Skip to main content

တာ ဟဲ ဖိုး

တာဟဲဖိုးဆိုတာဆီမပါတဲ့အသီးရြက္စံုေထာင္း ကရင္အစားစာတစ္ခုပါ။ အရမ္းလဲအရသရွိျပီး အေတာ္မ်ား မ်ား ၾကိဳက္ ႏွစ္သက္မွာေသခ်ာပါတယ္။  လုပ္စားရတာလဲလြယ္ကူပါတယ္။အဆင္ေျပတဲ့ အသီးရြက္ စိတ္ၾကိဳက္ထည့္ ျပဳပ္ေထာင္းပီးစားရံုပါဘဲ။  အရင္ကေတာ့ စားခဲ့ဖူးတယ္၊ ဒါေပမယ့္ ေမ့ေနတာ ၾကာျပီ၊ ေက်ာင္းလာတက္ေနတဲ့ ကရင္ဆရာမတစ္ေယာက္က ေထာင္းျပီး ကၽြန္မရွိတဲ့ေနရာ ပို႔ေပးလိုက္တယ္၊ ဒါနဲ႔ဘဲ အတိတ္ေဟာင္းျပန္ဆြသလိုျဖစ္ပီး ေန႔တိုင္းေထာင္းစားေတာ့တာဘဲ။

  • ရံုးပေတသီး
  • ပဲေတာင့္ရွည္
  • ခရမ္းကေဇာ့သီး
  • ခရမ္းသီး
  • မွ်စ္ (အေျခာက္ သို႔ ျပဳပ္ထားေသာမွ်စ္)
  • ဌက္ေပ်ာဖူး 
  • ငရုတ္သီးစိမ္း
  • ငါး (သို႔) အမဲသား
  • စိမ္းစားငပိတစ္တံုး
  • ၾကက္သြန္နီ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း
  1. ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္အေနထား ျဖတ္လွီးထားတဲ့ အထက္ပါအသီးရြက္စံုကို ေရဖံုးရံုထည့္ပီး ႏူးသြားေအာင္တည္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာရယ္၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းေတာင့္ အညွာေျခြထားတာရယ္နဲ႔ စိမ္းစားငပိတစ္တံုးထည့္ျပဳပ္ပါမယ္။ 
  2. ငါးကေတာ့ တစ္တံုးေလာက္ထည့္ျပဳပ္အရိုးႏႊာထည့္လို႔ရပါတယ္၊ အမဲသားလဲ ပါးပါးလွီး အရင္ထည့္ျပဳပ္ထားလိုက္ရင္ရပါတယ္။ 
  3. အရမ္းႏူးတာၾကိဳက္တဲ့သူရွိသလို၊ မႏူးတစ္ႏူးေလးမွာ အားလံုးဆယ္ထုပ္ျပီး ငရုတ္ဆံုၾကီးၾကီးနဲ႔ ေထာင္း၊ အေပ့ါငံအတြက္ဆားနဲနဲထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ေထာင္းပီး.. ပူေႏြးေႏြး သိီးရြက္စံု ငပိစပ္စပ္အရိုင္းေထာင္းေလး ထမင္းစားျမိန္မွာေသခ်ာပါတယ္။ 
(ဒါကေတာ့ ကူးကူးရထားတဲ့နည္းပါ)။

    Comments

    1. ေက်းဇူးပဲ မနက္ျဖန္ လုပ္စားရမယ္
      စားေကာင္းမဲ့ပံုေလး

      ReplyDelete
    2. ဟုတ္တယ္
      ကခ်င္မွာလည္း အဲလိုေထာင္းစားၾကတယ္
      ၾကိမ္ဖူးလို႔ေခၚတဲ႕ ၾကိမ္ပင္ရဲ႕ အူတိုင္ေတြ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကို ျပဳတ္ျပီးေထာင္းတာ
      ေျပာရင္းသြားေရက်တယ္..
      ကူးကူးေထာင္းထားတာ တကယ္စားခ်င္စရာေလး

      ReplyDelete
    3. ျမန္မာ့ အစားေသာက္ေတြ ပြဲ၀င္ေအာင္ ျပင္ႏိုင္ပါတယ္ေလ... မကူးကူးတို ့လို blogger ေတြ ကို အစားအေသာက္၀န္ႀကီးဌာန ဖြင့္ၿပီး ဌာနမွဴးခန္ ့ မယ္.. :D

      ReplyDelete
    4. ကူးကူးေရ ဟင္းရြက္စံုေထာင္းကေတာ႔ စိတ္၀င္စားစရာပဲ။ ကရင္ေတြက ဟင္းခ်က္ရင္ အဲလို ေတာထဲက ခူးလို႔ ဆြတ္လို႔ ရတဲ႔ ဟင္းရြက္ ဟင္းသီးအစံုထည္႕ခ်က္ေတာ႔တာပဲေနာ္။ တာလေပါဟင္းဆိုလဲ တူတူပဲ။

      အဲဒီဟင္းရြက္စံုေထာင္းကိုေတာ႔ တကယ္စိတ္၀င္စားတယ္။ ငပိနဲ႔ စပ္စပ္ေလးဆိုေတာ႔ အၾကိဳက္ပဲ။ တစ္ေန႔ ေထာင္းစားၾကည္႔ဦးမယ္ကူးကူးေရ။

      ReplyDelete
    5. စားျမိန္ေစမဲ့ဟင္းေကာင္းတခြက္ပါ။
      ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္။

      ReplyDelete
    6. ကိုၾကီးေက်ာက္တို႔ အညာသားေတြကေတာ့..ဆီပါရင္ ဒုတ္ေခ်ာင္းေတာင္စားလို႔႕ ေကာင္းသတဲ့.. ဆီမပါတာေတာ့ မၾကိဳက္ဘူး..
      ကရင္ေတြနဲ႔ အတူေနဖူးလို႔ ေနာက္တခါ ကရင္စာေရးတင္လိုက္ဦးမယ္...
      ေခြးေခါင္းခ်ဉ္၊ ေျမြရုိး ဆြတ္ျပဳတ္၊ ေမ်ာက္ငါးပိရည္...တခါထဲ လွ်ာလည္သြားေစရမယ္..

      ReplyDelete
    7. စားခ်င္စရာဘဲ ကူးကူးေရ. တစ္ေန႕လုပ္စားၾကည့္ပါဦးမယ္

      ReplyDelete
    8. စာခ်င္စရာေလးေနာ္။အဲလိုအေထာင္း၊အထု၊အသုပ္ အကုန္ႀကိဳက္တယ္။

      ReplyDelete
    9. ကူးကူး ေရ

      အဲဒီ ဟင္းရြက္စံု ေတြကို ကူးကူး ေထာင္းထားတာေလး ကလည္း စားခ်င္စရာ

      ခ်စ္တဲ႔
      အမေရႊစင္

      ReplyDelete
    10. ကူး အတြက္.. မ်က္မွန္အသစ္တစ္လက္ လာပို႔ရင္း ထုံးစံအတိုင္း ေငးသြားတယ္။


      ဒီစေန၊ တနဂၤေႏြ ေထာင္းဦးမယ္။

      ReplyDelete

    Post a Comment

    ကူးကူးေရ...

    Popular posts from this blog

    Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

    ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

    ေခြးအီးပုတ္သီး

    နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

    ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

    သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။