နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
ေကာင္းလိုက္တာ သာယာလိုက္တာ ကူးကို မနာလိုေတာ႔ ဘူးေနာ္
ReplyDeleteခင္တဲ
ေရႊစင္
ကူးကူးေရ.....
ReplyDelete(သူမ်ားေခၚသလိုေခၚတာ.....း))
သာယာလုိက္တာ..တစ္ကယ္ပဲဗ်ိဳးးးးးးးး
စားစရာေတြကိုလည္း......သြားရည္က်သြားတယ္.....း))
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ
သာယာလိုက္တာ အလည္ေရာက္ဖူးခ်င္တယ္...
ReplyDeleteစိမ္းစိမ္းစိုစို..ျမင္ရဖို႔အဓိကပဲေလ..
ReplyDeleteသဘာဝျဖစ္ျဖစ္..
အတုျဖစ္ျဖစ္..
သစ္ပင္ကေအးခ်မ္းပါတယ္..ကူးကူးရယ္..
ေပါက္
ရႈခင္းေတြက လွလုိက္တာ ကူကူးေရ
ReplyDelete