Skip to main content

The Butchart Garden - Victoria (1)

 အစည္းေ၀းတက္ဖို႔ ခရီးသြားရင္းနဲ႔ အစီစဥ္စာရြက္ထဲမွာ အားလပ္ခ်ိန္လည္ပတ္ရမယ့္ စာရင္းထဲက ပထဆံုးသြားလည္မယ့္ေနရာ  The Butchart garden ပါ။  ဒါေပမယ့္ Vancouver မွာ အလည္ေကာင္းေနတာ နဲ႔၊ Victoria ေရာက္ေတာ့ Tour ကားကိုမမွီလိုက္ဘူး။  ဒါေၾကာင့္ အစည္းေ၀းျပီးခါနီး ၁ ရက္အလိုမွာ ကၽြန္မရယ္၊ ဆရာ့ ကေတာ္ရယ္၊ ရံုးက အမၾကီးရယ္.. Butterfly Garden သြားရင္းနဲ႔ တစ္ခါတည္း လွည့္၀င္လည္ျဖစ္တယ္။  Victoria ေရာက္ရင္ ဒီပန္းျခံကိုေရာက္မွ ေခတ္မီွတယ္ဆိုျပီးေျပာလို႔ရပါတယ္တဲ့.. ပန္းေပါင္းစံု... အေရာင္ေသြးစံု နဲ႔ အခင္းအက်င္းအမ်ိဳးမ်ိဳး ကို စိတ္၀င္စားဖြယ္ေတြ႔ရတယ္.. 
ႏိုင္ငံရပ္ျခား က ဧည္သည္အမ်ားစု စိတ္၀င္တစားလာေရာက္လည္ပတ္ေနၾကတယ္.. 
စာဖြဲ႔ရင္ေတာင္ ပံုေတြေလာက္ ခံစားလို႔ရမွာမဟုတ္လို႔ ပံုေလးေတြတင္ထားေပးတယ္။  လမ္းၾကံဳ ေရာက္ခဲ့ရင္ သြားလည္ဖို႔လည္းတိုက္တြန္းလိုက္ပါတယ္ေနာ္..
အဲဒီေန႔က ရာသီဥတုေလးလဲသာယာ၊ ေနလဲ ပူေနတာမို႔.. ဓာတ္ပံုေတြစိတ္ၾကိဳက္ရိုက္ခဲ့တယ္။ 



























Comments

  1. သိပ္လွတာဘဲ။ မွ်ေ၀ေပးလိုု ့ေက်းဇူးပါကူးေရ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. မကူးေရ ပံုေလးေတြ လွလိုက္တာဗ်ာ။ တစ္ခ်ဳိ့ ကူးထားလုိက္တယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  3. လွလုိက္တာရွင္ မ်က္စိေအးျပီးေမာတာေတြပါေပ်ာက္ကုန္တယ္
    ေက်းဇူးတင္လုိက္တာ တစ္ကယ္ပါ
    မကူးကုိ ခင္မင္တဲ႔ jasmine(မုန္လာထုပ္)

    ReplyDelete
  4. ေတာ္ေတာ္လွတယ္ အစ္မေရ :)

    ReplyDelete
  5. ဒီပန္းျခံက ကမၻာ႕အလွဆံုးပန္းျခံထဲမွာ တစ္ခုအပါအဝင္ဘဲေနာ္.
    ပါလဲပါခ်င္စရာ
    သိပ္လွတာဘဲ.. တကယ္ကိုလွတယ္..
    ေရာက္ဖူးဘူး.. ပံုေတြထဲမွာဘဲျမင္ဖူးတာ..
    ခုလည္း ပံုေလးေတြ လွလြန္းလို႔ ပါးစပ္ေတာင္ မေစ႕ႏိုင္ေအာင္ သေဘာေတြက်ျပီး ၾကည္႔ေနမိတာ..
    ကံေကာင္းလိုက္တာ ကူးကူးရယ္... အားက်လိုက္တာ..

    ReplyDelete
  6. အင္း... စႏၵကူးရဲ႕ေက်းဇူးနဲ႔ Butchart Garden-Victoria ေတာ့ ေရာက္ရခ်ည္ေသး။ ၾကည့္ရႈၿပီး မ်က္စိပသာဒခံစားသြားတယ္ေနာ္..

    ခ်မ္းေျမ့ပါေစဟု
    ခ်ယ္ရီေျမ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ