သိရိမဂၤလာေစ်းအပိုင္း(၂) လာပါျပီ။ ပံုေတြကအမ်ားၾကီးဘဲ။ ကၽြန္မအမ်ားဆံုးရိုက္ျဖစ္တာ ဒီမွာ ရွားတဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြပါ။ ရန္ကုန္ေရာက္ေတာ့စားခ်င္တာေတြလဲအမ်ားၾကီး၊ ေစ်းသြား ရင္ အကုန္ကို၀ယ္ခ်င္ေတာ့တာဘဲ။ ေန႔ေန႔ညည စားျပီးရင္စားခ်င္ေနတာ ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြေတြ႔ေတာ့ပိုဆိုးတာေပါ့။ ကဲပံုေလးေတြၾကည့္လိုက္ၾကအံုး။
ညီမေလး၊ ေမာင္ေလးႏွင့္ ျမန္မာစာရိုက္ေပးေသာသယ္ရင္းၾကီး
ပန္းေဂၚဖီ၊ တစ္ပြင့္ ၅၀၀
ရွားေစာင္းခ်ဥ္ (သို႔) ရွားေဇာင္းခါး (တစ္ခါမွမစားဖူးပါ) (thanks to kogyi Kyauk correct spelling)
ေကာက္ရိုးမႈိ
ဂ်င္း
ခါၾကက္ဥ
မုန္လာထုပ္
သခြားသီး
သံပုရာသီး
ပိန္းဥ
အိုစြန္း
စမံုစပါး
ပဲညြန္႔
မႈိ
ေဂၚဖီထုပ္
ေရႊဖရံုသီး
ေက်ာက္ဖရံု
စပါးလင္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ ေရွာက္ရြက္၊ တရုတ္နံနံ၊ ရွမ္းနံနံ၊ ပင္စိမ္း
ပဲျပား
ပဲပုဇြန္သီး (သို႔) ေႏြပဲသီး (thanks baby taster)
ငရုတ္သီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္
ပဲသီး
ဘုိစားပဲ
ကိုက္လံပြင့္
ေဂၚရခါးညြန္႔
ေထာပတ္သီး
ေရကန္ဇြန္း
ေထာပတ္ပဲ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ဇီးျဖဴသီး
မုန္လာဥျဖဴ
ဘဲေသြး
ဂ်ဴးျမစ္
ငရုတ္သီး၀ယ္ရန္ေစ်းဆစ္ေနပါသည္။
ပဲ (အမည္မသိ)
နံနံပင္ (လတ္ဆတ္လိုက္တာမ်ား၊ အရမ္းသေဘာက်တာဘဲ။ ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာမွာ နံနံပင္ အျမီးေတာင္ရွာမေတြ႔ဘူး။ နံနံပင္နဲ႔ အနံ႕တူတဲ့အရြက္ရွည္ေမ်ာေမ်ာေတြဘဲစားေနရတာ)
ခရမ္းၾကြပ္သီး
ပဲျမစ္
ဟင္းခတ္အေမႊးၾကိဳင္စံု
ဗူးသီးႏုႏု
သရက္ကင္း (တစ္လံုး ၅၀)
မုန္ညွင္းခါးဖူး
ျမင္းခြာရြက္
ေဂြးသီး
အသားတု
ကုန္ေျခာက္
ငရုတ္သီးမ်ိဳးစံု
ညီမေလး၊ ေမာင္ေလးႏွင့္ ျမန္မာစာရိုက္ေပးေသာသယ္ရင္းၾကီး
အယ္ တပံုၾကီး အကုန္ရခ်င္တယ္ :)
ReplyDeleteအေပၚက ပဲ (အမည္မသိ) ပဲပုဇြန္သီး(သို႔) ေႏြပဲသီး
ေနာက္တမ်ိဳးက အာၾကားနဲ႔က ေထာပတ္ပဲ ထင္တာပဲ
စုံေနေအာင္ ရိုက္ခဲ့တာဘဲ။ ေလးစားပါတယ္။ အလြမ္းေျပေလးေပါ့။ ေအာစြန္းေၾကာ္၊ စမုံစပါးနဲ႕ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ပဲလိပ္ျပာခ်က္၊ ဇီးျဖဴသီးေထာင္း စားခ်င္တယ္။ ပုံေတြ ၾကည္႔ျပီး စိတ္ကူးထဲမွာ ဟင္းခ်က္ျဖစ္သြားတယ္ :)
ReplyDeleteေဇာင္းလ်ားခ်ဉ္မဟုတ္ဘူး..ကူးကူးရဲ့
ReplyDeleteတေဇာင္းခ်ဉ္သို႕မဟုတ္တဇာင္းခါးျဖစ္မယ္..
ကိုၾကီးေက်ာက္တို႔ဖက္မွာ ေပါတယ္ စားေကာင္းတယ္၊
US မွာ ပဲျမစ္နဲ႔ ဇီးျဖဴသီးေတာ့မရဘူး က်န္တာေတြအကုန္ရတယ္၊ ဇီးျဖဴသီးက ကယ္လီဖိုးနီယားဖက္ေတာ့ရတယ္ေျပာတာပဲ..
ဇီးျဖဴသီးမရွိေတာ့ အကိုၾကီးေတာ့ သံလြင္သီးဆားစိမ္စားေနရတယ္..အရသာေတာ့ ခပ္ဆင္ဆင္ပဲ
ဟုတ္ျပင္လိုက္ပါမယ္..နာမည္ေမ့ေနလို႔ ေစ်းေရာင္းတဲ့သူကိုေမးတာ...
ReplyDeleteစားလို႔ရလားဟင္လို႔ေမးေတာ့ ..မစားနဲ႔ေသတတ္တယ္ ဆိုပီးရြဲ႔ေျပာတာရယ္.. သူတို႔စိတ္ထင္ ၾကီးၾကီးက်ယ္က်ယ္ ေမးတယ္ထင္လားမသိပါဘူး.. ေနာက္မွ တစ္ကယ္မသိမွန္းသိမွ ေသခ်ာရွင္းျပတာ... အဲလို.. း)
စာလိုေရးရင္..ရွားေစာင္းခ်ဉ္ လို႔ေရးတယ္..အဟဲ..အကိုၾကီးလဲ အသက္ၾကီးေတာ့ ေရးထုံးေတြ ေမ့ျပီေလ၊ ေျပာေတာ့ တေစာင္းခ်ဉ္လို႔ေျပာၾကတာ
ReplyDeleteအို..... အစုံပါပဲလား အစ္မကူးကူးေရ... ပုံေတြ အားလုံး ႀကည္႕သြားပါတယ္။ ခရမ္းကြ်တ္သီး ခရမ္းေရာင္ေလးေတြ လွလိုက္တာ။ ပဲျမစ္ ဆိုတာ ဘယ္လို အရသာ ရွိမွန္း မမွတ္မိေတာ့ဘူး ပာင့္ း(
ReplyDeleteအံမယ္ေလး ဒါေတြအားလံုးကုိ မိုးယံလက္ထဲ အပ္လိုက္ ေရာသမေမႊဟင္းကို နဲ႕ လွ်ာဂၽြမ္းျပန္ အရသာနဲ႕ ခ်က္ေကၽြးျပမယ္..
ReplyDeleteဟို ပဲ အမည္မသိက ပဲစင္းငံုေလ အေနာ္တို႕ဆီမွာေတာ့ ျပဳတ္စားၾကတယ္.. က်န္တဲ့ေနရာေတြ ဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊
အဲဒီေကာင္ ေပၚခ်ိန္ဆို အထက္တန္းေက်ာင္းတုန္းက အဲဒါေတြ ျပဳတ္ေရာင္းတာကို မုန္႕ေစ်းတန္းက ၀ယ္စားေနၾက...
အဲလိုေစ်း နီးနီးနားနားရွိခ်င္လိုက္တာ။ ေစ်း၀ယ္ရတာကိုက ေပ်ာ္စရာၾကီးေနမွာ။ စားခ်င္တာေတြ အမ်ားၾကီးပဲ။
ReplyDeleteဘဲေသြးန့ႏ့ပင္ ေရွာက္သီး.... ေပ်ာ္စရာၾကီး
ReplyDeleteညီမေလး ကူးကူးေရ ...
ReplyDeleteအစံုပါပဲလား ။ ဓါတ္ပံုေတြမွ အမ်ားႀကီး ...
စားခ်င္စရာ ေတြခ်ည္းပဲ ....
ေစ်းထဲ လူရႈပ္ရႈပ္မွာ ဓါတ္ပံု ရိဳက္ရဲတာ ခ်းီက်ဴးတယ္။
မခ်ိဳ
ဒီေလာက္စံုတဲ႕ ေစ်း ဒီဘေလာ႕ေပၚျမင္ရတာ ၀မ္းသာစရာ
ReplyDeleteတေဇာင္းခ်ဥ္က ငပိခ်က္ခ်က္စားလည္းေကာင္းတယ္ နည္းနည္းေလး ခပ္သက္သက္ ရွိတယ္.
ငရုပ္သီးေအာက္က ဗိုလ္စားပဲ အဲဒီေအာက္က ပဲက ကခ်င္ျပည္နယ္မွာေတာ႔ ၀က္ေခါက္ပဲလို႕ေခၚပါတယ္.. ခပ္အိအိနဲ႕ေနတာမို႕ပါ.
ပံုေတြျမင္ျပီး အေတာ္ေပ်ာ္သြားတယ္.. လြမ္းေနတဲ႕ အသီးအႏွံတစ္ခ်ိဳ႔ျမင္လိုက္ရလို႕
ေဘဘီေရ.. ေႏြပဲသီး ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္စားရင္သိပ္ေကာင္းေနာ္.. ပိန္းဥျဖစ္ျဖစ္ အာလူးျဖစ္ျဖစ္နဲ႕ေလ..
ကူးကို ေက်းဇူးပါေနာ္ ပံုေတြမ်ားၾကီးတင္ေပးထားလို႔
ကူးကူးေရ ... ေက်းဇူးပါေနာ္
ReplyDeleteအကုန္လုံးစားခ်င္စရာေတြ
အဲလိုေဈးမ်ိဳးမသြားရတာၾကာေပါ႕။
ရန္ကုန္ကေစ်းသည္ေတြ သေဘာေကာင္းၾကပါတယ္။ ဓာတ္ပံုရိုက္မယ္လို႔ခြင့္ေတာင္းေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို လွေအာင္ျပန္စီေပးလိုက္ေသးတယ္။ ငါးတန္းသြားေတာ့လဲအဲလိုဘဲ..ဒီကိုလဲရိုက္ပါအံုး... ဒီငါးၾကီးက အၾကီးၾကီး.. ရိုက္ပါအံုးနဲ႔ လက္ကိုမလည္ဘူး။ ေပ်ာ္ဖို႔လဲေကာင္းတယ္.. သူတို႔လဲ ေပ်ာ္ေနၾကတာဘဲ..
ReplyDeleteအခ်ိဳ႔က အဂၤလိပ္လိုေတာင္ လိုက္ရွင္းျပေနေသးတယ္။ ညီမေလးနဲ႔ သယ္ရင္းက တစ္ခြိခြိနဲ႔ရီေနတာ.. အေနာက္ကေန.. ဟီးဟီး....
ေကာက္ရိုးမႈိေတြ စားခ်င္လိုက္တာ။ ေထာပတ္ပဲလည္း လြမ္းတယ္။ ဘဲေသြးကို အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲနဲ႔ စားလုိက္ရရင္ေတာ႔ - ရွလြတ္။ သြားရည္က်ၿပီး ျပန္သြားၿပီ မမကူးေရ။
ReplyDeleteကူးကူး ေရ
ReplyDeleteရွားေစာင္းခ်ဉ္ နဲ႕ ခါး ကစားလို႕သိပ္ေကာင္းတာ မညက္တညက္ေလးေထာင္းၿပီးေျခာက္ေျခာက္ေလး ခ်က္စားအရမ္းေကာင္းတယ္ စားၿပီးလို႕ ေရေသာက္ရင္ ခ်ဳိသြားေရာ
ဂ်ဴးျမစ္ေတြကလည္း လွလိုက္တာ
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး
နံနံပင္က ကုိယ့္ဖာသာကိုယ္စိုက္ၾကည့္ပါလား။ အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ ေျမေနရာမရွိရင္ေတာင္ ေဖာ့ပံုးေလးထဲ ေျမႀကီးထည့္ၿပီးစိုက္လို႔ရတယ္ခင္ဗ်။ အိမ္ ၀ရံတာမွာ ေနာက္ေဖးမွာ လြတ္တဲ့ေနရာေပါ့ဗ်ာ။ အေအးဒဏ္လဲ ေတာ္ေတာ္ ခံႏိုင္ပါတယ္။ ေရခဲအမွတ္ေရာက္ထိ မေသပါဘူး ။ တႏွစ္လံုး စိုက္လို႔ရတယ္ခင္ဗ်။ နံနံေစ့လဲ ရွာရခက္မယ္မထင္ပါဘူး။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ နဲ႔ အခ်ိန္မေရြး စားလို႔ရတာေပါ့ဗ်ာ။
ReplyDeleteစိုက္တာေတာ့ခဏခဏဘဲ.. အိုးထဲထည့္စိုက္တယ္၊ ေဖာ့အိုးနဲ႔စိုက္တယ္.. ေျမၾကီးေပၚခ်စိုက္တယ္...
ReplyDeleteဘယ္လိုမွမေအာင္ျမင္ပါဘူး..
ေပါက္လာတယ္..ဒါေပမယ့္ လက္တစ္ဆစ္ထက္ပိုမရွည္လာ ဘူး... ၾကိဳးစားေနတာ (၅) ႏွစ္ျပည့္ေတာ့မယ္ခုထိမေအာင္ျမင္ေသးဘူး။
ဆက္ၾကိဳးစားလိုက္အံုးမယ္
ဆက္ၿပီးႀကိဳးစားၿပီးစိုက္ၾကည့္ပါဦး။ ေဖာ့ပံုးနဲ႔စိုက္ရင္ ပံုးကိုေအာက္က အေပါက္ေဖာက္ေပးပါ။ နံနံေစ့ကို ေရ ၂ ညေလာက္စိမ္ၿပီးမွစိုက္ပါ။ ေျမႀကီးက ေျမေဆြးကပိုေကာင္းတယ္။ ၀ယ္လို႔ရႏိုင္မယ္ထင္ပါတယ္။ ျငဳပ္၊ ၾကက္ဟင္းခါး။ ခ်ဥ္ေပါင္၊ စပါးလင္၊ အကုန္စိုက္လို႔ရပါတယ္။ ကိုယ္စိုက္ထားတာကိုယ္ဆြတ္စားရတာ ပိုၿပီးအရသာရွိတယ္လို႔ထင္ရပါတယ္။ ေအာင္ျမင္ေအာင္စိုက္ႏိုင္ပါေစခင္ဗ်ာ။
ReplyDelete