Skip to main content

ေ၀ဟင္ေပၚမွ ဘာလီကိုရႈစားျခင္း

လိပ္ကၽြန္းကေနျပန္ေရာက္ေတာ့ ပင္လယ္ကမ္းေျခနားက စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာခဏနားပီး ထမင္းစားၾက တယ္။  အားလံုးျပင္ဆင္ထားပီးသားဆိုေတာ့ ၀င္စားလိုက္ရံုဘဲ။ ဟင္းေတြကလည္းအမ်ားၾကီး၊ ထမင္းကလဲ ပူပူ ေႏြးေႏြးနဲ႔။ ေနပူပူသဲေသာင္ျပင္က ေလေအးေအးေတာ့တိုက္ေသးတယ္။ ထမင္းစားေသာက္ပီးလို႔ အသီးေဖ်ာ္ ရည္ေလးနဲ႔ ခဏအနားယူတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ ကၽြန္မတို႔အဖြဲ႔ထဲကလူေတြက ကမ္းေျခက water sports ေတြေဆာ့ ၾကပါတယ္။ ဆားငံေရေၾကာက္တာေၾကာင့္သူမ်ားေတြကိုဘဲေငးေနရတာေပါ့ေလ။
ဒါဘဲ ကၽြန္မ ေဘာ့စ္က ေလထီးနဲ႔မိုးေပၚမွာ လြင့္ေနတာျပပီး အဲဒါစီးမလားတဲ့။  ကၽြန္မက No... thanks!..
ေၾကာက္လို႔မဟုတ္ဘူးေလ၊ လိပ္ကၽြန္းကျပန္လာေတာ့ ေျခေထာက္ကသဲေတြနဲ႔ ေရျပန္ေဆးရတာနဲ႔ သဲမႈန္မႊား ေတြကုိယ္မွာကပ္ရင္ allergic ျဖစ္တာ ေၾကာင့္ၿငိမ္ေနတာ.. ေနာက္ဆံုးေတာ့ သူမ်ားအတင္း တိုက္တြန္း တာနဲ႕ေကာင္းကင္ေပၚေရာက္သြားပါတယ္။

အဲဒီက အကိုၾကီးေတြက ျပန္အဆင္းမွာ လက္အိတ္အျပာကိုဆြဲ..အနီလက္နဲ႔အျပာကိုဆြဲ..
တစ္ခ်ိဳ႔က ဘာမွမဆြဲနဲ႔.. ေနာက္ဆံုးေတာ့ ကိုယ္လုပ္ခ်င္ရာလုပ္လိုက္တယ္။ ေရထဲကို ေစာက္ထုိး landing လုပ္ခါနီးဘဲ.. း) သူတို႔ကက ပုပုေလးေတြ၊ ဟီး... ကိုယ္ဘဲရွည္တာလား သူတို႔ပုလားေတာ့မသိဘူး၊ အနားလာရပ္ရင္ ေခါင္းက ရင္ဘတ္နားမွာဘဲ းP
အေပၚေရာက္ေတာ့ ဘာလီကၽြန္းေလးကိုအေပၚစီးအကုန္ေတြ႔ရတယ္။ အေပၚမွာ ေလေတြတိုက္ေနမယ္ ထင္တာ ေလအရမ္းျငိမ္ေနတယ္။ ေပ်ာ္စရာၾကီးပါ။  အဲဒီအေပ်ာ္အတြက္ ရင္းလိုက္ရတာ အျပန္တလမ္း လံုး allergic ျဖစ္တာပါ။ း)


အဲဒီကေနျပန္အထြက္မွာေတာ့ Krisna ကိုေရာက္သြားတယ္၊ ပူလိုက္အိုက္လိုက္တာေလ၊ ေခၽြးေတြ စီးက်တယ္။ အထဲက air con မရွိဘူး၊ ေလေအးေပးတဲ့ပန္ကာေတြေလာက္သာ မႏိုင္ဘူး။  ေစ်း၀ယ္ဖုိ႔ ေရာက္ လာေပမယ့္ ပူလိုက္လြန္းတာေၾကာင့္ဘာမွထိခ်င္ကိုင္ခ်င္စိတ္မရွိခဲ့ဘူး။ ကလစ္၀ယ္တယ္၊ ေမာင္ေလးမွာ လိုက္တဲ့ဟာေလးေတြ၀ယ္တယ္။ ပီးေတာ့ ကားေပၚျပန္တက္ထိုင္ေနေတာ့တာ။သူတို႔ေျပာတာေတာ့ ေစ်းစစ္ ဖို႔မလိုဘူး၊ ေစ်းေတာ္တဲ့ေနရာတဲ့၊ ဒါေပမယ့္ သြားမယ့္သူမ်ားသတိေပးလိုက္မယ္၊ အဲဒီေနရာမွာ၀ယ္တာထက္ ဟိႏၵဴဘုရားေက်ာင္းက ေစ်းလမ္းမမွာ၀ယ္တာအမ်ားၾကီးပိုသက္သာပါတယ္။ အရမ္းပူလြန္းတာေၾကာင့္ အိက်ီ လဲခ်င္လို႔ ဘာလီတံဆိပ္ေလးပါတဲ့ အိက်ီပါးပါးေလးေတြ ၂ထည္၀ယ္တယ္။ ကားေပၚအရင္ဆံုးေျပးတက္၊ တံခါးပိတ္ပီး အိက်ီလဲ။  အဲဒီေန႔က အပူကို အခုထိမွတ္မိတယ္။  ကၽြန္မအေၾကာက္ဆံုးရာသီဥတု က ပူအိုက္ ေနတာကိုပါ။ 

Comments

  1. ေပ်ာ္စရာႀကီး ေလထဲမွာ ဒါေပမယ္႔ စီးရဲဘူး...ေၾကာက္တယ္...:)

    စူးႏြယ္

    ReplyDelete
  2. ေလထီးစိးရတာေပ်ာ္စရာၾကီးေနမယ္ ...သမီးကို ပို႕ခ်င္တယ္ ...
    ဘာလီ ... မေရာက္ဖူးေသးဘူး ... သြားလည္ခ်င္ေသးတယ္။ ငယ္ငယ္က လိုက္ေအာ္ဘူးတဲ႔ ၿဖဳသီရဲ႔ အင္ဒိုနီးရွား ပိုလာဘာလီ သီခ်င္းေလးသတိရတယ္။

    ReplyDelete
  3. စီးၾကည့္ခ်င္တာ၊ မစီးခဲ့ရဘူး၊ ဘာလီ တရုတ္စကား ဖေယာင္း ပန္းပြင့္ေတြ ဝယ္ျဖစ္မယ္ထင္ပါတယ္၊

    ReplyDelete
  4. ဟုတ္တယ္.. ကူးလဲ ျဖဴသီ သီခ်င္းေလးကို မို႔မို႔နဲ႔ျပန္ဆို ထားတာေလး ပိုလာဘာလီကၽြန္းဆိုတာ..
    အရမ္းၾကိဳက္တယ္။
    တရုတ္စကားဖေယာင္းပြင့္ေလးေတြ၀ယ္တယ္..
    ကလစ္ေလးနဲ႔.. း)

    ReplyDelete
  5. ေပ်ာ္စရာႀကီး
    စီးခ်င္တယ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ