ဒီေန႔ေတာ့အရိုးဆံုးနဲ႔အၿမန္ဆံုးစားလို႔ရတဲ့အေၾကာ္ေလးေတြအေၾကာင္းကိုေရးမယ္။
ၿမန္မာၿပည္ကအေၾကာ္ေတြနဲ႔ေတာ့မကြာပါဘူး။ ပိုၿပီးလြယ္ကူၿမန္ဆန္တာေလးနဲ႔လတ္
လတ္ေလးစားရတာတစ္ခုပါ။ အေၾကာ္မႈန္႔မစပ္တတ္တဲ့ကၽြန္မကေတာ့အလြယ္နည္း
နဲ႔ အိမ္ကပုိ႔ထားေပးတဲ့ ယိုးဒယားမယ္အေၾကာ္မႈန္႔၊ ေရႊလိပ္ၿပာအေၾကာ္မႈန္႔ေတြကိုေရ
နဲ႔မပ်စ္မက်ဲေလးေဖ်ာ္ၿပီးေတာ့ဆားေလးနဲနဲထည့္လိုက္တယ္။ ထမင္းနဲ႔စားမယ္ဆိုေတာ့။
ဒီမွာေတာ့ၾကက္သြန္ေတြကအၾကီးၾကီးေတြ..အလြယ္ဆံုးအခြံႏႊာၿပီးကန္႔လန္႔ၿဖတ္အ၀ိုင္း
ခပ္ထူထူေလးလွီးတယ္။ က်န္တဲ့အရြက္ေတြကိုေတာ့ကိုယ္ေၾကာ္လို႔ေကာင္းမယ့္အရြယ္
ေလာက္ဟိုၿဖတ္ဒီၿဖတ္လုပ္လုိက္တာ။ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း brocali နဲ႔ အစိမ္းစားလို႔ရတဲ့
အသီးရြက္စံု၊ က်က္မွစားလို႔ရတဲ့အရြက္အသီး၊ အကုန္ေၾကာ္စားလို႔ရတယ္။ deep fry ေပါ့။
ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ရြေနေအာင္ေၾကာ္ရမွာမို႔ဆီသံုးတဲ့ေနရာမွာကိုယ့္က်မ္းမာေရးအတြက္အႏၱရာယ္
ၿဖစ္ေစမယ့္မေကာင္းတဲ့ဆီေတြကိုမသံုးမိဖို႔ေတာ့သတိထားပါေနာ္။ ၿပီးရင္ တစ္ရႈးခပ္ထူထူကို
လည္းေၾကာ္ၿပီးထည့္မယ့္စကာ၊ၿပီးရင္စားမယ့္ပန္းကန္ေအာက္မွာခင္းထားေပးၿပီးေၾကာ္ၿပီး
စကာနဲ႔ဆီစစ္ၿပီးတာနဲ႔တစ္ရႈးေပၚကိုမစားခင္အထိတင္ထားရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မေၾကာ္စားတဲ့အသီးရြက္ေတြကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းမုန္
လာ၊ ကန္ဇြန္းရြက္၊ ၾကက္သြန္ဥၾကီး၊ မုန္ညွင္း.. အဲဒါေတြကိုေတာ့စမ္းေၾကာ္ၿပီးသြားပီ။
သူငယ္ခ်င္းတို႔လဲစမ္းၾကည့္ၾကပါလား။ အပ်င္းေၿပစားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္၊ ထမင္းပူေလးနဲ႔စားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္
ၾကြပ္ရြရြေလးနဲ႕အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
ၿမန္မာၿပည္ကအေၾကာ္ေတြနဲ႔ေတာ့မကြာပါဘူး။ ပိုၿပီးလြယ္ကူၿမန္ဆန္တာေလးနဲ႔လတ္
လတ္ေလးစားရတာတစ္ခုပါ။ အေၾကာ္မႈန္႔မစပ္တတ္တဲ့ကၽြန္မကေတာ့အလြယ္နည္း
နဲ႔ အိမ္ကပုိ႔ထားေပးတဲ့ ယိုးဒယားမယ္အေၾကာ္မႈန္႔၊ ေရႊလိပ္ၿပာအေၾကာ္မႈန္႔ေတြကိုေရ
နဲ႔မပ်စ္မက်ဲေလးေဖ်ာ္ၿပီးေတာ့ဆားေလးနဲနဲထည့္လိုက္တယ္။ ထမင္းနဲ႔စားမယ္ဆိုေတာ့။
ဒီမွာေတာ့ၾကက္သြန္ေတြကအၾကီးၾကီးေတြ..အလြယ္ဆံုးအခြံႏႊာၿပီးကန္႔လန္႔ၿဖတ္အ၀ိုင္း
ခပ္ထူထူေလးလွီးတယ္။ က်န္တဲ့အရြက္ေတြကိုေတာ့ကိုယ္ေၾကာ္လို႔ေကာင္းမယ့္အရြယ္
ေလာက္ဟိုၿဖတ္ဒီၿဖတ္လုပ္လုိက္တာ။ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း brocali နဲ႔ အစိမ္းစားလို႔ရတဲ့
အသီးရြက္စံု၊ က်က္မွစားလို႔ရတဲ့အရြက္အသီး၊ အကုန္ေၾကာ္စားလို႔ရတယ္။ deep fry ေပါ့။
ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ရြေနေအာင္ေၾကာ္ရမွာမို႔ဆီသံုးတဲ့ေနရာမွာကိုယ့္က်မ္းမာေရးအတြက္အႏၱရာယ္
ၿဖစ္ေစမယ့္မေကာင္းတဲ့ဆီေတြကိုမသံုးမိဖို႔ေတာ့သတိထားပါေနာ္။ ၿပီးရင္ တစ္ရႈးခပ္ထူထူကို
လည္းေၾကာ္ၿပီးထည့္မယ့္စကာ၊ၿပီးရင္စားမယ့္ပန္းကန္ေအာက္မွာခင္းထားေပးၿပီးေၾကာ္ၿပီး
စကာနဲ႔ဆီစစ္ၿပီးတာနဲ႔တစ္ရႈးေပၚကိုမစားခင္အထိတင္ထားရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မေၾကာ္စားတဲ့အသီးရြက္ေတြကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းမုန္
လာ၊ ကန္ဇြန္းရြက္၊ ၾကက္သြန္ဥၾကီး၊ မုန္ညွင္း.. အဲဒါေတြကိုေတာ့စမ္းေၾကာ္ၿပီးသြားပီ။
သူငယ္ခ်င္းတို႔လဲစမ္းၾကည့္ၾကပါလား။ အပ်င္းေၿပစားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္၊ ထမင္းပူေလးနဲ႔စားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္
ၾကြပ္ရြရြေလးနဲ႕အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။