Skip to main content

ဘန္ေကာက္ေစ်းတန္း လိုက္ခဲ့ေနာ္ (၁)

အရင္တစ္ပတ္က ဘန္ေကာက္ေရာက္ေတာ့ စာရာဘူရီprovinceဘက္က ညီမေလးရွိ တဲ့ေက်ာင္းကိုသြားလည္တယ္။  ညေနပိုင္းမွာ ဆိုင္ကယ္ေလးစီးျပီး ေရႊ႔ေျပာင္းေစ်း တန္းေလးရွိတဲ့ေနရာေရာက္သြားတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြစံုေနတာ သိပ္ကို ေပ်ာ္ ဖို႔ေကာင္းတယ္။  အမ်ားၾကီး၀ယ္၊ ေစ်းလဲေပါ...  အသားကုန္ခ်က္စားပစ္လိုက္တယ္။
ဒီေစ်းတန္းေလးက မ်က္စိတစ္ဆံုးဘဲ၊ စံုေနေအာင္လဲ ပစၥည္းေတြေပါတယ္၊ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္၊ ခ်က္ျပဳပ္ျပီး အဆင္သင့္စားစရာေတြကအစ၊ ဟင္းရြက္ျပဳပ္တို႔စရာေတြ လဲ ပါတယ္။ အ၀တ္စား အသံုးေဆာင္ေတြနဲ႔ ဖိနပ္ေတြလဲ အစံုပါဘဲ။
ကၽြန္မအတြက္စိတ္၀င္စားဆံုးအရာေတြကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေနဘဲ။  ကိုယ္ေန တဲ့ေနရာမွာ မရႏိုင္တဲ့အရာေတြတစ္ပံုတစ္ပင္ေတြ႔ရေတာ့... ထံုးစံအတိုင္းဓာတ္ပံုရိုက္ ပါတယ္။ 
ၾကာစိ (ၾကာေစ့)
ပဲေတာင့္ရွည္၊ ဗူးသီး၊ ကင္းမြန္သီး၊ baby corn၊ ဆူးပုပ္ရြက္

ဒါကေတာ့ငါးခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ၊  စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္၊
ဓနိသီး  (ဓနိရည္ေရာင္းတယ္)
 ကန္ဇြန္းရိုးနီ  (ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္လိုက္ရရင္ေတာ့ရွယ္)
၀ါးပိုးမွ်စ္  (ေတြလဲပံုေနတာဘဲ)
ၾကာဇံေၾကာ္၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ စပါဂတီ (သူတို႔စတိုင္)
ၾကက္ဥ ကင္  (ေကာင္းမွေကာင္း၊ ဘယ္လိုကင္လဲေတာ့မသိ)

ဆူးပုပ္ (၀ယ္လာခဲ့တယ္သိလား)
ဂ်ဴးဖူး (ညီမေလးတစ္္ေယာက္လာေျပာျပသြားတာ၊ ပါးပါးလွီးၾကက္ဥေလးနဲ႔ေၾကာ္စားသိပ္ခ်ိဳတယ္)
တမာပြင့္ 
 ပုရစ္ေၾကာ္၊ နံေကာင္ေၾကာ္၊ ပိုးေကာင္ေၾကာ္
စိမ္းျပာခရု
ငရုတ္သီး၊ ခရမ္းၾကြပ္သီး အစံု
ငါး (ဘာငါးမွန္းမသိ) ငါးပုန္နားမဟုတ္တာေသခ်ာတယ္။
ရွမ္းနံနံ၊ ဂ်င္းတက္၊ ပဒဲေကာ၊ သံပုရာ၊ ပဲခရမ္းပြင့္၊ တုမ့္ယမ္ ခ်က္တဲ့အစာပလာအစံု

မျပီးေသးပါဘူးရွင္၊  ဆက္တင္ပါဦးမည္။  း))

Comments

  1. မျပီးေသးဘူးဆိုလိုု ့ေပ်ာ္ပါသည္။ ဆက္ရန္ေမွ်ာ္ေနပါသည္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. အဲ့လုိေစ်းတန္းေလးမ်ိဳးဆုိ သိပ္သေဘာက် ဆက္ရန္ကုိ ေစာင့္ေနမယ္

    ပုိးပုိးရဲ ့ ေပါက္ကရမ်ားစြာ

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးရိုက္တဲ့ပံုေတြက အျမဲတမ္း စိတ္၀င္စားစရာေကာင္းတယ္
    အသီးအရြက္ပံဳေတြ ေစ်းတန္းပံုေတြ အျမဲတမ္းၾကည့္တယ္
    အစားအေသာက္ပံုေတြကိုလည္း အျမဲတမ္းအားေပးလ်က္

    ReplyDelete
  4. အစ္မ
    အဲဒါ ၾကက္သြန္ျမိတ္မဟုတ္ဘူး ဂ်ဴးဖူး အမွတ္တမဲ့ၾကည့္ရင္သာတူတာ
    ခင္မင္လ်က္
    ဆာ၀ါဒီ

    ReplyDelete
  5. ဟားးးးးးဘန္ေကာက္ေစ်းေနာက္ ေကာက္ေကာက္ကိုပါေရာဗ်ာ ေစ်းျခင္းေတာင္း မႏိုင္ေတာ့ဘူး ကူးကူးေရ....

    ခင္မင္တဲ့
    seesein

    ReplyDelete
  6. ဆူးပုတ္နဲ႔ဂ်ဴးဖူးကေတာ႔႐ွယ္ပဲ။ ဂ်ဴးဖူးနဲ႔ငါးပိေကာင္နဲ႔ေၾကာ္စားရင္လိုက္တယ္၊
    အကြက္ကြက္နဲ႔ငါးက ငါးေႁမြထိုးထင္တယ္၊ ငါးေႁမြထိုးေျခာက္လည္း႐ိွတယ္ေလ။

    ReplyDelete
  7. အ့ဲလို ေစ်းတန္းမ်ိဳး သြားခ်င္လိုက္တာ။ ႀကာခြက္ မစားရတာ ေတာ္ေတာ္ႀကာေပါ့။ ဓနိသီး ဆိုတာေတာ့ အစ္မကူးကူး ပုံတင္မွပဲ ျမင္ဖူးတယ္ေတာ့။ မႀကားဖူးဘူး။ ဆူးပုပ္ရြက္ေတြ အမ်ားႀကီး ၀ယ္လာတာလား။ နည္းနည္း လွမ္းပို႔ေပးေနာ္ ခိခိ း)။ ပဲခရမ္းပြင့္ ဆိုတာေလးက ပန္းပြင့္ေလးေနာ္။ ဘယ္လုိ လုပ္စားရတာလဲ မသိဘူး။ ေအာက္ဆုံးပုံက အေဒၚႀကီးက အစ္မကူးကူး ဓာတ္ပုံ ရိုက္ေနတာ သိလို႔ ထင္တယ္ လက္သည္းနီ အနီေရာင္ေလး ဆိုးထားတ့ဲ သူ႔လက္ကို ေသခ်ာ အလွေလး တင္ထားတယ္ ခိခိ း)

    ReplyDelete
  8. ငါးက ငါးေျမႊထိုးနဲ႔တူတယ္။ ဂ်ဴးဖူးေလး ေၾကာ္စားခ်င္လိုက္တာ။ ဆူးပုတ္နဲ႔ ပဲၾကီးနဲ႔ခ်က္ခ်က္၊ ဘဲဥနဲ႔ ေၾကာ္ေၾကာ္ စားခ်င္စရာေလးေနာ္။ စိမ္းစိုလတ္ဆတ္ေနတာပဲ။ ကန္စြန္းရိုးနီေလးေတြလည္းေတာ္ေတာ္လတ္ဆတ္တယ္။ အင္း သြားမိရင္ တစ္ေစ်းလံုး ဝယ္မိမယ္...း)

    ခင္မင္ေလးစားလ်က္

    ReplyDelete
  9. ပံု႔ံု႔ေတြကတကယ့္ကိုေကာင္းပါတယ္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္

    ReplyDelete
  10. စံုလိုက္တာ ကူးေရ ကန္စြန္းရိုးနီ စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  11. i miss bangkok, want to be there and buy vagies. i can't buy those so easy here.

    ReplyDelete
  12. It's going to be end of mine day, but before finish I am reading this enormous article to improve my knowledge.

    my web blog: www.keibaguide.net

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...