာနဲ႔ ေရနဲ႔ဘဲစင္ေအာင္ေဆး ခ်က္လိုက္ပါ တယ္။ ေခါင္းတရာသားအိုးကပ္ေပါ့.. း)

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ နဲ႔ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္၊ ဂ်င္းနဲ႔စပါးလင္နဲနဲ ထည့္ ညက္ေအာင္ေထာင္း
ဆီခ်က္သတ္ပီးေမႊးမွ ငါးငံျပာရည္နဲနဲထည့္ ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး မမွည့္တစ္မွည့္ကိုအခြံႏႊာ..အေစ့ထုတ္ပီး ပါးပါးလွီးထည့္..
အားလံုးႏြမ္းေလာက္မွ သန္႔စင္ပီးသားငါးေလးေတြထည့္..ဆားထည့္.. အခ်ိဳမႈန္႔စားရင္ အခ်ိဳမႈန္႕ နဲနဲထည့္ပါ.. ငါးေလးေတြကခ်ိဳလို႕အမွန္ေတာ့မလိုပါဘူး။
အဖံုးအုပ္ရင္ ႏူးေပ်ာ့ပီး ငါးအသားေလးေတြပဲ့ကုန္တာမို႕ စားတဲ့အခ်ိန္ထိအေကာင္လိုက္ေလး ျမင္ခ်င္ရင္အဖံုးမအုပ္ပါနဲ႕.. (ဟီးး×
ကဲက်က္ပါပီ.. အိုးကပ္ ေခါင္းတရာသားဟင္းေလး..
 အရမ္းကိုစားေကာင္းပါတယ္၊ ဗူးသီးကာလသားဟင္းေလးနဲ႔ဆိုလိုက္မွလိုက္ပါဘဲ။

Comments

  1. ငါးအိုးကပ္ေလးစားခ်င္တယ္

    ပုံ
    လူမမာ(ဓါတ္စာေတာင္းျခင္း)

    ReplyDelete
  2. ဟားဟား... ကိုၾကီးေက်ာက္ လူမမာ..လူမမာနဲ႔တူဘူး... း))

    ReplyDelete
  3. ငါးေလးအိုးကပ္ နဲ ့ဗူးသီးကာလသား ဟင္းကေတာ့ အလိုက္ဖက္ဆံုး စံုတြဲ၊:D

    ReplyDelete
  4. ငါးအိုးကပ္ခ်က္ဖို႔ ငါးေသးေလးေတြက စလံုးမွာ ရွာမွရွားပဲ။ တစ္ခါတစ္ေလမွ ရတာ။ ခ်က္ထားတာပဲ သြားေရက်သြားတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  5. ကူးေရ...
    ငါးအိုးကပ္ေလး အိုးလူးၿပီး စားသြားတယ္ေနာ္...(ေနာက္က်သြားလို႕)..း)

    ReplyDelete
  6. ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလးနဲ့ စားခ်င္တယ္ :)

    ReplyDelete
  7. ငါးေလး အိုးကပ္ကေတာ့ ၾကိဳက္ျပီးသား..
    ဒီငါးေလးမ်ိဳးေတာ့ မျမင္ဖူးဘူး.. ဘာငါးလည္း မသိဘူးေနာ္..

    ReplyDelete
  8. ဒီငါးေလးအိုးကပ္က စားခ်င္စရာအျပင္ ခ်စ္စရာေလးေတာ႕...

    ReplyDelete
  9. တိုက္ဆိုင္တာ.. ဒီေန႔ပဲ ခ်က္စားမလို႕ေတာ့္

    ReplyDelete
  10. ဒါ ငသလဲထိုး လို ့ေခၚမယ္ထင္တယ္ေနာ္ ... ျမန္မာျပည္မွာ ငါးကေလး အိုးကပ္ဆို ငါးေတာင္စင္း၊ ငါးသလဲထိုး၊ ငါးလံုး၊ ငါးဇင္ဇတ္၊ ငါးခံုးမ၊ ေနာက္ေခါင္းက အစူးေတာ္ေတာ္ စူးတဲ့ ငါး (နာမည္ေမ့ေနလို ့) အဲ့ဒါေတြ အမ်ားႀကီးပဲ ႀကိဳက္တယ္။

    အႀကိဳက္ဆံုးက ငါးေတာင္စင္း အိုးကပ္ပဲ၊ ငါးေတာင္စင္း အိုးကပ္ေလးမွာ နံနံပင္ေလး အုပ္၊ ရွမ္းနံနံေလးပါအုပ္၊ ပူစီနံ ေလးလဲ အုပ္၊

    ၿပီးရင္ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူနဲ ့ ထမင္းပူပူ နဲ ့ ငါးေလးအိုးကပ္ နဲ ့ ကို လက္နဲ ့ စားမယ္။ ခုေတာ့ အေညွာ္ခံ သြားပါအိ......

    ReplyDelete
  11. ရိုင္းတဲ့ စင္ေယာ္သီခ်င္းေလး ျပန္ၾကားမိသလုိ ့ရွိ မွ သတိရတယ္... (((ငါးဇင္ရုိင္း))) ပါ

    ReplyDelete
  12. တူးတူးေလး ေမႊးေျခာက္ေနေအာင္ ခ်က္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္ေနာ္...:)စားခ်င္စရာ :)

    ReplyDelete
  13. ဘာငါးလဲမသိဘူးေနာ္..ဗမာလုိ႐ိွလားမသိဘူး..ဒီမွာ တမ်ဳိးေတာ႔ရတယ္...သိပ္မေကာင္းလို႔မခ်က္ျဖစ္ဘူး...ကူးကူးခ်က္ထားတာစားခ်င္စရာ

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  14. ငါးနီတူလို႕ထင္တာဘဲ။ ငါးနီတူေျခာက္နဲ႔ ရုပ္တူတယ္။ း))...
    http://1.bp.blogspot.com/_74oDYRAYtjQ/SPsfzZs-CdI/AAAAAAAABYU/-rslCPyVXUo/s1600-h/nganitu.jpg
    မွၾကည့္ၾကည့္ေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။